Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Tozo #20236 üzenetére

    Ethernet védelemre én inkább vettem külön eszközt. Nem nagy beruházás. Vmiért a szerverek mellé szánt komolyabb UPS-eken nincs Ethernet védelem, csak az otthoni felhasználásra szánt UPS-eken.

    Van vmi okod az online UPS-re? Vagy mert csak? Tudni kell azokról, hogy 30-50 Wattot fogyasztanak 24/7, hangosak (mivel állandóan terhelve van az inverter, aminek aktív hűtése van az ekkora teljesítményűeknél) és drágák (robosztusabbra építik, mivel állandó üzemre van méretezve minden alkatrésze, míg line-interactive és stand-by topológiánál csak annyit kell kibírnia egyszerre túlmelegedés nélkül amennyit megy akkumulátorról).
    Hacsak nem hálózati zavarokat kell kiszűrni, esetleg nem bír ki a gépekben lévő táp 8-10 ms kiesést amíg átkapcsol egy line-interactive, én nem erőltetném az online UPS-t.

    Lehetséges még helyi hálózatra való felcsatlakoztatás is. APC-nél pl 50 font körül lehet lőni egy bővítőkártyát az UPS-be, amivel lesz egy Ethernet csatlakozód és lehet telepíteni a gyári szoftvert minden gépre külön-külön. A linkelt Eaton hátulján is ott van a bővítőhely. Az FSP hátulján is ott van... Persze sajnos olyan is van, hogy maga a kártya is aranyárban megy.

    Aksit cserélni mindegyikben lehet. Eaton-on amit láttál szerintem az a külső akku bővítési lehetősége talán?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák