Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • driv4r

    tag

    válasz zola96 #260792 üzenetére

    Ezt én értem, de nekem akkor se jön ki a matek. Vagy csak szimplán nem igaz az NH35. Harmadik lehetőség kizárt. Ki kéne nyitni egyet és megnézni.

    Az alábbi számolgatás teljesen felesleges, betettem off-ba, nincs elég adat hozzá, ködszurkálás, a vége fele jöttem rá, onnan jött fel a második mondat az NH35-ről, ami nekem most valószínű, másnak lehet, hogy evidencia. Tényleg kellene venni egyet és megnézni, mi van benne.

    Az óra effektív polci ára 70 USD. Mindenkinek a világon, ahol elérhető ez az oldal. Innen kellene visszaszámolni. Biztos, hogy van rajta gyártói nyereség, profit, margin most mindegy minek hívjuk. Minden, ami a bekerülési költség felett van. Az, hogy ebben van az Aliexpress jutaléka vagy az valami külön soron lévő sáp, most mindegy.
    Az jó eséllyel kizárható, hogy veszteségesen forgalmazzanak. Azért, mert az csak akkor lenne racionális, ha egy másik piacba vagy dealbe akarnák magukat bevásárolni. Másik piac: pl. amikor bejön egy helyi piacra egy brand, de nyomott, veszteséges, dömping, stb. árakon, mert piacrészt akar szerezni a felfaló árazással, a gyengébb versenytársak alá vágva. Másik deal: ha az egyik terméket veszteségesen adom, mert ez az ára annak, hogy kapjak egy nagyobb, nyereséges dealt (olcsón csinálok Aldi ásványvízet, cserébe belistázzák a drágább gyártói brand ásványvizet). Ilyen most nincs, se földrajzi piac, se viszonteladó.
    Miután kizárható, hogy ne lenne nyereség, meg kellene becsülni. Nem ismerem az iparági mutatókat. De most elkapott a svung, hangosan gondolkodom továbbra is. Legyen az most fiktíven alacsony 20% (14 USD). Lehetne kevesebb is, de akkor nagy volumeneket kellene eladni, hogy értelmezhető mennyiségű pénzt csináljanak akár egy szerelőüzem fenntartására, munkaerő és beszállítói láncok fenntartására stb. Plusz stabil és magas piaci részesedés kellene hozzá. Ez nem valószínű ebben az esetben. Az üzemi nyereségből kell még adózni, "alkotmányos költséget" fizetni (Rolexet venni kádereknek:), stb. Jó lenne tudni az eladásszámokat, a volument. Ez így kezd lógni a levegőben.
    Tehát van egy tételezett totál 56 USD költség / óra. Innen kezdem nem érteni a dolgot. Azt írják a termékoldalon: NH35 szerkezet, acéltok; látok egy nyilvánvalóan ásványi üveget, szegecselt dizájnú acélláncot, számlapot; gondolom van benne tömítés is: ez mind anyagköltség. Van még munkaerő költség is az összeszereléssel, ez manuális munka. Gondolom itt már rendezett, tiszta, világos helyekre van szükség, betanított és skilled labour dolgozókra, a "dzsunka összeszerelés" gúnyolódás szerintem már régen nem igaz, főleg finommechanikai jellegű termékekre. Anekdotikus bizonyíték: nagyon jó kínai gyártású pergetőorsók vannak:).
    Kitérő: itt azt lenne jó tudni, mennyi az NH35 bulk price. Modding oldalakról 50-80 USD rémlik, de ott nincs volumen kedvezmény. Hasamra ütök, legyen ipari tételben mondjuk az eredeti 30-35 USD. Ennek utána kellene egyszer nézni valahol.
    Akkor marad 20-25 USD / óra minden egyébre. Tokkal:) - vonóval - munkabérrel, plusz raktározás, logisztika, adminisztrációs költségek. Ez irreálisan kevésnek tűnik. Valami nem stimmel az egész számolgatásban. Vagy copy, féllegális "OEM" az az NH35.

    Ha nem eredeti a szerkezet, akkor az igazi kérdés viszont az, miben más mint az eredeti, felhasználói oldalról. Ha nincs érdemi funkcionális különbség (pontosság, járástartalék, stb), akkor ez az óra kb. a legtöbbet nyújtja automata kategóriában az általam ismertek között. És ez egy nagyon frusztráló következtetés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák