Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Cifu #8222 üzenetére

    Tessék? Az élettartam egy jogi fogalom... Gondolod hogy tényleg ennyire tervezik motorokat, aztán kuka? A modern motorok ugyanúgy elmennek többet is megfelelő gondozás mellett, mint a régiek.

    Vannak hibás konstrukciójú motorok, és vannak megbízhatóak. A gondos üzemeltetés meg növeli a gyakorlati élettartamát. Amit te olvasol, az egy jogi dolog. A cégeknél simán pár év alatt nullára írjak egy autó vagy eszköz értékét, mert onnantól az már számukra gazdaságosan nem üzemeltethető, de az nem azt jelenti, hogy a valós piaci értéke nulla.

    A turbó, lendkerék és így tovább meg egyszerűen felújításra szorul. Ha vettem ma egy 7 milliós turbós benzinest, arra mondjuk 200e km után ráköltök 1 millát, és elmegy további 200e km-t. 20 év alatt 8 millió volt. Az más kérdés, ha valaki megveszi 8 év múlva 2 millióért, és utána költi rá az 1 milliót.

    Vagy gondolod hogy gondos használat mellett 200e km után szétesik a motor?

    A modern motorok bonyolultabbak, drágább javítani, de olcsóbb tankolni. Hosszú távon ugyanott vagy velük. Gondolod hogy egy hibridet hosszú távon gazdaságosabb üzemeltetni ha beszarik a váltó vagy az akkupakkot cserélni kell?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák