- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kecsua
tag
válasz MittuDomain_ #16950 üzenetére
Annyira egyiknek se lehet bukó, nem véletlenül lett elszállva a többi élelmiszernek az ára ennyire
Simán felárazták a többit. Egyik bolt se a hasznából fog csökkenteni a kormány vagy a mi kedvünkért -
Digitalpimp
senior tag
válasz MittuDomain_ #16950 üzenetére
Szegény Spart mindjárt megsajnálom, mikor aranyozott gyémánt áron ad már mindent is! 6 termék árstoppos, a többi ára meg a sztratoszférában. Pl. akkorát emeltek most a kávékon, csak pislogok.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
perempe
addikt
válasz bugizozi #16943 üzenetére
online is rendelhető, viszont erre nincs házhozszállítás.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
zoleeno1
veterán
Holnaptól megint "akciós" lesz a pennyben a 2.5-es peppsi. Szoktunk venni max-et ilyenkor, de a legutóbb minősíthetetlen, víz ízű f.s volt... Ez már mindig ilyen lesz, vagy csak kifogtunk valami "gyártósor vége" szériát?
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zoleeno1 #16957 üzenetére
Sajnos ilyen. És döngetik a mellüket, hogy 10+ év alatt a beltartalmat sikerült 40%-kal!!! csökkenteni, de az árát azért szépen felvitték! A Coca is egy vízízű sz.r lett.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Digitalpimp #16958 üzenetére
Mindig is rossz volt.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
zoltan6
őstag
válasz Stylewars_kp #16959 üzenetére
Szerintem csak a műanyag palackos.Ég és föld ha vendéglátóhelyen iszol üvegest vagy dobozost veszel valahol,teljesen más ízvilág.
-
veterán
válasz Digitalpimp #16958 üzenetére
A nyár végén voltunk Törökországban nyaralni. Teljesen lehidaltam, hogy az ottani PepsiCola mennyire más ízű, mennyivel jobb, mint az itthoni. Nagyobb különbség van a magyar és a török Pepsi között, mint itthon a Pepsi és CocaCola között
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
bul07
nagyúr
válasz zoleeno1 #16957 üzenetére
Nagy kiszerelés kb minden "kólánál" rosszabb mint a 2l vagy a 1.75l verziója
Ezt az én tapasztalatomAmúgy Pepsi majd állandóan van az Auchanba "olcsón", értem ez alatt hogy 1.75l vagy 2l verzióból
Auchan hipermarket 27-tőlÉn nem is szeretek nagyot(2.25 vagy 2.5l) nyitni ha csak egyedül iszom, mert megbontás után már csak a hűtőbe ki be rakástól elillan a szénsav
És szénsav nélkül én meg nem iszom, meg a lefolyóba[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz #21346560 #16966 üzenetére
Nállam a szénsavasság a lényeg, és én úgy tapasztalom hogy a kibontás pillanatában a kisebb kiszerlés jobban pezseg, jobban hogy is írjam le talán úgy hogy jobban marja a torkomat.
Na meg ha mondjuk az üveg fele megmarad nem piszkálva több szénsav marad benne.
De mondjuk ez érthető is mert kisebb az üveg, így a kólából kevesebb szénsav távozik hogy kialakítsa a nyomást a kisebb üvegnél.Az íze meg, hát ott meg mindenki más.
Van akinek még a vanilliás is finom[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zoleeno1
veterán
Köszönöm a válaszokat, akkor ezt se kell venni többet...
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
bul07
nagyúr
válasz raziel01 #16968 üzenetére
Kinek hogy.
Én inkább iszok ritkábban, mint olcsóbb és számomra nem annyira finomból többet.( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
st6969
őstag
válasz Ciccuka #16955 üzenetére
Az a baj, hogy én pl. relatív kisvárosban lakom. Lassan mindenki ismer mindenkit. Ha "cirkuszolok" a boltban, biztos megkapom 8-10 perc után a terméket, vagy a kupont. De anyám tuti, hogy csuklik. Nem is érdekelne, mit gondolnak rólam, de "másnap" ugyanoda kell visszamennem. Meg harmadnap, és így tovább...Minden nap csak nem lehet cirkuszolni (főleg, hogy én konfliktuskerülő ember vagyok).
De a lényeg, hogy kaptam a goudából, tényleg finom. Ez 4 hétig érlelt és laktózmentes. Milyen lehet a tovább érlelt és nem laktózmentes akkor...
-
MittuDomain_
őstag
válasz st6969 #16972 üzenetére
Mint tudod, gyakorlatilag minden sajt LM, csak nem írják rá. Ha a cukor tartalma a szokásos 100g termékben részen nulla, akkor LM. (A laktóz is cukor, de szinte minden sajtot úgy érlelnek, hogy lebomlik mire a polcra kerül - bár nem ez volt a cél évezredekkel ezelőtt.)
Nekem van kollégám, aki tejfehérje-érzékeny, na az tényleg szívás. Még marhahúst vagy tejelő állat húsát sem eheti kereszt allergia miatt...
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
8
senior tag
válasz st6969 #16972 üzenetére
Érleld tovább, semmi sem akadályoz meg benne, csak jobb lesz. Tényleg!
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
st6969
őstag
válasz lord_m #16973 üzenetére
Szerencsére igen, kettőt is vettem, úgyhogy köszi mindenkinek
#16974 MittuDomain_ De ez csak az érlelt sajtokra igaz? Hallottam már ilyesmiről egyébként, csak fura, hogy van, ahol feltüntetik, máshol meg nem. A párom laktózmentes étrendet kell, hogy kövessen, és emiatt egyébként sem mindegy, mit veszek.
#16975 ELG Milyen körülmények kellenek amúgy ehhez? Gondolom a csomagolásból ki kell bontani, de utána? Szabad levegő, hűtő (párás), szobahőmérséklet...? Bár valószínűleg hamarabb el fog fogyni, mintsem elindulna a process
#16965 bul07 Ugyanez a bajom a nagy palackkal. Párszor ki-be teszed a hűtőbe (főleg, ha vízszintesen), nagyon visszaesik a szénsav tartalma. Sajnos nagyon szeretem a kólát, de csak a Coca-t, és kicsit örülök is, hogy nagyon drága, mert így a fogyasztásomat gyakorlatilag nullára visszaveszi (kivétel céges rendezvények, tréningek, szülinapok, stb. ahol ingyen van ). Eddig nem vettem észre, hogy az íze változott volna. A Pepsivel pedig az a bajom, hogy ezeket a relatív új ízeket csak cukormentesben adja (ami számomra alapból is ihatatlan, minkét márkából). De miééért? Ha már xar, legyen igazán xar? Coca-nál is ez van. Pl. a vaníliás cola csak cukormentesben van. Németországban dolgozik egy családtag, 2 hetente jár haza, ott van nem cukormentes vaníliás Coca is. Nekik lehet
#16941 st6969 Ma korán mentem a Lidlbe (7 óra előtt), kabátot venni a lányomnak ("téli"...aha, őszinek is halvány , de mindegy, átmenetinek jó lesz, elhoztuk, ha már felkeltünk korábban), mondván, ha munka után megyek, biztos nem lesz már... Ha már ott voltunk, direkt elmentem a hatósági áras tej felé, hogy mi van kora reggel...mivel eddig csak a címkét láttam, alatta üres volt (az az egyébként is picike hely). Ma már a címke sem volt kint, sem üres hely, nem hogy maga a termék Ilyet se láttam még, lehetséges, hogy tényleg az a képlet, hogy büntetéssel is megéri nem kirakni.
-
erdey_a
addikt
válasz st6969 #16976 üzenetére
Ma már a címke sem volt kint, sem üres hely, nem hogy maga a termék
Megerősítem, hogy győri Lidl-ben és Aldiban is "eltűnt" az olcsó tej helye. Ennek okát abban látom, hogy szarul mutat a "kirakatban" az üres raklap, azt erősítvén, hogy valami - esetünkben az olcsó tej - nincs.
Legutóbb aldiban vettem, akkor csak úgy a tejek közelébe, az "útra" kitoltak egy raklapnyi tejet. Akkor hoztam 2 kartonnal, azóta nem láttam sehol. Úgyhogy isszuk a drágábbatVérboci
-
MittuDomain_
őstag
válasz st6969 #16976 üzenetére
Nem MINDEN sajt, de majdnem minden, még egy gyorsérlelt trappista is. Nézzétek a cukor tartalmat.
Kivétel talán csak a ricotta, mascarpone, mozzarella és hasonlók, ahol figyelni kell.Tesztelje a párod kis darabokkal, hogy viselkedik utána.
Sajtok tovább érlelése: én nem szoktam kibontani, saját zárt csomagolásában tartom.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
st6969
őstag
válasz Top cat #16980 üzenetére
Jobb, mint az Erős Pista? (beugratós kérdés) Lehet, hogy kipróbálom. Mihez érdemes amúgy fogyasztani (pár ötlet)?
Kedvenc streetfood (de talán unblock ultimate kedvenc) ételem a borjús kebap pitában (szigorúan pitában, nem tortillában és nem tálban). A hajam égnek áll, amikor a bénább helyeken a csípős szósz az erőspistától csíp -
Beni2360
félisten
Most jöttem a kispesti Aldibol, 2 rakl cukor, 2 rkl uhu 2,8 tej és nem verekedtek érte.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz lord_m #16984 üzenetére
A Nádasdy utca végén.
És nem láttam limitet kiírva, pedig kerestem. Tejet kartonra vitték én 4 db vettem nem szeretem az uhu tejet, asszony megissza.
Ementali szeletek sajt miatt néztem be de laktózmentes volt ott hagytam. De délután megyek a parkoló a van talim.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
lord_m
senior tag
válasz warcat #16985 üzenetére
Hogyne. Csak ahol voltam, az is Kispest már, de ott speciel régóta nincs tej, ahogy korábban írtam.
Egyébként Lidl-ben 6db a limit, Aldiban 12. Már, ha lehet éppen kapni. Bejáratnál van kitéve, hogy miből mennyi az annyi, legalábbis utóbbiban.
Beni2360: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz lord_m #16991 üzenetére
Az az Aldi kieső helyen van, alig voltak egy pénztár üzemelt és az egyik raklap tej az útra volt a másik elé pakolva.
-
perempe
addikt
Ma csontos csirkemellet vettem hatósági áron a helyi Coop-ban, 1 kiló 70 deka 1962Ft. 11 előtt 7 perccel fizettem, sertéscomb már nem is lett volna.
Ezen kívül Tallér főtt-füstölt császárszalonna 0.63kg*3459Ft/kg.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Zirowe
nagyúr
Annyira bugos, hogy volt 250gr-os sajátmárkás chipsre kupon két hete, a baj az, hogy még nagy tescoban is a legnagyobb kiszerelés 200gr-os.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
erdey_a
addikt
válasz Beni2360 #16983 üzenetére
revideálom magamat: nálunk is 2 raklap occsó 2,8-as tej a szokott helyen az aldiban. volt bőven, pedig csütörtök délutáni, hosszú hétvégére készülődős tömeg volt. nem nagyon vitték. megjegyzem, a ártáblán alatta 299,- volt (mondjuk a 1,5-ösnél így is 20 forinttal olcsóbb lenne), de a kassza 219-ért vitte. mindkétszer.
Vérboci
-
Beni2360
félisten
-
st6969
őstag
Emlékeztek még a Maci kávéra? Amiből gyerekeknek lehetett tejeskávét csinálni?
Van még ilyen, vagy ennek valami alternatívája értelmes áron? Pár éve találtam valami cikória kávét talán Goods marketben, még az íze is hasonló volt, de kizárólag forró tejben volt hajlandó feloldódni, hidegben nem, és cukor sem volt benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest