Új hozzászólás Aktív témák
-
ponti_ak
addikt
Kár hogy nem tudok ilyen tömören és szépen fogalmazni, de kb tényleg ez a lényege. A p(m)x200 valahogy tompább a zárt kialakítás miatt. (Persze még így is állva hagyja a legtöbb alsó/közép kategóriás fülest, és a "portable" Sennheiser-ek közül is az egyik legjobb választás de a fentiek miatt picit mégis gyengébb, mint a p(mx)100... )
-
hkari
őstag
Esetleg a JBL Reference 220-ról nem tud valaki valamit? páran dicsérik,de nem tudom hogy jobb-e vajon mint egy CX500 vagy akár 300.JBL mindig szeretett túlárazni
-
senior tag
Én már kérdeztem "szakértőt" és azt mondta hogy itt-ott picit jobb, de van amiben gyengébb... de a kétszeres árat nem éri meg a 300-hoz képest.
Azt mondta hogy a 10k Ft-os CX300 mellé akkor lenne jól belőve, ha 13k-ért osztogatnák... Most nem tudom hogy mennyibe kerül, de ezek alapján most olyna 10 körül kéne lennie, vagy az alatt...
[ Szerkesztve ]
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
ponti_ak
addikt
Sziasztok, volt egy kis időm és a napokban belehallgattam végre a pxc250-ba (pár hete jutottam hozzá, alkalmi vétel volt, így -megrögzött Sennheiser-fan létemre "egyszerűen nem hagyhattam ki".. ) Gondoltam, írok némi infót róla ide (a logoutot nem csípem, ezért bocs ha kicsit hosszú lett.. ).
Röviden: nem rossz, de vannak hátrányai/hibái.Szóval... a metró-teszten egész szépen szerepelt a bekapcsolt NoiseGuard (NG) tette a dolgát, egészen látványos eredménnyel szűrte a zajokat (vicces dolog kapcsolgatni), bár a cx300 passzív zajszűrésétől szerintem elmarad. Ennek meglehet, hogy csak a legendásan px200-inkompatibilis fejem az oka, de erre nincs nagy esély, mert valahogy egész jól felfekszik a kobakomra.. lehetne jobb a szorítása, de nem rossz.
A zajszűrő sajnos elég sok "hiss" hozzáadását eredményezi, ami ugyan közepes hangerőn már egyáltalán nem hallható, viszont alacsony volume mellett zavaró tud lenni, és természetesen főleg "halkabb" zenéknél is, klasszikus zenére ezért szerintem nem az igazi. Már csak azért sem, mert alacsony hangerő mellett a "zaj-kiegyenlítő" funkciója is gyengébb, olyankor logikusan nem képes annyira elnyomni a nagyon hangos külső zajt (metrót) sem.
Kikapcsolt NoiseGuard-dal kb hozza egy sima px200 szintjét, azazhogy hozná, ha nem lenne 300ohm-os a drágám. Az iAudio D2 majdhogynem "nyögött" alatta (30 fölé kellett tornásznom a volume-t), pedig annak nem kéne, és az U3 is elboldogult vele, de szintén jobb szerette, ha bekapcsolt állapotban hagytam a NG-ot. Biztosan van némi erősítő szerepe is a kettő db AAA-elemmel táplált funkciónak, mert kétségtelenül sokkal erőteljesebb, és -a hozzáadott háttérzajt leszámítva- tisztább, dinamikusabb hangzást adott úgy).
A macerás kábelezést meg lehet szokni, így télidőben kabát alatt még elfér, utazáskor sem nagy kaland az a plusz 20deka, és a vezetékek, de bringázni nem fogok vele.
Összességében nem rossz kis füles, bár szerintem 30k-t nem ér, de a felét szvsz igen (annak aki rendszeresen használja buszon/vonaton/repülőn). Egy darabig még használom (pár hónap múlva muszáj lesz röpködnöm -amit egyébként utálok) és addig talán még megtartom mert kiváncsi vagyok mennyire hasznos repcsin .. aztán majd kiderül, hogy menni fog-e a px200 után, eladósorba.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Tegnap itt gubbadtam a gép előtt nézegetve ismét az extreme digital-t hogy most akkor a zárt kialakításu CX-95 vagy a jó öreg CX 400. Komolyan mondom...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
m0rd0k
senior tag
ha érdekel valakit 3.5ös jack ből 2.5 össé alakitó akkor szolok hogy most vettem debreceni média marktba! szal ezekeszerint jött :/ multkor még nemvolt ,letesztelem és irok pénteken hozzák haza ja és ezt nem azért irtam mert eladó hanem hogy ha kell valakinek vegyen mm be 1200 ft volt,az előző egy audio shopba 200 ft volt és nagyon szar volt...
Minden szinten,szinte minden.
-
m0rd0k
senior tag
-
senior tag
válasz Archttila #3658 üzenetére
Ez érdekes kérdés. Tulajdonképpen nem zár jobban a CX 300-nál, és a basszus sincs annyia előtérben, a hangja inkább szellősebb, mint a nyitott füleseké. Ráadásul a "főtest" és a szilikongumi közti részen lívő rész között van valami kis rés. Szóval van a fülesben valami kis nyílás, nem tudom hogy ez hiba-e, de szándékosnk tűnik. De akkor miért zárt?
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
SSlyTR
aktív tag
Hali!
Egy kis segítséget kérnék:
A senn cx300-asomról elveszett a szilikon füldugó, mivel most vettem észre felhívtam a senn egyik boltját ők továbbküldtek a szervízhez (akik valszínüleg már bezártak, mert nem válszolnak a telefonra).
Tudja vki h lehet-e venni ilyet külön? Ha valaki járt már így akkor lécci írjon.
Nekem a normál a jó, a kisebbik kicsi a nagyobbik pedig túl nagy. Ha vki nem igényelné a sajátjához tartozó köztepes szikon dugót lenne rá lehetőség h megegyezzek vele?
előre is köszi mindenkinek aki elolvasta!üdv.:
SSly -
Pxs
aktív tag
Sennheiser PMX 100 sürgősen eladó (ugyanaz, mint a nagy hírű PX 100-as, de ez nyakpántos, nem összecsukható, csak befordítható a fülrésze) !
További infó + egyéb minőségi fülesek eladóak itt:
Annak, aki ad a minőségre
Bp. II.ker, 06-30-539-0537
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
m0rd0k
senior tag
Ilyen az átalakitó
Bár csak kinézetre lehet hogy ez 2.5öst alakitjanemtoom nemnéztem de enyém az 3.5 öst 2.5 össé és igy néz ki teljesen jó müködik nem csúszik ki belőle.... 1200 ft media marktba!
[ Szerkesztve ]
Minden szinten,szinte minden.
-
-
ponti_ak
addikt
Mi ez a sok smiley? Korábban volt pont egy ilyen kérdésem, és komolyan érdekelne a válasz.. Fül-orr-gégész nincs köztetek?
De most frankón. Régebben a közepes/kicsi méret volt jó, most mindkét oldalon a legnagyobbat használom. Ki hallott már ilyet..?
-
bwoay
nagyúr
válasz ponti_ak #3671 üzenetére
én fül-orr gégész vagyok. magának látens (!) fültágulása van.
öregkorára számítsona rá,
hogy amennyiben a hallása még ép marad a zenehallgatáshoz,
úgy kénytelen lesz a füldugók szilikon sapkáját
dupla sárga (pöttyös) squashlabdára cserélni.
dunlopot ajánlom, 900 Ft/db.
grafit majd megrajzolja a használati útmutatót.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
looser
addikt
Egy emikszet vettem, háromszázas kedves,
ahogy betettem, megrendült lelkem.
Hangzása mint HAMA, mondhatnám hogy kaka,
meg kell csak szokjam, a jó zenéket hallva.De nem ment ez elsőre, hogynemondjam kettőre,
teltek a hónapok, az emiksz cserbenhagyott.
Próbáltam másutt, hifin nyakra-főre,
átkozott emiksz, nem jutok dűlőre.Eljött a tél, s újabb tapasztalat:
mint sztetoszkóp, a kábel, merevre fagyva.
Nyakam körül ágaskodott, mint afrikai nőnek,
boldog perceket szerezve a szembejövőknek.Ej, mondom én, hát miért zenhejzer?
Bíztál a névben, befürödtél egyszer.
Nem bízom én a döntést, soha többé másra,
egyre csak mi velem van: fülem hallatára.Most kétezres szoni, jól ki van találva,
konzum hallgatónak kommersz vágyára.
Magas még akad, a mély mint a tenger,
közép az nincsen, de felbukkanhat egyszer.Így jártam én, hát elmesélem nektek,
sóher voltam, s nem céiksszel kezdtem.
Ha újra kezdhetném, kerülném bóvlit,
AKG, Shure, egy túrót, zenheizer a profi!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz asadasad22 #3676 üzenetére
Igen, tényleg profi, 25-től kezdődnek a fülesei, ez biztosan jelent valamit, én még sajnos nem hallottam. Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy a vers tartalma (inkább félreérthetősége) nem valós alapokon nyugszik, mert hogy nincsen nekem CX-x00 fülhallgatóm, csak a kis Sony. De egy darabig jó lesz ő is
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
toposz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem régiben vettem egy Nokia 6120 classic-ot. A gyári füles elég gyenge, szóval kellen vmi jófajta, de tanácstalan vagyok. Sennheiser MX550-re gondoltam, de nem tudom, hogy egyáltalán megéri-e telefonhoz, érezhető lesz-e a minőségbeli különbség. -
toposz
csendes tag
Végülis nem gond az átalakító, kibírom. Csak abban nem vagyok biztos, hogy elég jól szólna-e telefonról is.
[ Szerkesztve ]
-
Brainwashed2
tag
Valaki meg tudná mondani, h milyen árban van most a basysnél a cx300? Az istenért nem akar bejönni a zajszűrös fejhallgatók oldala...
-
ponti_ak
addikt
válasz Brainwashed2 #3684 üzenetére
Meg tudnám. A MOM parkban a legolcsóbb, 8k.
Hívd fel őket, hogy van-e még akcióban.
-
ponti_ak
addikt
válasz Brainwashed2 #3686 üzenetére
Hát igen. Az U3-mal mi a gond?
-
ponti_ak
addikt
Szappanal..
A cx300 tisztítását viszont így valahogy..
-
ponti_ak
addikt
Aha. Úgy látszik, a RIOS nem komálja a hosszú "í"-t.
Fülhallgatós topik. Keresőszó: tisztít
-
Gh057
csendes tag
A témát olvasgatva tényleg egész jók ezek a Sennheiserek. Én is vásárlás előtt állok, a véleményeket olvasva külföldi fórumokon is sokkal jobbak mint a hasonló árúak pl Philips.
Szerintetek CX95 vagy CX400-at vegyek esetleg ha nem sokkal drágább akkor CX500-at?
400 és 95 között vacilálok, de nagyon nem jöttem rá a köztük levő különbségekre... esetleg valakinek valami ötlet, hogy melyik lenne jobb?Gyors válasz kéne, mert holnap 11kor indulok bevásárolni a MM-ba Szegedre, aztán addigra jó lenne tudni melyik az ajánlottabb. Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
megott
aktív tag
Szia!
Szemelyszerint a CX95-Style ajanlanam, lassan masodik honapja van a birtokomban egy ilyen.
Elotte egy CX-300 volt es mit mondjak eg es fold a ketto hangja.
Miutan mar gyakorlott in-ear fules vasarlo vagyok, (na meg hallotam egy joparat 95-ota amiota az elsot megvettem) el mondhatom, hogy nagyon kellemes kulturalt hangu fules a CX-95.
A melytartomany nagyon jo nem maszatol, jazzen szep a bogo a rockon jol kiveheto a labbor es a basszgitar, az akusztikus hangszerek nagyon szepen elkulonulnek, mar majdnem "zart" fulhallgatos erzes, szelesedo hangkep, a magasak tisztabbak es reszletgazdagabbak mint a CX-300-on.
Egyeduli hatuluto, a szimetrikus kabel, nos ezt tegnap orvosoltam atforrasztottam a CX-300-aset erre, furmanyos a szetszereles, na meg ovatosan is kell nekiveselkedni mindket tipusnak, de egy fel ora alatt megoldhato a "beavatkozas".Udv mindenkinek!
Megott
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
Gh057
csendes tag
Na végre hazaértem. MM-ban csak ilyen fos HAMA átalakító volt, az is 1100ért, így a végén maradt a 2,5-es CX300 8800ért az ED-ből. Időm még nem volt tesztelgetni, de majd most este túlesek rajta mint tót a talicskán...
-
Gh057
csendes tag
Na hallgattam vele mindenfélét, szerintem egész jól szól, bár ha jól hallom nincs meg az a mély, mint a W800i-vel és a fülesével, de ez lehet azért van, mert PDA-val használom, és PDA-ból nem lehet azt kicsikarni, mint amit a W800i tud a MegaBass-al.
Mostmár mindegy, megvettem ezt, így spóroltam 4200-at mert nem kellett átalakító sem, és olcsóbb is volt most ez a cx300. De elvileg ennek már hoznia kell azt amit a W800i fülese nyújt nem? És akkor a mélyhang gyenge láncszeme most a P750em...
Akkor azt mondod ez a HAMA dolog jó lett volna CX95-tel, csak közbe akkor ha már a CX300 nem hozza azt a szintet akkor a PDA bír ennyit jól gondolom? És akkor a legjobb döntést hoztam, h nem vettem a drágábbat amit nem tudnék meghajtani rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
"Na hallgattam vele mindenfélét, szerintem egész jól szól, bár ha jól hallom nincs meg az a mély, mint a W800i-vel és a fülesével..."
A CX300-nak több a mélye (és a magasa is) a W800-zal mint a HPM70-nek. Kb. 1 hete cseréltem le a 70-est a 300-asra. Nagyon nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest