- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
Most konkrétan mi az a fantasztikus újdonság, amire vágysz?
Az IGP betápja nem szűnik meg, ha nem használod, azon nagyon sokat nem fogsz megspórolni. A hűtéssel is mi a célod? Most akarod feltalálni, hogy egy lassan 8 éves procigenerációnak nem is elég a saját hűtője, ha üzemel az IGP?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
gban
Közösségépítő
válasz CirrMee #38651 üzenetére
Gyakorlatilag annyira lettem volna kíváncsi, mennyiben módosítja a teljesítmény-felvételt és a hűtési igényt az integrált grafika használata.
Nem akarok feltalálni semmit, nincs konkrét célom a hűtéssel, és nem is beszéltem se saját hűtésről, se semmilyen konkrét hűtésről, igazából elméleti szinten érdekelt volna a dolog.
Még egyszer, elnézést hogy egy 8 éves prociról mertem kérdezni valamit a saját topikjában, amikor a kérdés igaz minden integrált grafikás procira is.Most konkrétan mi az a fantasztikus újdonság, amire vágysz?
Az hogy ne az ilyen válaszok legyenek a jellemzők a PH-ra...
De tudom, én vagyok a hülye hogy ilyen felmerül bennem.De hogy korrekt maradjak, nem csak leszóltál, kaptam némi infót is, miszerint ha nem használom az IGP-t, az nem sokat számít - ezt viszont köszönöm.
Postázást nem vállalok.
-
CirrMee
addikt
Gyakorlatilag annyira lettem volna kíváncsi, mennyiben módosítja a teljesítmény-felvételt és a hűtési igényt az integrált grafika használata.
Igazából kb akkora spórolás érhető el vele, mint ha azt hasonlítgatnád, mennyit eszik az IGP teljes terhelés, és az üresjárata között.
Nem akarok feltalálni semmit, nincs konkrét célom a hűtéssel, és nem is beszéltem se saját hűtésről, se semmilyen konkrét hűtésről, igazából elméleti szinten érdekelt volna a dolog.
Mivel a gyárinál ritkán lehet sz*rabbat találni, ami jobb, annak pláne nem jelenthet problémát.
De hogy korrekt maradjak, nem csak leszóltál, kaptam némi infót is, miszerint ha nem használom az IGP-t, az nem sokat számít - ezt viszont köszönöm.
A 2600k esetében nálam pl nem spórolás miatt van kikapcsolva az IGP. Nagyon nem óhajtom látni az eszköz listában, a 21:9 monitoromat meg amúgy sem támogatja, ráadásul jó ideje a win10 driverhez sem nyúlnak már. Egy időben befogtam video encode melóra, de a dedikált videokártya érezhetően jobb képminőséget produkált, így hagytam a fenébe. Az IGP kikapcsolását nem nagyon érezte meg a hűtés, ergo a fogyasztás sem változott nagy mértékben.
Még egyszer, elnézést hogy egy 8 éves prociról mertem kérdezni valamit a saját topikjában, amikor a kérdés igaz minden integrált grafikás procira is.
Rosszul értelmezed: a TDP mindig a konkrét eszközre vonatkozott, és a tervezők is gondolnak arra, hogy a hűtő amit a procihoz ajánlanak, azzal valamilyen szinten használható legyen a termékük. Ez mindig is így volt (amióta jár hozzájuk), nem kell hozzá konkrét típust említeni, vagy évszámot.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
CPU Voltage frekvenciát nagyjából milyen értékek között érdemes állítani 4,8Ghz-en?
i7 3770k + Asus Sabertooth Z77Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz takacsbotond #38655 üzenetére
1.3V fölé 24/7 nem igazán illdomos menni.
-
egymegegy1
tag
Sziasztok i7 2600k-t kinek meddig sikerült húzni és mien beállításokkal ?
Én most csak a szorzót lőttem be 100x43= 4300Mhz , hűtőm egy thermalright macho rev a, szeretnék kihozni belőle 4.7-4.8ghz. Csak félek feszültségel játszani.
Mit és merre kellene állítanom álom hatér eléréséhez?Alaplap neve Gigabyte GA-Z68X-UD5-B3
BIOS verzió Z68X-UD5-B3 F10
Modul neve Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 x2 (single channel)Alaplap 40 °C
CPU 31 °C
GPU 54 °C (evga gtx 1060 mini)Gépház Sharkoon t28
Táp Be Quiet darkrok pro 11 850W -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz egymegegy1 #38657 üzenetére
Darabja válogatja..az átlag 4.5GHz körül megáll értelmes feszen (<1.3V), a jobbak mennek többet is, de ritka.
Mennyi most a terhelt vCore?A hűtő kb. 150Wig partner, szóval ha jó a proci, menni fog, 1.3V felett viszont már izgalmas stresszteszt alatt meghűteni.
RAMjaid miért nem DCben mennek?
-
egymegegy1
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz egymegegy1 #38659 üzenetére
Auto feszt engedd el, offset+C1E/EIST és C3/C6 disable vagy fix fesz+C3/C6 On. 1.3V körül 4.5-4.6Gt illene menjen 1.35V fölé nem is tolnám.
A PR TDP egy dolog, a valóságban annyitől leolvadna kb., nem ilyesmire van kitalálva.
-
egymegegy1
tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz egymegegy1 #38661 üzenetére
Fix fesz mellett a C1E/EIST OFF? C3/C6 is lehet off, ha nem akarsz zavaró tényezőt. PLL overvoltage pedig On innentől felfelé, magát a PLL feszt viszont nem kell emelni, sőt, néha a csökkentése hoz eredményt (1.7-1.6V akár).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz egymegegy1 #38661 üzenetére
Ahogy a menők írják. Elég sokat el lehet szarakodni 4,5 körül már, mire stabil lesz. 1,3V inkább kevés, mint elég és a pll nagyon trükkös tud lenni: egyedi darabfüggő, hogy lejjebb, vagy feljebb jó. Ami sebesség pedig ott nem elég, feljebb sem lesz az, a régi architektúrával, trust me. Ne kínozd.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
egymegegy1
tag
válasz Speed® #38662 üzenetére
https://kepkuldes.com/image/W4Xa5q
https://kepkuldes.com/image/W4XvbA
https://kepkuldes.com/image/W4X5wF
https://kepkuldes.com/image/W4Xp2YSajna kicsit megkésve de itt vannak a képek. Ezekkel a beállításokkal próbálkoztam de így csak a bios betöltő képernyőig jut el majd újra indul. ( próbáltam turbó boost offolva is ugyan ez van. Azóta nem nyúztam f~léltem hogy valami elszáll.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz egymegegy1 #38664 üzenetére
Indulj el azzal, hogy utánajársz, melyik érték micsoda és merre érdemes állítani..attól nem lesz meg a 4.5GHz, hogy feltolod a szorzót és adsz neki feszt. Vagyis meglehet, csak ha ennyire nem érdekel, amit csinálsz, inkább ne csináld.
Írtam, hogy PLL OV Enabled, anélkül felejtős ezen a szinten már. Emellett a TDPlimitet is fel kéne tornászni, ahogy a szorzókat is beállítani minden magon. Totál offolt energiagazdálkodásnak meg nincs sok értelme 24/7re, fix fesz mellett LLCvel a C3/C6 illdomos legalább (én személy szerint az offset+C1E/EIST híve voltam anno, de ez egyéni).
Egyébként a legtisztább az lenne, ha elindulnál 4Gn és onnan kitesztelnéd lépésekben, meddig skáláz lineárisan..mert jelenleg ajtóstul rontanál a házba. -
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Egy ASRock H67M-ben menni fog a 2x8Gb 1866mhz-es ramom? Egy i7 2600 mellé lenne
-
CirrMee
addikt
válasz Dark KillerX #38666 üzenetére
Ami belepasszol a foglalatba, az menni fog.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #38666 üzenetére
Menni fog, csak kérdés XMPn-e.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #38670 üzenetére
Bármelyik nem P/Z lapban lehet gond, Sandy mellett ugye OC már a specifikált értéke.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #38672 üzenetére
Menni fog, csak max nem XMP értékén, hanem JEDEC standardon (1333C9). Majd kiderül, mit enged a lap.
És sajnos igen, egyre inkább ez van, hullanak a lapok. Sok pénzt nem ölnék a platformba már, nem sokkal drágább leváltani sem igazából.
-
Dark KillerX
addikt
Köszi!
Nem sok ráfordításba kerül szerencsére, és egy ugródeszka lesz , de egyenlőre átmenetileg jó lesz.
-
gban
Közösségépítő
Szerintetek mennyi a különbség játékban az i5-2400 és az i7-2600 / E3-1270 között?
Konkrétan, [link] itt az jön ki hogy az i5 pont jó egy 1050-hez, viszont a 1050 túl lassú az i7-hez, nem is kicsit.
Tényleg ennyire számít a 8 szál?
Azt hinném, azt annyira azért nem használják ki a játékok.Postázást nem vállalok.
-
veterán
-
Bogarka1989
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy i7 2600k processzor és egy H77-es alaplap. A lapban nincs külső VGA, csak az IGP.
A probléma az lenne, hogy ha feltelepítem a Windows 10-et, addig van kép.
Miután feláll először a rendszer kb 2 percig van kép és utána mintha drivert telepítene és vége... Onnantól kezdve már nincs kép. Találkoztatok ilyennel? Ha igen, akkor mi a megoldás?Válaszotokat köszönöm.
Bogarka1989
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bogarka1989 #38677 üzenetére
A HD3000 nem támogatott Win10 alatt, Intelbá nem adott ki drivert, ill. az MS se pazarolt rá időt. Procicsere vagy VGA a megoldás.
-
Bogarka1989
újonc
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek. Nem probléma, van VGA, csak azt hittem, hogy nem kerek valami.
Bogarka1989
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy i7-2600 cpu, egy Asrock Fatal1ty P67 Professional lapban. 2x4 GB ram menne bele. Ideális melyik lenne? 1333, 1600, 1866 stb...
Most 1866-osak vannak benne de ezeket megveszik és ezért kérdezem.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinekA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Czimby
addikt
Anyumnak kezd megmakkanni a 775-ös gépe.
Lenne kis pénzért i3 2120 procis komplett gép aprón,
mennyire elegendő az i3 HD 2000?
Youtube fog rajta menni 1080p-ben 5év múlva is?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Czimby #38689 üzenetére
Egyáltalán nem akarok belevau, de legalább négy mag, virtuális szálak nélkül. Már lassan böngészéshez is döcög a két mag-két szál.
Sandy-ra egy forintot se, ivy-ban is én nem adnam i5 alá[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Czimby
addikt
válasz Speed® #38690 üzenetére
Arra kell anyumnak, hogy megnézze az emaileket és néha kicsit youtubeozzon.
Most egy e8400 van, de vannak már bajai.
15e körül van 3gen i3 félgép. Van itthon ram, ssd.
Gondolom ennyi pénzből más opció nem igen van.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
veterán
válasz RetepNyaraB #38691 üzenetére
Szerintem azért alap netes youtubeos filmnézős felhasználásra 2mag 4 szál elég ha van 8 giga ram és/vagy ssd.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Czimby
addikt
Köszi urak akkor jó lesz ez a kis 3gen i3 neki, 4Gb ram van polcon meg SSD is.
Ha elfogy a ram majd veszek még bele.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Narandil
tag
Sziasztok!
Lenne egy I5-2400. Most már bő 8,5 éves.
A WoT kifagyások miatt, mint lehetőség felmerült, hogy túl melegszik a proci. Felraktam az Aida64-t, hogy látható legyen. A 2. mag időnként elérte a 78 fokot is, a többi a 70-t sem.
Ma kipucoltam, s kapott egy új paszta réteget is.Mennyire normális ez a hőmérséklet? A 78 fokot aktív WoTozás mellett érte el. Alap esetben 55 fok alatt mozog, de a 60-t sem éri el, ha megy valami.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Narandil #38698 üzenetére
Kicsit gyengusz már szegény feje manapság, azért liheg ennyire. 78 foknál talán még nem throttlingol, de ez alaplap függő is. Ha fagy a WoT, az inkább teljesítményproblémákra vezethető vissza. Tehát teker a nyomorult, de kevés a számítási teljesítmény és ettől összeomolhat néha...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest