- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hudyfiu
senior tag
-
sec0nd
tag
Kompatibilis a router a Wintech EX-MOB-5 típusú HDD házzal?
Egy 500GB-s Toshiba HDD-t tennék bele, szerintetek elég neki egy USB csatlakozó?
Alex buildjét használom. -
ampulla
aktív tag
Sziasztok!
Az mennyire számít hogy milyen FW van rajta, mert már a 2. router van nálam és ez is ugyanúgy lefagy naponta 1-2-szer a gyárival. Szóval érdemes lenne felraknom egy OpenWRT-t?
-
nylon111
csendes tag
Sziasztok!
Skacok az a gondom hogy a tv nem látja a médiatartalmat a meghajtón.
Openwrt van fennt, usb pen bent a routerba(3600) formázóval megformázva, létrehoztam egy film mappát az mnt-n belül.Minidlna-ba beállítva hogy mnt/filmek. A pc látja. A tv már nem. Addig lát hogy openwrt dlna server. Ha rámegyek, Browse folders, Musik,Pictures és Video mappák vannak, mondanom sem kell hogy üres mappa mind. Sehol a létrehozott film mappa, benne a filmel.....
Tudna valaki segíteni hogy mit csinálok rosszul? Amugy ezek a mappák vannak a pen-en :lost+found, amibe nem tudok bemenni mert hozzáférés megtagadva, és a transmissions mappa.Kösz előre is a segítséget
-
MODERÁTOR
-
morist
csendes tag
válasz nylon111 #7904 üzenetére
Helló!
Nekem vargalex v1.1.7 van fenn WRT1043-on, MiniDLNA-t látja a Samsung C650, zene, kép, film hibátlanul megy. (Pedig a Samsungok eléggé háklisak!)
Nem lehet, hogy a Te tv-ddel van a probléma? Más DLNA-t rendesen lát?
(Nekem ilyen akkor fordult elő, amikor a DNS-313-asomon nem megfelelő MiniDLNA futott. A tv látta a könyvtárakat, de a tartalmát már nem.)[ Szerkesztve ]
-
nylon111
csendes tag
válasz vargalex #7908 üzenetére
Hmm.... ez most megint érdekes. Tegnap nem látta a tv a film mappát. Nem csináltam vele semit az ég világon. Ma reggel viszont ahogy beléptem két, azaz kettő film mappa van a tv-n. Valahogy duplikálta, mert a pc-n ha nézem csak az az egy van amit létrehoztam. Amugy ezt írja a minidlna oldalon :
"A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 2 videó, 0 kép fájl található." Tegnap határozottan mindegyik 0 volt.
Tehát nem látta. A pc-n is megválltozott a tartalom, a filmek mappa meg a transmission ott van, viszont a lost+found eltünt. Tegnap az is látszott a pc-n. Érdekes módon a tv látja, igaz üresnek éli meg.
Valami nagy katyvasz lehet itt. -
sanzi89
addikt
válasz hudyfiu #7901 üzenetére
"Valószínűleg az LNA chip vezérlő lábát a kék LED-es boardokon még fixen magasra húzták (azaz be volt kapcsolva az LNA), a későbbi hardware revíziónál pedig átkötötték a 18-19-es GPIO vonalra."
Jól értelmezem, hogy akkor az első, kék ledes verziókra nem érvényes, csak a későbbi zöld ledesekre? Mivel nekem kék ledes van még.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Megnéztem, a router alján található matrica szerint 1.1-es, tehát az OpenWRT Wiki-t olvasva rajtam ez nem segít.
Továbbá valamiért nem tudom 27dbm-re állítani a Wifi erejét. Eddig ment, most nem. Régiónak Canada van megadva, 40Mhz-es csatornaszélesség. Bár az is igaz, hogy egy kummával nem volt erősebb a jel, mint 20dbm-mel, mindkét verzióban katasztrófálisan gyenge."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
suste
veterán
-
sanzi89
addikt
A régi ASUS WL-500g Premium V1-hez, ami G-s. De a pár napig teszt jelleggel itt üzemelő ASUS RT-N16 is többet tudott, az n-es. Miért ne hasonlítsam G-shez? Nem az n-es szabványnak kellene jobbnak lennie sebességben és lefedettségben is?
Csatornák full üresek, konkrétan nem látok más Wifi-t, illetve néha egyet-egyet. Vidék, kertváros előnye. A gyári firmware-rel se volt jobb, de az sajnos nem alternatíva, ha jobb lenne akkor sem. Csak 2.4GHz-ről beszélünk, 5GHz be sincs kapcsolva. Rendeltem már eBay-ről egy Dual Band-es Wifi kártyát, de inkább csak kíváncsiság miatt. Ha megjön letesztelem az 5GHz-et is.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
TIT
veterán
Gépen kábellel megvan a 80Mbit de laptopon csak 7Mbit,ez egyik napról a másikra.
Mitől lehet,ennyire bezavarhatnak a szomszédok?
Ja 2,4Ghz,40Mhz-en. -
nylon111
csendes tag
Nah......most újra raktam mindent. Továbbra is duplikálva van a filmkönyvtáram.
Nincs több ötletem. -
suste
veterán
válasz sanzi89 #7919 üzenetére
GvsN: marketing duma ezt mondja, de a tapasztalat az,hogy a régi G-sek messzebbre vittek.
Persze ez sokmindtől függ (elhelyezés, környezet, más hálózatok, kliensek, stb).
Nálam mondjuk a 3600 már elérte a linksys wrt54gl szintjét, de a 1043-asjóval gyengébb volt..5ghz gyengébb a freki miatt.....
[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
Nos a samsung kontra minidlna/felirat ügyben falba ütköztem az ügyfélszolgálatnál, meglehetősen komikus párbeszéd zajlott némely esetben.
Keresek egy olyan embert aki képes/hajlandó a legújabb minidlna-t(1.1.3) lefordítani erre a platformra, vagy segíteni ebben.Köszi előre is.
-
sanzi89
addikt
válasz Dadan01 #7927 üzenetére
Én is kontaktoltam a Samsung-gal, az alábbi információkat kaptam:
HU002@#samsung :
Természetesen nincs kizárva a működése, viszont a kompatibilitást az windows környezetben használt szoftveren keresztül támogatjuk.
XYZ Sándor :
Egyéb DLNA szabványt használó eszközzel akkor természetes, hogy nem működik a lejátszás?
HU002@#samsung :
Igen.
XYZ Sándor :
Köszönöm a választ!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Dadan01
senior tag
válasz sanzi89 #7928 üzenetére
Másol beilleszt beszélgetés kb
Suste: van más ötlet? mert eddig semmi sem segített. Tomato nemtom van-e erre a routerre, de ha van, kipróbálom azt is. Amúgy megnéztem a legfrissebb changelogot a minidlnahoz, ott volt samsung releváns dolog, lehet hogy nem az első ilyen probléma ez.
-
MODERÁTOR
-
Stefi_dzsi
tag
Sziasztok!
Ha le szeretném cserélni a jelenleg routerre kötött merevlemezemet, mire kell figyelnem, hogy minden gördülékenyen menjen? (Hogy ne vágjam haza a routert ill. a merevlemezen levő adataim is megmaradjanak.)Most egy 250GB-os laptop vinyó van rádugva ilyen házban. Annak idején a vargalex firmware-ben levő formatálóval az extroot verziót készítettem el rajta.
Ugyanebbe a házba vennék egy 500GB-os vagy 1 TB-os merevlemezt és azt szeretném rádugni a routerre. Viszi az 1TB-ot egyáltalán? (A mostani 250GB-os meg menne egy PS3-ba.)
Köszönöm előre is a segítséget! -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy WDR 3600-as router vargalex firm-el.
Többször írtam ide a fórumba erről,de most volt időm megint ezzel foglalkozni.
Első körben egy 160gb-os hdd-re próbáltam letölteni torrentet a transmissionnal.
Működött is egy ideig,majd le-le szakadt a hdd.
Megpróbáltam külső táp forrásról működtetni a hdd-t de úgy már nem szakadt le,de még úgy sem volt jó...
Most egy 32gb-os pendrive van beledugva a routerba.(Előtte router reset,pendrive a vargalex féle formázó felületről van megformázva,ki is írta,hogy formatting done,transmission enabled.)
Folyamatoknál nem szakadt le a pendrive,viszoint a hibajelenség ugyan az mint ami a külső tápforrásról működő HDD-vel volt.
Hozzáadom a torrentet(mindegy hogy honnnan,mobilról vagy pc-ről),elkezdi tölteni a torrentet,majd x idő múlva ezt írja ki:"Error: Unable to save resume file: No such file or directory"
Amikor rámegyek a frissítésre akkor elkezdi tölteni megint x ideig,majd újból ez a hibaüzenet.
Frissen letöltött torrentről van szó,ami pc-n letöltődik hiba nélkül.
Hozzá teszem,hogy hely van a pendrive-on egy 700mb-os dix-el is ez a hibajelenség!Mi lehet a gond,már mindent kipróbáltam?
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, mostanában elég furcsán viselkedik a total commander a routerre kötött vinyó viszonylatában.
Rámegyek a hálózatra, ott eddig a mindig listázta a hdd-t, most nem.
Rámegyek a hálózat (workgroup)-ra, erre nagyon leterhelődik és kifagy, jó pár mp után használható megint, itt már listázza a hdd-t és be tudok lépni.
Innen visszalépve a hálózat gyökerébe továbbra sem mutatja a vinyót.Mind ez androidos eszközről helyi file kezelőkkel problémamentesen és azonnal megy.
Hd-idle sem lehet az, hiszen akkor is csinálja, ha már más eszközzel felébresztettem a vinyót, vagy ha kiadom a killall hd-idle parancsot.
Reboot is volt már, az sem változtatott.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7936 üzenetére
Most magától visszajött.
Amúgy múlt héten is csinált pár furcsaságot, dlna fileok törlése és szolgáltatás újraindítás után nem kezdett el indexelni, reboot, majd eltűnt a wifi.
Wifi ki/bekapcsolás nem segített, kb 5.reboot után volt megint.Passz, az elmúlt kb legalább 1 hónapban nem állítottam a pcn és a routeren semmit.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
-
Zirowe
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7938 üzenetére
Na majd holnap megnezem hogyan reagal arra.
-
Rocko66
aktív tag
válasz Rocko66 #7934 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy WDR 3600-as router vargalex firm-el.
Többször írtam ide a fórumba erről,de most volt időm megint ezzel foglalkozni.
Első körben egy 160gb-os hdd-re próbáltam letölteni torrentet a transmissionnal.
Működött is egy ideig,majd le-le szakadt a hdd.
Megpróbáltam külső táp forrásról működtetni a hdd-t de úgy már nem szakadt le,de még úgy sem volt jó...
Most egy 32gb-os pendrive van beledugva a routerba.(Előtte router reset,pendrive a vargalex féle formázó felületről van megformázva,ki is írta,hogy formatting done,transmission enabled.)
Folyamatoknál nem szakadt le a pendrive,viszoint a hibajelenség ugyan az mint ami a külső tápforrásról működő HDD-vel volt.
Hozzáadom a torrentet(mindegy hogy honnnan,mobilról vagy pc-ről),elkezdi tölteni a torrentet,majd x idő múlva ezt írja ki:"Error: Unable to save resume file: No such file or directory"
Amikor rámegyek a frissítésre akkor elkezdi tölteni megint x ideig,majd újból ez a hibaüzenet.
Frissen letöltött torrentről van szó,ami pc-n letöltődik hiba nélkül.
Hozzá teszem,hogy hely van a pendrive-on egy 700mb-os dix-el is ez a hibajelenség!Mi lehet a gond,már mindent kipróbáltam?
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Rocko66 #7934 üzenetére
"Most egy 32gb-os pendrive van beledugva a routerba.(Előtte router reset,pendrive a vargalex féle formázó felületről van megformázva,ki is írta,hogy formatting done,transmission enabled.)
Hozzáadom a torrentet(mindegy hogy honnnan,mobilról vagy pc-ről),elkezdi tölteni a torrentet,majd x idő múlva ezt írja ki:"Error: Unable to save resume file: No such file or directory"Mi lehet a gond,már mindent kipróbáltam?"
A gond a szek es a billentyuzet kozott van.
Ezer egy egyszer leirtuk mar, de most a kedvedert megegyszer:Pendrive-ra ne torrentezz, mert ezek az eszkozok nem szeretik a tobbszalas, parhuzamos irast.
Ha egy szalon (pl FTP vagy SMB) feltoltod ra a tartalmat es aztan csak seed-elsz (csak es kizarolag olvasas!), akkor hasznalhatod a pendrive-ot adattarnak problema nelkul.
-
sanzi89
addikt
válasz krealon #7942 üzenetére
Tökéletesen működnie kell, az egy dolog, hogy nem egészséges. Én 1 évig használtam így egy 8GB-os pendrive-ot, meg is halt, de semmi gond nem volt vele.
Továbbá írta, hogy USB-s HDD-vel is ugyanez a gond, tehát nem hiszem, hogy a pendrive-ban lenne a hiba."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
vargalex
félisten
válasz sanzi89 #7943 üzenetére
Szia!
Valóban működnie kell. (Ha minden igaz, sikerült is beállítani a kollégának...) Egyetlen fontos dolog (amit krealon) is leírt): a pendrive-on történő több szálas írás/olvasás művelet (tipikusan a torrentezés ilyen) sokkal lassabb, mint HDD esetén, így jobban meg is fogja a rendszert (azaz nagyobb lesz a load, stb.).
Alex
-
suste
veterán
válasz krealon #7942 üzenetére
azért ésszel mindent lehet
az én HDD-m (igen, HDD) sem bírja a sok párhuzamos műveletet, de azért kis kisérlezetgetés után be lehett állítani rajta az optimális sebességeket
pendrive-ot is lehet használni, csak:
1: meg kell találni a korlátait, és
2: el kell fogadni
(van aki az 1. pontig sem jut el, de van aki a 2. felét nem tudja alkalmazni )
a mostani net sebességek mellett már sokan őrülten cikinek tartják az 500K-s letöltést, pedig az éjszaka hosszú.... -
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Mit rontok el? Digi net, vargalex, wan, pppoe, felhasználó név, jelszó. De nincs net. Áz órát tudja szinkronizálni a böngészővel. Tudom, hogy kevés az infó, de hátha tudtok segíteni!
Előre is köszönöm!
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
doberman
senior tag
hmmm ezt már én is megfigyeltem, ha TC-vel tallózom a hálózatot win alól akkor van mikor percekig semmi eredmény - én ezt betudtam a win alóli hálózatfelderítési gyagyának... (fapados megoldást alkalmazok a gyorsaság érdekében: SoftPerfect Network Scanner, pici- apró program az asztalon, scan gomb megnyom, gyors scannelés, azonnal mutatja a megosztásokat katt és megnyílik... esetleg megoldás lehet ha a gép indulásakor felcsatoltatod mint hálózati meghajtó...
8lnu
-
sec0nd
tag
Egy HDD-t szeretnék kapcsolni a routerre extroot-tal (3. lehetőség a formázóban), de amint újraindul a router miután sikeresen megformázta nem bootol be (Nincs SSH, sem Luci, sem Hálózat). Ha lehúzom róla a HDD-t működik, csatolási pontok a lehúzás után:
Mit tegyek hogy működjön a HDD-vel is?[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
Érdekes, mert a mount táblában nincs benne az sda2, plusz miért nincsen swap se?
Nekem volt úgy, hogy a külső házam nem tetszett a routernek, akkor volt az, hogy nem tudta pl megformázni rendesen a hddt, vagy ha sikerült, negyed óra után leállt és nem éledt fel csak ki-be kapcsra.
A formázás lefut rendesen? Ha mégegyszer rámész a format utility-re, akkor látod a partíciókat?rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime,size=63372k)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,noatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noatime,mode=600)
/dev/sda2 on / type ext4 (rw,sync,relatime,data=ordered)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime)
/dev/sda3 on /mnt type ext4 (rw,relatime,data=ordered)Ezek hiányoznak neked.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eladó Nike FlyStepper 2K3
- Linksys Wireless Print Server for USB2 WPS54GU2
- Xbox Series X 1TB + 1 játék + dokkoló -konzol beszámítás ok!-
- Niels Gammelgaard koktélbár (zsúr)kocsi és/vagy éjjeliszekrény eladó! - KRI 1988 serving cart
- használt, független Huawei Y5 2018 (16GB tárhely, 2GB RAM) töltővel, kábellal eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest