- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz peetmaster #13451 üzenetére
probálkozz be vele. látok rá esélyt
ha nem menne, csak a Vcoret állítsd.
pcie freki 100.
ramokat mgfelelően "oszd vissza" .
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
peetmaster
senior tag
válasz darál0w #13452 üzenetére
9x445-el eddigbe sem boot-olt a windows, most elindult. Cpu-z szerint 1.200V-ot kap. 5 perce megy a Small FFTs teszt. Hőmérséklet: 54fok (pcie freki természetesen 100-on van) Mondjuk a ram visszaosztást annyira nem vágom. Pedig elolvastam a topic első hsz.-ét.
[ Szerkesztve ]
-
peetmaster
senior tag
18 percnél hibázott: Fatal Error: Rounding was 0.5, excepted less than 0.4
-
norbi0401
tag
Sziasztok!
Nekem egy kis segítségre lenne szükségem.
Alapfeszen (1.25V) sikerült stabil 3600 Mhz-et elérni, de ha lehetséges szeretnék stabil 4Ghz-t elérni.
[link]
Próbáltam 9x445 és 8x500 beállításokat is de mindkettőnél újraindult a gép kb. 30-40 prime után. A proci feszültségét ekkor már felemeltem 1.35V , tovább nem mertem.
A memória időzítései 5-5-5-15-re voltak beállítva, a feszültsége pedig 2V-ra, mást nem állítottam.
Szerk.: PCI frekvencia 100-n van.
A memóriák 800Mhz-esek 2x2GB.
A konfigom az adatlapomon.
Szeretnék kérni egy kis útbaigazítást merre tovább.
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
http://www.happydancedeejayz.hu/tag/boomer https://soundcloud.com/boomerhungary
-
dvd_R+
őstag
válasz darál0w #13450 üzenetére
szia este nem birtam aludni és ki hoztam a gépemből a maxot amit lehetett
fsb 417 igy a proci 3330mhz-n megy
memoria spd: 2.40 és igy 1001 mhz-n megy a memoria (a memoriam 1000mhz-ig huzható)az eist meg az a másik kettö ki kapcsolva
pci express freq 100 ,dram enchanced mod : extrem
a memoria idözitést 5-5-5-15 re állitotam mert azt irta cpuz ba és everestbe is
de azt irja ott még hogy trc 30 és twr 8t ezt a kettö beállitást hol tudom állitani biosba mert nem nagyon találom .. :S a memoria idözitéseknél és most everestel meg nézem és a trc 66 a twr pedig 16 on megy és ezt szeretném még 30- 8 ra beállitani
a feszeket pedig ugy állitotam be hogy dram +0.2 fsb és mch +0.1 , cpu voltage 1,4750
kb ennyi ha ez igy a feszeknél jobb akkor rendben de ha tudsz jobbat mond be állitom arra
ja meg hogy a biosbol f3 as van fent gigabyte honlapjan van f4 es is érdemes le cserélnem a biost ? ha igen miert mi valtozik ? na kb ennyi kérdésem van szal ha tudnal ra vallszolni meg kösszöném köszi
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
darál0w
Jómunkásember
válasz peetmaster #13453 üzenetére
"ramvisszaosztás" : a ramokat szorzokkal tudod állítani. a neve Dram multiplier(SPD).
FSB * ramszorzo = memo orajel.
ugyy állítsd, h megközelítőleg alaporajelen menjen.
(#13454) peetmaster
adj a procinak +feszt. azt kevesli.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz dvd_R+ #13456 üzenetére
hali.
ram időzítésekkel kapcsolatban inkább itt kérdezősködj. ők jobban tudják. én a ramoknál csak az elsődleges időzítéseket állítom. a többit, sőt gyanítom az elsődlegeset sem, egy normál felhasználo nem veszi észre/nem veszi hasznát. feleslegesnek is tartom.
BIOS maradhat. ha megy vele a tuning, akkor jo.
prime közben hőfokok hogy alakulnak?
-
norbi0401
tag
válasz darál0w #13466 üzenetére
Szia
Az mch-nak adtam +0.2-t, az fsb-t emeltem 445-re, a vtt hol találom?
Az előző hozzászólásomban belinkeltem egy képet, melyiket kell állítanom.
Most be sem bootolt a gépem visszarakott mindent alapra.http://www.happydancedeejayz.hu/tag/boomer https://soundcloud.com/boomerhungary
-
dethroner
veterán
válasz KaraDani #13444 üzenetére
Ha nem áramtalanítom, csak kikapcsolom, akkor nem csinálja, akkor normálisan indul. De csak akkor csinálja ha húzva van a proci.
darálow (#13443) A ram már húzás előtt is 2,2 V-on ment, biztos hogy kéne még neki?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz bivalyolo #13472 üzenetére
Bevallom még nem próbáltam, mert a 3,3-as szorzóval max 323 fsb-t tudok beállítani, ez pedig kevesebb mint a lap alap fsb-je, alap beállításnál meg nem volt kétszer indulás. Ezért gondoltam hogy nem biztos hogy lenne értelme, de cáfolj meg és kipróbálom
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
dethroner
veterán
válasz bivalyolo #13475 üzenetére
Most 2,5-ön van, így megy most 400-as fsb-vel. A normál 333-al 3,2-es szorzón kétszer indulás nélkül ment 1066-ot. Vagyis meg kéne próbálni egy kis plusz feszt adni a procinak, az lehet még megoldás? Csak fura hogy induláskor szarakodik, működés közben, játék alatt semmi gond. Sőt, occt rövid tesztek is lementek.
-
Évcsi
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik a jobb/gyorsabb stb. proci:
PIV. 1.6 GHz vagy
Celeron 2.00GHz?
Melyiket érdemes használnom a kettő közül?
Köszi: ÉviÜdv.: Évcsi
-
dethroner
veterán
válasz bivalyolo #13477 üzenetére
Igazad lett, 2.4-es jó, kétszer is rápróbáltam áramtalanítás után, mindkétszer egyből indult. Mi a francért van ez, nem jó a lap 2.5-ös memória szorzója, vagy mi? És okoz-e gondot hosszabb távon ez a kétszer indulás, vagy csak csak hülyén néz ki?
-
Zayl01
tag
Üdv!
Szeretném tuningolni a 940BE kártyám vagyis feltettem a szorzót 16x-ra és most a 3Ghz helyett megy 3.2Ghz-el és lekell futtatnom a prime95-öt egy 15-20 percig ha minden ok akkor hagyhatom? Ja és azért lassan feltehetem 17x-re a szorzót és addig megyek fel amig a gép nem indul be vagy furcsa dolgok történnek akkor visszaveszem az előző szorzóra ahol még stabil volt a gép ugye? Ja és most hogy nem auto-n van a szorzó ha nem használom a gépet akkor is 3200mhz-en müxik a gép, mielőtt babráltam volna auotmatikusan visszaosztotta 800mhz-re. Most tuningolok először. Előre is köszönöm a válaszokat!
Sikerult felnyomnom 3.4Ghz-re mintha stabil lett volna, vagyis hogy kell lefutattatni azt a 800kbyte-os prime95 programot mert nalam elkezdi de azon nyomban be is fejezi a futtatast.[ Szerkesztve ]
-
hunbobi
csendes tag
Sziasztok, nagyobb teljesítményt szeretnék elérni a processzorommal, úgy, hogy az alap hűtés van benne.
(Hűtőventilátorok CPU: 2722 RPM , Burkolat: 2280 RPM )
CPU 82 °C (180 °F)
Paraméterek:
CPU típusa Intel Celeron D 330, 2666 MHz (20 x 133)
Alaplap neve MSI PM8M-V (MS-7104 v1) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet VIA P4M800
Rendszermemória 512 MB
DIMM1: Samsung M3 68L6523DUS-CCC 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
BIOS típusa Award (03/23/05)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)Megjelenítés
Videokártya RADEON 9250 - Secondary (128 MB)
Videokártya RADEON 9250 (128 MB)
3D gyorsító ATI Radeon 9250 (RV280)
Képernyő HPC 1786BM [17" CRT] (144652512782)Előre is köszi a helpet.
-
hunbobi
csendes tag
válasz darál0w #13483 üzenetére
Már 85 és 86 c° közt igázik, pedig nem csináltam vele semmit még eddig.
Jah és az miért van hogy:Van egy Pentium 3-mas pc játékom, ami ezen a gépen full minimum grafikán úgy akad mint full tő grafon??
CPU 100%-ra kihasználva. majdnem mindig, pl... futtatom a winampot meg msnezek akkor lekapcsolódik netről a gépem :S
azért gondoltam tuningra, hátha megoldja, de megnézem h levan-e fogva a hűtő, lehet azért olyan lassu a gépem mert mindíg 80+ felett cikázik a hőmérséklet.Vagy tévedek?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Egy phenom II 920as (2.8) procit meddig lehet húzni feszemelés nélkül. Biztonságos használat a lényeg.
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
darál0w
Jómunkásember
-
hunbobi
csendes tag
kb most megy egy fél órája a gépem (ilyenkor volt kb 82-85c°-os a gép)
CPU 41 °C (106 °F)
Nos, még az az egy kérdésem lenne, hogy én javíthatom a cpum sebességét? sose csináltam még. Marha lassú neke mminden pl a youtuben a videók se mennek olyan jól mert 100% cpu...
Szerk2.: nemtudom milyen adatokat adjak meg a gépemről, hogy érdemes-e húzni.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz darál0w #13489 üzenetére
Gigabyte ga-ma770 ud3 rev.2.0 alaplap. Alapfesz asszem 1.35. És úgy kérdezem a biztonságosat, hogy pl ez egy éppen szarul tuningolható darab. Akkor pl a 3 vagy 3.1 az még biztonságonak mondható úgy tapasztalatok alapján?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
zeorsdfd
senior tag
válasz hunbobi #13490 üzenetére
Valaki erősítsen meg, de sajnos úgy látom, hogy ezzel az alaplapoddal semennyire sem lehet húzni a procid.
[ Szerkesztve ]
-
bivalyolo
őstag
válasz dethroner #13479 üzenetére
ez egy bug. nálam csak ez az egy(3.33) jó szóval naon nem is tudok emiatt tuningolni..te jobb helyzetbe vagy mert 3 szorzó tuti jó.
viszont nekem azt mondták hosszú távon nem egészséges a lapnak de van olyan akinek már több mint 1 éve megy így.."Let's agree to disagree!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest