Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz LiteCross91 #13071 üzenetére

    Igazság szerint bármi lehet, de ez a UPS (600VA 330W hasznos teljesítmény) tényleg kevés lehet a profilodban lévő gépnek.
    Nekem is hasonló gépem van annyi különbséggel, hogy egy 25W-al többet fogyasztó GTX970-el és csak 2x4GB RAM-mal, ezt egy 1100VA-es 660W (ez meg egy kicsit túlméretezett) UPS-el ami játék alatt szoftveresen kb. 350W fogyasztást mutat.
    A PC-d tápja mekkora, milyen? Amúgy nyugodtan lehet elosztót UPS elé és mögé is tenni csak FESZVÉDŐS ne legyen utána kötve, max elé.

    A probléma az lehet - ha a UPS-el nincs gond - hogy normál használat mellet - IDLE mód - simán elviszi a gépet akár áramszünet vagy feszültségingadozás esetén de ha ezek a körülmények játék közben állnak elő akkor nem bírja és lekapcsol.
    Két dolgot kellene megtenni:
    Először is le kellene tesztelned a UPS-t minimális gépterhelés mellett, legjobb lenne ha nem a konnektort húznád ki mert az nem egészséges hanem az áramot kapcsold le mondjuk egy kapcsolós elosztóval megoldva vagy esetleg a villanyóránál kapcsold ki az áramot.

    HA viszi a gépet - elosztó esetén az áramot vissza is kapcsolhatód - akkor valószínű hogy a játék közbeni terhelés lehet sok neki.
    Megpróbálhatnád azt is, amennyiben a monitorod is a UPS-re van kötve hogy lehúzod róla és közvetlenül a hálózatba dugod - a monitorod fogyasztása 23 W - lehet ezzel a 23W-al csökkentett terhelés elég ahhoz, hogy tovább tudd használni a UPS-t ezzel a géppel.
    Így csinálhatnál egy terheléses tesztet is azaz a monitor ne legyen a UPS-re dugva - játék közben kapcsold le az áramot majd vissza. HA nem fekszik meg a UPS akkor így maradhat.

    JÓ lenne persze rájönni, hogy tényleg nem bírja el a géped - monitorral együtt terhelés alatt - ezért ha van merszed csinálhatsz egy valós szituációs tesztet, játék alatt UPS-re kötött monitorral is kipróbálhatod.

    Bár nem feltétlen szükséges mert tuti hogy kevés ez a 330W tartási képesség.

    A legjobb lenne egy legalább 800VA-es legalább 400W tartásra képes UPS beszerzése.

    Most olvastam, hogy másik monitorod van lehet az még többet is fogyaszt nézd meg a specifikációját. de egy próbát megér.

    Idáig azért nem volt gondod mert - az extrém meleg mellett - mert nem volt még komolyfeszültségingadozás vagy áramszünet pont akkor amikor játszottál. Egy nap 24 órából áll ha napi 1-2-3 órát is játszol még akkor is lehet szerencséd egy áramszünettel ami a másik 21 órában következik be.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák