Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz Agyasima #74622 üzenetére

    Agyasima: pont innen az egyik illető ígérte nekem hogy majd jönni fog csütörtökön is, és majd ma is. :(

    fecus: igen, ezt néztem, de ezzel sem vagyok kisegítve, sőt lehet magammal tolok ki, mert ha most valami csoda folytán még is találnék ilyen régi készülékből vadonat újat (mondjuk raktáron beragadva, mert már forgalmazni sem lehet tudtommal), akkor is pár év múlva (például ha az egyik lakónál betojik a régi), kénytelen lesz mindenki cserélni kondenzációsra, feltéve ha tényleg gyűjtőkémény van. És akkor csak kidobott pénz. Jó lenne ha nem gyűjtőkémény lenne.

    Azt olvastam hogy elvileg falon kívülre ki lehetne rakni ereszkedett kéményt a kondenzációshoz, viszont ott van egy szabályzás hogy nyílászáróktól legalább 1 méterre kell lennie. Az itt szerintem nem kivitelezhető.

    vizslakutya: épp az egyik lakóval beszélgettem és panaszkodott erre, hogy így tulajdonképpen nem ért semmit az ablak csere, mert folyamatosan jön be a hideg télen. Mondjuk én nem vagyok róla meggyőződve hogy utána nem kötelező ilyen szellőzőt csinálni. Most már azt hiszem a páraelszívók elhelyezésébe is belekötnek, ha egy légtérben működik kazánnal.

    Amúgy ezt apám is mondta hogy nézzem így meg, de nincs sajnos ilyen kis tükröm. Kívül egyébként a ház végében egy nagy tömbben áll valami de az lehet a szellőző és nem a kémény. Viszont ugyanezen a falon van például az én kazánom kéményürege. [kép]

    Amúgy ismerősömék meg akarták pályázni ezt a kazáncsere akciót, de olyanok akik ilyeneket szerelnek mondták, hogy egyrészt irreális feltételek mellett adják meg (már majdnem hogy napkollektort tegyél a házra), másrészt kell hozzá két energetikai tanusítvány (felújítás előtt és után, fél évnél nem lehet régebbi egyik sem, pedig kaptam a lakáshoz gondoltam egyikhez jó lesz és frászt), és még ki tudja milyen iratok. Könnyen ott indul a dolog hogy még semmit sem csináltál, csak a pályázati feltételeket akarod kiütni és ráköltöttél egy százast.

    Plusz ugye onnantól kezdve hogy a szakembereknek villantod hogy kell számla mindenről (mivel igazolnod kell utólag a költségeket), az árak is varázslatosan drágulnak. És mivel utólagos finanszírozású mindent előre fizetsz, és lehet nem is jössz ki olcsóbban a végén, vagy ha elutasítják akkor ki is dobtad azt a pénzt az ablakon ami a beadáshoz kellett.

    Én is akartam, de ezek fényében inkább hanyagolom. Ha meg is nyered, 2-3 hónap az elbírálási idő (vagy ki tudja mennyi, cégnél látom hogy hány pályázatunk csücsül már lassan egy éve beragadva mert ülnek rajta), és nyáron lehet leghamarabb beadni. Én már októberben biztosan nem cserélnék kazánt, nekik is 2-3 hétig tartott mire a gázóra leszerelésétől a munkálatok lefolyásáig és az újra engedélyezésig megint lett gáz és fűtés a házban. És nekem is azt mondta ismerősöm, hogy ha nagyon összeszervezek mindent akkor is legjobb esetben egy hét amíg csinálják. Az már csak szabadságok kivételében sem mindegy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák