Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neil Watts

    veterán

    Sziasztok!

    Lenne egy érdekes kérdésem: Tegnap reggel a cisco hd dvr boxomba jövő jel eléggé érdekessé vált vagy nem tudom mi volt, kockásodott, szétesett a kép, és mindezt egy furcsa "csikorgás" szerű hang kiséretében (olyan, mintha egy DJ keverőpulton húznám oda-vissza a korongokat) produkálta a rendszer (szvsz jelhiba).

    A műszaki teszt 80%-os jelszintet és 65%-os jelminőséget állapított meg ekkor, sajnos a Cisco modemem akkori állásáról nincs képem.

    Az összes TV adás kockásodott, legyen az HD vagy nem, nézhetetlen volt.
    A telefon szakadozott, illetve a net sem volt tökéletes...

    Bejelentettem a hibát, éjszaka orvosolták egy részét, mert most 100%/85% az érték, az előfizetett FP120 helyett viszont a routeren (TP-Link 1043ND v1+OpenWRT) csak 80-90Mbit jön. Hamarosan letesztelem hogy direktbe bekötve megvan-e a 120 Mbit.

    Amennyiben megvan, az router gondokra utal(hat). A UPC wifi opciója ingyenes, így gondoltam élnék vele:
    Technicolort vagy Ubee-t kérjek? Vagy van esetleg jobb alternativa ha választhatok? Van valami cisco HGW is, az mintha csak üzleti előfizetéshez járna, azt gondolom nem fogok csak úgy kapni lakosságiként.

    Illetve ezeknél a hgwknél megoldható a Bridge mód? Magyarul: Beköthetem a HGW után az 1043ND-t (tehát mondjuk a UPC-s lenne az egyik helyiségben, a TP-link a másikban, hogy mindenhol full wifi jelerősség legyen.)

    Jelenlegi jelszintem:

    Speedtest routerrel:

    A hely pedig XI. ker.
    Másnak is volt gondja erre esetleg? :)

    Üdv. core2

Új hozzászólás Aktív témák