Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Giga ep43-ud3l lapnál nem tudja valaki pontosan a sok rambeállítás mit jelent, és mit érdemes/kell átállítani ha azt akarom hogy 1066-on menjen a ramom? (a ram alapból alapfeszen más lapban 1150-ig atomstabil) Ebben a lapban 800 fölött hibázik. 800-on semmi baja. Találtam olyan érdekes opciókat mint:
MCH Frequency Latch , vagy
Advanced Timing Control (nagyrésze egyértelműnek tűnik, időzítés manuális beállítása)
viszont itt is van érdekes menüpont:
DDR Write Training
Driving Strength Profile
stb.Itt miket kell állítani?
Feszemelést is próbáltam, nem segített, de más lapokban alpfeszen (nem auton) megy.
Nem akarom elhinni hogy egyp43 lap ennyire antituning legyen. A ramok egyébként
CSX O-CEC-1066-2GB-KIT
Ha tud valaki megoldást, előre is köszönöm, mert már kezdek megőrülni, meg aggódni hogy ilyen sz@r lapra cseréltem a jó kis p31-et.
Ja az időzítések a cpu-z szerint így 1066-on: 5-7-7-21-56-2T (a régi lap ugyanennyit adott neki auton)[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
először is kérdezz be a lapod topikjába, h a ram egyáltalán kompatibilis e a lappal...
előfordult már jopárszor olyan eset, ha adott ram az uj lapban nem ugy muzsikált, ahogy kellett volna...
tapasztaltam is...
muskin ramjaim giga p35ös lapban CL5@1000en mentek 1.9Von.majd p45ben pedig ugyan ezek a ramok már csak 6-5-5-18@1000et tudtam 2.1Von...
le is cseréltem őket fájo szívvel.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
mexel
veterán
válasz darál0w #20805 üzenetére
Megpróbálom valahogy kideríteni, de az a baj p43 topik nincsen. Az eddigi összes giga lapban ami itt volt, mindben jól ment. Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ebben a lapban még azon az órajelen sem megy, amin alapból kellene. A biosban pedig még OC1333 ram beállítást is találtam, de semmi beállításra nem reagál. A procit már teljesen visszavettem 2500 környékére, fsb-t is 266-ra, hogy tudjam tesztelni 266-on a ramot, de nem stabil. Egyszerűen nem akarom elhinni, ha a lap nem kezeli rendesen, már vágom is kifelé a lapot. A ram marad inkább, eddig a ram jobban bizonyított Csak az abaj, hogy lehet hogy csak valami apróságot kellene állítanom ahhoz, hogy menjen amennyin kell, de még nem találtam meg mit
[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Atimester #20810 üzenetére
FSB overvoltage.
de ha az 500as FSB ment normal VTT mellett, akkor hagy is ott.
MCHt azonban 1.3Vra fel.
más dologod ezután pedig már nincs sok...
+1 szorzo a cpunak és megvan a 4ghz.nameg hozzáigazítani a feszt...
ramok pedig maradnak így...1000mhz 1:1ben. joféle
viszont most nézem a hőt. az már nem jo...74°Cot nem kellene átlépned....
[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
-
mexel
veterán
válasz darál0w #20809 üzenetére
Azzal nem vagyok kisegítve, mert 800-on az enyém is hibátlan, függetlenül attól hogy a proci milyen fsb-vel ketyeg, és hogy osztom vissza a ramot, csak 800-on legyen. 1066-ost kell kipróbálnom, hogy megy-e 1066-on. Talán egy mch fesz emelés nálam is segíthet? Majd pénteken megnézem, addig nem leszek a ennek gépnek a közelében.
[ Szerkesztve ]
-
-
jimmy87
tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom ( vagyis nem biztos, az),h új procit vettem az alaplapba( ASUS P5KPL-C( intel g31) )és valami sztem okés.Szal a probláma nagyjából:Biosban minden fesz stabil ~1,35V a procinak (e7500) és így megy ~3,787GHz-t, 344-es fbs-vel, max szorzóval(11).Szóval lényegében a problémám az, h elvileg ez sokkal többre lenne képes, ( a régi e5200 25@3,5GHz,memóriák 800@~1200MHz szal sztem még több lenne a prociban).Olyan probléma lehet, h a memóriák miatt nem képes többre? Az alaplapon nem tudom állítani a memóriák szorzóját( vagyis nem találtam) és így csak kb 1000MHz-t mennek úgy,h visszavettem az alap beállítást 1066-ról 800MHz-ra, mert amúgy el sem indult a gép.Memóriák 2*1 GB hyperx DDR2 1066 (típus szerint KHX8500D2K2/2G).
Ha valaki meg tudja mondani,h hol tudnám állítani a memória szorzót, akkor annak örülnék nagyon, mert én nem találtam, vagy pedig már az alaplap nem bírja feszelni a cuccaimat?Válaszotokat előre is köszi!
Konfigom a Cuccaim között -
cool13
őstag
Sziasztok! Beledobtam egy SB Live 24 Bit kártyát ezzel még rosszabb. Most tisztán hallani ahogy az adatfolyam megáll. Ha például a Foobar 2000 meg van nyitva, és megfogom a lejátszó ablakot és elkezdem rángatni, már attól is megáll a lejátszás egy pillanatra. Sőt ha csak szól a rádió, akkor is néha megakad. Mintha kevés lenne az erőforrás.
-
Crymen
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném felhúzni a procit, és ehez kérném segítségeteket. De csak annyira hogy még biztonságos legyen! Kb 3.00-max 3.20-ig gondoltam.
Konfigom a következő:
Asus P5K. AMI bios
Intel E6750 Core2Duo 2.66mhz
Zalman 7700cu
4X1ghz Kingmax 800mhz
Geforce gtx 285
Corsair 650W
Írjátok már le hogy mit kell állítsak a biosban, ha lehet részletesen, mert annyira nem értem a komputer nyelvet! -
Crymen
csendes tag
Találtam egy videót, ugyan olyan procitval és alaplapal. Szerintetek az jó beállítás?
http://www.youtube.com/watch?v=NKo6T_HvpfU&feature=related[ Szerkesztve ]
-
Atimester
aktív tag
válasz Crymen #20821 üzenetére
Jó ötlet a YouTube. Tényleg egy csomó feltöltés van. Kár hogy a nagyrészük trágya minőség... De hát nem lehet mindenki operatőr.
Elsőként keress egy topikot Asus P5K alaplapról, hogy milyen FSB értékeket bír átlagban a lapod. Aztán a szorzókkal és a + feszültséggel lehet operálni. Lehet, hogy találsz rá fórumot, és ott is sok hasznos infó összejön.
Este lehet, hogy egy-két tapasztaltabb felhasználó is benéz ide, és ők majd még útbaigazitanak!
-
Free04
tag
Üdv!
LAP: Asrock H55M-GE
CPU: I3-530
Elolvastam hogyan kell húzni, de azt írták sok értékra h maradjon normálon, de én csak konkrét értéket tudok beállítani vagy auton hagyni.
Mi az alapérték ill mennyire változtassam kb ha a cpunak 1.2V-ot adok?SPREAD SPECTRUM: Ez mire jó?
QPI FREQUENCY: alapból 7.040GT
VTT VOLTAGE:
PCH VOLTAGE:
CPU PLL VOLTAGE:
GFX VOLTAGE: -
darál0w
Jómunkásember
válasz jimmy87 #20818 üzenetére
a feszt nézve a prociban már nem sok tartalék lehet...
memoriát meg biztosan vissza lehet osztani vhol....
vagy dobj fel képeket a biosrol vagy kérdezz be vmi asusos topikba.#20819) cool13 érdekes jelenség...és ez akkor csak tuningnál fordul elő?
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Crymen #20820 üzenetére
egy proci alapfeszt mondj nekem és mondok egy gyors beállítást
(#20823) Free04 én azt javaslom, h nézd meg vmilyen progival ( akár asrock tuningprogival...) hogy alapbeállítások mellett ezek a feszek mennyit kapnak. és ugy lődd be őket
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
Talán valamelyik összeomlásnál történt valami.
-
Iker Reffel
csendes tag
Szevasztok!
Nem rég kezdtem a tuningolást. Van egy ASRock ConRoe1333-D667 alaplapom, egy Intel Celeron 430 @ 1.80 GHz 2158 MHz-re húzva, egy 1 GB-os Kingston DDR2 Rammal, az integrált (Intel 82945G Express Chipset Family 224MB) és egy Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1370) hangkártya.Az lenne a kérdés, hogy hogy tudnék emelni a feszültségen (A BIOS egy 1.80-as AMI) és mi okozza az újraindulásokat, ha 2150 vagy a fölé viszem?
Milyen hűtő kéne, ha egyáltalán érdemes szórakozni ezzel?
[link][ Szerkesztve ]
-
Doblós
aktív tag
hali mindenki!
a következő a gondom.Az istenért sem akarja a procim,amit szeretnék.A BIOS-ban átállítom a (szerintem)szükséges dolgokat,elmentem,de marad minden az eredeti CPU-Z szerint.A BIOS-ban viszont a beállított értékeket mutatja.Ötlet?Rosszul csináltam?
[ Szerkesztve ]
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Iker Reffel #20831 üzenetére
meg kell keresni a biosban...bár nem biztos, h képes rá a lap...
(#20832) Doblós más progi mit lát?
akár everest, akár HW monitor.
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Iker Reffel #20837 üzenetére
ramok?
vissza vanna oasztva?
-
-
enemy107
senior tag
üdv!
darál0w, az E6600-val itt járok. A gond az, hogy 4GHz felett nem akarja az igazságot. Valami ötlet? Még csak Vcore kapott, többet nagyon nem is adnék neki. MCH 1.36V, Vdimm 2.14V, PLL-en kéne lőni kicsit?
Mi a jó eredmény ezektől a prociktól? A szorzó, és FSB variációkon túl vagyok. Érdekes, hogy a max FSB 497 a legjobb, vagy attól még lehet hogy vége van 4 GHz-nél?http://cpu-tuning.joruska.com/
-
Iker Reffel
csendes tag
Lehet, hogy nagyon láma vagyok, de a RightMark Memory Analyzer pontosan mire való? Azt láttam, hogy kiírja azt amit a CPUID is, de még mire jó? Mert van egy csomó más is és sehol sem találtam kézikönyvet MAGYAR!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Iker Reffel #20839 üzenetére
olyasmi.
de mivel a biosodat nem ismerem, fogalmam nincs, h mit lehet benne állítani.
-
Atimester
aktív tag
válasz darál0w #20844 üzenetére
Szia DarálOw!
Látom lassan lezajlik a kérdések zápora.
Az én esetem: P35-ös lapban egy E7200
Időnként tesztek után egy órával kifagyott a kép. MCH-t 1,3V-on. Azóta stabil.Végig próbáltam egy csomó beállítást. ITB mellett 3DMark06-tal teszteltem minden esetben.
Ismered ezt a progit?Futtattam a DMark06 nevű progit is, ami pontokat ad, de ezt nem tudom értelmezni. Ez csak játék szempontjából vizsgálja a gépet? Illetve csak a videokártyát teszteli, vagy a Proci-RAM szinkronját is csekkolhatjuk?
-
Atimester
aktív tag
válasz darál0w #20849 üzenetére
A most felvetődő kérdésem:
Az FSB és a szorzok beállításainál, lehet, illetve kell e egyáltalán szinkronba járatni a procit és a RAM-ot?
(Vannak egész, feles és egyéb tört szorzók. Érdemes úgy összeválogatni az FSB, proci és RAM szorzókat, hogy egymás egész többszörösei legyenek, vagy csak az alaplappal elérhető legnagyobb FSB-hez állítsam be az adott szorzókat?)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest