- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
-
Laris2
senior tag
válasz Sensut #15054 üzenetére
Még nem teljesült a feladat. de lehet hogy valami hiba lehet a játékommal. Olvastam, hogy a legutolsó javítás ezt is javítja. Azért gyanakodom hibára, mert amikor először kell elkapni ezt a ravasz műtárgyat, és sikerül utolérnem, és én fogom el, akkor kezdődik a szkennelés, stb. Ha viszont csak utolérem, vagy ráfutok akkor bevillan a kép, és jönnek az elektromos kimérák. Ekkor eltűnik a műtárgy is mintha nálam lenne a szigetelt doboz, amibe be kell fogni a műtárgyat. Első esetben Szaharov adja a dobozt amibe be kell fogni a műtárgyat. De ekkor, igaz hogy a műtárgy a helyén van, de nem mozog, és nem is villan be a kép amikor fölveszem, nem is tűnik el, és engem sem enged ki a területről, ha a zsákomba teszem. Ez valami hiba lehet. Neked jöttek a kimérák, amikor felvetted ezt a tárgyat?
-
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Hullócsillag módban van egy kis gondom. Vadvidéken ki kell iktatnom késsel Chiront, és fel kell számolnom a készleteit, hogy a Szolgálatos tiszt odaadja a vaskeresztet. Chiron meghalt kés által, és az üzemanyagos hordók egytől egyig felrobbantak. Chiron kiiktatását elfogadta a játék, de a készleteket megsemmisítését viszont aktívnak mutatja...
Néztem 2 külön videót is, azokban a hordók robbanása után ez a feladat is készre ugrott. Volt valakinek ilyen problémája? Ha nem kapom meg a vaskeresztet, az miben tud bezavarni később? Már nekifutottam kb 6x de ugyanaz az eredmény. -
-
Laris2
senior tag
válasz Sensut #15056 üzenetére
Újra telepítettem a játékot, és egyből sikerült, úgy ahogy Szaharov mondta. Vagyis le kellett tenni a dobozt, és belezavarni a műtárgyat. Egy villanás, és jöttek a kimérák is. De lenne kérdésem is. Yantarban Figa szerint este 10-ó után jelenik meg a kifigyelt műtárgy. Ő leírása alapján a kompresszorház melletti épületnél, (vagy benne) Melyik ez az épület? Ebben az időben a gyár hemzseg a zombiktól, mindet kilőttem, kb este 11-ó volt
mindent körbejártam, de nem láttam ezt a világító tárgyat. Ha emlékszel rá, jól jönne. Ezeket a dolgokat egyébként belecsempészem, a szövegek közé. Az újra telepítés a 64-es motor kisérlet miatt kellett[ Szerkesztve ]
-
Papa Joe
tag
válasz Papa Joe #15057 üzenetére
Nagyon köszönöm, kis pihenő után ismét nekifutottam, és kb huszonsokadikra elvégzettnek tekintette. Az összes tag hulla volt, és a hordók is felrobbantak. Valószínűleg az zavarhatott be, hogy kóricált ott egy szál magában egy zsoldos, és én azt is kinyírtam, mivel ellenségnek mutatta. Amikor nem én öltem meg, hanem az ormányosok, nem lett gond. De lehet véletlen is...
Másik kérdés! Azzal a sok xenoformal, amit Szido összeszedett velem, lesz valami feladat? Azon kívül van még vagy 10 arany disznó xeno, amit a veszettektől szedtem el. Ahogy nézem, pénze sincs egyik szereplőnek sem, hogy megvegye, habár még csak a Vörös erdőnél járok. Szóval cipeljem csak szorgalmasan továbbra is? 🤔[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
válasz Laris2 #15061 üzenetére
Az a képződmény ott van egy bojler alatt annak az épületnek a hátánál, amiben a labor lejárata van. Van egy drótkerítés ott és van egy feljáró lépcső is a csövekre. Este 10 után ott világít. A gyár felé vezető úton van egy busz, abban vannak dokumentumok, amik erre a dologra utalnak. Lehet, hogy azt is kell előtte???
-
SaGa59
őstag
válasz Papa Joe #15062 üzenetére
Cipeljed amíg bírod. Később lesz aki megveszi, a búra alatt szükséged is lesz rá, mert csak azok árából tudod javíttatni az exoskeletont. Minden nagyon drága lesz, de ez különösen. A történetből majd kiderül, mik is ezek igazából.
Arra figyelj, hogy amit elraktározol még a búrán kívül, ahhoz nem fogsz hozzáférni, miután a sztori bevisz a búra alá, onnan nincs visszaút, az fogod keresni egész idő alatt…STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Laris2
senior tag
válasz Sensut #15063 üzenetére
Köszi a választ, nekem nem jelent meg az a képződmény, de rájöttem, a problémákra. A 64-es motorral való kísérletezésem utáni elmentéseimben több hibát is észrevettem, pl ha kiveszem a tartójából az éjjellátót, vagy a távcsövet, már nem tudom visszatenni, és használni. Vagy az anomália detektor, ami 20-30 méterről jelezte az anomáliát, most csak egész közelről. A kísérletezgetés előtti mentéssel kel folytatnom. A buszban a doksi csak statisztikát tartalmaz. Pl Mengelej milyen kísérleteket végzett élő embereken, az x-16-ban, stb Érdekes történet, de ők is látták ezt a világító tárgyat.
[ Szerkesztve ]
-
Papa Joe
tag
válasz SaGa59 #15064 üzenetére
Ha a búra alatt a fejem felett villogó piros sávokból álló kupolára gondolsz, akkor már egy ideje azon belül vagyok 🤔 Találkoztam a Vaspofával is. Nem adott sört a bárban, pedig a csaposnak álcázta magát. 🤣 Az exot egy szabadságos szerelő már javította a Gépállomáson, útban a Vörös erdőbe, miután nem talàltam a Katonai raktáraknál csak hullákat. Most indulok
a Radaron Ripley-t keresni a laborba.
Szóval, ha innentől találok valami kereskedőt, akkor eladhatom neki a xenókat? Gondolom csak azokat, amiket Szidó szedetett össze. Jól sejtem, ez az Arany Disznó még kellhet?
Egyébként mégegyszer köszönöm a könyv ajánlókat! Most kezdem a harmadikat... -
Laris2
senior tag
válasz Sensut #15066 üzenetére
Én nem tudtam lelket verni bele, olvasva az orosz fórumokat, ott sem sikerült mindenkinek. Szerintem azért dobták ki béta előtti verzióban, hogy kapjanak még hasznos információkat a fejlesztéshez a kísérletezőktől. Annyit tudok, hogy a játék ne az operációs lemezen legyen, és ne a Program Files (x86)-ban. Telepítés után le kell törölni az előző motor mappáját (bin) De mindent átír oroszra, ezért előtte ki kell szedni az angol szöveget. De ezt te már ismered, Ha próbálkozol vele, az angol szögeget feltettem már, némi magyarítással, ez jó lesz hozzá.
-
SaGa59
őstag
válasz Papa Joe #15067 üzenetére
Az arany disznó végig jó, ha nálad van, azt talán nem is lehet eladni. A xenokal emlékeim szerint annál a kereskedőnél tudtam elpasszolni (neki van rendszeresen elegendő pénze), aki a szabadságos táborban a kocsma emeletén tanyázik. Az biztos, hogy abban a táborban valahol. Ez egy olyan terület, ami az alapjátékokban nem létezik. Ahol fel tudsz venni egy feladatot, egy kutya kinyírására késsel. Azokat a xenokat is eladhatod, amiket a kupola alatt találtál. Én pl elszúrtam, mert a túlterhelés miatt egy kivételével mindet lepakoltam Jantaron egy zsiguliba, mikor kiderült, hogy nincs kinek odaadni, így a bent találtakból éltem a kupola alatt.
A laborba ne menj le (talán nem is tudsz) rendes vegyvédelmi ruha nélkül. Ha nincs nálad, találsz egyet szintén a Radaron egy ládában valahol. Érdemes a labor előtti ládába lepakolni mindent, ami nálad van, csak fegyvered legyen meg lőszered, hogy ki tudd hozni a zsákmányt. Az exo ott ugye nem segít, mert vegyvédelmiben kell lemenni.
És egy jótanács (én majdnem megszívtam, mert nem voltam felkészülve rá): a laborba csak úgy menj le, hogy van legalább két teljesen ép fegyvered (a ládában is lehetnek, csak kifele jövet vedd magadhoz), mindkettőhöz megfelelő mennyiségű lőszerrel. Nem odalent kellenek, hanem utána, míg kíséred Ripleyéket. Az egy vesszőfutás lesz. A férfi tud magára vigyázni, ha hagyod lövöldözni, sok lőszert megspórol neked, de azért meg is tud halni, úgyhogy figyelj rá is. Ne rohanj nagyon előre, de le se maradj tőle. Két kb 80%-os fegyvert sikerült annyira leamortizálnom közben, hogy a végén bicskával védekeztem, ami azért nem túl hatékony exoba bújt gépkarabélyosok ellen.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
sklopp
őstag
válasz Papa Joe #15067 üzenetére
Az összes Xenoformot és disznót annak a szerelőnek tudod eladni, akit említettél a Gépállomáson. Csak egy dolgot nem tudsz eladni, az pedig kelleni fog, minden mást eladhatsz. De egyben nem tudsz mindent eladni, csak néhány darabonként részletekben, mert "nincs elég pénz" üzenettel nem vásárol. Ha ügyesen harcoltál a katonákkal a degeneráltak ellen, akkor 8 vagy 9 disznót lehetett a hülyéktől összeszedni. Így végül több milliót kaszálhatsz.
-
Laris2
senior tag
Ebben az OGSE-ban némelyik feladat megoldásához olyan kevés információt adnak, hogy csak elakadni lehet benne. Él az x-18-ban, egy halott Stalker, aki szeretne meghalni, tulajdonképpen nem is él, hanem csak létezik a volt testének héjában. Megkért, hogy öljem meg a tőle nem messze lakó kisóriást mert nagyon hangos, és nem tud pihenni tőle. Azt mondta, csalogassam bele egy anomáliába, ehhez használjak egy aranyhal műtárgyat. Ettől több információ nincs a feladat hoz. Meg kellene oldanom. Hogyan, ezt kérdezném. Még annyi, hogy csak egy kísérlet lehet. A kisóriás nagyon erős, a sok műtárgytól, és az ott talált kísérleti eszközöktől. Gyakorlatilag, mindent megeszik amit talál.
-
Papa Joe
tag
válasz Dhampir #15071 üzenetére
SaGa, sklopp nagyon köszönöm! Ismét...
Dhampir nincs köztünk véleménykülönbség! Lehet, hogy kissé off topic, de leírom. Elég sokat airsoftoztunk csapat szinten is régebben. Rajtam a mellény, azon a hátizsák. Az exbarátnőm is a csapat tagja volt - és eléggé jól is célzott sokak megdöbbenésére - így kettőnk teljes napi ellátmányával indultam neki a napnak. Camel bag - 3 liter, plusz ásványvizes palackok - 4,5 liter, 1 zacskó BB, pótakkuk, green gáz, egyéb kütyük összesen kb 10kg. Ehhez jött a társaink "hozoltáskáthagytegyembehozzádcsakezt" jellegű felkiáltásai. Szóval nekem nem kellett a 200kg, elég volt az a kb 12-15 a táskában, plusz a saját teljes felszerelésem. Vékony, magas testalkattal egész nap nyakig beöltözve, harci helyzetben, bevallom nekem elég is volt estére a Sherpa üzemmódból. Minden tiszteletem a linkelt teherhordóknak, és bizony gyakran elábrándoztam egy jó kis exoskeletonról.
Játékban viszont, viszek mindent, mint Kamaz a kanyarban. Ránézek a térképen a fehér pöttyre, és jön a "vajon mi lehet nála?" érzés, és már megyek is gyűjtögetni. Viszont ez a felhalmozás sokszor jól jött, amikor valaki kirámolt a játékban, vagy amikor fejlesztgetni kellett.[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
Jó ötletes játék az Ogse, tele újdonsággal, de nálam tele hibával is. Pl némelyik pályán a medkit nem gyógyít, hanem megöl, az éjjellátó, és a hőkamera sem működik minden pályán. Ha egy feladatot nem oldok meg elsőre, akkor a visszamentés után vagy a karakterek, vagy a tárgyak nem spawnolódnak be. Mindkét javítás sorrendben rajta van. Olvastam valahol, hogy az idén is adtak ki hozzá javítást. Lehet, hogy csak nálam generál valami ennyi hibát a játékba, bár még egy módban sem tapasztaltam ilyesmit. Egyenlőre "delete"
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
Alekszej Kalugin - Kihalt Mezők
Jaeger, a tapasztalt stalker még csak elképzelni se tudta, hogy a csapat, akiket átvezetett a Kihalt Mezőkön, gyáván otthagyja, hogy törött lábbal, nyomorultul ott pusztuljon a Zónában. Azonban lelke még a halálnál is erősebb. Megpróbál kijutni erről a veszélyes területről, csak a gyűlölettől és az azok elleni bosszúvágytól hajtva, akik erre a borzalmas halálra ítélték. De a megmeneküléshez vezető út nem könnyű, a sebesült stalker védtelen áldozat a Zóna vérengző fenevadjai számára… És még ha sikerül is átjutnia az anomáliákkal teli mezőkön, és élve kijutni a Zónából, vajon ugyanaz marad, vagy a hihetetlen szenvedés megtapasztalása egész más személyiséggé formálja?
Megjelenés: szeptember.
Előrendelhető…[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
válasz SaGa59 #15079 üzenetére
Kaluginnak sajnos egyelőre ez az utolsó könyve és ha nem csak akciókra vágyik valaki, hanem a Zóna misztériumára, legendáira és a sztalkerek személyiségének fejlődését is szeretné nyomon követni (a Ház a Mocsárban történeténél mindenképp akciódúsabb, a Végzetes álmoknál kissé „lelkizősebb” de végig izgalmas, fordulatos, misztikus. Ki is ez a Jaeger amikor a történet véget ér? Ember még, vagy a Zóna teremtménye? Pozitív, vagy negatív karakter? Irigyeljük, szánjuk, kárhoztassuk? Mindenki döntse el maga.), mindenképp ajánlott. Vannak benne akciók is természetesen. Illetve van a történetben egy „lyuk”, amit nem fejt ki a szerző, emiatt akár hiányosnak, kidolgozatlannak is tűnhet, de szerintem kerek egész így is. Az út azon szakaszába, amit egyszerűen „átlép”, mindenki beleképzelheti a saját verzióját.
Az írónak van még egy évek óta készülő, de még mindig csak félig kész regénye, amiben mindhárom eddigi könyvéből szerepeltet karaktereket. Úgy tűnik, ő is kissé túlbonyolította a történet, mint Martin a magáét és nem tudja befejezni… Lehet, hogy abban valamikor fény derül (ha elkészül valaha is) az ebben ki nem részletezett, emiatt rejtélyes néhány nap eseményeire is.
Ha valaha is elkészül vele, remélem, az is megjelenik majd magyarul. Az biztos, ha kész lesz és megérem, én mindenképp lefordítom, ha másnak nem, magamnak, mert amit eddig láttam belőle, az alapján érdekesnek tűnik…[ Szerkesztve ]
-
borovi
aktív tag
És az eredeti cikk. Csernobili vadkannal a címkéjén.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Akinek melege van, kipróbálhatja:
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
Az (önmegsemmisítő) jeladója szerint Strelok eredeti neve: Anton Chevnov
[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
válasz Laris2 #15089 üzenetére
A regények szerint pedig Eduard Boriszovics Bajcsurin… Az írók általában a játék fejlesztők adataiból indulnak ki, bár beleviszik a saját csavarjaikat, az ismert karakterek nevét és a játékból ismert adatait nem cserélik le.
-
Dhampir
félisten
Akkor nem Sztrelon Sztrugvaron vagy Sztruard Sztrecsovics Sztrejcsorin az igazi neve.
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
OGSE: Rájöttem, mi ennek a játéknak a legnagyobb hibája, miért lehet elakadni benne. A hiányos, vagy az értelmezhetetlen feladatok megadása. Az orosz fórumon olvastam, hogy még ők is félreértenek néhány feladatot. Pl táska kód stb.
-
Sensut
őstag
válasz Laris2 #15092 üzenetére
Menj el na. Én sose akadtam el benne. Hol akadtál el? Milyen táska kód? Az egy hosszú szám és betűsor, amit meg kell találnod több részben és beütnöd a laptopba a labornál. Ennyi. Erre kapod az figyelmeztetést, amikor átérsz Radarra, aztán irányítanak tovább. Szerintem még az SGM is bonyolultabb ennél a modnál, ha technikailag nem is ér fel vele.
-
Laris2
senior tag
válasz Sensut #15094 üzenetére
Okés, igazad van, hogy ne csináljak itt rossz reklámot ennek a játéknak, de ne feledd én Google-val fordítom, és néha igencsak sokat kell gondolkodnom rajta, hogy mit is kell itt csinálni. Ezért kérdezgetek ennyit. Az előző három fordításomnál, nem is emlékszem, hogy kérdezgetnem kellet volna bármit is, ami a játékkal kapcsolatos. A táskakódról, annyit, " esemény 20061204" minthogyha egy évszámhoz kötöttek volna valamit. Természetesen ha nehezen is, de rájövök ezekre a nem egyértelmű infókra.
[ Szerkesztve ]
-
shield
Topikgazda
válasz Laris2 #15095 üzenetére
Ezt is használd, angolból sokkal jobb a fordítása, mint a google-nak.
https://translate.yandex.com/?lang=en-huS.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Laris2
senior tag
válasz shield #15098 üzenetére
Köszi Játszottál már a Golden Ballal, megéri. Az orosz fórumokon az év játékaként emlegetik, nálunk meg csak úgy megvan említve. Nagyon ügyesen, és egyszerűen összeötvözték a misztikumot a valósággal. Egyébként Golden Ball = Duga. De ezt a témát érintette a Fotográf, és az OGSE is. Vagy az ST-2 -vel. Ez Strelokról szól, hogyan jelenik meg a zónában, Mi történhetett vele két évig, amíg nemtudott magáról, és miért lett olyan elszánt céltudatos. Erre még a mutáns tudósok is kíváncsiak. Ezt is kipróbálhatod.
-
shield
Topikgazda
válasz Laris2 #15099 üzenetére
Még nem játszottam vele, de tervbe van véve. Rengeteg jó modot kihagytam, amit pótolnom kell.
Már elkezdtem a Stalkerezést megint. Csak nálam amúgy is sokáig tart egy játék, én nem rohanok át rajta, hanem akkurátusan végig vadászom a pályákat. Semmi nem menekülhet.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest