Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányos topik
- Házimozi haladó szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kvik
csendes tag
Időközben megoldódott.
Amikor a gyári vinyót ghostoltam le, a víruskereső beszólt, hogy bootvírus van. Azt hittem ezek már rég kihaltak. Sikerült leirtani, a recovery is helyre tudta állítani utána. Azóta megírtam a recovery dvd-ket is.
A sony rég nem ad ki frissítést a videókártyához. Ezt kifejezetten nehezményeztem tavaly, hogy csak olyan hivatalos driver van, amivel nincs opencl támogatás, stb.
Anno leszedtem a "desktop" driver csomagot az ati (amd)-től, a telepítő inf-jébe felvettem egy új sort a gépben lévő vendorID/productID-val, feltelepült és lett mindenféle új feature. Az egy év alatt semmi problémát nem tapasztaltam.
Ezt most újra megcsináltam a legfrissebb driverrel (8.85), eddig működik...
Más is próbálkozott már ezzel? -
thesound
őstag
hoppá új VAIO Care, bízzunk benne hátha most sikerült
update: aha el sem indul a letöltés...[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
őstag
-
törölt tag
Hello.
Van egy VPCEB2M1E laptop-om és kicsit megzavarodott a billentyűzet, de nem tudom mitől. A betű fölötti sima számokat úgy érzékeli mintha az F számok lennének pl: böngészőben a sima 5 (nem a numerikus billentyűzetben) lefrissíti az oldalt a ,3as meg előhozza a keresőt. Ha a numlock-ot nyomom meg akkor ó-t ír. a 7es se működik rendesen.
A backspace-el csak 1 karaktert tudok törölni egyszerre bármeddig nyomom.
Egyszer már volt ilyen de valahogy visszaállt. Amit akkor csináltam azt megpróbáltam most is de eddig nem jártam sikerrel. Illesztőprogramot is frissítettem, de az se segített.
Mi lehet a probléma? És hogyan tudnám visszaállítani?Előre is köszi mindent
-
God_ot
tag
válasz
thesound #5506 üzenetére
állapotvizsgálat - lefutott rendesen
one click care - ellenőrzés - lefutott rendesen
- javítás -mindenhová internetkapcsoltatot keres, még az eszközkezelő ellenőrzéséhez is
- lemezkarbantartó - ok
- beállításjegyzék karbantartó - ok
Rendszerhangolás - talált hibát
- javítás - Okennyi futotta mára, holnap folyt köv.
jah és a tesztalany egy EB2Z1E
God_ot
-
thesound
őstag
nem ide tartozik de érdekes
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
LaptopSystem
őstag
Sziasztok van nekem egy Sony VGN-fz21e laptopom újra raktam rajta a rendszert Win7 került rá ismét az is volt rajta eddig is a gondom az hogy amikor letöltöm és telepiteni szeretném a 8400 Mgt VGA driverét azt irja ki a rendszer kompatibilitás ellenőrzésnél hogy A grafikus illesztő program nem talált kompatibilis Grafikus Hardvert!!az elött rajta volt a Driver müködött is Everest is látja benne a Kártyát erre tudtok nekem valami megoldást javasolni!!
Köszönöm!Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
LaptopSystem
őstag
senki
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
ro_bert17
őstag
válasz
LaptopSystem #5520 üzenetére
Pedig az lehet, amit a másik topikban javasoltak. Milyen a W7? 32, vagy 64 bites? Honnan töltöd le a drivert? Support oldalról? Ott csak 32 bites rendszerhez van driver.
-
LaptopSystem
őstag
probáltam a 32 bitest azzal nem volt jó ujra húzom a gépet 64 Bitesre hátha jó lesz kiváncsi vagyok
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
ro_bert17
őstag
válasz
LaptopSystem #5522 üzenetére
A gyártó illesztő programjával nem lesz jó. 32 bites W7, és sony support. Így sikeres lesz az illesztés.
-
ro_bert17
őstag
válasz
LaptopSystem #5525 üzenetére
Az nvidia oldalról letöltött programmal nagy valószínűséggel nem tudod illeszteni a VGA-t. 32 bites W7, és a sony-tól letöltöltött driver kell Neked.
-
ro_bert17
őstag
válasz
LaptopSystem #5527 üzenetére
Most mobiltelefonon nem fogom tudni belinkelni Neked.
De guglival könnyen megtalálod. A sony support oldalán keresdd.[ Szerkesztve ]
-
LaptopSystem
őstag
nem találom a hivatalos Sony Driverét tudtok segiteni egy linkel esetleg?
ott sem találom ezt a tipust sajnos[ Szerkesztve ]
-
SentryGun
aktív tag
válasz
LaptopSystem #5529 üzenetére
VAIO Support, Europe: [link]
Sony support VGN-FZ21E-hez: [link]
Plusz, ha nagyon nem megy, akkor érdemes megpróbálni az eszközkezelőből frissíteni a (letöltött) drivert.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz
LaptopSystem #5532 üzenetére
Igen olvastam. Mobilon csak a vistás drivereket találtam meg, de gondolom az jó volt hozzá. Vagy esetleg amit a W7 dobott fel?
-
kvik
csendes tag
Érdekes... WPF-ben kisebb hibákat produkált... Pl. 3D-ben nem frissítette a teljes képet és "koszos" (dirty) maradt a frissített régión kívül Nomeg VS2010-ben (WPF) elég ocsmány volt a szöveg, úgyhogy visszaváltottam a drivert. Mondjuk kétlem, hogy sony-nem sony videókari lehetett a gond.. Majd még próbálkozom.
-
dropopi
aktív tag
Ha vennétek egy fél éves Vaiot, magyart még másfél év garanciával, személyes átvételnél mit néznétek meg elsősorban, hogy biztosan tényleg teljesen jó állapotú-e, mint ahogy az eladó állítja?
Köszi!
Hátha van olyan, ami nekem nem jut azonnal az eszembe.[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani hogy milyen sony drivert kell felrakni egy EB2S1E-re ahhoz hogy működjenek a funkció gombok(fényerő, hang) és legyen valami OSD ami jelzi ezeket?
Nincs kerítés.
-
Enduro25
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy ismerősöm az USA-ból hozna nekem Vaio laptopot, 3 év gari kiterjesztéssel, akkor azt tudnám érvényesíteni itthon?
Köszi! -
deakgyuri
tag
válasz
ktommy91 #5540 üzenetére
Idézet egy jóval korábbi hozzászólásból:
Ugyanakkor az észrevételeim azok számára, akik esetleg a jövőben hasonló problémába futnak:
Valóban a Vaio-s funkciógombok, extrák esetében teljes Windows7 újrahúzás után a telepítési sorrend a legfontosabb tényező minden funkció újbóli működéséhez. A neten talált variációk közül nekem (Vaio VPCF11M1E/H) az alábbi működött:
Fontos, hogy, mint azt TigerCat is írta [#3324], minden telepített program után indítsuk újra a gépet!
1. VAIO Shared Library - Mindenképpen ezzel kezdjük a telepítéseket.
2. VAIO Control Center
3. VAIO Setting Utility Series
4. VAIO Control Color Setting
// Én ezeket követően telepítettem fel az összes drivert (chipset, graphics, stb.)
5. VAIO Event Service (Fn gombkezelés)
(A lista elkészítéséhez az alábbi leírást használtam: forum.notebookreview.com/sony/ (A linkre kattintva megtalálható a részletes angol leírás.))
A számozott programok sorrendjét kell tartani! A 4. és 5. lépés között a driverek telepítése nem okozott gondot.
Amelyek még ezután sem mentek, azok a Fn+ fényerő szabályzó gombok, illetve az én modellemen található Assist/S1/VAIO extra gombok, és a fénymérő szenzor.
Csak ezt követően csatlakoztattam a netet, majd rögtön indítottam egy Windows Update-et. A frissítések telepítése után tökéletesen működik minden. (Az állam leesett, hogy végül a WinUpdt oldotta meg az utóbbi problémát.)
A hozzászólóknak ezúton is köszönöm a segítő válaszokat!De én személy szerint azt mondom, hogy eredeti Windows maradjon rajta egy kicsit megritkítva.
Legalábbis nekem az vált be.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz
SentryGun #5542 üzenetére
Majdnem tökéletesen tudod:
- Az amcsi garancia valóban csak usában érvényesíthető
- Ha van internacionálist garanciája (általában 1 év) akkor az 1 éven belül az eu-ban is javíttatható ingyen
- Az egy év után meg csak 1 helyen javítják (alaplap vagy kijelző csere 800 EUR)
- Nehezebb alkatrészt találni hozzá
- Ha kell akkor költséges a Support, mert USA-ba kell telefonálni, mert az európai nem foglalkozik vele, max a javítás megrendelése (angolul vagy franci nyelven)Szerintem nem éri meg onnan gépet hozatni, mert csúnyát lehet sz%#ni egy esetleg gyárihibás darabbal...
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
törölt tag
Sziasztok! Nekem egy sony vaio VPCEB1M1E laptopom van és a bluetoothal lennének problémáim, mégpedig az hogy hiába próbálom csatlakoztatni a telefonommal nem működik, azt írja, hogy a telepítés nem felyeződött be és hogy nincs eszköz csatlakoztatva ellenőrizzem hogy be van e kapcsolva a bluetooth... Már újra telepítettem a drievert és semmi nem változott. Valakinek nem lenne erre valami jó megoldása? Vagy ha valaki el tudná mondani hogy hogy telepítsem az is segítség lenne, mert lehet hogy ott rontottam el valamit. Windows 7 (64bit) oprendszerem van.
Ezt az aprócska bluetooth problémát leszámítva nagyon szuper a gép külsőre belsőre tökéletes csak ajánlani tudom! -
-
törölt tag
válasz
Paladin1492 #5548 üzenetére
Elvileg kell hogy legyen benne, azt mondták van
de akkor utána kellen járnom ezek szerint, mert akkor hiába telepítgetem meg próbálgatom, de amúgy ha nem lenne rajta akkor minek tették volna rá a bluetooth drievert? Huh kicsit szőke vagyok ehhez de nagyon szeretnék megoldást találni
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest