Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dtomka

    veterán

    válasz macimisi #2330 üzenetére

    ~18 éves korom óta dohányzom. (37 vok most)

    Én is picit több mint 1 hete tettem le a cigit.

    Pár éve 1 évre szintén leszoktam, az akkori párom miatt.
    Nem is piáltam akkoriban. Majd 1x 1 sörözésnél kértem 1 slukkot és újabb x évig rabbá váltam.

    Majd tavaly megpróbáltam ismét 1 csaj miatt, de 2 nap után már majd megvesztem. Ezért újra cigiztem.
    Jó pár hónappal ezelőtt volt 1 lány (kolléganőm) aki neheztelte, hogy dohányzom. Mindig csipkelődött, hogy ne dohányozzak. Ö miatta kezdtem el ismét a leszokásra gondolni...Én is már ezer éve tudom, hogy nem jó dolog. + Lebetegedtem és fájt a hátam is....

    Ettől függetlenül szívtam mint a marha...Pár hónappal ezelőtt hangos könyvben meghallgattam Rövid úton leszokni a dohányzásról - Allen Carr. De akkor még nem voltam rá kész. Értettem mindent, sőt eléggé meg is hatott, hisz felismertem amiben a dohányosok én is élek\élünk... és ha kitartok akkor elmondhatom, éltem.

    ~1,5 hete ismét meghallgattam, és elfogadtam megértettem. Így már nem csak akaraterővell, hanem másféle gondolatokkal 2018.09.16 -án vasárnap már nem gyújtottam rá.
    Tudom, hogy még csak 1 hét telt el.

    #2332) UberMutant
    Ennél rosszabbat nem is tanácsolhatnál szerintem. Én ahogy kiléptem reggel és behúztam a kaput már gyújtottam is rá. A tanácsod szted megállja a helyét? Mi az, hogy kerülje azokat a helyeket?
    Dehogy. Ahogy Alan is leírja, kell gondolni, a dohányzásra. Mármint, hogy jó volt de ennyi. Ezt el kell fogadni, és fejben kell eldönteni. Minden ott dől el.

    De nagyon stresszes napjaim voltak. Első nap édesanyámmal úgy összevesztem, hogy huha.
    Kávézok, és azóta söröztem 1 párszor.
    De nem gyújtottam rá. Sőt, érzem, hogy meg tudom állni. Érzem, hogy meg fogja érni, hisz nem áldozatot hozunk ha lerakjuk a cigit. Hanem 1 nagyon jót teszünk magunkért a szeretteinkért.

    Ha nem ismered az említett könyvet akkor feltétlenül olvasd el vagy hallgasd meg. Azért érzed, hogy nehéz, mert csak az akaraterővel akartad letenni a cigit.
    Mindenkinek kitartást !Ha nekem sikerül(t) akkor mindenkinek fog. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák