Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ThufirHawat

    senior tag

    válasz Jeannie #1530 üzenetére

    ...de mitől lesz igazán jó és mondanivalója egy képnek, na azt nem tudom meg könyvekből

    Nem bizony. A legfontosabb, hogy legyen mondanivalód, hogy legyenek olyan érzéseid, amiket meg akarsz mutatni. Ha ez megvan, akkor már csak azt a módot kell megtanulnod, ahogy létrehozhatod az érzéseid metafóráját, ebben az esetben egy kép formájában (de persze lehetne ez vers, festmény, vagy bármi). Ebbő szinte egyenesen következik, hogy azok a képek, amiknek mondanivalójuk is van, először benned állnak össze, aztán megkeresed, és megcsinálod. Minél kifejlettebb, érettebb, érzékenyebb személyiség vagy, annál több ilyen kész képed lesz a fejedben (lelkedben), így elég gyakran tudsz majd szépet alkotni.
    Az, hogy jééé, ott egy rózsabimbó, lefotózom makró előtétemmel, a legritkább esetben működik. A képet néző ránéz és jééé ott egy rózsabimbó. Ennyi.

    Sajna nekem alig-alig vannak beszédes képeim, ez talán az egyik legjobb: [link]

    Hát, nem tudom, sikerült-e érthetően foglalkoznom. Mindenesetre a layerekről könnyebb írni, holnap talán fel is teszem az oldalamra a curves layer leírását.

    Amúgy egy elég gondolatébresztő cikk a témában angolul: [link] Nagyon értékes írás, érdemes komolyan végigolvasni, gondolni...

    Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

Új hozzászólás Aktív témák