Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mikrofon

    veterán

    válasz ktphoto #15752 üzenetére

    Szia, amiket írtál és kérdezel elég összevisszaság. Pl fotós célra szinte mindent felsoroltál. Talán a makró, a sport és a vadvilág maradt ki. Lényeg, hogy felsoroltál család, hobbi és munka kategóriát. Kérdés, hogy ezek közül melyiket kell már egyből tudnia a szettednek.

    Tehát már egyből munkára használod vagy az csak majd egyszer. Ha előbbi, akkor neked kell tudnod hogy ki tudsz-e termelni egy 1,2 millás vázat, vagy csak egy egymilla alatti vázat. Ha nem munkára kell egyből akkor az sem utolsó szempont, hogy az a7rii már használt piacon is elérhető akár garanciával. Így mindjárt barátibb az ár. Hobby esetén nincs racionális érv. Ott a pénztárca mérete lehet a hátár. De egy új rendszer nem áll meg egy váz vásárlással.

    Az a Sony rendszerre is igaza, mint minden másra, hogy a jó objektív fontosabb mint a drága váz. Az általad írt objektívek alá egy Sony a7rIII-t venni nincs értelme. Így ez nem indokolja. Sőt a megtartásuk sem indokolt főleg ha munkára használod. Azért a7rii és az A7RIII esetén a régi adapterezett obiknak ki kell tudni szolgálni a 42MPx-et különben semmi értelme, akkor elég egy a7ii is . "R" nélkül. Meg minek az új generációban lévő nagytudasú AF-et megfizetni a manuális m42-es obikhoz?! Nagyon jól használható az A7II a régi obikkal

    Van-e különbség az a7rii és és az A7RIII között? Van!!! Megéri a felárat? Meg!!! Minden ami hiányzott a második generációból benne van a harmadikban. Nem véletlen, hogy a világ legjobb FF címért pályázik. Ennek ellenére elég a Sony. A7RII? Igen! Mire??? Mindenre!!!
    Pár HSZ-szel korábban linkeltem beszámolókat profi esküvői fotósoktól, hogy ők miért álltak át Sony rendszerre és hogy mennyire elégedettek az a7rii-vel. Gondolom angol nyelv nem probléma mert külföldről vásárolnál.
    Sőt itt a fórumon is sokan használják az A7II vázat is komoly munkákra teljesen elégedetten.

    Ha a legújabbat választod akkor a kiegészítők is drágák lesznek. Pl a második generáció legnagyobb és talán egyetlen igazi hibája a lassú kártyaírás. Hogy ezt a javítás a harmadik generációsban ki tudd használni kell egy uhs-ii és egy uhs-i u3 v90 sebességű sdxc memória kártya. Ezek önmagukban jelentős tételek. A pótakku, a markolat sem olcsó. Ráadásul ha ilyen értékű vázban gondolkozol, csak akkor van értelme, ha jó lencséket veszel hozzá. Az igazi előnyöket natív lencsével tudod kihasználni ezeknél a vázaknál. Nézd meg az általad írt, mint később beszerzendő 24-70/2.8 árát. Még fogsz lepődni, mert az egy GM igazán prémium lencse... Ennél olcsóbban is van jó objektív, szerencsére. Pl ha "csak" hobbira akkor mindenképpen megéri az új 24-105/4-es lencsével kezdeni mert ez csak G-s és nem GM így az ára barátibb, viszont képalkotasban nagyon jó.

    Ráadásul rengeteg egyéb kiegészítőre is szükséged lesz pl. Sony rendszerhez való vakukra, esetleg vezeték nélküli kioldóra; az rii és riii 80Mb-os képeket készít, azokat fel kell tudni dolgozni, tárolni is kell.

    Tehát szerintem még egyszer fuss neki az egésznek. Gondold végig mire kell, mit szeretnél kezdésnek, és mennyi a keret. Aztán kérdezz újra. A végiggondolásnál azt is vedd figyelembe, hogy a vázak MiLC kategóriában, igen gyorsan frissülnek, értektelenednek, mert valóban ugrásszerűen fejlődnek. Ezzel szemben a Sony lencsék újak és jók, tehát ha megfelelőt veszel akkor sok-sok évig elégedett leszel vele. Míg vázból lehet sűrűbben cserélsz majd főleg ha megteheted...

    És arról is írtunk nem olyan régen hogy rendezvényre talán az egyik legjobb ár-érték arányú szett egy Sigma 18-35/1.8 és egy szigma 50-100/1.8 obi mc-11 adapterrel, az előbbi végére egy Sony a6300 az utóbbi végére pedig egy Sony a6500. Ez ugyan aps-c és nem ff de szerintem nincs olyan esemény ami ezen a szettem kifogna...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák