Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    Topikgazda

    válasz aAron_ #1196 üzenetére

    Szerintem utóbbi évek és évtizedek eseményei egyre erősebben bizonyítják, hogy az emberben az ego erősebb mint a globális problémakezelési képesség. Ahogy minden más organizmus, ami képtelennek bizonyul arra hogy a környezetével egyensúlyban működjön, annak túlterhelésével saját magát is elpusztítja. Konkrétan: évtizedeken belül elfogynak a nyersanyagjaink és az emberiség ma ismert formája megszűnik.
    Ez az ego szempontjából depressziósnak gondolatnak tűnhet, de mivel valójában pont az ego (mint evolúciós zsákutca) okozza a problémát, annak pusztulása nem anomália, hanem szükségszerűség az élet továbbfejlődése érdekében.
    Szerintem ez nem olyan borzalmas mint amennyire elsőre tűnik. Talán még épp időben elérjük az intelligens gépek és szingularitás megfelelő szintjét ahhoz, hogy a következő szintre lépjünk, és elkezdjük a bolygó erőforrásain túllépve a galaxis erőforrásait használni. Csupán nem hiszem, hogy ezt a ma ismert emberi formában tesszük.

    Hogy hogyan kezelem ezeket a kockázatokat?
    Személyes téren: próbálok uralkodni az ösztöneimen, és elfogadni hogy annak amit "Én"-nek hiszek, vége lesz, mi több soha nem is létezett, csupán a valódi Én hozta létre. Ezt mondják a zen szerzetesek, a yogik, a sámánok, és minden gondolkodó évszázadok óta, és valószínűleg igazuk van. Figyelem a világot magam körül, űzöm az életemben az általam kitalált piszlicsáré célokat és próbálok fejlődni amiben tudok.
    Gazdasági téren: A pénzügyi pozícióm jelenleg kb. 50% equity long, 10% sort, 35% állampapír és 25% készpénz. Továbbra is arra számítok, hogy recesszió közeleg, és jelentős korrekció lesz a részvényárfolyamokban egy éven belül. Onnantól 100% long aztán lesz ami lesz.

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák