- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
Win 8.1-et megpróbáltam egy A200 1J3 notin a PCI memóriavezérlőhöz egyéb eszközök fülön nem találok drivert! Nem hiszem el! Ilyen régi szar lenne már ez a típus? Win 7 nem updateel a 8 meg.......
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Üdv.Az elöbb ìrtam az azonnali kérdések topikba,de talàn valaki itt tud segiteni.Megprobàltam a rendszert újrarakni a Satellite laptopomon,de bootolàskor nem jelenik meg a kezdöképernyö a toshiba felirattal ahol a biosba tudok lépni.Ezt hogy tudom elövaràzsolni?
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok.
Toshiba C55-ről mik az általános vélemények?
köszi, üdv
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
skiny83
aktív tag
válasz RocknRoller #12762 üzenetére
Sima consumer gép, c50től abban különbözik, hogy nem matt, hanem fényes burkolata van. Alapvetően megbízható gép a toshiba alacsony meghibásodási rátával. Van konkrét modell amit kinéztél?
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
RocknRoller
aktív tag
válasz skiny83 #12763 üzenetére
igen, ezt néztem ki. Fontos számomra, hogy legyen rajta előretelepített hivatalos Win + a GT740m, hogy ha később akad nagyobb feladat, akkor megbírkózzon vele.
Még régebben a "milyen laptopot vegyek" topikban kértem segítséget, ott zsigerből lefikázták, mert consumer, és szét fog hullani 1-2 éven belül. Errefel vettem egy Dell 5440-es üzletit (W7 volt rajta + adtak W8at hozzá, W7 alatt 3x lefagyott 24órán belül), kibontottam és a touch pad rossz volt. Mutató ujjamat folyamatosan rajta hagyva a kurzor ösze-vissza szaladgált, valamint a bedugott töltő a nyílásban lötyögött. Ennyit az üzleti gépekről.
Várom a véleményed róla.
valamint ha van egyéb más javaslatod 160-170 körül W8-al és ilyen hardwerrel, akkor azt is szívesen fogadom.
[ Szerkesztve ]
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
skiny83
aktív tag
válasz RocknRoller #12764 üzenetére
A gép rendben van, az i3 bőven elég átlagos felhasználásra, és toshibához mérten most nagyon jó ára van ennek a modellnek.
Üzleti gépek témához: Régen valóban más értéket képviselt egy üzleti gép, valóban megbízhatóbb és minőségibb termékek voltak, mostanában sok gyártónál kezd csökkenni a szinvonal. Lenovonál is kritikán aluli az új üzleti széria sajnos..
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
RocknRoller
aktív tag
-
Evil Snowman
őstag
válasz RocknRoller #12764 üzenetére
Ezzel szerintem jobban jársz. Én is ilyet vettem, egyedüli "hiányosság", hogy nincs benne ODD, de hardveresen erősebb. Emellett vékonyabb, fémből van nem pedig ilyen fröccsöntött bazári műanyagból.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz Evil Snowman #12767 üzenetére
ez tényleg jól néz ki, köszi! Egyedül annyi csak, hogy ha az i5 és a GT740m megindul, akkor ebben a vékony házban le lehet azt normálisan hűteni? Mert a C55-nek van oldalt rendesen nyílása a meleg levegő kivezetésére meg hely is van a "gépházban", de az általan említet kép az ultrabookokhoz híven a képernyő alatt vezeti ki, kissebb nyíláson és a ház is kissebb.
Neked mik a tapasztalataid? Hogy viselkedik 1-1 nagyobb igénybevétel alkalmával (pl játék, vagy nagyobb igényű program közben) hő szempontjából ?
-
Evil Snowman
őstag
válasz RocknRoller #12768 üzenetére
Szia. Én egyedül csak LoL-ozni szoktam rajta fix 60 fps-el (korlát nélkül 80-120 fps között ingadozik High beállításon). Most a nagy melegben (tetőtér 30 fok, nincs klíma ) felmegy olyan 68 fokra és a venti 90%-on (3200 RPM pörög). Emellett van alatt egy ilyen laptop hűtő is.
Bírja több órán keresztül is és baromi hamar visszahül, mert a ház elvezeti a hőt.
Átlagos használat esetén, ha megy alatta a hűtő pad, akkor be se kapcsol a gyári venti és olyan 44 fokos a proci.Egyetlen hátránya a gépnek, hogy az alja egyben van, ezért egy esetleges memória bővítés is szervizelést igényel. Memóriából pedig csak ezek mennek bele.
Nekem összeségében a gép (218.000 Ft), a 4GB RAM (11.000 Ft) és a hűtő (9800 Ft) 240.000 Ft-ba került. Ezért vehettem volna talán jobbat, de nekem fonotos volt a márka, a vékonyság és a fém ház.
Nem bántam meg.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz Evil Snowman #12769 üzenetére
Nehéz döntés lesz
tetszik a világító billentyűzet, valamint hogy egyes részei aluval van borítva. Viszont az odd hiánya azért kicsit fáj, mert nem tudok a helyére vinyót tenni, ha ssd-vel bővítek. Valamint ahogy Te is írod, a bővítés az csak szervíz segítségével oldható meg..de tényleg fontolóra veszem, lehet végül győz a világítós billentyűzet..
-
törölt tag
válasz Evil Snowman #12769 üzenetére
Szia! Én annyiért ezt vettem volna meg [link] Jó lehet műanyag miatt van hátránya , de erős gép. 11.000 Ft-ért milyen memória van benne én 4GB-ot vettem 5500 Ft-ért.
-
törölt tag
Látom már a linket a memóriáról csak kicsit elbújt Hát akkor nem tudom, mert nekem fele ennyibe került.
RocknRoller: C sorozatú gépeket nem szokták ajánlani. Ha nem a fémeset veszed meg akkor inkább L sorozattól felfele. Nekem SSD van a gépemben, ODD a helyén, HDD meg egy külső tartóba lett belerakva.
[ Szerkesztve ]
-
Evil Snowman
őstag
válasz RocknRoller #12770 üzenetére
Nos a világítós bill annyira világítós, hogy a magyar piacra nem olyat küldenek. Utólag sem tudsz belerakni, mert az alaplapon nincs meg a csatlakozó hozzá.
Szerviz szempontjából én az Aviatronic-ot javvaslom. Nagyon rendes és rugalmas a szervizezető. -
RocknRoller
aktív tag
válasz Evil Snowman #12773 üzenetére
Értem, köszönöm srácok!
erről egyébként olvastatok már? Ez azért elég dúrva. Mind a toshiba, mind pedig az említett cég részéről.
[ Szerkesztve ]
-
Evil Snowman
őstag
válasz RocknRoller #12775 üzenetére
NEmhogy olvastam, de kommenteltem is hozzá:
"Exa owner: A kedves posterben meg elveszett egy kissebb Anderseni véna. Ezt a mesét max a gyerekeinek adja be. A kijelző foltosodásra még azt mondom, hogy jogos és egy laza kijelző cserével lehet orvosolni. Azt viszont ugyan már hadd lehessen megkérdeznem, hogy milyen állat módon kell kinyitni vagy becsukni azt a kijelzőt, hogy úgy megcsavarodjon a ház, ami miatt eltörik a szellőzés mellett a burkolat. Ezek után azon már meg sem lepődtem, hogy a billentyűzet lába "valamiért" eltört.
A Toshiba ügyfélszolgálatáról szóló mese, meg hazugság. Én többször beszéltem velük (garanciális ügyintézés miatt is), de mindig kedvesek és segítő készek voltak."Ezt az állításomat jelenleg is fenntartom.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz Evil Snowman #12776 üzenetére
-
törölt tag
válasz RocknRoller #12775 üzenetére
Pontosan ilyen gépem van
-
RocknRoller
aktív tag
válasz #65388800 #12778 üzenetére
és mik a tapasztalatok? mert ahogy elnézem, semmivel sem jobb (felépítésre) mint a c55, ez is tiszta műanyag. Ha jól vettem ki a hozzászólásodból azért nem ajánlottad a C55-öt mert nem valami jó a felépítése.
-
törölt tag
válasz RocknRoller #12779 üzenetére
inkább az egész gépre gondoltam nem csak a házra. Sok hozzászólást olvastam különböző oldalakon mikor a laptopokat néztem. Ki is próbáltam őket, de valahogy az L sorozat jobban bejött. A C és az L sorozatú gépek házairól is olvastam. Itt is azt írták hogy L-től felfele kellene választani.
A gépemmel eddig semmi gond nem volt. Nem recsegett az illesztések jók voltak 2 éve van meg kereken, de szervizben még nem volt. A műanyag jól bírja a hőt is, mivel ha játszok a processzor 85-90°C között mozog. Ilyenkor lábra nem célszerű rakni a gépet, mert eléggé forró és nekem már bepirosodott tőle a lábam . SSD-vel használom a HDD meg egy tokba került így az i7-tel nagyon gyors lett.
Amit linkeltél nem olvastam végig, de a törés alapján erős volt a zsanér benne. Ezeket le szoktam ellenőrizni, ha gépet veszek. Átnézek rajta mindent nincs-e valami repedés törés vagy szorul-e a gép és semmit nem volt vele. Ugyan úgy működik már 2 éve egyedül a touchpad körül lévő keret kopott meg a króm alatta meg fekete műanyag volt ez nem nagyon tetszett mikor megláttam . Ezt majd megoldom leszedem a krómot és lefújom fehér műanyag festékkel aztán kész is.
Ha valamit nem írtam le a gépről írj aztán írom
-
RocknRoller
aktív tag
válasz #65388800 #12780 üzenetére
értem, nagyjából mindent leírtál
Elkezdtem nézegetni az L-es sorozatot, de csak azt találtam amit 4magos i7-el adnak, mást nem. De ugye azt is 200 felett mérik.
közben ezekbe is belebotlottam, ha már mindenki lenovokat ajánl
-
törölt tag
válasz RocknRoller #12781 üzenetére
a második is 200 felett van
Lenovo-ról annyira nem tudok véleményt mondani. Amikor kerestem gépet én sony-t samsungot-t toshiba-t és dell-t néztem. 2 éve még nem terjed el ennyire a processzoroknál az U típus, de most tele van vele minden. Még i7-ből is van U-s ami csak 2 magos.
-
Evil Snowman
őstag
válasz RocknRoller #12783 üzenetére
Hát a grafikus kártya elvileg gyengébb mint a GT 740M
-
törölt tag
válasz RocknRoller #12783 üzenetére
itt van valamilyen összehasonlítás:[link]
-
törölt tag
válasz Evil Snowman #12784 üzenetére
a leírásban megnéztem és tök ugyan azt tudja a 2 kártya
-
RocknRoller
aktív tag
válasz #65388800 #12785 üzenetére
Szuper. Külföldön élek, és elmentem egy Media Marktba körülnézni, milyen Toshiba gépek vannak. csupán 1 volt, ha jól emlékszem akkor egy L50-es volt kirakva. Hát nem teljesen estem hanyatt a külső adottságaitól. többségben Lenovok voltak, G50, G500, Z510, ezeknek nagyon jó volt a külseje, masszívabbnak hatottak, de a webkamerájuk csapnivalóan rossz volt. Mivel sokat skyepolok ezért nekem ez is fontos lenne.
Ezeknek a toshibáknak milyen a webcamjuk? C55 és M50?
-
Jordan1122
újonc
SÜRGŐSEN meg kéne tudnom hogyan tudom a Toshiba C55- A1- NU laptopomat Bios módba tenni? Mindent próbáltam esc f2 stb, stb...
-
törölt tag
válasz Jordan1122 #12789 üzenetére
vagyis be akarsz lépni a biosba?
-
RocknRoller
aktív tag
Na, egy C55 tulaj! Meg tudnád mondani nekem kérlek, hogy milyen a C55-ösöd webcamjának a képminősége? köszi!
-
csizo13
tag
válasz RocknRoller #12788 üzenetére
Külső adottságok? A legfontosabb tulajdonság egy laptopnál, ahogyan a webkamera is.
-
diobioesz1
tag
válasz RocknRoller #12791 üzenetére
Kiváló! Én azért vettem 1 hónapja. Naponta 2-3 órát skypézek és még senki sem panaszkodott...Kérdezz nyugodtan...
-
diobioesz1
tag
Indítsd újra! Folyamatosan nyomd az F2-t,ha nem jó,F12-őt,valamelyikre be kell jönni.Nekem is C55-öm van és bejön.Előretelepített rendszer van rajta?
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Van nálam egy Toshiba Satellite Pro A60 PSA65E laptop. Ilyesmi [link]
Az alap 256 MB DDR memóriára memtest86 rengeteg hibát dob, viszont nem találtam az alaplapon csak egy memória bővítőhelyet, amelyből kivettem a benne lévő 1 GB-os modult. Ennek ellenére 192 MB-ot lát a gép bekapcsolást követően (gondolom 64 megy az IGP részére) és így is dobálja folyamat a memória hibákat. (gyak. szalad ki a képről a hibajegyzés).
Integrálva van az alaplapra a kezdő 256 MB DDR memó? Ilyet ki/hol tud javítani? Illetve lehet-e?
read-only mode on the forum
-
Janou
Topikgazda
F2 vagy Fn+F2... Ezeket nyomogasd
-
diobioesz1
tag
Sziasztok!
Vettem egy előretelepített Toshiba C55 gépet.Rendszer-8.1 Core- rejtett partíción,készíthető programmal telepítő lemez,vagy USB azonban más rendszert nem tudok rá telepíteni.A Microsoftnál is ezt mondták.Esetleg valami trükk nincs? Például raknék bele egy másik lemezt,kipróbáltam,de arra is csak a Corét hagyja telepíteni.
Aki tud,kérem segítsen!
Köszönöm! -
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok.
Toshiba notebook vásárlását tervezgetem. Az lenne a kérdésem, hogy a Toshiba szervizháttere mennyire jó/megbízható/gyors/stb?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Janou
Topikgazda
válasz sz.balazs.95 #12798 üzenetére
Hamarosan meg tudom mondani. Nemsokára gariztatom a gépem, behalt a jack csati rajta.
-
sz.balazs.95
veterán
egyébként az M50D mennyire megbízható masina?
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest