Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Nehogy Ti is belefussatok: Asrock Z170 Extreme 4 és THERMALTAKE Core V41 kuckót óvatosan párosítsatok! A ház előlapról jövő, lengő USB3.0 apa csatlakozóján nem pontos pozícióban volt az egyik luk kivágva és emiatt az adott tüskét szépen begyűrte az alaplapi ellenpárjában. Ugye ez tipikusan az a hiba, amiről senki sem mondja meg, hogy gyártási (bár a csatlakozó egy másik lukán is látszik a rossz anyagmegmunkálás: "hártyás" volt, de a láb ott szerencsére át tudta szúrni a műanyagot), így garanciáztatni kb. esélytelen. Gyors újratervezés után kiforrasztottam a csatlakozóban lévő NC dummy lábat és betettem az eltört helyére - hibátlan, csak a 3 év garanciáért kár.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-=RelakS=-
veterán
Lesz majd elrontottátok a levelező programot, állítsátok vissza?
Meg majd 1 órányi magyarázat, hogy ugyanazt a böngészőt használod, nyomi, csak a weboldal változott! (Nem érdekel, állítsd vissza! )Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Silεncε
őstag
válasz -=RelakS=- #39954 üzenetére
Nálam az egyik emailomnál még az előző változás se jelent meg Mondjuk nem is bánom
-
Out
addikt
válasz -=RelakS=- #39954 üzenetére
Érdekes ez az "új" kinézet, mintha az outlook.com-on már láttam volna ilyet.
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
ViZion
félisten
remélem csak opcionális lesz, nekem a füles megoldás sem tetszett, minden egyben jó, kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
őstag
Rokon gyerek azt hiszi nyertem a lottón. Monitorának a felbontása 1280x800 egyébként.
"Szia!
Nekem még régebben raktál a gépembe egy gtx 760 2GB-os videókártyát.
Ez a kártya nagyon szuper volt de mára már sajnos nem tud elég teljesítményt nyújtani az én felhasználásomnak megfelelően.
Nézegettem a neten videokártyákat és találtam is (az egyik ismerősöm pont most vett egy hasonló kártyát és nagyon meg van vele elégedve.)
A kártya amit találtam és még legalább 4-5 évig hozná a teljesítményt az egy MSI
GTX 1080 ARMOR 8G OC
s videó kártya (Ez a kártya fix 60 FPS tudd produkálni full HD felbontásban de támogatja a 4K-t is.)A kérdés hogy tudsz e segíteni a meg vásárlásában én részletekben de akár már hétfőn saját pénzből oda tudok adni 2200 ft-ot. És összességében 70000ft-tal tudnék be szállni részletekben és ez mind saját pénz amit kapok a sulítol ösztöndíjként.
Meg amit még kapok vagy bármi azt oda adom neked.Ez az a videó kártya: MSI GTX 1080 ARMOR 8G OC GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X OC PCIE
Köszönöm!"
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
macilaci78
nagyúr
válasz Intelligencs #39958 üzenetére
Hát nézd, fiatal szervezet, az alig használt veséknek, szaruhártyáknak nagy keletje van... Tán még egy alig használt monitort is kifut a VGA mellé.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cbmfan
őstag
-
törölt tag
cimborával annó beszéltük, hogy lecseréltem a VGA-m, mire mondta hogy neki akkor kellene.
Odaadtam próbálja ki, hogy majd beszélünk.
Legközelebb már csak hálálkodott, mekkora jó arc vagyok, hogy adtam neki egy ilyen kártyát. Bennem meg WTF volt erősen (csak a nem gyári hűtő 10k felett volt rajta, nem ajándéknak szántam) De annyira jóban vagyunk, és annyira ártatlan volt, hogy elengedtem a témát.
Legközelebb ez akkor jött szóba, amikor visszahozta az elhalálozott kártyát, hogy tudja a hűtő nagyon drága volt, és ezért visszahozza -
Zolás
addikt
-
bullseye
addikt
1, a te hibád, ezek szerint adtál neki valaha valamit ajándékba.
2, csak nekem nem hiteles, hogy eddig egy 760-tök jó volt, de most hirtelen már csak 1080 menne (mondjuk rendes, hogy nem Ti)
3, Írd meg neki, hogy egy 1030-at tudsz szerezni, az több mint 250-nel jobb, de picit drágább...'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
wolfman
veterán
Amennyit én használom az Outlook.hu-t (nekem hu), arra most az új kinézettel is tökéletes. Nem mondom, ha kéne valami beállítást intézzek, már lehet hogy bajban lennék, de egyelőre nem lett bonyolultabb, csak más. Mondjuk sosem értettem, hogy mikor fejlesztenek egy felhasználói felületet és kap uj lehetőségeket, kódokat a rendszer, mi a francnak kell teljesen tökéletesen átformálni? Nagyjából maradjon úgy mint volt, csak minimális változtatást eszközöljenek meg jelenjenek meg a lehetőségek.
Anno az IWIWnél volt, hogy fennállásának pár éve alatt 3x baszták át tökéletesen másmilyenre a kinézetét, aztán ment is minden alkalommal a kur..nyázás, teszem hozzá full jogosan.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz #42431471 #39963 üzenetére
Bocs, lejárt a szerk idő!
Már egy ideje nincs használatban, lefertőtlenítettem az utolsó használat óta. Átküldjem postán vagy Foxposttal a szopóálarcot? Ez olyan lez mint a vándor kupa, mikor ki érdemli ki. Én már nem vagyok rá jogosult jóideje.
Ezer éve csináltam olyat utoljára, hogy bármit is kölcsön adtam valakinek, hogy próbálgassa, majd visszaadja. Ez alól kivétel a VIP baráti szekcióm (TaaT fórumtárs included), mert tudom, hogy ők legalább annyira vigyáznak a cuccokra min én. Legtöbb esetben ilyen a CD és DVD lemezekkel fordult elő, rejtélyes módon mindig szarrá karcolva kaptam azokat vissza megesküdve a saját életük és anyjuk életére, hogy pedig arra vigyázva volt. Egyébként meg ha nagyon jó barátok vagyok, pont akkor kellene mondani, hogy félreértett, de ebben a világban nincs semmi ingyen. Bár ahogy látom mégis.(#39958) Intelligencs: Erre hogyan reagáltál? Vagy azóta is a verandán ülsz a hintaszékedben és merengsz a távolba?
-
-
-=RelakS=-
veterán
Miért van az az érzésem, hogy újabb "szakértővel" bővült az interweb?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
TaaT
nagyúr
-
Adamis
őstag
válasz -=RelakS=- #39974 üzenetére
Az a 100.8000 az most milyen összeg akar lenni? Arról megy le 70k-ra az ára? Az szép lesz.. Jó nagy zuhanás!
-
-=RelakS=-
veterán
Melyik adta el?
Ki vele! Gyerünk!Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
negyedes
addikt
válasz -=RelakS=- #39979 üzenetére
valamilyen bodnai. a p o r n o folder kesz volt.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
axioma
veterán
válasz -=RelakS=- #39981 üzenetére
Ah, o nem irta volna azert a felyezetet-et ly-ossal...
Nem semmi azert, kosz a linket, nekem is jo kis nosztalgia! (Bar ilyenek es regebbiek is vannak otthon a ferjem gyujtemenyeben, de evek ota nem vettuk elo oket. Ja es a regi programokat lehet futtatni talan win10 alatt is de win7 tuti, jatszottam pl. sherlock-ot me'g talan 1 eve is, dosbox progi kell csak hozza.) -
pycur
tag
válasz axioma #39982 üzenetére
Igen, a dosos játékokhoz még megoldást nyújt a dosbox, és az egyszerű win játékokhoz pl passziánsz a virtualboxban futtatott win95, de sajna egy komolyabb igényű játék, ami windowst igényelt+800x600 vagy nagyobb képet már bajos emulálva futtatni.
Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D
-
*Ropi*
félisten
Tisztelt Urak!
Bocsánat a szakmázásért, de nem jutok előbbre ezzel a kérdéssel: tudnátok ajánlani nekem hangos hangkártyát (olyat, ami a fülhallgatógyilkos SB L!VE volt)?
Van egy nagyothalló ismerősöm, aki egy 50 Ohmos Sennheiser füleshez keres ilyet és nem vagyok képben ezeket illetően.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz *Ropi* #39985 üzenetére
Egy DAC nem jó a meglévő alaplapi integrált mellé? Szaktopik.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
SityiSXT
őstag
Nemrég volt szerencsém szórakozni a PC Building Simulatorral. Egyrészt könnyek szöktek a szemembe, hogy már megint szervizes lettem, még ha csak virtuálisan is, másrészt érdekes volt látni, hogy virtuálisan is képesek a hülyék és bunkók megtalálni. Van itt olyan, aki aprópénzért akar 3DMark bajnok gépet, például. De a szófosásban szenvedő(?) filmes idióta is megéri a pénzét - és valahogy Wolfman kolléga sejlett fel a lelki szemeim előtt, amikor már harmadjára hozta be a gépét, ez alkalommal úgy, hogy szó szerint elfüstölte...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz macilaci78 #39986 üzenetére
Első körben egy 9xxx Ft-os Sennheiser fülhallgató erősítőt ajánlottam neki, de egyelőre azt sem vette meg (tippre az ára miatt, gondolom 2 in 1 olcsóbb de hangosabb megoldást keres - bár azt az erősítőt más forráshoz is tudná használni a logikám szerint, a hangkártya meg csak a PC-vel műxik). Na majd találok neki valamit, de tippre az nem DAC lesz, mert azzal DAC-olni fog az ára miatt (na ez most szép anakronizmus lett).
Tényleg, most jut eszembe, hogy még Nálad van az átalakítóm (sebaj).
-
*Ropi*
félisten
válasz macilaci78 #39989 üzenetére
Akkor tedd le a terhet: beszéljünk PÜ-ben találkozót, írok.
-
wolfman
veterán
válasz SityiSXT #39987 üzenetére
Ja, hogy ez a szimulátor ilyen feladatokat is ad? Azt hittem, hogy csak megépíted és húzod stb. Így mondjuk már érdekesebb a dolog, ám még így se játszanék vele egy percet sem. Való életben se szórakoztató ezekre időt költeni, nem hogy játékban.
Egyébként ma megfogalmazódott bennem egy fontos dolog, mégpedig, ha egy MediaMarkt alkalmazott ajánl neked valamit, mindig, kivétel nélkül kételkedj, vagy legjobb ha nem is foglalkozol vele és ignorálod.
Történt ugyanis, hogy árulom cimborám régi konfigját. Jelentkezett a prociért egy gyerek, ami ezesetben egy AMD FX-8150-es. Elvittem a MM-ba, ahol dolgozik, találkoztunk, kiderült, hogy neki is egy barátjának lesz, aki ott volt a helyszínen, csakhogy mivel haver nem túlságosan ért hozzá, ő állítja össze a konfigot. Na ahogy ott beszélgtünk, haverja rákérdez, hogy ugye ez a proci nem fogyaszt nagyon sokat. Hát mondom, mihez képest? A vele egy szinten lévő intelhez majdnem kétszerese. Rámnéz a srác, kerekedik a szeme, 'neeeeeem, ez nem fogyaszt sokkal többet, minimálisan, jó ez!' Ekkor már ráncoltam a szemöldököm, rámnéz a haverja csodálkozva, kérdezi, hogy igaz-e ez? Mondom nem kétszerese, kicsivel kevesebb, de azért ha táblázaton kell ábrázolni, akkor az messziről is könnyen leolvasható. Na ekkor ránézett a MM-os csávóra, az meg rögtön mentegetőzött, hogy 'neeeem, nem sokkal, nagyon jó kis proci ez stb stb.'
Ekkor összeállt nekem a képlet, valamiért úgy érezte, hogy AMD kell a haverjának (gondolom az árban jobban ki tudta neki hozni), aztán finomította előtte a kontrasztokat, így nem akartam meghiúsítani az üzletet, bólogattam én is. Kicsit a haverja elbizonytalanodott, de végül csak örültünk mind a hárman!
(a haverja így)[ Szerkesztve ]
-
SityiSXT
őstag
válasz wolfman #39991 üzenetére
Egy érdekes párhuzam: a Flight Simulator vásárlóközönségének jelentős része pilótákból áll. Ez is valami ilyesmi lehet, ha úgy adódik.
A sima építgetés egy külön játékmód, és ilyen szempontból nem is annyira érdekes. A karrier az, ami ezt a kalandot hozza! (Lehet, hogy inkább Wolfman módnak kéne hívni? ) Amúgy érdemes lehet esetleg bótosoknak is tartani egyet a gépen (pláne, ha bővül a hardverkínálat), mert az ügyfél összeszerelve is láthatja a gépállatot, és pár kellemetlenség esetlegesen megelőzhető (mondjuk a kiszemelt VGA nem fér be a kiszemelt kuckóba).[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz wolfman #39972 üzenetére
Az az igazság, hogy már nagyon sok mindent adtunk nekik, rengeteg nehéz helyzetben kisegítettük őket. Jelenleg is komoly tartozásuk van, de úgy, hogy egy korábbi, másfél millió körüli tartozást már leírtunk elsüllyedt költségként. A mostani számítógépeiket, az övét is és az apjáét is, én raktam össze ingyen. Aztán mikor kevés lett az 550-es videókari, neki adtam a saját 760-asomat.
Igazából ez a kérés már annyira pofátlan volt, hogy 2-3 napig inkább nem is válaszoltam, mert nem hiszem, hogy civilizált hangot tudtam volna megütni. Hogy a picsába van valakinek pofája úgy kérni, hogy egészen pontosan a termék árának 1%-át volt képes saját maga előteremteni (2.200 Ft vs 227.000 Ft). A maradék 70 ezer forintról szóló ígéret - ismerve az előzményeket - megmaradt volna az ígéret szintjén.
"Szia,
Ez a kártya a te gépedbe olyan kb. mintha egy Volkswagen Golfba szeretnél Porsche motort építeni. Sem a géped többi alkatrésze, sem a monitorod felbontása nem tesz indokolttá egy ilyen kártyát, egyáltalán nem tudná a géped ezt kihajtani. Ha jól tudom a monitorod felbontása 1366 x 768. Ehhez egy 760-asnak bőven elégnek kell lennie, ami a GPU-t jelenti. Esetlegesen lehetnek problémák a mai játékokkal a 2GB VRAM miatt, de ezt a grafikai paraméterek lejjebb vételével lehet orvosolni. (Nem kell ám mindent maxra tolni, az alatt is van élet.) A kártya, amit küldtél egy mai top-top kártya, kb. egy olyan gépbe van értelme ilyet rakni, ami egy mostani csúcsgép, amiben csak a processzor 150 ezer forint.
Tehát racionálisan neked erre a kártyára kellene gyűjtened, ebben 4G VRAM van, ez még számítana valamit nálad:
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G videokártyaEz simán benne van a 70 ezres keretedben, és erre te magad is össze tudod spórolni a pénzt. Sajnos most nem tudok neked pénzt adni, mivel rengeteg egyéb kiadásunk van, és a lakásfelújításra is már apáméktól kellett kölcsönkérni. Saját magamnak sem tudok új videókártyát venni, még mindig az az 550-es van benne, amit a te gépedből vettünk ki, ami helyett odaadtam neked a 760-ast.
Egyébként pedig, még mindig tartozik apukád 425 ezer forinttal nekünk. (A vízre adott pénz sem lett visszafizetve, sem az egyéb kölcsönök, például amikor neked kértetek ruhára.)
Üdv"
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
negyedes
addikt
válasz Intelligencs #39996 üzenetére
WTF??? es ezek utan meg 200k gpu kell neki?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
oriic
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest