Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz fede94 #19428 üzenetére

    Azt gondold át, hogy mi az, amire feltétlenül szükséged van, ha valami miatt elszáll minden. Tedd fel magadban a következő kérdéseket:
    1. Net fontos? Ha otthon a szolgáltatói eszközt (modemet és/vagy routert) életben is tartod, a szolgáltató képes azért még szolgáltatni? (Ez optikai netnél nem szokott probléma lenni. Koaxnál viszont ha elszáll az utca, az általában a szolgáltatást is viszi.) Ezek az eszközök nem fogyasztanak sokat, így elég hozzájuk egy kis UPS is, ami általában nem túl drága: ~17 eFt-tól.
    2. Saját PC fontos? Tehát dolgozol rajta? Gáz, ha munka közben elszáll? Ha igen, akkor az elé kell tenni egy arra (és a monitorra) méretezett UPS-t, szerencsés esetben ez sem túl drága: ~20-22 eFt-tól.
    3. Kazán fontos? Ha a fűtés alól elmegy az áram, tudsz a házban/lakásban meleget biztosítani más módon? Vagy gyorsan kihűl a lakás kazán nélkül? Ha erre is szükséged van, akkor számolj azzal, hogy a kazánok (a keringető szivattyúk miatt) tiszta szinuszos UPS-t kívánnak, azok pedig még kisebb teljesítménnyel is relatíve drágák: 35-40 eFt-tól.
    4. Gyerekek PC-i fontosak? Vagy elég rájuk parancsolni, hogy vihar esetén játékszünet? Ezeket abban az esetben érdemes csak védeni, ha valamelyikük olyat csinál (pl. rajzol, videót vág, 3D szobrászkodik stb.), amiért tényleg kár, ha elszáll. Ha csak játékra használják, akkor talán elviselik, ha alkalmanként elszáll alóluk a delej. Sőt, így akár Te is fegyelmezheted őket. ;)

Új hozzászólás Aktív témák