Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Failure

    csendes tag

    Sziasztok!

    régi építésű társasházban lakom, azzal a sajnálatos hozománnyal, hogy földeletlenek a fali aljzatok.
    Ami a problémám, hogy sajnos ahogy megfigyeltem, az esti órákban elég gyakoriak a feszültségingadozások - ezek elég jól láthatóak, a hagyományos izzós lámpák ilyenkor szépen vibrálnak.
    A gépemben egy 360-as Enermax táp van, ez eddig jól bírja a gyűrődést, bár az ingadozások idején jól halhatóan "cicereg". Az én tippem az, hogy lehet benne pár kondi, és az ingadozáskor ezekről hidalja át a pillanatnyi fesz hiányt, de nyilván ez csak tipp. Nem értek hozzá.

    A félelmem nyilvánvalóan az, hogy nagyobb fesz ingadozáskor elreseteli a gépemet, illetve, hogy a feszülségingadozás nyilván szép fürészfogakat, illetve tüskéket tehet a sinus hullámba, nem szeretném, hogy agyonverje a gépemet.

    A probléma nyilvánvaló: a földeletlen hálózatom miatt hiába aggatnék a gép elé egy túlfeszvédős elosztót, nincs hova földeljen.
    Hasonlóképp a szünetmentes... lehet, hogy nagyobb kimaradásnál megvédene, de az esetleges túlfesszel tartok tőle nem tudna mit csinálni.

    Kérem a hozzáértő kollégákat, hogy erősítsék meg a fentieket, vagy cáfolják, mert én csak tapogatózom.

    Nagyon szívesen vennék bármilyen ötletet, hogy mivel és hogyan védekezhetnék. Földelést nem tudok varázsolni a konnektorokba, a lakás frissen van felújítva, se pénz, se lehetőség nincs emiatt újra szétveretni az egészet. De nyilván féltem a gépemet.
    Tehát anyagi áldozatot hoznék, ha volna értelme.

    Előre is köszönök minden ötletet!

Új hozzászólás Aktív témák