- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz Mister_X #13449 üzenetére
Azért nem írja, hogy milyen foglalat, mert manapság alapértelmezett a SO-DIMM. Akkor írnák ki külön, ha nem az lenne. Egyébként meg: [link] [link]
Gariztatáskor azért érdemes a gyári alkatrészeket visszarakni, hogy ne az utólag drága pénzen vásárolt tuning cuccokkal add le a gépsárkányt. Azok majd a cserekészülékben tesznek jó szolgálatot -
diobioesz1
tag
Szevasztok! Vettem egy Toshiba Satellite C55-A-1TF laptopot windows 8.1 corevel telepítve.Szeretnék rá 8.1 prot,majd 10-est telepíteni,de a 8.1-et sem tudom,sem pendrivéről,sem DVD-ről,mert észre sem veszi,viszont,ha 8.1 corét rakok bele már rakná is fel még kulcs sem kell hozzá. Aki csinált már ilyet azoktól kérnék tanácsot,mert sok rendszert telepítettem már,de ez kifogott rajtam.Tudom,hogy van rejtett partició meg ilyesmi,de ezen már nincs mert egy 120 gb-os SSD-re cseréltem.Válaszokat köszönöm!
-
madve
tag
válasz Atomantiii #13438 üzenetére
Szia,
Sikerült megoldanod? Érdekelne engem is...
Nem az a baj, hogy ekkora Isten állatkertje, hanem az, hogy igen alacsony a kerítés..........
-
Katicza
tag
Sziasztok.
Vásárlás előtt állok, és ezt a típust néztem ki:
Érdeklődnék kinek van P50-es laptopja. Minden tapasztalat érdekel ezzel kapcsolatban.
Nekem főképpen videószerkesztéshez, képszerkesztéshez és általános használathoz kell. Ami döntő volt a négymagos proci és a külön fejhallgató kimenet. Ugyanis a bemenetre szükségem van koncertek alatt, ahová a keverőből jövő nyers hang bemegy, közben pedig szükséges a fejhallgató is a környezeti zajok miatt. Manapság pedig majdnem minden laptop kombinált csatlakozóval van ellátva, kivétel ez. Plusz a billentyűvilágítás is nagyon sokat számít. Jól jön az egy félhomályos koncert alatt.
Köszi szépen.
-
Atomantiii
addikt
Szia!
Igen tökéletesen működik, végül nem hidaltam át, mert kockázatosnak tartottam az ötletet, nem volt 100 %-ig biztos, hogy az is ugyanazon áramkör része mert beleforrasztottam a táp részére két réz drótot de nem jelent meg rajta a feszültség, így maradtam az eredeti foglalatnál és sikerült hozzá találni mini usb-t, kicsit rövid volt a rögzítő pöcök lába, ezért áthidaltam az egészet egy vékony rézdróttal és úgy forrasztottam bele a foglalatba.
De azóta is hibátlanul működik.
-
Serious88
újonc
Sziasztok! Laptopot szeretnék venni az egyik egy Asus laptop, a másik egy Toshiba. A Toshibának jobb a processzora, de nem tudom mennyire megbízható márka. Tapasztalatok a márkával kapcsolatban? Pl. support, a laptopok anyagminősége, meddig bírják meghibásodás nélkül átlagosan, teljesítmény, ár/érték arány stb. Köszi előre is.
-
Serious88
újonc
-tutis
Azt akarod mondani hogy a Toshiba sokkal jobb? -
Sirandrish
legenda
Sziasztok!
Magyarázzatok már meg nekem valamit mert ha fegyvert tartanak a fejemhez akkor sem értem.
Adott egy Toshiba C50-A-1KZ noti. A csajosnak vettük nem olyan rég.Azt vágom hogy nem egy csúcsgép, de mi az hogy a facebookos Candy Crash vagy a 10éves Dragonica konkrétan már a menüben is úgy szaggat mintha egy P3as gépről beszélnénk.
A Windows 8al lenne baja vagy ez mi? Nem létezik hogy ennyit tud!! Az hogy a legújabb játékok nem mennek rajta azt aláírom, de egy 2D-s 10éves vacak vagy egy flash alapú sz*r? Ezt nehezen emésztem!Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Janou
Topikgazda
válasz Serious88 #13456 üzenetére
Figyelj, én szervizben dolgozom. A legtöbb alaplaphiba pl. az Acer, Fujitsu, HP trióból kerül ki. Aztán az Asus + annál még a zsanérok is törnek. Legmegbízhatóbbnak a Dell és a Toshiba bizonyul, bár utóbbi időben a Dellekkel egyre több a gond. Például 2 hete vettünk 2 db Vostrot abból az egyik gyárilag laphibás volt. A másik 2 hét után... Szal visszatérve Toshiba!!!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
firewolf
tag
Üdv nektek!
Vettem egy c55 1h9 lapost, de sehogy nem akar win7-es dvd-ről bootolni. Másik gépben próbáltam, simán indul a telepítő. Mivel próbálkozzak? Win8 annyira nem jön be... -
Mister_X
nagyúr
válasz Sirandrish #13463 üzenetére
Az én Toshibám még ennél is gyengébb, ez ilyen. Ezzel a hardverrel van egy HP lapos a családban. Ezek a gépek netezésen kívül másra nem igazán valók. A régi játékoknál kőkemény inkompatibilitási hiba lép fel, az ősrégi Transport Giant például szabályos 1 FPS-sel volt hajlandó haladni, ami vicc kategória. Ha a kívánt játéknak van GOG.com-os verziója, annak mennie kell. Le kell frissíteni minden drivert és minél kevesebb sz*rt futtatni a háttérben. Nálam például megfojtotta a rendszert a gyári McAffee (le is lett dózerolva nagy nehezen)... Keres, frissít, imádkozik.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Sirandrish
legenda
válasz Mister_X #13467 üzenetére
Hát ez így ebben a formában marha nagy gáz.
A régi játékok azért nem mennem mert inkompatibilisek, az újak meg azért mert ahhoz gyenge?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
tutis
őstag
válasz Sirandrish #13468 üzenetére
Kicsit olvasgasd el mit is tud, az ilyen hardverű gépek nem játékra valók. Ha letekered a videókártya adatlapját, látszik hogy a legtöbb játék alapon is jó ha 5-10 fps-t tud..
Ez a hardver arra jó hogy tudj netezni, office csomagot kezelni, filmet nézni. Játékra már nem. Komolyan progik is kifognak a gépen..Belépő szintű a laptop, ez ellen nincs mit tenni.
(helyedben megpróbálnám felkonfigurálni helyesen a windowst, felesleges programokat leszedni, szolgáltatásokat ami nem szükséges letiltani...Esetleg egy SSD bővítés még hozhat gyorsulást, de játék szinten nem lesz előrelépés a videókártya miatt..[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Sirandrish
legenda
Én ezt értem. Ezzel nincs is baj. De jelenleg egy flash játékról beszélek és egy olyan játékról aminek a hivatalos gépigénye így fest:
Nem FC 3 meg 4.
Azért ennek illene futnia szerintem..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
félisten
válasz Sirandrish #13470 üzenetére
Az a baj, hogy te is bedőltél a marketing bulshitnek... az a N-es Bay trail csak abban jó, hogy akksi időt kihúzza teljesítményben a 6 éves mobil Core2 szintjén van, de ott sem a legerősebb kategória. Hiába a 4 "mag" és társai egyszerűen gyenge hozzá. A flash jóval komolyabb procikat is megöl hidd el
Maga a játék meg valószínűleg a kora miatt nem tud mit kezdeni az új hardverrel. A Win8nak ehhez semmi köze szerencsére.
-
Sirandrish
legenda
válasz szabonagyur #13471 üzenetére
Nem dőltem be semminek. Ez volt olyan áron ami még akkor belefért. Nem is akartunk/akarunk most sem semmi komolyabb játékkal játszani mert tisztában vagyunk vele hogy nem játékra van kitalálva. De azt elvárnám (és szerintem joggal) hogy egy 10 éves játék ami egy keményebb PS3as gépen is megy élvezhető sebességgel, az ezen is menjen. Legalább lowon 30FPS-el. De hogy ablakban nem fut 15FPS-el sem és a menü is szaggat...ezt azért nehezen emésztem
De akkor az más okból nem megy..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
félisten
válasz Sirandrish #13472 üzenetére
Sajnálom erre nem tudok mit mondani csak annyit, hogy nem jártál utána a dolgoknak. Nem törvényszerű, hogy egy újabb dolog feltétlenül erősebb legyen mint mondjuk egy 5 éves. itt is ugyanaz a helyzet van, oda van írva, hogy 4 mag meg nyavalya de attól gyenge, lassú a cpu, tehát összességében bedőltél annak a hitnek, hogy az új mindig jó vagy jobb. Ezt a gépet gondolom megvetted 90-100e Ft összegért, kicsivel többért vehettél volna olyat ami mondjuk még 3 évig netezni biztosan hibátlan lenne (természetesen nem játék gép).
A bay trail inkább telefonba vagy tabletbe való, az S4minid lehet többet tud mint ez.
-
Sirandrish
legenda
válasz szabonagyur #13473 üzenetére
Netezésre tökéletes. Azzal nincsen gond. És hja..90körül vettük, de 120-130K-ig kb az összes létező laptop ilyen alkatrészekből állt csak az egyikbe kisebb volt a vinyó meg ilyenek, de összességében egyikkel sem lettem volna előrébb, legalábbis ezek szerint.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
félisten
válasz Sirandrish #13474 üzenetére
Hogyne lett volna erősebb, de persze ha Windows 8 is kell meg minden akkor nincs más lehetőség.
De amúgy van 115e körül Fujitsu A512, 125e körül Fujitsu A544, mindkettő prociban köröket ver arra amit most használsz, flash nem akasztja meg stb.Netezésre tökéletes? Ja csak a flash már most kiakasztja, mi lesz vele 1 év múlva vagy talán 2?
De amúgy ha meg tökéletes meg tudod mit vettél akkor nem tudom mit vagy kiakadva rajta, hogy nem mennek ezek rajta?[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz szabonagyur #13475 üzenetére
1 darab flash játék akad rajta néha igen. Azon kívül minden tökéletes rajta.
És ismétlem..azon vagyok kiakadva hogy egy olyan játék nem hajlandó 20 FPS-t kihozni magából ami egy PS3as gépen is elfut. Ennyi.
Én tudom hogy ez nem egy atom gép, nem is arra lett véve, de ez a része igen keményen meglepett.Amúgy az i3as procikkal szerelt belépő szintű gépek mennyivel erősebbek ennél?
Azokból érdemes lehet venni ha az a cél hogy mondjuk 1-2 öregebb játék elfusson rajta? Vagy még azok is felejtősek?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
félisten
válasz Sirandrish #13476 üzenetére
Mik azok a játékok? A HD4600 amúgy meglepően erős, és mivel mondjuk az említett 2 gépre még van Win7 támogatás is így még több esélyed van a régi játékok futtatására.
-
Sirandrish
legenda
válasz szabonagyur #13477 üzenetére
Oh semmi komoly. Például a dragonica. Esetleg régebbi NFS mittomén MW vagy Carbon.
Szóval semmi gépgyilkos cuccEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
félisten
válasz Sirandrish #13478 üzenetére
NFS fog, a másik játéknál ahogy a kolléga is említette magát a rendszer kompatibilitást kell megnézni, hátha van valami frissített kiadása ami megy újabb OS-en.
-
Janou
Topikgazda
válasz szabonagyur #13465 üzenetére
Mivel az összes márkából nagyjából az összes árkategóriájú gép megfordul nálunk (tehát alsó, közép és felső kategóriájú) így szerintem nagyjából foglalhatunk állást márka szerint is. Persze nyilván a legpontosabb az lenne ha külön típusokra lebontanánk.
-
félisten
Ez így akkor is hazugság, mivel semmire alapozod. Vagy arra alapozod, hogy mondjuk van nálatok bent 30 Dell ami hibás, 25 Hp meg 0 toshiba és akkor ez azt jelenti, hogy a toshiba hibátlan?
Az, hogy 2 Vostroból 2 hibás mit jelent? Semmit, amikor meg az egész raklap gép hibás bármelyik márkából akkor mi van? Tömeggyártás.
Szóval sok itt a ferdítés nagyon.
-
konyi79
addikt
válasz Sirandrish #13478 üzenetére
Az a helyzet a jelenlegi programok a jelenlegi utasítás készletekre, hardverre vannak optimalizálva (ha vannak). Az a játék, ami dx8,1-et kér, egyáltalán nem biztos jól érzi magát egy friss architektúrán, vagy a hardver sem biztos annyira támogatja. A nagyobb gépek persze (és ez hatványozottan igaz a flash-re), megoldják erőből, de ez nem tudja. Nincs itt idők végezetéig tartó kompatibilitás visszafelé, el lehet felejteni. Ráadásul az intel IGP-k fölöttébb bajosak voltak eddig, ami már ugyan gyorsan javul, de az új dolgok támogatása miatt, a korábbi igényeket meg nem fogja fejleszteni rajtuk senki, szóval hozzák magukkal a sz@rt ebben. Ebből a szempontból valamivel talán jobbak az AMD APU-k, talán.
Ettől függgetlenül, amíg a gyártó nem írja oda ezek a gépek hirdetésére: Játékra, el kellene felejteni emiatt bármelyik szapulását. Örülni kell neki mennyi ideig bírja akkuval, erre lett kitalálva: tartalom fogyasztás. -
madve
tag
válasz Atomantiii #13455 üzenetére
Szia,
Köszi az infót!
Találtam hozzá, az Acerekekben található aljzatot, ami ugyan ilyen e 4500 Ft /db... Azt hittem rosszul látok.... De inkább beleeszkábálok egy másik aljzatot és átkötöm én is...
Nem az a baj, hogy ekkora Isten állatkertje, hanem az, hogy igen alacsony a kerítés..........
-
firewolf
tag
Üdv!
Van egy Satellite C55-ös gépem. Biosban az F gombok úgy vannak beállítva, hogy alapból ne kelljen FN-t nyomni a funkciókhoz (lejátszás, hangerő, stb...) Egy darabig így is működött, szerintem frissítés óta nem akar így működni. Hol tudom beállítani, hogy jó legyen? -
Atomantiii
addikt
Én végül egy kettes szalagkábelesről nyertem ki a két mini usb aljzatot és azt forrasztottam át, csak kicsit megerősítettem még mert a felfogató pöckök lábai nem mentek át teljesen az alaplapon mivel rövidebbek voltak, mint az eredeti.
De az egyes szalagkábelre ráforrasztva oldalról kapott még megerősítést, illetve az alaplapi csatlakozót körbeforrasztottam még pluszban egy vékony rézdróttal rögzítve, de így bivalyerős lett. Lehet nélküle is bírta volna, de így nyugodtabb vagyok.
Az a lényeg a négy lábát (táp + adatot) ugyanoda forraszd be ahol eredetileg volt, mert kipróbáltam, hogy beleforrasztottam egy-egy rézdrótot a másik furatba, de azon nem jelent meg az usb aljzathoz szükséges tápfeszültség, így nem is működött volna ha oda forrasztom az aljzatot.
[ Szerkesztve ]
-
firewolf
tag
Új windóz, egy rakás frissítést föltett, de így, ahogy néztem, nem volt olyan, aminek a nevében benne lett volna, hogy billentyűzet... Bioshoz nem nyúltam. Próbáltam átállítani, hogy az F-betűket vegye alapértelmezettnek, hátha úgy működni fog, de úgy se... Van vmi driver esetleg a Toshiba oldalán, amivel lehet ilyeneket konfigolni?
-
gears27
aktív tag
sziasztok! segitséget szeretnék kérni remélem jó helyre irok. Van 1 toshiba Satellite C660-2C7 notim és a gondom az, hogy Mobility Radeon HD 5470 videókari van bennem de ujratelepités után ennek ismeri fel: amd mobility radeon hd 5000. Miért van ez? hogyan tudnám életrekelteni benne a Radeon HD 5470-et? válaszokat előre is köszönöm.
Seggsztézis
-
gears27
aktív tag
És honnan tudnám letölteni a megfelelőt?
Seggsztézis
-
gears27
aktív tag
őő onnan lett leszedve a mostani
Seggsztézis
-
Sajátos
csendes tag
Sziasztok!
Valamelyikőtök találkozott-e már olyan hibajelenséggel WIN 8.1 alatt, hogy kék háttéren egy "" smiley fej megjelenését követően újraindul a gép, alatta van valami fehérrel kiírt szöveg, de azt még nem tudtam elolvasni, mert már épp akkor értem oda a dologhoz, amikor újraindult (Barátnőmé a gép, és akkor is épp ő használta). Ez a jelenség hetente előjön, de véletlenszerűen. Memtest-el érdemes foglalkozni (mert én arra gondolok, hogy esetleg az lehet), vagy tegyek rá egy WIN 7-et? THOSIBA SATELLITE C70D-A-110D a cikkszáma.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Valaki vásárolt már ilyen gépet?
http://www.digiprime.hu/laptop/toshiba-laptop/toshiba-satellite-p50-b-18910-elado
Mit lehet tudni róla? Jónak tűnik, de a videókártyájával kapcsolatban bizonytalan vagyok. Van valakinek tapasztalata, vagy infója a fenti géppel kapcs.?
Általánosságban milyen a Toshiba szervíz hibaelhárítása, mennyire gyorsak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest