Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz mpo #15085 üzenetére

    1. Azt, hogy ez egy szimpla kijelentés, nulla magyarázattal, nulla bizonyítékkal.

    2. Tele van ellentmondással. Például: ha rendesen véd, akkor minek harmadik oltás ("Fontolóra veszik egy harmadik dózis beadását, amiről Bahreinben már döntöttek is")? A 4. és az 5. pontban is egy ellentmondásra világítok rá.

    3. Kutatási eredményről ír, csak épp a kutatásról nem tudunk meg semmit, puszta kijelentéseken kívül.

    4. "Viszont az idősebbeknél csak 60 százaléknál tapasztalták ezt, vagyis minden negyedik oltottnál hiányzik ez a fajta védettség." Akkor mégis?

    5. "mert még ha meg is fertőződnek a vírussal, nagyon gyorsan antitesteket fejlesztenek, ami azt jelenti, hogy kialakult egy sejtválasz"

    Ez nem sejtes immunválasz. Az antitestes (humorális) immunválaszt is immunsejtek hozzák létre, ilyen értelemben akár annak is nevezhetjük, de immunológiai értelemben ez nem sejtes immunválasz, mert az az immunitásnak egy másik útja. Abban nem szerepelnek antitestek. A sejtes immunválasz a T limfocitákhoz, míg az antitestes immunválasz a B limfocitákhoz kötött. Ha nincs vagy kicsi az antitestes válasz, akkor memória sejtek sem alakulhatnak ki. Azaz lehetetlen, hogy gyorsan antitestek termelődjenek fertőzéskor.

    T sejtes válaszról:

    [Adjuvantation helps to optimise COVID-19 vaccine candidate]

    Who 7. oldal: [Who jelentés: COVID-19 vaccines & immune response]

    [Immunological considerations for COVID-19 vaccine strategies]

    [Fundamentals of Vaccine Immunology]

    6. Nem érdemes tudományos kérdésekben bulvárlapokból tájékozódni, mert NEM értenek hozzá. A cikk szerzője egy másik bulvárlapból vett át egy írást, ami így 2x ment át olyan emberen, akik NEM értenek a témához.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák