Új hozzászólás Aktív témák
-
apro
senior tag
válasz KurtCobain #21799 üzenetére
Heli
Hát ne haragudjál de azt kétlem, a 20-21C-t ott valami nem jól mér!!
Egyébként mivel nézed? ( nem nézted el? mert gondolom a ház meg 17-18C a lap meg 16c?? -
KurtCobain
őstag
Mióta megvettem ennyit mér. 2 alaplapban volt már eddig használva, mindkettőben ilyen hűvös volt.
Most perpill 23°C 2,5GHz-en egy picit alulfeszelve. De mindig ilyen hideg. Akármivel nézem, ennyi. Everest, Core Temp, SpeedFan...
Alaplap most 26°C. A szobában sincs túl meleg. Drága a gáz.Ja és rézmagvas hűtő, ~2300rpm, most pasztázva.
[ Szerkesztve ]
Mmm'kay?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz KurtCobain #21799 üzenetére
73°Cig, és 1.5Vig nem lehet problémád. semmiféle degradácio nem lehetséges ezen határokon belül.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz KurtCobain #21809 üzenetére
fogalmam nincs. proba szerencse
ha megy a boot 1.4Val, akkor mehet lentebb
-
darál0w
Jómunkásember
-
apro
senior tag
válasz tomcsi23 #21808 üzenetére
hali
"egy adott órajelhez mekkora feszültség szükséges, ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mivel ez minden procinál más és más. Az i7 prociknál megszűnt az egyértelmű VID (alapfeszültség) fogalma. Alap órajelen (133*20), default bios-beállításoknál lehet megnézni, hogy a lap mekkora feszültséget állít be, de ez attól is függ, hogy be van-e kapcsolva a HT és Turbo Mode"
A proci saját Topick-ja . Ja "ez kezdö tocsik"Ahol az említett Cpu 63.000ft.[ Szerkesztve ]
-
Kakaduku
senior tag
Miket kell beállítani autóról manuális frekvenciára? Mármint azt tudom hogy a PCI-E (a videókártya slot) azt be tudom állítani gyárira 100-ra. Mást esetleg? CPU? Ramok?
-
tomcsi23
veterán
Igen, ezek olyan alapinformációk, amik hiányoz(t)nak. Ezért is gondoltam, hogy kezdőben jó helyen van a téma. Bevallom, hogy a mobilbartonok után nem nagyon követtem az eseményeket proci/tuning fronton. Azért köszi az "új" infókat!
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Zohan
senior tag
Hi all!
nos először egy kép aztán sok kérdés
by:aida64 extreme editionNos ezen ramok Mushking Ridgeback ddr3 1600mhz 6-8-6-24 2x2gb kit
ez lenne a gyári időzitése de ehelyett 9-9-9-24es
beállitom a biosban a szorzokat és fogja magát el sem indul ilyenkor jo az asus mem ok gombja..
1600mhzet sikerült elérni bár aida nem azt irja ki de cpuz meg még pár prgi igen vagyis 800mhz-et irnak de effektiv orajel a duplája.
szóvala kérdés időzitést hogyan tudnám belőni tutira?
feszt is emeltem elvileg ez a ram 1.65ig birja vagyis ez van ráirva h 1.65v 1600mhz és az időzités és ha jol emlékszem 1.65re tettem szoval most nem tudom aida miért ir 1,5öt.. de majd megnézem.ha valaki tud segitsen pls
Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD
-
Zohan
senior tag
közben sikerült megoldanom.. biosban volt erre a memoriának egy profile1 ami mindent beállitott.. csak vissza tette a proci orajelet 3,4-re vagyis gyárira 3,6ról. bár annyira ez már nem is izgat. (phenom ii 965BE)
de még egy kérdés DC mode : unganged ez mit jelent?
biosba a beállitásokál akkor unganged ha always modra van állitva ha gandged akkor auto.csak éppen nem tudom mit jelent.. thx
-
oriic
HÁZIGAZDA
6 óra prime teszt 3006Mhz-en, minen hiba nélkül. Szerintem ez már stabil lesz. Marad ennyin.
Live-Die-Respawn
-
darál0w
Jómunkásember
válasz KurtCobain #21815 üzenetére
az is bőven jo még.
-
xplayerx
csendes tag
gigabyte-m61sme-s2 a lapom, és már frissítettem a BIOS-t is, de így se lehet feszültséget állítani
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Kakaduku #21821 üzenetére
Igen hyper tx2-esem van. És ezzel értem el a 3000mhz-et. Egyáltalán nem melegszik a proci, alapjáraton 30 fokos, terhelve sem megy 50fölé.
Tx3-at csak azért nem vettem mert amikor kellett volna nem volt rá pénzem. Az annyival jobb mint tx2 hogy a hőcsövek direkt érintkeznek a procival, és elvileg több hőt szállítanak el.Live-Die-Respawn
-
PH-User
addikt
Na, eddig eredmények a Q9550-nel: 3,2GHz 1,1680V
Amit pedig most tesztelek: 3,6GHz 1,2000V (25 perce fut a Prime)''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Belementem a Biosba (ASUS P5k alaplap, American Megatrends v. 2.58.), de nem találtam meg benne azt a menüpontot, ahol a processzor órajelét lehetne állítani. Tudnátok segíteni? Köszi előre is.
-
Zohan
senior tag
válasz Tappancs2001 #21833 üzenetére
pedig biztos van olyan csak kereshess
-
KurtCobain
őstag
Asszem maradok ennél a beállításnál. Köszi darál0w.
Mmm'kay?
-
apro
senior tag
Itt Advencsed/Config.Advenced/CPU Setting/Lefelé /CPU Ratio Setting az Autot át álitod manuál,vagy disabled és ott lehet állítgatni
hali[ Szerkesztve ]
-
apro
senior tag
hali igy néz ki
Advance CPU Settings:
CPU Ratio Control: Manual
- Ratio CMOS Setting: 8
C1E Suppport: Disabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Vanderpool Technology: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: Disabled
PECI: Enabled -
ZeN973
tag
Segitségedet szeretném kérni darál0w !
Van egy ASUS P5K-m egy E6550 nel!
Az a gondom hogy kicsit szerettem volna meghúzni a procit mert sajna kevésnek bizonyul egy két játéknál!
Feltettem az alaplaphoz kapott AL SUITE progit amivel húzni lehetne , és itt vettem észre mivel részletesen kiirja a frekiket hogy ugrál a proci freki 2,0 - 2.3 GHZ között ill. a mag feszültés is pontosan most nem tudom de 1,2 -1,3 volt között.
Gondolom ez nem normális! MI lehet a baj? Proci vagy alaplap hiba lehet?
Egy másik CPU tesz proginál is igy ugrál!Segitségedet előre is köszönöm!
Zsolt
"to punish and enslave"
-
ZeN973
tag
Szia
Igy nem lehet!
Olyan van hogy overlocking 5 , 10 , 15 % stb.
Az alaplaphoz kapot progival (AL SUITE) lehet külön memó frekit , szorzót stb. állitani!Üdv.
"to punish and enslave"
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az overclocking a tuning, próbáld ki az egyik változatot. Feszeket fixáld, én is elfelejtettem először, itt szólta róla.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
darál0w
Jómunkásember
válasz KurtCobain #21836 üzenetére
jo ez...
nincsmit
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés