Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jookomak

    őstag

    válasz glutamin #1567 üzenetére

    Quartz vs. mechanikus sztem az egyik fő különbség, ha "A" svájci órákról beszélünk. Beleraknak egy chipet, ami vezérli az öröknaptárt, vagy összerakják ugyanezt pici fogaskerekekkel, meg fémrudakkal, amiket egy öreg bácsi (a mesékben így van, aztán mostanság kitudja :) ) rak össze egy piszok nagy nagyító alatt hajszálvékony csipeszekkel, a saját kezével. Ezért is ritkábbak, kevesebb készülhet így el, ergo okfejtésed követve, ami ritkább az drágább. Tokot szíjat tekintve ugye bármiből lehet, a leggagyibb kvarcórát is ki lehet rakni gyémántokkal, meg arany szíjjal. Én speciel szívesebben megfizetném a szerkezet nagyszerűségét, mint azt, hogy arany legyen a kezemen, nem is szeretem az ékszerórákat, anyámat is próbálom lebeszélni, hogy aranyórát akarjon magának.
    Valamint sztem sokkal gazdaságosabb, hiszen pár száz év alatt visszajön az az ár, amit amúgy elemre költenél :DD
    Amúgy ha úgy vesszük ez is státuszszimbólum, mint a ferrari, meg a mobiltelefon, de lehet csak az beszél belőlem, hogy nem tudom megvenni 560 ezerért a jelenlegi álomórámat. Vannak fontosabb dolgok is az életben, bár kinek mi.

    Amúgy eddig kb 10 évig én is casio-t hordtam 3-5 ezer forint értékben, de szintet léptem, most már citizen van. Következőnek Certinát néztem ki, de mióta az omega a kezemen volt, új alapokra helyeztem az óravásárlást, lehet tolom egy darabig. Szép nyugdíjas ajándék lehetne magamnak egy olyan 30 év múlva :))

    Bocs mindenkitől, ha kicsit csapongtam, csak próbáltam egy kicsit leírni a vegyes érzelmeimet az órák iránt. Minden jót!

Új hozzászólás Aktív témák