Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Firehand

    tag

    Sziasztok!

    Ezt ugyan már kérdeztem, de szeretném megtudni, hogy milyen típust és mekkora teljesítményű szünetmentest érdemes vennem.?

    Szünetmentessel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Egy APC Back-UPS CS 350VA - val rendelkezem. Kb 5 éves még sosem volt benne cserélve akkumulátor, szinte állandóan bekapcsolva van, amikor a gép lekapcsolt állapotban van is. Ilyenkor a monitort is kikapcsolom és csak a router+modem van rákötve. Néha viszont a egyszerű áramingadozáskor kikapcsol a gép, de ezt mostanában kezdte el, lehet, hogy az aksim kezd tönkre menni?
    A konfigom:
    -Processzor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 4400+
    -Ram: 4,00 gb
    -Videokártya: NVIDIA GeForce 8600 GT
    -Merevlemeze: - 1 db Samsung HD103 UJ és 1 db Samsung HD200 HJ
    -Monitor: - Samsung SyncMaster 17"
    -Billentyű: Microsoft Usb Dual Wireless Keyboard
    -Egér: - sima genius
    -Hangfalak: Genius Sp-g16
    -Modem+router
    Illetve egy scanner(hp 2400) és egy nyomtató (ip2500) is van.

    Annyit érdemes tudni, hogy én faragtam hozzá egy hosszabbítót amit a szünetmentesre kötöttem, így a gép és a monitor mellett a router+modem is kap áramot áramszünet/áramingadozás során.

    A jelenség során:
    -a gép kikapcsol az áramszünet bekövetkeztekor, és sípol a szünetmentes, de nem figyeltem meg, hogy esetleg az akksi töltöttségi szintjét jelző lámpa ég e, sajna.

    Következőket szeretném kérdezni:
    - Jól gondolom, hogy az akksi romolhatott el?
    - Érdemes e nagyobb teljesítményű szünetmentest venni, vagy pedig csak vegyek bele egy új akkut?
    - Gyári akkut kell vele venni, vagy van valami olcsóbb megoldás is?
    - Mitől függ, hogy egy szünetmentes mekkora watt/VA leadásra képes, a benne lévő akkumulátor mérete vagy pedig más határozza meg? Nem értek hozzá, azért is kérdezem :)
    -
    Minőségi, hosszú élettartamú készüléket szeretnék venni, de olcsón... :DD Na jó tudom ez nagyon nem megy együtt, de nem szeretnék 30-40000 fölé menni semmiképp.

    A régi szünetmentest érdemes eltenni későbbre, venni majd bele egy akkut, és a hifi-tv-állvány mellé elhelyezni? Gondoltam egy tv-t és kisebb fogyasztókat elbír majd?

    Szünetmentesben gondolkoztam a fűtésrendszerem mellé is, gondolom a keringetőszivattyúk nem fogyaszthatnak túl sokat, összesen 2 darab van belőle, illetve egy kis központi agy. Nem szeretnék fűtés nélkül maradni majd a télen. Szerintetek van értelme?

    [ Szerkesztve ]

    Ha kicsi a tét a kedvem sötét....

Új hozzászólás Aktív témák