Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aAron_

    őstag

    válasz Ixion77 #1198 üzenetére

    Személyes téren én is kb. ebbe az irányba haladok.

    Befektetési téren gondolom hozzád ez a fajta stratégia illik, én viszont egy ilyet nem mernék meglépni. Piaci átlagtól csak pár faktor felül / alul súlyozásával merek maximum eltérni.

    #1197Ringman: Tehát tulajdonképpen diverzifikálsz. Ez eddig is fontos volt, de a jövőben talán még inkább az lesz. Hasonló okokból pl. egyre inkább gondolom úgy, hogy lakásbérlés a jobb út saját ingatlan helyett Mo-on. (Rövid távon meg más okból amúgy sem tetszik a vásárlás.)

    #1201stingy2: "Simán jöhet egy találmány, ami kiveszi a vizbű' a zokszigént ,ööö, a légkörből a metánt, co2-t, vagy csak jön egy olyan lehűlés, ami a középkorban mini jégkorszakot okozott."

    Persze, csak erre alapozni a Föld jövőjét egy elég durva szerencsejáték.

    "én ezeken nem parázok, hanem megpróbálok ésszerű határok között felkészülni - kockázatot kezelni"

    Na ja, én is, de a kérdés, hogy helyes ezt csinálni. Részvény / kötvény arányokon túl is van lehetőség. Akár a fogyasztás nagyobb léptékű előrehozatala befektetés helyett.

    #1202PredatorZoli: És én pontosan ez alapján is fektetek be. Mégis, közben úgy érzem, hogy az emberiségnek egy komoly paradigmaváltáson kell átmennie, az elmúlt évszázadok (főképp) externália költségek árán történő növekedéséről át kell állni valami drasztikusan másra.

    Próbáltam magamat már meggyőzni ennek ellenkezőjéről, hogy erre nincs (olyan nagy) szükség, de nem sikerült. Nem látok más utat.

    Plusz egy olyan félelmem azért van, hogy az ilyen, még mindig távolibb kockázatok nincsenek beárazva megfelelően. A hosszú távú gondolkodás nehezen megy az emberek számára.

    #1218julius666: Összeomlást én sem várok, de a jelenlegi pálya szerinti növekedésnek egyre erősebb felső korlátai vannak. Pogi szokott egyébként a nem növekedési modellről sokat beszélni, nehéz vele nem egyetérteni.

    #1230avl: "nem olyan nagy dolog az anyagi"

    Ezzel nagyon egyetértek. És ez a fajta hozzáállás segít abban is, hogy ne szállj ki az alján, amikor shit hits the fan.

    #1234A Zéé: Mo. jövője nem tűnik túl fényesnek, szerintem se, de ez legalább viszonylag könnyen kezelhető. Gyerekvállalás is egyre nehezebb döntés, de erről szerencsére tudok még később is dönteni.

    Köszi a válaszokat!

    #1237Ixion77: Szerintem ez egy Econ ihlette komment volt :DDD

    [ Szerkesztve ]

    What is your ikigai?

Új hozzászólás Aktív témák