- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
Aktív témák
-
Zsu_
senior tag
válasz burgatshow #99 üzenetére
Én sem tudom.... Majd talán jön valami szakértő és megmondja :U
-
Robi_73
őstag
válasz burgatshow #100 üzenetére
Itt a PH!-n vagy a HWSW-n keresétek Giannit (bolhapiac).Korekt a srác,én csak javasolni tudom. :B
Robi73
-
Zsu_
senior tag
válasz burgatshow #105 üzenetére
Igen, ezek szerint jó hozzá :))
Akkor vegyél box nélkülit! :) -
Zsu_
senior tag
válasz burgatshow #108 üzenetére
Ez igaz, de csak gepbolt.hu-n ugyanannyi. Máshol a box nélküli olcsóbb :)
-
törölt tag
Azért én arra kiváncsi lennék hogy egy 2.4 hiper szuper 800-as P4 mikor lessz jobb egy 2400Mghzes bartonnál ugynis ez a 2400 mghz ez KB a 3600+ os nak fele meg!
Illusions ez egy agyrém amit vázoltál!
Egy bartonos rendszer árából még egy 2000 celeronos sem jön ki!!!!! -
guminyúl
tag
Hát, anyagiakat tekintve érdekes a helyzet. Nekem egy 2500+ Bartonom van,
NF7-S alaplappal, a kettő együtt 46.000 HUF volt (újak, 1 év gari). Bátyám vett egy IS7-et, meg egy 2.4C-t, összesen 55.000HUF-ért (újak, 1 év gari), és a kettő közül nem mondja meg senki, melyik a jobb, legalábbis én nem látok nagy különbségeket (bár első pillantásra a P4 gyorsabb), csak a P4 jobban néz ki...
Bár az is igaz, hogy még nem teszteltük túl sokat. -
F-ECT$
titán
INTEL!!!!
Dive ever, work never.
-
Illissius
tag
válasz #16741888 #112 üzenetére
(1) A nevemet azért légyszives próbáld meg helyesen írni. Köszi.
(2) A P4 Celeron az egy abszolút nulla, ezt senki sem vitatja.
(3) És persze ugyanannyi pénzért egy hasonló AMD-s rendszer sokkal, minimum kétszer gyorsabb teljesítményt ad. Ezt sem vitatja senki.
(4) Egy 2.4GHz-es Barton persze hogy gyorsabb egy 2.4GHz-es P4-nél (ha belenéztél volna a tesztbe amit említettem, akkor tudnád hogy ott a P4-ek 2.8GHz-esek voltak). Viszont olyan Barton ami alapból 2.4GHz-en menne egyszerűen nem létezik. A 2500+ alapból 1.8GHz, és általában 2.2GHz-ig lehet tuningolni. 2.2GHz-en alkalmazástól függően megfelel egy 2.2-2.4GHz-es P4-nek (pl. tömörítésnél), 2.8-asnak, vagy nagy ritkán valóban egy 3.2-esnek. (Az utóbbi kettőre most fejből nem tudok példát mondani; asszem POV-RAY az utolsónak megfelel.) Alapon, 1.8GHz-en most inkább nem firtatom, mert még valakit megbántok. A 800MHz-es P4-ek viszont 2.4GHz-ről indulnak, és feltuningolhatóak 3-3.8GHz-ig.
(5) Ezzel csupán azt akartam kimutatni, hogy az Intel bár jóval drágább, általában meg is éri azt a pénzt. Ha valakinek sok pénze van, akkor vegyen Intelt. Ha kevés pénze van, vegyen AMD-t. Ennyi. Csak nehogy utána azzal áltassa magát, hogy amit vett az gyorsabb lenne az Intelnél.
ui., témaindítónak: Ha nagyon kevés pénzed van, meggondolhatnál egy 1.6GHz-es Duront. Nagyon olcsó, és feltuningolható 2.2-2.3GHz-ig. A legtöbb eseten (alapon) egyébként is majdnem hozza az 1900+-os (ami ugye 1.6GHz-en megy) teljesítményét, viszont ha szerencséd van, egy moddal visszakapcsolható rajta a többi cache is. (Mert ugye ez egyébként egy TBredB aminek a 256KB L2 Cache-ét levágták 64KB-ra. Ez azért nem egy akkora óriási visszaesés, mint aminek tűnik, mert a L1 maradt 128KB-on.)Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
-
-
guminyúl
tag
Azonos órajel biztos nem lesz, mert az enyém 2300 Mhz körül kifullad alapfeszen.
Nomeg Silent Breeze II van rajta, azzal meg nem megyek messzire, viszont jó halk. A P4-es még nem volt tuningolva, egy CoolerMaster Aero4 van rajta, azzal talán lehet tuningolni (bár a P4 hűtőket nem ismerem). -
Illissius
tag
válasz guminyúl #123 üzenetére
Akkor P4-et underclockolni kell :).
Egyébként az igazi az lenne, hogy egy teszt alapórajeleken, egy pedig a max lehetséges tuningokon.
Amiket javaslok:
WinRAR/WinZIP tömörítés
LAME MP3-kódolás
Esetleg valami videótömörítés, de azt nem ismerem
Esetleg mindenféle rendering meg ilyesmik, de ezt nem sokan használják
Q3 Arena
UT2003
3DMark
A játékokat max. 1024x768-on érdemes, egyébként már csak a videókártya számít. Meg még érdekességként lehetne egy olyan, hogy nem tudom mi a legutolsó Quake/Doom, amiben még volt szoftver renderingelés (de jó magyarosra sikerülkedett :D), hogy azt lemérni. (Ott a vga tuti nem fog beleszámítani.)Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
-
Illissius
tag
Ja, erre nem gondoltam. De ezek a CPU pontokba is beleveszik a VGA-t valamennyire, úgyhogy az se jó. Max. azt lehetne, hogyha nem ugyanaz a kari de ugyanattól a gyártótól van, esetleg egyszerűen átlehetne cserélni őket mindenféle úrjatelepítések nélkül. De ennyi vesződést már valószínüleg nem ér meg. (Kár, mert a tömörítésben a P4 az Athlont el fogja söpörni. Jó lett volna legalább egy kis izgalom.)
Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
-
Robi_73
őstag
válasz Viktor77 #128 üzenetére
Nem EE !!!
Itt a magyarázat:
''A dolog lényege, hogy egy 3 GHz-es P4C-ként feliratozott processzor (ami annak is mutatkozott be) a komolyabb vizsgálat során inkább az EE-re hasonlított, mint a P4C-re. A különbség a processzor alsó felén elhelyezett SMD alkatrészeknél mutatkozik. Érdekes dolog. Lehet, hogy az Intel túl sokat gyárt az EE-ből és ezért adják el inkább C-nek.''
:C
Az én procim úgy néz ki mint a fentebb be linkelt képen.A jobb oldali !!!
Nézd a procik aljára beforrasztott SMD-k számát.A jobb oldali az EE és az enyém is így néz ki,pedig ez is P4C 3.0-ás proci.
[Szerkesztve]Robi73
-
viharhozo
addikt
Eleg ertelmetlen es parttalan vita.
Ha jatszani, filmet nezni, netezni kell a konfig, akkor egyertelmuen Barton+vmi normalis alaplap+ 9800 Pro.
Ha ipari filmtomorites, 3d modellezes vagy dtp a cel, netan egesz nap zipet akarsz tomoriteni, akkor P4. Bar a grafikai alkalmazasoknak megvan a sajat hardveruk.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Gorneck
legenda
Azt sem értem minek ez a vita! 40-50k-ból épkézláb konfigot csak amd-ből lehet kihozni!!!
Gorneck#1239
-
KnOx
tag
A 40k a procira vonatkozott! ez a max amit ki tudok adni érte!
Én nem ezt nem fogom fel! Minden sárdobálás nélkül:én azt nem értem, hogy az Intelek valos órajele hogyan lehet egyenértékű egy joval alacsonyabb orajelű amd-vel! pl(2500+ és 2.4 p4)
viharhozo: a gépben 9600pro fog menni, nyáron vettem, nem érzem hogy le kéne cserélnem!
köszönöm mindenkinek a segítő célzatú hozzászolásokat! a csokik uton vannak csak a futár elakadhatott a hoban:D
[Szerkesztve] -
domedee
senior tag
Más a belső felépítés, annyi az egész. Az Intel a nagyobb sebességre ment rá. míg az AMD egy sebességen nagyobb hatásfok elvén dolgozik-nem is megy neki a nagyobb sebesség megvalósítása annyira, meg így is tudja azt, amit kell.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
F-ECT$
titán
INTEL!!!!
Dive ever, work never.
-
Gorneck
legenda
Már párszor leírtam, ha
van lóvé akkor INTEL
nincs lóvé AMD
Az inteles rendszerek stabilabbak mind szoftveresen, mind hardveresen! Az Amd-nél ki kell fogni a konfigot, mert egy jól működő Amd-s rendszernek nincs párja játékba, egy intelesnek igen bele kell nyúlnia a pénztárcájába, hogy jobb legyen!Gorneck#1239
-
MUŁĐER
addikt
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest