- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Facek
csendes tag
Udv!
Eleg kezdo vagyok tuning teren ezert kernek itt segitseget
lap : giga ma770 ud3s
mem : 3x1g kingmax 800mhz /viszont cpuz szerint csak 400 mhz-k, szerintem a lap rosszul konfigolja be ezt is, esetleg valakinel hasonlo ?/
proc : 2 rol 4 magosra "magositott" amd phenom fx 5000 es proc
A ramokat atraktam 5-5-5-15-re, illetve a TRFC-t raktam fel 195ns-re mert olvastam, hogy a lap rosszul kezeli alapbol.
FSB-hez meg feszultseghez meg nem nyultam, ehhez kene egy kis help.
Melyik feszt allitsam, illetve milyen mertekben, kicsit szajbaragosan ha lehet
Ugy 2,9-3 ghz-ig akarnek menni.Koszi!
-
Facek
csendes tag
Sry, elfelejtettem leirni:
Fsb alapbol 200x11. -
hubai
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy kis tuning ügyben, mivel én eléggé kezdő vagyok a témában.
Adott egy gép.
Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplap
Intel Core 2 Quad Q9550 proci gyári hűtővel
MSI 4850 1GB DDR3 R48502D1GOC videokari
Kingston HyperX 2x2GB ramoka proci alap órajelen muzsikál, a Bios alapbeállításokkal fut.
A procit akarnám felhúzni olyan 3,7 - 3,8 Ghz-ig. Vagy nagyobbra...Mit, hogy kellene állítani hogy sikerüljön?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz azoli09 #14193 üzenetére
nemtudom, h melyik milyen feszt takarhat. nálam nagyon kicsi lépésekben lehet adni feszt mindennek...teljesen más lap, hiába p45ös ez is
vhogy rá kellene jönni. mérésekhez mennyire értessz , illetve vmilyen mérőeszköz van e otthon?Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
mivel a nem ajánlott tápok között van, nem mernék vele tuningolni...nem tudom mit bírhat. de van tápos topik. ott érdeklődj, sőt még ajánlanak neked egy másikat is
SLI ben nekem volt egyszer 6600GT. egy gártotol. ugy ment. de ennek is van topik
akik benne vannak biztosan tudják.és igen, vszínű hogy javulna a teljesítmény, mivel a procid jelenlegi állapotában nem hajtja meg még azt a VGAt sem.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
facek és hubai :
~1 ora mulva otthonvagyok, ha addig nem segítene senki, majd írok.
-
azoli09
tag
válasz darál0w #14204 üzenetére
helló
a helyzet a következő lenne,tegnap próbálgattam és mindenek a létező legnagyobb feszt adtam és ugyan az fagy kék halál ,sanszos hogy a ram nem bírja mert ha simán a small megy akkor semmi gond , sajnos nem értek a ilyen műszeres kiméréshez ,meg megfelelő ez köz se áll a rendelkezésemre ,sajnos csak azt nem értem 8x bírja a 450fsb ,pedig ott már a ram 1440 megy de 9x már csak 425-430fsb bírja vagy a ram vagy az alaplap nak már sok a ram és a cpu tuning .
végeredménybe még max 1 évet kéne ki bírnia a cpu nak és közbe nyáron lenne véve egy 5850 vga azt ki hajtaná olyan 3.8 mert addig megy stabilan ,azt 1-2 hónap múlva de szerintem 10. fele meg lesz az i7 csak december fele lesz alaplapra lóvém , szóval ki hajtaná a E8400@3.8 mhz -
darál0w
Jómunkásember
nah. most vagyok 1 ideig. ugy 5ig. aztán este. jöhettek
-
Martintailor
csendes tag
Sziasztok!
az msi p45 neo2-fr-es alaplapomon átállítottam a jumpert 266 fsb-re, így az e5200 dual core procim 3325 mhz-en megy. Teszteltem everest stabilitásteszttel, úgy fél óráig, és elég durva feszültségcsúcsok adódtak az egyes ágakon (5->7,2, 12->22), igaz, csak egy pillanatra és fél óra alatt kétszer. Ez miért lehet, nagy gond, hogy ilyen előfordult? Spire 420-as tápom van egy vinyóm meg egy 9800 gt videókártyám, 2 giga ddr2 hyperx rammal. -
adam320
senior tag
válasz Martintailor #14213 üzenetére
Hazudik az everest
-
Bacy85
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Van egy elég régi gépem amit ha minden igaz cserélni fogok egy AMD ATHLON II620-ra de szeretném megnézni még ezen a gépen a tuningolás alapjait.Már elég sok cikket átnyálaztam de lenne egy kérdésem.
Jelenlegi konfigom:
Abit Is7 V2 Alaplap
Celeron 2.4 Northwood Processor
2* 512 DDR1 RamMindkét Ram más gyártmány viszont egységesen 40Hz-esek.
Amit eddig csináltam:
Az AGP\PCI Ramot fixáltam , a memória időzítést megadtam manuálban ahogy kiolvastam CPU-Z ből 3-3-3-8 200Hz-en
A szorzó ugye fixen 24 ehhez adtam és az FSB-t feltoltam egészen 125 re ami ugye 3000Mhz-et eredményezett viszont megijedtem mert amikor megnéztem a CPu-Z ben akkor az FSB 502 volt.
Most visszavettem az FSB-t így 2800on megy a gép és az FSB így kb 470 körűl van.
Szerintetek mit kéne csinálnom mit csináltam esetleg rosszúl stb!Tanácsokat kérnék!
Ja igen a BIOSBAn az FSB : MEMÓRIA aránynál csak : 3:4 van és Automata
Előre is köszi a tanácsokat!!!!
-
adam320
senior tag
válasz Martintailor #14215 üzenetére
Akkor semmi gond,különben is akkora + fesztől már ugyis mindegy lett volna
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Martintailor #14213 üzenetére
hali.
a spire tápok nem éppen a jo minőségükről híresek...
-
Facek
csendes tag
En is jelentkezek
-
darál0w
Jómunkásember
most értem haza. minnyá' visszaolvasok aztán írok
-
Arkar
aktív tag
válasz Bacy85 #14216 üzenetére
Hy!
Jól csináltál mindent!
A CPU-Z Bus Speed-je
(valós FSB) 100MHz, Effektív FSB-je(Rated FSB) 400(100*4)Ha növeled az FSB 100-ról 125-re akkot a CPU-Z Rated FSB-je 500MHz körül lesz! Dual channelben ennyivel kommunikál a rammokkal!
BUS Speed= (Front Side Bus)Ja autón ne hagyd a Feszt 478-nál, ad neki simán 1,7 voltot!
Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm
-
darál0w
Jómunkásember
noh.
akkor először ezzel kezdeném : mem : 3x1g kingmax 800mhz /viszont cpuz szerint csak 400 mhz-k, szerintem a lap rosszul konfigolja be ezt is, esetleg valakinel hasonlo ?/ - jo az. az a 400 az 800
merthogy amit a CPUz mutat az a ram effektív orajele szal ne foglalkozz vele.a másik dolog, h milyen procihűtőd van?
a harmadik, pedig a tápod. elég sok mulik rajta. miféle?
a 3ghzet pedig ezek a procik 1.2V körül viszik. itt egy példa rá
-
Bacy85
csendes tag
SZia\sziasztok!
Köszi a választ!
Nos megnéztem neten a processzor feszültség értékeit és 1.25-1,525 V között van. Akkor max rárakom 1.525-re fixre.Amúgy a memóriánál akkor hogy is van ez? TEhát pl az én memóriám Rated FSB-je gyárilag 400Mhz ez van ráírva. Akkor ha rárakom 125-re az Fsb-t és felmegy az érték 500ra akkor azt bírni fogja? nem károsítja?
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
3,8 talán fog menni, ha bírja a hűtő.
mivel P35ös lapod van eléggé grízes. yorkfield proci alatt ~450FSBnél kifullad. nemtudom mennyit fog vinni.
a ramok 1066osak ha jol gondolom
még mondj nekem egy cpu alapfeszt, aztán belekezdünk( coretemp VID rublika )
-
Facek
csendes tag
válasz darál0w #14225 üzenetére
Hyper tx huto, jol keringo haz, alapon 30 fokos a proci.
Tap 440 es giga superb.Alapon a cpu voltage 1.325 szval nem tudom, lehet hogy a kepen a visszavett fesz. van ?
Mert nekem meg azt ajanlottak, hogy tegyem fel 1.4 re a feszt , majd fel az fsb-t es ugy alligassam egyre visszabb, de be se bootolt.[ Szerkesztve ]
-
Arkar
aktív tag
válasz Bacy85 #14226 üzenetére
A rated FSB-t ne keverjük a ramhoz ! Az a kommunikációért felel! effektíve pl500-at tud!
Ne akadj ki ilyenen! Én csak arra akartam rávilágítani hogy neked a Bus speedet kell nézni a tuningnál !és ha számolsz az osztókkal akkor 150-es Bus speed-nél fog a ram 200-on(400-on) menni ami a gyári spec! Tehát bírni kéne neki.
De itt a lapod Leírása is, 800-ig támogatja a Rated FSB-t vagyis ez biosban 200!
[ Szerkesztve ]
Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm
-
darál0w
Jómunkásember
hűtő jo lesz.
az a táp meg nem 440 hanem 460
minden feszt(,beleértve a CPUfeszt is) ami csak létezik és tudod fixálj normalon. AUTOn ne hagyj semmit.
pcie freki 100.
majd ezután emeled az FSBt és "visszaoszotod" a ramokat. gondolom a visszaosztás nem volt meg, ezért nem bootolt be
BIOSban ilyesmit kell keresned : dram frquency vagy dram multiplier(spd)
itt vagy szorzok lesznek vagy maga a ram orajel. ha ram orajel, akkor látod is, h éppen mennyin megy a ram. ha szorzo, akkor FSB* ramszorzo= ramorajel. maradjunk egyelőre alapon vagy az alap freki alatt. ha kész a proci, akkor megbabráljuk azt is.
szoval minden fesz normalon és csak az FSBt emeled. szorzod 11es ha joltudom. az fix vagy tudod állítani?
-
azoli09
tag
válasz darál0w #14234 üzenetére
Helló azért ezeket meg mutatnám
ere ment 12 kör ibt is csak arról nem készült kép ez meg azért ilyen rövid mert mennem kelet a fiamért az ovibaezek amiket egyelőre elértem tudom nem nagy szám de ezzel a lapal ez is szép eredmény ,
lejjeb nem megy de feljebb még megy majd azokat is mutatom ,ez a minimum amiért segítettél[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest