- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CM]Crusher
senior tag
Gond nincs vele, ugyan azt a lefogatórendszert használja mint bármi más 775-ös hűtő. Csak van aki többszőr cserél procit és előfordul, hogy a pöcök kikopik, nem marad bent rendesen és kiugrik. Ezért van ez a kit, hogy minden olyan hűtőhöz, de nem csak Scythe-hoz megoldást nyújtson hogy ki lehessen váltani a 775-ös lefogatót a jól bevált beakasztós 478-as rögzítésre.
Asus Silent Knight már jó párszor volt kezem alatt, gép halkítás miatt (Cserélték Ninja-ra). Ha az azon lévő venti felpörög, nem kis hangja van maxon.
-
Turmoil
senior tag
válasz [CM]Crusher #1351 üzenetére
Jaja, bár végszükség esetén a gyári hűtő is befért volna, az sincs 8 cm magas, csak nem néz ki olyan jól
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
emre33
addikt
Hát aki egy Dragon nagytoronyba egy Scythe Ninja Copper (réz) bordát 2 percen belül be tudja akasztani a klipszet, az egy isten.
Rettenetes ez az akasztásos módszer.
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
válasz [CM]Crusher #1356 üzenetére
Stabilnak stabil, az tuti. Hütése is elképesztő, jó vétel volt.
Senki kedvéért le nem szedem ezt a bordát mégegyszerASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Turmoil
senior tag
válasz [CM]Crusher #1355 üzenetére
A Shurikent nem hallom, a Sapphire hangos nagyon, pedig RivaTunerrel lenyomtam 25%-ra alapjáraton (eredetileg 40-50 körül ment, az rettenetes volt).
Erősen elgondolkodtam, hogy szerzek rá egy passzív hűtőt. Függőlegesen áll a kártya, fölötte a táp szívja ki a meleget, szóval megfőni biztos nem fog. De csak valami egyoldalas megoldás jöhet szóba, mert nincs hely a kártya fölött a hőcsöveknek, meg az álló helyzet miatt talán nem is lenne hatékony a másik oldalra vezetni a hőt...Aztán kiderül, hogy a ház is elviselne valami halkabbat, akkor azt is le fogom cserélni. Bár a régi gépnél már így is jóval halkabb
[ Szerkesztve ]
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
[CM]Crusher
senior tag
Megjött az Orochi szerdán, Himuroval együtt. Ez az Orochi élőben mondhatni böszme nagy dög.
-
Turmoil
senior tag
válasz [CM]Crusher #1360 üzenetére
Erre gondolsz: Heatsink & Fan Dim: 180x194x120mm ???
A gépem alig nagyobb ennélAki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy Infinityre, mondhatni jó nagy.
Viszont a hozzá adott venti csak 1200 rpm-en megy, így a proci 47 C idle-ben.
Hozzá kell tenni, hogy sajna csak a keskenyebbik felére tudtam ráapplikálni a cuccot.Milyen ventit tudnátok ajánlani rá, ami halk is, de pörög rendesen.
Köszönöm
-
cowboy_bebop
őstag
válasz cowboy_bebop #1363 üzenetére
Azóta át tudtam szerkeszteni a nagyobbik oldalára a cuccot.
Ventire ötlet? Scythe S-Flex, SilenX iXtrema, és Noiseblocker SX2 között vacillálok.
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz cowboy_bebop #1364 üzenetére
Ha engem kérdezel akkor S-Flex
-
tts
addikt
válasz [CM]Crusher #1365 üzenetére
dehogy is - venni kell mind a háromból aztán otthon lesz idő eldönteni melyik a legmegfelőbb
de azért a 3 közül én is azt venném
[ Szerkesztve ]
-
cowboy_bebop
őstag
válasz [CM]Crusher #1365 üzenetére
Akár téged is, köszi a tippet.
tts:
-
Henk
veterán
válasz cowboy_bebop #1368 üzenetére
Én a helyedben a 11dBA-es Silenx Ixtrema-t (120x25mm) biztos nem venném.Beruháztam egy ilyenre a napokban,nem mondom mekkora csalódás.Olyan búgást rendez,hogy halknak egyáltalán nem nevezném.Én is procihűtőre akartam egy csendeset.Most még az s-flex és a noctua nf-s12-800 közül akarok választani,hátha több sikerrel járok.
Nem is raktam fel a silenx-et,így most passzívan megy a thermalright hr-01 plus.De lassan arra hajlok,hogy nem is teszek rá ventit. -
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1370 üzenetére
Az biztos,csak meleg se legyen neki.
-
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1372 üzenetére
Hát bajban vagyok ezzel a hőmérsékletméréssel mert ahány program annyi érték szinte.
A HW Monitorral terheletlenül:
cpu:22 fok
core:47 fok
core1:45 fok
Orthossal 10 perc után:
cpu:46 fok
core:66 fok
core1:59 fok
Ha real temp-el nézem akkor 10 fokkal kevesebb a mag hőmérséklet.
Ja 3,6-on megy egy E8400.Gameban még nem próbáltam. -
[CM]Crusher
senior tag
Ha passzívan használod akkor teljesen jó értékek. Progikkal meg az a baj, hogy mindegyik a BIOS-ból olvassa ki, ha pedig az rosszúl méri akkor minden program azt a félremértet fogja mutatni. Legjobb pl erre mikor egy 25 fokos szobában 8 fokos a proci és dicsekszenek az emberek, hogy mennyire király xy hűtőjük. Aztán biosfrissítés és máris a 8 fok megugrik 48-ra
-
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1375 üzenetére
Ezek az értékek most passzív hűtővel vannak.Az az érdekes,hogy mikor a zalman 9700-et használtam ugyanilyenek voltak az értékek(csak jó hangos volt,azért is cseréltem le).Nekem a mag hőmérséklet tűnt magasnak,alapban is 45-47 fok.Vagy az is természetes?
Mondjuk léggel egy 8 fokos procihőmérséklet az kicsit sántít szerintem,hacsak nem valami ipari turbina van ráfabrikálva. -
Hoek
tag
A Himuroról tud valaki mondani jót/rosszat?
Lehet már kapni egyátalán?''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1377 üzenetére
Nekem a cpu-ra 22 fokot ír.Te milyen progival mérted ezeket az értékeket?(mag=36-38)
-
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1382 üzenetére
Ja azzal is annyi,45-47 fok.
Minden program ennyit mutat kivéve a real temp az 10 fokkal kevesebb.
De bármilyen procihűtőt használok mindegyikkel ennyi,már 4 félét kipróbáltam.Úgyhogy akkor gondolom így jó lesz. -
cowboy_bebop
őstag
Megjött az F-es S-Flex, nagyon durva.
570rpm-en tudja ugyanazt, mint a gyári 1200-on. -
[CM]Crusher
senior tag
válasz cowboy_bebop #1388 üzenetére
Én D-et használok 12V-on
-
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1389 üzenetére
Hadd kérdezzem meg mennyire halk az a venti és milyen a légszállítása?
Én is ilyenben gondolkodok most. -
[CM]Crusher
senior tag
800-as hangtalan, légszállítása pedig egy ház szellőztetésére tökéletesen megfelel. Van az 1200-as, annál egy minimális motorhang már hallható de még a csendes ventilátorok közé tartozik, viszont a légszállítás ott már nem mondható kevésnek. 1600-as az már fúj rendesen, de ott már azért a hang is megjön.
-
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1391 üzenetére
Én most azon vagyok,hogy a lehető leghalkabb ventiket szerezzem a gépembe(persze azért a lehető legjobb légszállítással).
A 800-as s-flexet sokan ajánlották.Meg néztem, a 800-as slip stream-et de arról nem nagyon van tapasztalata senkinek.
Nem akarok gyorsabb ventit mert a 1100-as silenx-el mellényúltam. -
[CM]Crusher
senior tag
Slip stream hasonlóan halk, a maga olcsó kategóriájában elég jó ventinek mondható. Viszont későbbiekben jóval előbb fog behangosodni csapágyazásának köszönhetően mint egy folyadékcsapágyas. Rengeteg gépbe építettem S-Flex-et és soha egyikre sem volt még olyan visszajelzés sem, hogy azóta behangosodott volna. És nem 1-2 hónapos múködésről beszéltek ilyenkor.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz [CM]Crusher #1391 üzenetére
Viszont az 1600-as marha jó procihűtőnek. Idle-ben 5-600 rpm-en síri csend, amikor pedig játszik az ember, megkapja a teljesítményt.
-
Henk
veterán
válasz [CM]Crusher #1393 üzenetére
Aha.
Most nézegettem,hogy a slip stream az csúszó csapágyas?
Akkor asszem ez eldőlt az s-flex javára. -
Martin2004
tag
válasz [CM]Crusher #1360 üzenetére
szia, én vettem egyet a napokban tőletek. tuningolt q940-hez is elég lesz venti nélkül, mert ha nem, akkor házat kell cserélnem Milyet ajánlanál hozzá? Ha felrakatom a ventit a borda tetejére, elég lenne egy 205 mm- szélességű ház?
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz Martin2004 #1396 üzenetére
Szia!
Mindenképp teszteld le venti nélkül és várjuk az eredményeket! Egy 20cm-es háznak elégnek kell lennie. Mikorra lesznek eredmények?
-
Martin2004
tag
válasz [CM]Crusher #1397 üzenetére
Most a procira várok. Szerintem a hét vége előtt nem lesz kész az új masina. Milyen értékekre vagy kiváncsi?
Ja, kinéztem egy Cooler Master satcker 830-ast :-)
És lenne egy technikai kérdésem! A hűtő - ahogy elnézem - be fog lógni a ram-ok fölé. Namármost, fizikailag lehetséges ramot cserélni ilyen esetben a hűtő eltávolítása nélkül?
A lap ASUS P5E lesz.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz Martin2004 #1398 üzenetére
Majd CPU tesztre passzívan és ventivel és esetleg egy másik erős ventivel megtámogatva
Jó kis ház, nekem 832-es van. Biztos, hogy semmi pénzért nem cserélném le.
-
[CM]Crusher
senior tag
Elméletileg ki tudod venni a ramot a hűtő alol bár sosem próbáltuk. Majd erről is jó lenne valami infó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest