Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • resool

    aktív tag

    válasz phranxinatra #138012 üzenetére

    Mindenkinek mást jelent, hogy honnantól komoly valami. Nálam onnantól, hogy olyan darabjai vannak, amire ha rákeresel chronon vagy e-bayen, akkor nem találsz, ha ő szeretne valamilyen órát akkor azt hosszas keresgélés előzi meg, és nem azért, mert olcsóbbat keres, hanem, mert jó ha találni a piacon elérhetőt, és ez már csak a ritkaságból adódóan sincs 42es felett egy-két kivétellel.
    És én csak erről beszéltem végig, engem aztán holt nem érdekel, hogy ki vesz 47-es meg ilyesmi órákat, ha ez tetszik neki nekem aztán semmi gondom vele.
    Szerintem, azért reagált mindenki ilyen hevesen, mert megsértődött azon, hogy ő nem tartozik ezek közé. Szerintem itt a fórumon világszinten senki sem komoly gyűjtő, már csak az ország pénzügyi helyzetéből kiindulva sem.
    Mint, ahogy valakit két új Audival és egy BMW-vel nem hívunk komoly kocsigyűjtőnek, úgy ez ugyanígy igaz óráknál is.
    Csak egy példa: egy amerikai főnököm itt volt nem rég Mo-n és órákról kezdtünk el beszélgetni. Elmondta milyen órái vannak, hát összeszartam magam, és utána mégegyszer miután elmondta, hogy ő nem ért az órákhoz nagyon és nem is nagyon foglalkozik vele. Majd elsorolta, hogy a kollégáinak milyei vannak, de amúgy ők sem óráznak, ott ez alap dolog, hogy mindenkinek van 4-5 olyan órája, ami itt senkinek.
    (Lehet a Fradit komoly csapatnak hívni Mo-n, csak amikor világszinten kell nézni máris megye 1 a szint)

    Érdemes keresgélni neten is pl hodinkee videoit ajánlom, a "Talking watches" sorozatot, na ott komoly óragyűjtőkkel beszélgetnek, talán 1-2 ember volt, akinél voltak nagyobb órák a gyűjteményében.
    Pl. egy 2 méteres exkosaras
    Csak ami zavaró a dologban, hogy lehet női órázni egy 36os órát (annak ellenére, hogy minden igazán értékes óra ekkörül a méret körül forog, amire felhívtam eddigiekben a figyelmet), senki fel sem szisszen, de ha valaki leszólja a palacsintasütő méretet, akkor abból komoly felhördülés lesz.

    És akkor itt jön azaz effektus még szóban, ami a legjobban idegesít, én csak Bretiling szindrómának hívom. Annyi, meg annyi valamennyire befutott vállalkozót látok 46+ os Bretilingekkel a kezükün, csak azért, hogy valami igazán feltűnő legyen a kezükön, és közben teljesen aránytalanul mutat a kezükön, na nekem ez alázza meg a szeretett hobbimat :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák