- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #217150 üzenetére
Nekem pl. egyik sem volt, és megkockáztatom, hogy nem is lesz soha. Viszont van Bulova topikórám, akkor maradhatok?
-
nagyúr
válasz Lev Abalkin #217150 üzenetére
Nekem Poljot meg Vostok és Pobeda Bambinom van.
Az is oké?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Kos 7
tag
Sziasztok!
Óraszíjra van valami bevált márka/típus, akár külföldről is, árban 5k körül szeretnék, mert maga az óra amire kerülne sem egy drága darab. (amolyan futkozós)
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #217154 üzenetére
-
Vargabence
újonc
Helló! Valaki ért a retró faliorákhoz, a nagymamám elszeretné adni ezt az órát, viszont én nem értek hozzá, hogy mennyit is ér egy ilyen fajta óra.
-
fagyalllo
őstag
válasz Vargabence #217159 üzenetére
Vaterán, jófogáson keress rá, a Jantar faliórák nagyon népszerűek voltak, mindig van pár darab eladó, azokhoz képest az állapota alapján már be tudod lőni az árat.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Vargabence
újonc
Rendben köszi :)
-
Sanyi.mTs
addikt
milyen krono, kvarc pilóta órákat tudnátok még ajánlani kb 100k környékéig? big date előny
amiket idáig néztem:
Junkers 6684-2 - nagyon bejönne, ha 6 óránál nem ébresztő lenne
Junkers 5872-4 - ez fekete számlappal lenne az igazi
Junkers 5186-2 - idáig ez a nyerő, big date plusz pont -
fagyalllo
őstag
válasz Vargabence #217160 üzenetére
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #217164 üzenetére
Más stílus, de kornós kvarc pilóta a Seiko SNA411 is, és megvan 100 alatt.
Érdekes, hogy a 3. Junkers (vagy Iron Annie?) dátumtárcsája fehér a gyári képen, de fekete a valós fotón (tutu).
Amúgy miért 30 perces a stopper percgyűjtője? A tutu egyébként 60 percesnek írja a stoppert, de 12 óráig van számozva.
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
Aki levette vagy levette a hozzászólásomat, a vicces idevágó képet elmagyarázná nekem akár privátba miért tette?
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #217168 üzenetére
Pedig maga a számlap nem is túlzsúfolt, simán olvasható, mint egy átlagos kronográf, csak a belső keret és a lünetta túlzsúfolt, de odáig nem nyúlnak a mutatók, szal óraként jól használható. De a keret is azért túlzsúfolt, mert ez nem csak pilóta stílusú, hanem pilóta funkciói is vannak.
Amúgy Zeppelinek esetleg? -
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Van egy SNK805-ösöm. 2-3 éve volt szervizen. Azt nem tudom, hogy előtte is úgy volt-e, de azóta eléggé össze-vissza jár, hiába szabályozgatom. Mondjuk este, ha leveszem siet 40 másodpercet, a kezemen meg késik sokat. Még ha a kettő kiegyenlítené egymást... De amúgy is zavar. Mondjuk az azt megelőző időszakból ekkora eltérések nekem nem tűntek fel. Mondjuk a szerviz után érdekes elszíneződés lett egy-két kis alkatrészen a szerkezetben. Kapott akkor egy zafír üveget, most új szíjat. Több, mint tíz éve megvan, szeretem.
Két kérdésem lenne.
Van-e olyan óraszerelő közöttetek, akinek akár postán el tudnám küldeni, vagy ha esetleg arra járok egyszer, akkor megnézni/megcsinálni úgy, hogy aznap meg is legyen és el tudjam hozni? Mert gondolom Pécs környékén nincs senki, ahogy az lenni szokott
És ha igen, kb mennyibe kerülne..?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Fall-N
veterán
válasz FerNandor #217173 üzenetére
SNK akkor Seiko 7s26 lesz az és Seiko 5. Mindig ugyanabban a pozícióban teszed le? Nemrég írtam, hogy hektikus a pontossága, ha mindig máshogy teszi le az ember. De ez minden mechanikus órára igaz, mivel a gravitáció eltérően hat a billegőre. Nálam ha a számlap felfelé néz akkor még aránylag pontos. Ha koronára teszem oldalt akkor durván késik. Forgatóban ahol kb 60°-os szögben forog és áll ott -1 perc/hét az eltérés.
Ettől függetlenül érdemes megnézni egy órásnak, ha mást nem is kell tennie akkor legalább szabályozza be. Enyém még nem volt felnyitva sosem így szabályozva sem. 2018. 09-es vásárlás, így még az enyém nem szervízérett. Egy órás le tudja akár +/- 10 mp/nap alá vinni a járáseltérést.
-
daara
aktív tag
Haliii!
Ehez hasonló órát keresek mint a bal oldali parnis,rolex hassomás,ezzel a szíjjal,nem feltétlen kék fekete kiadás sima fekete is vagy egyéb variációk de az óra csatjával nem vagyok ki békülve az gagyi nekem kinézetre valahogy,Mathey-Tissot-kiadásból találtam,orientből,seiko, ilyet de ilyen szíjjal nem találtam..tudtok nekem ajánlani márkákat nemesebb és egyebek közül? 40-45k körül parnis 25 ezer szóóóval 20tól 45k-ig jó lennék..
-
Punisher15
tag
Sziasztok
Óra szeretnék vásárolni,Casio EQB-1000HR-1AER
Ez ebben az árban mennyire számít jó vételnek ?Origin/Psn ID.: HU_Bunyec ....Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Punisher15 #217179 üzenetére
Magyarországon drágább, szóval jónak tűnik az ár.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Fall-N
veterán
Pénteken megjött az órám. Casio MTD-1053-2a. Ki lehet találni mi ami egyedül gyengébb rajta? A szíj, de megszoktam már a csörgős lemez szíjat. Egyébként korrekt jó minőségű. A mp mutató a jelzésre üt, nem csálé a chapter ring, szép a számlap és a lünetta festése is. A lume erős, de nem olyan tartósan foszforeszkál, mint egy LumiBrite persze.
[ Szerkesztve ]
-
-
dzsi23
addikt
válasz daara #217176 üzenetére
Mit értesz "hasonló" alatt? Orientből hirtelen nem ugrik be ilyen GMT-s modell, szal a búvár stílusra gondolsz? Jublilee szíjjal nem hiszem, hogy lesz ennyiért... a Marhey-Tissot-nak valóban van olcsóbban jubilee-s órája, de búvár stílusú 200$-tól, Orient búvárokhoz (vagyis a Kamasu/Mako 3-hoz biztosan) meg lehet venni strapcode jubilee szíjat, de az magában majdnem annyi, mint a kereted. Esetleg Invicta Pro Diver van még, ami beleférhet ennyibe, de az Invictákról vegyesek a vélemények.
-
Fall-N
veterán
válasz fagyalllo #217184 üzenetére
A tokfülek nagyok kicsit, amúgy nem vészes a mérete. Viszont az arany szín tényleg nagyon ütős, pedig általában nem vagyok az arany színért oda. Sőt, csak natúr acél színű órám van egy sem PVD-s.
dzsi23: Persze hogy visszás az Invicta. Egyrészt vizuális szennyezés ahogy kinéznek általában a túlméretes órától, másrészt a legtöbb kínai OEM arany áron. A kedvencem amikor a 150ezres órában ugyanaz a PTS werk volt, Ami az én 5ezres Alis órámban.
-
dzsi23
addikt
válasz Fall-N #217185 üzenetére
Én sem véletlenül tettem hozzá, hogy vegyesek a vélemények, bár saját tapasztalatom nincs az Invictával (valszeg nem is lesz). Abba kár lenne belemenni, hogy melyik szerkezet milyen árú órákban kapható, mert a kínaiak szerintem r0hadtul "elkényeztetik" a népet: NH35/36-os órát adnak 40$-ért, de szerintem 100 ezres órában is megállja a helyét (és bőven van 100-150 felett is). A Seiko helyében el sem adnám a szerkezetet ilyen olcsó órákba.
Na, a PTS, az más tészta, ők 100 ezerért már valódi tourbillont adnak (órával együtt), de biztos nem merném bevállalni, max. a feléért kíváncsiságból, de gyanítom, hogy nem lenne hosszú életű, láttam is pár hibás darabot a neten... a PTS jó helyen van az olcsó órákban.
Az általam említett Invictát viszont nem 150 ezerért lehet kapni, hanem már 30 alatt is, és nem túlméretes, abban is NH35 dolgozik, és a feltételeknek is megfelel (búvár stílus [már ha egyáltalán búvár stílusút keres daara, ez nem derült ki], jubilee, 40k alatt). Jelen esetben mindegy, hogy milyen ocsmányságokat és milyen áron árul az Invicta.
Én pl. az általam említett Kamasu+strapcode jubilee kombót ajánlanám, de ahhoz mélyebben zsebbe kell nyúlni, egyéb esetben vállalni kell a kompromisszumo(ka)t.(#217184) fagyalllo:
Nem semmi, hogy ennyire lehajló fülekkel is 52mm a L2L. De a 45mm átmérővel valszeg tányér lenne a kezemen, 43-ig okés nekem, csak a G-Shock, ami 45-ös nálam, de annak mini fülei vannak. Mindenesetre tennék vele egy próbát, miután láttam így oldalról. Most kicsit bánom, hogy nem vettem meg múltkor 70-ért facebookon.[ Szerkesztve ]
-
tag
Új SEIKO Presage Limited sorazat
280 e-ért már zafírral[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Fall-N
veterán
válasz dzsi23 #217186 üzenetére
Nem maga a PTS maga a gond, ami a Sea-Gull leányállalata. Hanem az, hogy ne 150ezer Ft legyen egy átcímkézett kínai óra. Meg ennyi pénzért ne PTS legyen, hanem SII NH35/36 vagy Myota 8/9 legalább. Eleve megveszi valaki és első szervizkor mit mondott az órás? Hogy nincs alkatrész hozzá, hanem komplett werk csere túlárazva? Ha nem hajtja el a francba.
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
meghozta ma a postás (egy kis futás után) a tekimet "Használtan" vettem chrono24-ről, gyakorlatilag mint az új, 82e volt, jó deal-nek tűnt.. Meg Made in Japan..
Egészen addig, míg azt nem láttam, hogy az angol date mellett valami arab a másodlagos nyelv Kell aggódnom?
Amúgy attól függetlenül, hogy kn 45mm, nem érzem akkorának, a nagy órákhoz való szokásom miatt már-már picinek is érzem. De amilyen nehéz..
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
Aki esetleg már hiányzolta az állapotjelentést a bronz órámról, azoknak most kielégítem a kíváncsiságát.
Ilyen volt, ameddig nem próbáltam meg felgyorsítani az oxidációját azzal, hogy sós vízbe tettem. A tömény sós víz simán leoldotta a patinát és kaptam egy szinte új kinézetű órát.
Lehet, hogy csak koszos volt?Ezután kb. másfél napig sós vízben áztattam, majd kivettem, tiszta csapvízben leöblítettem és vártam, hogy lassan kezdjen kialakulni rajta a sötét patina. De nem, valami teljesen más történt... Világos zöldes, sárgás, barnás patina jelent meg.
Egyelőre esztétikusnak tartom ezt a fajta patinát is, de ez a folyamat még csak kb. két napja kezdődött, így bármivé alakulhat. -
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #217199 üzenetére
Nekem ha bronz tokos órám lenne akkor hagynám hogy magától patinásodjon. Nekem mondjuk az alap bronz színe tetszik patina nélkül. De az amúgy sem tartható fennt sokáig. Viszont ez a világos elszíneződés jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest