- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Antonius1978
addikt
Sracok, valaki betenne a hivatkozast a Fotografhoz?
De ugy hogy olyan verzio legyen, amivel nincs gubanc, meg minden fix es egyeb marhasag megvan hozza, valamint akkor a magyaritas is...Kosz. -
Laris2
senior tag
Sziasztok van egy kis problémám a Secret Trails-2 Autumn Aurrora-2-vel. Valami oknál fogva, az erőmű utáni részben, pl a kézigránátot nem lehet használni, vagy pl az alap artifakt detektor nem jelzi a képződményt. Kb a játék felénél tartok a fordítással, a játék stabilan fut, de ezek a hibák eléggé zavaróak.. Lenne egy kérésem, ha valaki tudna egy alap ST-2-ről egy letölthető linket adni, akkor azt fordítanám inkább.
-
Laris2
senior tag
válasz Sensut #14605 üzenetére
Köszi a tippet, de valamiért ez nálam nem működik, közben rájöttem a hibára. Van a játékban egy olyan tárgy, hogy " Dózismérő." Biztos emlékszel még a játék elején, amikor az erőműből menekülni kell, és Júdás lenyúlja a cuccunkat, amit ki tudunk védeni, ha előtte egy zsákba elrakjuk. Na én itt nem raktam vissza az övre ezt a dózismérőt, pedig valahol olvastam, hogy ennek mindig az övön a helye. Nos ha nincs az övön nem használható a kézigránát, nem lehet tárgyakat arrébb húzni, és még blokkolja az alap műtárgy detektort is.. Már arra is gondoltam, hogy ez egy beépített javító peccs? Egyébként a játék stabil, 2x is végigvittem gond nélkül, és csak ajánlani tudom. A nagyobb növényzet sem zavaró.Szerintem karácsonyra lehet vele magyarul is szórakozni, ( idegeskedni)
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
válasz Laris2 #14606 üzenetére
A dózismérő minden verzióban így működik. Erre még a készítők se tudtak magyarázatot adni, hogy miért van így. A 3 verzióból az utolsó, a sima AMK-s verzió ajánlott és a második, az AA-s verzió a legkevésbé ajánlott, mert az artifaktokkal baj van benne. Mellesleg ez a legburjánosabb verzió is, amiben alig megtalálni bármit is a fűben / bozótban, hiába veszed le a fűsűrűséget. Ha tiszta ST2-t akarsz játszani, akkor a sima, harmadik verzió ajánlott és ehhez ajánlom a magyarítást is. A Horus modos, első verzió sem rossz, viszont vannak benne konkrét, végzetes hibák, amiket beavatkozással lehet csak javítani. De hát ezeket már leírtam korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
Udv. Nekikezdtem a Fotografnak, mukodik, a magyaritas is jo, a karakterek neveivel van par gond, de nem lenyeges.A mod nagyon fasza, ez is amolyan nyomozas szeru, csak van harc meg nagyon sokat kell koricalni.
Van benne par hiba is, emiatt egy adott ponttol ujra kellett kezdjem, pl valamilyen modon meghalt egy katona, akinek be kell mutatni az engedelyed.
Nem tudom, itt mukodik-e valami ujraspawnolo +felszereles, mert bosszanto, hogy nem tudsz tovabbhaladni, mert nem indul a kuldetes.
Van olyan is, hogy valamiert nem indul el egy szkript, pl valami bekavar, es emiatt megint nem lehet tovabbmenni.Ez a jelenseg 4 evvel ezelott is jelentkezett, eszembe jutott.LARIS2, halasan koszonom neked a forditast, hatalmas melot nyomhattal le, a mennyei jo haver legyen veled
-
Sensut
őstag
válasz Antonius1978 #14608 üzenetére
Az egyik verzióban működött a spawn menu, nem tudom melyikben. A többiben nem próbáltam, de abban úgy jött elő, hogy játék közben Esc és a menüben S. A szkript lefagyás nekem itt új, nálam sosem történt ilyesmi.
Még néhány hasznos tipp a Fotografhoz, további fontos tippek vannak az angol fordításcsomagban:*. A kezdő, orosz filmbejátszás kikerülése: a 'fotograf.script' fájlban az alábbi sorokat írd át erre:
function foto_start_video()
-- game.start_tutorial("mov_intro_foto")
db.actor:give_info_portion("smith_nachalo_start")
endfunction end_foto_video(actor, npc)
-- db.actor:give_info_portion("smith_nachalo_start")
end*. A "headbob" (menet közbeni billegés) kiiktatása: az appdata\user.ltx fájlban a "cam_inert" paramétert változtasd meg 0,7-ről 0.1-re.
*. Figyelj a suttogásokra. Ha ilyet hallasz, akkor a közelben valami fontos van a számodra. Pld. az elején a faluban, amikor megpróbálsz bejutni a bárba.
*. Ne adj el semmit, ha nem muszáj! Rengeteg tárgyra - főleg az egyedi tárgyakra - szükséged lesz később a játék során.
Amúgy ez érvényes a ST2-re is.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
ez is amolyan nyomozas szeru, csak van harc meg nagyon sokat kell koricalni.
Akkor minden megvan benne.
-
Antonius1978
addikt
válasz Sensut #14609 üzenetére
En azt tettem fel, amit beirtal, ra a fix-et, aztan ra a magyaritast.
A szkript amirol beszeltem, az az, amikor el kell indulni Lukash-al a gyar fele, na ott akkor valami banditak jottek a kepbe, ezek elmentek lovoldozni, es talan a katonak is megerkeztek, nem tudom, Lukash felment a helyere es nem lehetett vele beszelgetni, szoval nem kaptam meg a zsoldosok helyet.
Elolrol kellett kezdjem (es mivel Luki beallt a helyere, gondoltam majd kesobb beszelek vele, elmentem kalandozni a mocsrba meg minden, mikor visszajottem akkor dobbentem ra, hogy fuccs az egesznek)
A suttogasokkal az a baj, hogy semmit nem ertesz belole, es nem is tudhatod hogy mire vonatkozik, leiras nelkul lehetetlen vegigvinni szerintem.
Szerencsere abban a verzioban amit leirtal, van par kisegito allomany, amiben leirnak ezt-azt, szoval tanacsos mar az elejen megnezni.Dhampir igen, 2014-ben is azert tetszett, mert voltak benne esszeru kuldetesek, mondjuk a sok koricalastol ments meg uram minket , Lost Alpha2 de mindent egybevetve egy nagyon faszaul felepitett mod, meg olyan is van benne, hogy az egyik szkriptelt kitores utan az anomaliak mashova kerulnek (errol beszel Sztrelok a COP vegen).
Ami bosszanto benne, hogy nem mutatja a kurzor hogy hova kell menni, azaz nem mindent, ezert figyelmesen el kell olvasni minden dolgot.
A koricalast egyes palyakon meg lehet oldani kocsikazassal is, de erosen bena ez a resze a jateknak.
Az egyik palyan a kedvencem a teherkocsi -
Dhampir
félisten
válasz Antonius1978 #14611 üzenetére
Pont ezt a szükségszerű felderítő mászkálást szeretem benne, de persze jobb úgy, ha kalandos az út.
(A Lost Alpha gyalogosan is simán ledarálható volt - kivéve, amikor a bányából kiszédülve a domboldalon Kimérák elől kellett megszökni, mert az fárasztó futás volt - egyébként csak a kötelező kocsikázást csináltam végig.)
-
Laris2
senior tag
Szia ha azt akarod, hogy ne legyen problémád a nevekkel, mindegy hogy a full verzióval játszol, Töröld ki a gamedata mappából a gameplay, misc és a weapons fájlokat, és az Englis trans-ból másold be őket a gamedata mappába. Ezután jöhet a magyarítás. Egyébként ha a text mappából kitörlöd a rus fájlt új játéknál nem indítja el azt a hosszú orosz bemutatót.. Ha eltévedsz használhatod a mellékelt guglis végigjátszást, de erre nemigen lesz szükséged, ha figyelmesen elolvasol minden szöveget gondolok itt a feladatok részletes ismertetése alatt. A suttogásról annyit kicsit oroszul is kell tudnod pár szót, pl igyi szuda ( gyere ide) De egyébként ha jól csinálsz valamit, vagy egy keresendő tárgy közelébe kerülsz megszólal egy hang, úgy mint amikor azonosítasz egy mutánst. A melóról amit írtál, az nem semmi sikerült jól beállítanom a notepad-ot, az egéren kis mechanikai átalakítást, hogy bírják a tempómat, de azért a helyesírást majd valamikor javítanom kell. Nem sok időm van rá ráadásul csak este 9-ig.
-
Antonius1978
addikt
válasz Laris2 #14613 üzenetére
Nem maceralom azokat a gamedata dolgokat, nehogy elcsesszem a jatekot.
Hat azert sok mindent megcsinalni ebben a modban rengeteg ido, ahogy olvastam egyes leirasokat, pl a sok kujtorgas a kristalyok utan stb stb...
Hat le a kalappal elotted, hogy egybe lenyomtad a forditast, nekem egy rovid mod forditas 2 evbe tellett (igaz hogy nem volt mindig kedvem forditani, meg a sajat szajizem szerint forditottam)UI: lehet talalni valamerre kepeket a modbeli anomaliakrol? kellene a 7ik anomaliaba detektort dobni, es nem tudom melyik a 7ik, nagyjabol leirtam a jellemzoiket, de nem talalok 7ik elterot a mostani jatekban. 2014-ben emlekszem hogy sikerult valahogy mind a 7et megtalalni, habar a Bioradar fingom nincs mire jo...
-
Sensut
őstag
válasz Antonius1978 #14614 üzenetére
Ez az anomáliás - detektoros szál sajnos gyárilag hibás. Ezt írják a leírásban is. Nem lehet befejezni sajnos, mert hiába fedezed fel mind az összes anomáliát, a feladat nem teljesül a végén. Baj nem lesz belőle, csak Kruglov nem fogadja el a végén az eredményt. Ez összes munkáért kapnál egy jobbfajta detektort, ennyi. Szóval nem érdemes kínozni ha nem akarod, hogy egy sorral több legyen a megoldatlan feladatlistádon. Eredetileg ezért is tették be a spawn menüt valamelyik verzióba, hogy a detektort meg lehessen szerezni, de lehet hogy ki is vették a menüt később, mert a detektor hamarosan úgyis elérhető lesz.
Itt a képződményeket fejleszteni kell bizonyos anomáliákba dobva. A szimpla kristályokból lesz az "Absolute" (nem tudom milyen magyar nevet kaptak). Ebből van 12 féle. Ezekből lesz a "Talizman", 6 féle. A Talizmánokból aztán lesz a "Charm", 6 féle. Ezeket különböző anomáliás zónákban lehet létrehozni a megadott eljárás és képlet szerint. Ez elég bonyolult folyamat és időigényes, mert minél tovább fejlesztesz egy képződményt, annál jobban fogynak a lehetőségeid rá. Azonban ez nem egy kötelező feladat, e nélkül is végig lehet vinni a fő sztorit. Én eddig egy Charmot tudtam összehozni úgy, hogy egyáltalán nem koncentráltam erre a dologra, csak abból, amiket menet közben összegyűjtöttem. Viszont jó ára van az eredménynek és ez tiszta kereset És ha azt hinnéd esetleg a végén, hogy mind a 6 Charmot megkaptad és te vagy az ász, akkor tévedsz, mert Sakharov elárulja, hogy a csúcs nem a Charm, hanem egy valami ennél is nagyobb - talán az "Artifact", amit mi már így ismertünk meg a Stalkerben. Tehát csak most formálódik a Zóna, a Fotografban, ezért jó ez a mod.
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
válasz Sensut #14615 üzenetére
Pedig 2014-ben sikerult, erre vilagosan emlekszem, raadasul arra is, hogy az utolso hianyzo anomaliat a Tesztpalya/Gyakorloter/Proving Ground palyan talaltam meg, elkepzelheto, hogy valamelyik anomalia grafikaja ugyanolyan maradt, mint a tobbie, nem cserelodott le a 7ik tipusra, vagy pedig van 2 olyan anomalia, ami nagyon hasonlit egymasra, nem tudom.Lehetseges, hogy 2014-ben is ezzel a verzioval jatszodtam, mert mergelodtem, hogy nincs benne enciklopedia, holott az orosz videoban, amit neztem, abban volt, es az anomaliak kepe is bent volt.A spawn menu tenyleg nem mukodik, kiprobaltam, ahogy javasoltad.
Ahogy nezem, rengeteget kell maszkalni a kristalyok utan, meg szerencse, hogy van par, a jatekosok altal lott kep, ami picit segit ebben a dologban.
Az is tetszik, hogy pl 10 kutyafarokert a Mocsardoki ad 40 soretpatront, meg hogy pl egyes sztalkerek menujeben van Trade lehetoseg, ez jol jon, amikor csereberelni akarsz, pl utolag van egyes banditaknal Savanyusag, Vodka stb, ami az elejen kell. Sakharov meg siman veszi a mutans testreszeket, legjobb az izlom (akiket en nyurganak neveztem el regebb) kez, meg a zoldboru mocsari ugralo csapragos szornyek szeme.
Fegyvert is lehet csereberelni a banditakkal, igy tettem szert egy SPAS12-re, ami viszonylag gyorsan is tuzel, es 8 loszer fer a tarba.Erdekes modon meg emlekeztem, hogy kapunk valami tavcsoves Nato fegyvert, mar az elejen elkezdtem gyujteni/csereberelni hozza az 5,56-os loszert, de ugyancsak jo az 5,45-os a kapott Abakan miatt, meg a 2ik zsoldos csoporttol szerzett 45-os taru 7,62-es AK is.
Most azon gondolkodom, hogy mit is kell csinalja, elmeletileg a Barba kellene atmenjek, hogy szerezzek ra teleobjektivet, de nem tudom at tudok-e menni, lehet eloszor Sakharovnak kell csinaljak egy Abszolut kepzodmenyt, ma majd kiderul, megyek is nyomulni.Masik jopofa kuldi a lezuhant helikopterek felkutatasa, a tegnap talaltam meg az egyik kepen az Erdobeli helikopogot, pedig ott is jartam, csak nem mentem fel annyira a dombra, igy nem talaltam meg.UI1: majd amikor idod lesz, told vegig a Chernobyl Chroniclest, azt en forditottam segitseggel.
UI2: nezz majd szet ezen modok kozott, hatha akad kozottuk valami fasza, parat ismerek, van olyan amit pl Saga59 le is forditott, de jo lenne meg valami fasza modokkal szorakozni. [link]
-
Laris2
senior tag
válasz Antonius1978 #14616 üzenetére
A hét anomália: Égető, Havazó, Gravitációs, Ugródeszka, Örvény, Elektromos, Zselé, vagy más néven Lidérckocsonya. Ezért idővel Kruglovtól kapsz egy alap anomália detektort, majd később mástól egy elit anomália detektort ennél rád hivatkoznak, hogy segítettél Kruglovnak. Szaharovnál a csúcs kristály az Amulett. Ez a játék egyik sava-borsa. Amit Sensut említett, az a lényeg, erről csak annyit írhatok. hogy az időnként felbukkanó teleportos ( ezek valakik számára nagyon fontos szerepét, csak a végén tudod meg) megfigyelőket lődd ki.
-
Sensut
őstag
Ebben az AMK+ENB+AA-s Fotograf változatban van beépítve a spawn menu. Ez a verzió nekem nem tetszett mert elég sok grafikai (és nem csak) hiba volt benne. A Kruglov anomáliás probléma is ebben van, a sima verzióban aztán nem is próbálkoztam vele:
1- BUG temp fix : Professor Kruglov mission "place detectors in anomalies" has a bug where you cannot not complete it. This is a side mission and main game can be completed with out it. As a reward for this mission you get a detector which now can be bought from the trader in the swamps (next to Kruglov).
2- Additionally there is a spawn menu included in the mod. Press S in the main menu.
3-How to avoid crashes : You need to use the standard shaders in 2 instances also return to object dynamic lighting.
3.1. When you talk to the good zombie in dead city
3.2. Every time you enter the chevron farm level !!!!Amint lesz rá alkalmam, megpróbálom átmenteni a spawn menüt a sima verzióba is, mert azért jól jön ha netán elvesztünk játék közben fontos tárgyakat. Vannak olyan egyedi tárgyak benne, amiket már az elején megkapunk, de fogalmunk sincs róla, hogy mire való és muszáj letennünk valahova, mert különben a teherbírás hamar kimerül. Aztán később fogalmunk sincs hol lehet és ekkor jönne jól a spawn menu, hogy tovább tudjunk haladni. Rengeteg ilyen tárgy van a játékban.
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
válasz Antonius1978 #14616 üzenetére
Siza. Én ezeket a neveket, helyneveket szándékosan nem fordítottam le, mert így hitelesebbnek tűnik a játék.pl tesztpálya, egérfogó stb. Egy ilyen jó játékból nem akartam Ludas Matyit csinálni. Egyébként mint minden Stalker játéknál nem érdemes végigrohanni, mert a játékélmény hátulról fog integetni. ( hahó itt vagyok ) És nem csak játékélmény van, hanem jellemábrázolás is ki miért vált azzá amilyen. Ennek egyik példája Zapadló. Elmondja ő is a maga kis történetét, és egyből más szemmel nézünk rá, mint mielőtt nem tudtuk ki is ő valójában.
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
válasz Sensut #14615 üzenetére
Mindig is tudtam, hogy Antoshka Hromoy (a nevem ukranul ) a legnagyobb sztalker a zonaban, ize, a Zonaban
Mert nekem ugyanis sikerult megcsinalni a 7 detektoros kuldetestMar csinaltam 4 absolutot, 2-t a Rendfenntartoknal, 1-et az erdoben, es egyet a Mocsarban sikerult...csakhat, nagyon idoigenyes, egy csomo utannajaras a kristalyoknak, aztan keressed hogy hol van Psi mezo, es akkor is kerdeses/ketseges a dolog, mert lehet nincs nalad epp megfelelo kristalypar ami aktivalja, igy mivel nem tudod hol vannak, azaz ha felfedezted oket nem jelenik meg a terkepen, igy ha lenne nalad jo kristalypar, akkor sem tudod hova kell menni...szerencsere ezt orvosoljuk ugy, hogy keprol nezzuk, odagondolva, hogy olyan detektorunk van a PDA-val osszekotve, ami nyilvantartasba veszi ezeket a psi mezoket.
Aztan majd utannajarok ennek az egesz kepzodmenyesdinek, sztem a vegen azzal a sok kepzodmennyel es jo ruhaval mar felistenek leszunk gyakorlatilag.Laris2, igen en elvezem ezt a gyujtogetos, kepzodmenyes dolgot, de ugy, ahogy fennebb irtam.Mert akkor osszegyujtesz 100 kilo kristalyt, es sorban elmesz mindegyikhez, es probalgatod, akkor az Abszolutokat probalgatod, meg a Charmokat, meg az Amulettet akkor a vegen.A megfigyeloket ki szoktam mindig nyirni, azert mert pirosak, maskepp nem foglalkoznek veluk.Abbol amit elmondtal, nem tudom majd mi derul ki, de sztem lehet valami kozuk az olyan esethez, amikor 3 horgo iranyito bandita kavar(na) be, az elejen a gyarnal, az ipartelepen meg veletlenul 1 kep alapjan talaltam 1 exot, de ha felveszem, megjelenik ez a 3 urge, es megeresztik mentalisan a buradat, habar majd ha lesz valami jobb fegyverem es esetleg nem mentalvedelmem, megprobalom oket kinyirni, egyszer sikerul 1et, aztan 2-t kicsinalni valahogy de a 3ik elsorvassza az agyamat
Sensut en azzal nyomulok, mint irtam, amire te hivatkoztal+a fix es magyaritas.A spawn menu attevese jol jonne, pl talaltam valamerre 2 tejkonzervet, es ujabban most meg 1et valkitol, valahol, es a leirasban olvastam, hogy meg 5-6 kell a vege fele, ezt elore nem lehet tudni, igy tuladtam rajtuk.
Mellesleg, miutan jatszodtam par napot a jatekkal, a cuccaimat Smiths tabornoknal hagytam a ladaba, jovok vissza a bartol, hogy jobban felszerelkezzem, es minden eltunt a ladabol. Meg szerencse, hogy azelott csinaltam 1 mentest, most zsakot vettem Szidortol, es a Proving Ground atkelesi helyenel letettem egy bokor es szikla koze, na ha onnan is eltunik, akkor csesszek meg
Utolag kell egy rakas dolog, pl az Euros koteg, amit 2014-ben bevaltottam, de most inkabb megtartottam, mert olvastam hogy kelleni fog valamerre.Laris2 mar pedig sztem a helyneveket le kellene forditani, mivel oroszul es angolul is ugyanazt jelenti mint magyarul, akkor miert ne lehetne magyar?
Nem akarok annyira elorerohanni, de pl ra vagy kenyszeritve, hogy palyakat valtsal a fo szal folytatasahoz, persze nem muszaj odarohanni, de csak ugy foloslegesen sem lehet csellengeni jobbra-balra, folg hogy nincs celod, azaz ha mar van celod, csak nem tudod kivitelezni (pl kepzodmenygyartas-nincs eleg kristalyod, nem tudod a psi mezoket stb), a mutansok es banditak ujratermelodese is idegesito neha, ha meg szedsz is ossze ilyen olyan cuccot toluk, tul nehez cipelni, es keveset is adnak erte,azert tulzas, hogy te 5000-ert tudsz pisztolyt venni, eladni meg 200-500-ert tudod.Tudom hogy ez a Zona, de akkor is esszerutlen, egy kezdo sztalkernek honnan lenne ennyi penze, es alapfelszerelessel hogyan tud annyi penzt csinalni, hogy a loszer es kaja ara is kijojjon, szoval ez logikai bukfenc egy picitt, na.
De vannak nagyon jopofa dolgok benne, pl a muksok lefenykepezese, es eladasa a kinainak, akkor a fenykepmutogatas a kezdo utikalauznak, ad erte pancel, fegyverjavito cuccot, aztan az erdobeli vadaszos kuldetes a to kozepen levo foldalatti jaratokkal 1000%ik tetszett, el voltam szo szerint amulva
Meg nem talalkoztam azzal a Zapadloval, de az elso uzenetet megtalaltam, eszembe jutott hogy hol kell keresni, de a 2ik talalka nem tudom hol lesz, addig nem jutottam el, 2014-ben meg a Bar teruletere sem leptem at, nem jutottam el odaig.Laris2 : ha lesz ra idod, akkor probald ki azt a Fotografot, amit Sensut mutatott be, mert ahhoz kellene csinalni azt a karakteres, meg uzenetes angol szovegjavitast.Ugyanis a fontos uzenetek krixkraxok, mondjuk nalam 2 esetben jelentek meg, es mindig gyanitottam, hogy mi lehet az, mert tudtam hogy egyes kuldetesre varni kell amig teljesul, pl az anomaliadetektornal, aztan a teleobjektiv feladatnal stb. Fenykepezeskor, amit muszaj elvegezni (piros pottyos helyekrol) ott sem lehet latni hogy mi a fenet ir, mit kell csinalj, szerencsere rajottem, kikovetkeztettem a csipogasbol es az ujabb uzenet megejelenesbol, de zavaro igy jatszani picitt.
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
válasz Antonius1978 #14620 üzenetére
Miinden típusú pszi- zóna más hangot ad ki, erről is felismerheted őket. Nem kell nagy gyűjtögetést csinálni belőle, átalakításkor meg feleződik a súlya. Megfelelő fegyvert páncélt folyamatosan kapsz a feladatokhoz, Itt nem szükséges gyűjtögetni, majd eladni hogy pénzed legyen. Azzal sem problémázz ha eltűnik a félrerakott dolgaid, majd idővel leszoktatod róla a tolvajt, a játék második részében. Még egyszer a felülírásról ez nálam ennél a játéknál 3 évvel ezelőtt, és most egy másik konfigurációval sem működik. Elkezdi a felülírást, majd befejezetlenül kilép belőle. Miért? A fotózás, és a fontos SMS-ek le vannak fordítva. Nézz bele a fotograf_script fájlba.
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
válasz Laris2 #14621 üzenetére
Igen, epp ma dobbentem ra, hogy az egyik pszi mezo, zold kepet, es valami kuruttyolo, bugyborekolo hangot adott ki.
Akkor erre nem art odafigyelni, habar egyszerubb, ha majd nezem masok kepeit a jatekrol.
Ma sikerult csinalnom vagy 6-7 Absolutot, de szerintem egyes tipusu kristalyok kesobb, mas palyan lesznek elerhetoek, vagy en nem barangoltam be minden helyet, ahol minden kristalytipus elofordul.Feluliras: en arra gondoltam, hogy az angol felulirast ejtsd meg ezem a modon, es utanna tedd ra a magyaritasod, hogy lam ugy mukodne-e ahogy leirtad, most nem akarom en kiserletezni, nehogy elcsesszem a telepitest, vagy valamit a mentesekkel.
Szoval az hogy eltunik a cuccunk, az a kirablas resze? En azt hittem valami helyszinen tortenik vagy ilyesmi.
Regebb is azt hittem, hogy a jatek 1 hibaja, es most is
Hat azert ezt azt, legalabb draga mutans testreszeket kell gyujtogetni, mert pl a pancel javitas nincs ingyen, meg a loszer sem olcso.Mondjuk soretes loszert tudsz cserelni 10 kutyafarokert, de akkor meg azt kell osszegyujtsd es elcammogj a mocsarba.
Habar jobban belegondolva, sokkal olcsobb ha veszel par panceljavito szettet, es csokolom.Oke, belenezek a script allomanyba, kivancsi vagyok mit talalok ott.Koszi szepen, mindent.
-
Antonius1978
addikt
Sracok, hol lehet megtalalni a halott tudost a Halott Varosban?
A leiras szerint vegigneztem a delnyugati dombot a hazakkal es bokrokkal, de nincs ott, vagy nem talaltam meg, de az is lehet, hogy nem spawnol be, mert az orvloveszt, amelyik lelovi a katonat a szerelmes levelekkel futni hagytam, utolag visszatoltottem, es megprobaltam leloni, de nem lehet...most mi fene tortenik itt? -
Sensut
őstag
válasz Antonius1978 #14623 üzenetére
Dr. Wolfe hullájáról van szó? A pálya Dél-Nyugati részén kell lennie a bokrok között a drótkerítés mentén.
-
Antonius1978
addikt
válasz Sensut #14624 üzenetére
Azert nem talaltam, mert en a hazak kozeleben kerestem
Az orvlovesszel, hogy nem tudtam leszamolni, azzal vajon mi tortenik? Marmint a a szerelmes levelekkel a leveltarosnak.
A tudosokat kimentettem a Halott Varosbol, most koricalok a masik tudos utan, de a nagy barikadoktol nem tudok hozza felmenni, vajon mi a csel, meg kell keresni a feleseget, hogy eltunjon a barikad, vagy mi a szosz, neha azert ez a mod kihoz a sodrombol... -
Sensut
őstag
válasz Antonius1978 #14625 üzenetére
Az orvlövészt nem tudod kinyírni, úgy van rendben, ha elmenekül.
A másik tudóst elég cseles megközelíteni. Ő fent van az egyik tömbház legfelső emeletén, de oda csak a szomszédos tömbházból tudsz átjutni, a villanydrótokon átegyensúlyozva. -
Laris2
senior tag
válasz Antonius1978 #14625 üzenetére
Találkozol még azzal az orvlövésszel, csak mindent a maga idejében.
-
Antonius1978
addikt
válasz Sensut #14626 üzenetére
Kosz hogy szoltal, en a haztetorol akartam bejutni, a masik lepcsohazbol, de nem lehetett.
A villanydrot nem jutott volna eszembe, legalabbis nem azonnal, igy idot sporoltam meg.
Talaltam 6 emberi szemet, annak kesobb lesz szerepe? Az egyik kepen valaki 9et talalt, asszem mindket fajtabol, en miutan leiras alapjan megtalaltam a lila gombot, eltunt az a vilag, igy ha tobbet kellett volna gyujteni, akkor szappan.
Az orvlovesszel is talalkoztam, most mehetek keresni a teleportot a barnal...
Sikerult 11 abszolutot szintetizaljak, hianyzik meg 1, es akkor talan talalok me'g 2 masik talizmancsinalo helyet, sikerult csinaljak 2 talizmant idaig.
Valami tanacs a teleportokkal kapcsolatosan? Az orvlovesz azt mondta vigyunk sok loszert
En jelenleg a dobtaras AK-t hasznalom, de hogy kb 30 golyo kell vele egy nyomorek vadkan fejebe hogy elhalalozzon, a hulyeseg netovabbja.Gondolkozom, hogy visszaallok az 5,45 vagy 5,56-os fegyverekre, kissebb sulyu a loszer, de akkor meg mesterlovesz puskat kell cipeljek, a tavcsoves SKS hulyere jo cucc, amit a to feneken talaltam.A halott varosban azzal irtottam a zombikat fejlovessel, ugy ereztem magam mint 10K, ha valaki nezi a Z mint Zombi filmsorozatot
Viszont kaptam egy Saiga fegyvert Owl-tol asszem az adovevoert cserebe, na az baromi jo fegyver. -
Laris2
senior tag
válasz Antonius1978 #14628 üzenetére
A Szeméttelepen a hangár egyik középső átkötő gerendáján egy zsákban van egy spéci távcsöves fegyver. A vaddisznó feje nagyon golyóálló, lődd a hátát, vagy az oldalát. A zombi szemek nekem idővel eltűntek a zsákomból.
-
shield
Topikgazda
válasz Antonius1978 #14628 üzenetére
Én mindegyik Stalkerben, amelyikben van, a Saiga-12K-t viszem sörétesként. A mutánsokra nagyon jó a gyors tárazás miatt is. Fullra fejlesztve, távcsővel, kisebb távon az ellenre is igen csak hatásos.
A L.E.G.E.N.D.A.R.Y-ban a fix második fegyverem volt, abban aztán voltak kemény ellenfelek már az elején is.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Antonius1978
addikt
válasz Laris2 #14629 üzenetére
Hat megprobaltam par modon hogy elerjem azt a gerendan levo hatizsakot, de nem jott ossze, nem tudom hogyan lehet onnan leszedni, aztan 10-15 perc probalkozas utan hagytam a francba, szivassanak vele mast.
Tovabbra is gond az hogy az uzenetek ertelmezhetetlenek, a script allomanyba elfelejtettem belenezni, azzal mit tudok kezdeni, ha megteszem?
Most elakadtam Irokeznel, el kellett adjam a sajat cuccaim java reszet, hogy meglegyen a 40 ezer, jott is valami uzenet, de nem tudom mi, hova kell menni, hogy meglegyen a cuccunk? Vagy atveres? Mind1, de onnantol mit kell csinalni, mert nem jovok ra.
Shield : igen jo ez a Saiga, pontos is, kozelrol szep fejlovest lehet megereszteni a mutikba, fekszenek is tole rendesen.A rohej az, hogy az AK fegyver tul keveset sebez, pedig jo a 75 loszeres dobtar miatt. 1 nyamvadt kutyaba is legalabb 5 golyo kell (igaz kezdo szinten jatszom, mert nem akarom magam meg jobban szivatni).
UI : tortenetileg kb hol jarhatok, most az X-16 laborba kellene ugye lemenjek, ez a tortenet 1/3, fele legalabb?
Mert van meg a farmos palya, Pripjaty, esetleg meg az eromu, de gondolom meg addigra jol osszekuszalnak mindent, sok maszkalnivalo lesz me'g. -
shield
Topikgazda
Találtam EZT az oldalt. Elvileg torenttel lelehet húzni a free GOG-os trilógiát. Se védelem, se szériaszám, ha jól gondolom az alap kiadások, nincsennek patch-elve.
Nem tudtam kipróbálni, nem vagyok otthon.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Sensut
őstag
válasz Antonius1978 #14631 üzenetére
"Hat megprobaltam par modon hogy elerjem azt a gerendan levo hatizsakot..."
Próbáltad lelőni? Általában az ilyenekbe ha belelősz, leesnek mindenestől.
-
Dhampir
félisten
válasz Antonius1978 #14633 üzenetére
Pedig töltődik a kékkel kiemelt címre kattintva.
Viszont nem tudom, hogy ez hivatalos, legális kiadás, a GOG támogatja ezt a terjesztést?
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
válasz Sensut #14634 üzenetére
Igen, de nem esett le, legalabbis golyossal lottem, nem soretessel, de nem hinnem hogy a soretestol leesne.
Te foldi, ez a legkissebb gondom, meg tudnad mondani, hogy mi tortenik, amikor le kell(ene) menni az X-16-os laborba a teleportok utan? A teleportokon keresztul eljutottam az alagutba, ott vart az a pofa, Irokez (egy kepen lattam a nevet, a jatekban akombakom van), ramsoz 40 ezerert egy ruhat es elfut, aztan jon egy uzenet, de nem tudom mit kell csinalni, mivel nem olvashato, meg emlekszel esetleg, hogy ott mi tortenik?Dhampir nekem az ejjel nem toltodott semmi, ma majd meg megnezem, mert a Clear Sky-t is ujra szeretnem jatszani, azzal is akkor jatszodtam, ott ne, ezelott 8-9 evvel, utanna mar nem, es azon az oldalon, amit a COP forumban linkeltem, lattam hogy van par CS mod is csinalva.
Sztem nem lehet torvenyes, hisz belepve a GOG-os fiokomba, ott jelenleg is penzbe kerul, megneztem.
Viszont erdekelne a HOI 2 es Crusader Kings nevu jatekok, es talan megtalalhato azon az oldalon, teszek veluk 1 probat.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Antonius1978 #14636 üzenetére
Nekem a GOG-os még nincsen meg, a CD lemezek mellett a Steam-kiadásokat vettem meg, amikor akciósak voltak. Remélhetőleg BF-, vagy Karácsony környékén lesz jó GOG-akció.
-
Sensut
őstag
válasz Antonius1978 #14636 üzenetére
Emlékszem a faszira az alagútban, egy ruhát ajánl, ami jól jön azt mondja. Talán meg is vettem, de már nem emlékszem, hogy átverés-e. Úgy rémlik, hogy nem átverés. Itt van egy angol végigjátszás, ezt érdemes követni...
-
Dhampir
félisten
Ez meg mi a csuda, lengyel nyelven jön be a GOG honlapja.Jól van, ráfrissítettem és átváltott angol nyelvre.
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
Ezek a full Fotográfból kimentett képek. Ez még a játék legeleje, látszik hogy maradt benne Orosz szöveg.Én Orosz szöveget nem fordítottam, tehát az Englis Transban lévő fájlokkal felül kell írni, és a (nem a konfig fájlon belüli)script fájlt is. Ezután ha a képen látható szöveg angol lessz, mehet rá a magyarítás.
Szerencsére az ST-2-ben nincs Orosz szöveg, de van Lengyel, amit nagy százalékban már átírtam.
Ha valaki tudna egy linket adni az St-2 végigjátszáshoz, az jól jönne a fordításomhoz.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Laris2 #14640 üzenetére
ez autumn aurora-s, de mivel az autumn aurora (ha jól tudom) nem piszkál bele a játékmenetbe, ez is jó kell legyen.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Laris2
senior tag
válasz rétisün #14641 üzenetére
Köszi a linket. Nincs ezzel az Autumn Aurora-s verzióval semmi probléma.Ahogy haladunk a játékban minden fontos eszközt megkapunk, vagy megszerezhetük. Van benne csatajelenet bőven, és itt nem tudom jól gondolom-e mivel a pálya másik végéről sosem lőnek ki, úy vélem ezt úgy küszöbölhették ki. ahogy haladok előre a pályán, bizonyos távolságból spawnolják be az ellenséget. A Lengyel szöveget átírom nem sok van benne.
[ Szerkesztve ]
-
shield
Topikgazda
válasz Dhampir #14635 üzenetére
Ha nem felejtem el megint, akkor holnap én is megnézem. Most nem érdekel hogy hivatalos-e vagy sem.
Laris2 Múltkor Sensut leírta, hogy milyen gondok lesznek az AA2 verzióval és miért ajánlja a sima AMK-s verziót.
-
syberia
veterán
Kicsit OFF, de nem vészesen: Ő egy real-life stalker, már nézem pár éve a feltöltéseit. Sokszor ez a játék ugrik be, talán kéne egy kicsit nosztalgiáznom vele.
https://howbad.info/
-
Laris2
senior tag
válasz shield #14643 üzenetére
Tudom, le is töltöttem, de valamelyik readme fájlban olvastam, hogy ez csak egy teszt verzió. A terjedelme is csak 2.7 GB-t. Egyébként semmilyen gond nincs vele. Nekem a növényzet mérete sem okoz gondot. Többször végigjátszottam, és erre alapozom a véleményemet. Van benne elakadási lehetőség, a főszál kb a játék első harmadánál tudatosan leáll. innentől több fontos különálló, de mégis egybefonódó mellékküldetések lesznek, mindaddig amíg vissza nem irányítanak a főszállhoz. Annál a résznél észrevétlenül bele is csempésztem a szövegbe a folytatást. szerintem a kézi könyv sem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Antonius1978
addikt
válasz Sensut #14638 üzenetére
Azert kerdeztem ra, mert valahogy megvettem, a faszi lelecelt, de azt mondta hogy varjak, vartam 1 napot, egyet aludtam, de nem jott, akkor azt gondoltam, hogy az a szoveg, amit emlitettem, az lesz ra a megoldas, hogy megkapjam a ruhat, ujratelepitettem az angol verziot, erre fel meg oroszul irt valami, erre visszatettem Laris magyaritasat, es lementem a speci ruha nelkul a laborba.Ott ugyesen el is kaptam a virust, most tikacsol a fohos rendesen, bar mikor pirosba fordul a fertozes, akkor tudomanyos ladaval gyogyithato zoldre.
Vegigszenvedtem magam a sok teleporton, immar vege, megvedtem a bazist, most le kellene menjek ujra az X-18 laborba asszem.Volna par kerdesem, amire remelem tudtok felelni, mert az a leiras amit emlitettel Sensut, igaz hogy atsegitett nemely helyen, de egyaltalan nem reszletes, es ezert idegesito ugy jatszani, hogy nem vagy biztos, hogy nem kovetsz-e el valami hulyeseget, vagy helyrehozhatatlan hibat.
Az lenne a kerdesem, hogy ott a ruhanal vajon mit kell csinalni hogy megkapjuk Irokeztol?
A virust amit elkaptam a laborba, valaki meg tudja gyogyitani?Mert ha nem, akkor ujra kell jatszodjam Irokeztol fogva
A teleportokon kivul, van meg lehetoseg ujra eljutni Pripjatyba? A fenykepezes a stadionnal nem sikerult, beallok a mutatott helyre, de sehol semmi, jobbra-balra lodorogtem, semmi, remelem meg tudom oldani a fenykepezos melot is, a helikopterest sikerult, de nem adnak valami nagy jutalmat, szinte folosleges volt vele annyit kinlodni. -
Laris2
senior tag
válasz Antonius1978 #14647 üzenetére
Kifizetted a ruhát , majd rövid idő után jön az SMS, hogy menj föl jobbra a fához, és ott lesz a ruha. Ez megvéd a vírus ellen, azután, majd amikor újból le kell menned kapsz jobb ruhát is erre a célra. Nem teljes az angol felülírásod azért nem jó a magyarítás, erről olvashatsz az előző h.sz-ban
-
Antonius1978
addikt
válasz Laris2 #14648 üzenetére
Mar nem azert, de ezt mar az elejen is leirhattad volna, amikor par napja kerdeztem...
1.Akkor nem kellene megkerdezzem, hogy a virus gyogyithato-e?
2.Vissza lehet meg menni Piripocsba? (mert ha nem, akkor ujra kell toltsem Irokeztol )
3.A stadionnal a fenykepezes miert nem mukodik? Mind ott kovalygok ahol mutatja, es korbe, de sehol semmiAmugy kosz a valaszod, csak nem valaszolsz mindenre
Ezt a teljes angol felulirast meg azota sem voltam kepes megerteni, miota mar 2x leirtad.Amugy nincs is amivel felulirassam az eredeti allomanyokat, mert ha kibontva igy mukodik, akkor kulon kellenenek azok az allomanyok, ami az angol valtozatot tartalmazza, de az benne van a jatekban, es nem tudom melyek azok...neked az nincs meg kulon hogy feldobd valahova?
-
Laris2
senior tag
válasz Antonius1978 #14649 üzenetére
Csak azt tudom mondani, ahogy én csináltam. Megvan a kicsomagolt full verzió. Ha még nem töltötted le az összefoglalóból az English Trans-ot töltsd le. Ebből a gameplay, misc weapons fájlokat felül írod a játék gamedatájában lévőkkel, valamint a script fájlot is. A felülírás abból áll, hogy addig ütögeted a bal egérgombot, amíg mindet egyessével felül nem írtad. ez kb 5 perc. ugyanígy a magyarítást is. Utánna új játékot kell kezdened, mivel az első mentésből építkezik a játék. És akkor majd működik a fényképezés is. Ne haragudj de eléggé lefoglal az ST-2 fordítása. Azt nem értem, mások miért nem segítenek neked .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest