- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
A Csernobil sorozatot hol néztétek meg?
-
Sensut
őstag
-
Papa Joe
tag
Nyomom a Hullócsillag módot, elértem Sötétvölgyet. Pusztítom ezeket az alakvàltó szörnyeket, kapom is érte a felszerelést. Napkeltéből màr van vagy 8 teljesen ép pl, viszont nincs akinek el tudnàm passzolni. Érdemes készletelni egyáltalán? A szeméttelep végén Görög valami olyat mondott, hogy a bárnál se keressek sok életet.
-
SaGa59
őstag
válasz rétisün #14950 üzenetére
Tudom, hogy a pucér bányászok sztorija nem igaz, talán ezért is ütött nálam akkorát. Azon sokat gondolkodtam, hogy vajon az eredeti helyszíneken forgattak, vagy CGI az egész, de ha CGI, akkor is modellezhették az eredetit, mert számtalan hely ismerős, részben a Pripjatyot és környékét bejáró turisták fotóiról, részben a játékokból, amiről tudjuk, hogy valódi helyszíneket modelleztek.
A sorozat tökéltesen hozza az akkori kor hangulatát és a katasztrófát, úgy, hogy nem lihegi túl az egészet, nem csinál egyik oldalnak sem propagandát, de minden résznek megvan a maga kulcsmozzanata, amit sokáig nem fogok elfelejteni.Dhampir: a HBO GO-n.
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
válasz Papa Joe #14954 üzenetére
A ruhákat nem érdemes készletezni, ami elegendő pénzt hoz, azok a spéci „relikviák” (xenoformok). Azokért sokat lehet kapni, bár elég súlyosak, de beljebb már csak azokból tudsz akkora bevételhez jutni, amiből tudod javíttatni a védőruhát. A legjobb az az exo, amit agroprom földalatti részén lehet megtalálni. Nem egyszerű, de megéri megkeresni, lehet benne futni és alaposan megnöveli a teherbírástodat. Bizonyos helyekről nincs visszaút korábbi területekre, így ha berendezel valami rejtekhelyet, nem tudsz visszamenni az elraktározott cuccokért. Így fegyvereket se nagyon érdemes tárolgatni. A xenoformokhoz feladat is kötődik az elején, később, miután bekerültél a kupola alá, már csak értékes árucikkek. Amíg nem jutsz túl Jantaron, ne passzold el őket, próbáld mindet magadnál tartani.
A Második VH-s cuccokat (pisztolyok, iratok) ne adogasd és ne dobáld el, mindegyikhez tartozik valami feladat. A Dominó elv feladatokat nem érdemes elvállalni. Kaját és lőszert lehet zsákmányolni közben, de sokszor ad úgy célokat, hogy már elérhetetlenek, mert nincs hozzájuk visszaút. Egyetlen kis „vicc” kapcsolódik hozzájuk, semmi egyéb. Kaját tarts magadnál legalább három napra, mert vannak területek, ahol nem tudsz szerezni.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
válasz SaGa59 #14943 üzenetére
Ismét bocs, de felraktam a korábban linkelt, Aranygolyó Autumn aurorás repackot és benne van az alapjáték is. A telepítőjéből ez ránézésre nem derült ki, így felrakva már igen. Szóval azt is lehet tölteni, de a magyarítás az AA és más kiegek miatt valószínűleg nem jó hozzá.Ez egy 2018-as változat és egyelőre csak oroszul van. Valami angolosítási kezdeményezést látok benne, elég trükkösen, nem is működik megfelelően, így abba az irányba nem érdemes elmenni vele, csak ha valaki rendesen megcsinálja a fordítást.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Laris2
senior tag
válasz SaGa59 #14957 üzenetére
Én ilyen Autumn Aurórás témával nem is találkoztam, amit én letöltöttem, az a S.T.A.L.K.E.R Zolotoy Shar 3.84 GB. ezt kell kicsomagolni, ez helyből orosz. Le kell tölteni hozzá a languane pakkot, ami tartalmazza az angol szöveget, és még néhány más nyelvűt is. De ha magyarul akarod játszani, akkor csak a magyarítást kell bele rakni. Semmi plussz nem kell hozzá, a többihez sem kell, amit magyarítottam, minden szükséges javítás benne van a magyarításban.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
Föltelepítettem a Zolotoy Shar Autumn Aurórás verziót. Másabb a grafikája talán szebb is. Még ki kell tapasztalni, miket könnyítettek rajta. A magyarítás működik, sőt a másik verzió elmentéseit is betölti. Pl simán tudtam teljesíteni a feladatokat Pripyatban is. Én ezt ajánlanám a másik helyett. Letöltöd, Telepíted, bemásolod a magyarítás gamedatáját a játékkönyvtárba, és kész. Még egy dolog a telepítő könyvtárát át kell nevezni, vagy kiszedni belőle a kriksz-krakszokat. pontokat a telepítés előtt az-az olvasható neve legyen. A mód letöltő helyét feljebb lehet megtalálni, SaGa linkelte.
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
Eddig ezt az egy hibát találtam a Zolotoy Autumn Aurórás verzióban. A kép bal felső sarkában, a hud_items-hint7 helyett az F10 = Baba feliratnak kellene szerepelni. Ennek még nincs angol szövege, így az átírás rendkívül munkaigényes lenne. ( pl unpackerrel kicsomagolni a játék gamedata dbg9 / DB9 fájlt, áttenni belőle a string.table.tips.espace LTX fájlt a magyarításba, és az egészet lefordítani magyarra. Ez egy 159 KB-nyi szöveg) Nem éri meg.[ Szerkesztve ]
-
shield
Topikgazda
válasz Laris2 #14962 üzenetére
Valószínűleg lesz még ilyen több is, amikor összegyűlnek, akkor érdemes lesz vele foglalkozni.
Amúgy mire szolgál az a gomb?
Észrevettél különbséget a képminőségben vagy bármi másban?S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Laris2
senior tag
-
Dhampir
félisten
Laris2, Sensut
Ezek érdekes megoldásnak tűnnek.
Eszerint ehhez (a babás kép alapján) még magyarítás is akad?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz Laris2 #14973 üzenetére
Köszönöm szépen!
S amint olvastam a "Kis segítség" txt-ben:
"A játékot a 14414-es h.sz-ban megadott linkről töltöttem le."Ez lenne az? Itt nem találok ilyen linket.
A 14416-ban szerepel Sensut hozzászólásában, ami erre a reddit-es oldalra kalauzol.
Na, a redditen három link fogad:
The original link of this mod is here:
http://ap-pro.ru/forum/35-90228-1Standalone repack:
https://yadi.sk/d/8ruKmVoz3LYVnsTKGP translation:
http://www.mediafire.com/file/3cjkedfl04k110a/Golden+Ball+-+Completion+Language+Pack+1.0.zip[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem, az Ogse fordítással kapcsolatban. Még pontosabban, aki hajlandóságot érezne a lefordításához, jelezze és átküldeném neki az ezzel kapcsolatos dolgokat. Nem sokat haladtam vele, de a fordítandó fájlokhoz hozzá lehet férni. Nem akarom halasztgatni a fordítást, mert egy idő után elveszti a fontosságát, és soha nem fog elkészülni. Tavaly nyáron a Fotográfot nagy kedvel kezdtem el fordítani, amiből sokat tanultam. A fordítás elején sok segítséget kaptam tőletek, ami nemi s tudom, hogy megköszöntem-e. Most pótolom, Köszi a segítségeket! Fordítás közben, rájöttem, hogy legtöbb időt a kijelölés, beillesztés, vagyis az egér mozgatása viszi el. Ezen kis átalakításokkal sikerült javítanom. A fordítást én úgy csináltam, hogy egy komplett párbeszédet beillesztettem a fordítandó szövegfájlba, majd ott értelmeztem, és átírtam. majd így fordítottam tovább. 2-3-óra múlva a játékban ellenőriztem, és képernyőmentés alapján javítottam, ha kellett. A közben bejövő SMS-ekről is készítettem képeket, és azt is fordítottam. Kb ilyen volt egy esti fordítás, és ez így tartott hétről hétre hónapról hónapra. De elkészült három játék fordítás is, sőt az ST-2 több verziója is. Közben kiderült, hogy sokat hibáztam, tesztelni sem jelentkezett senki, ami dobott volna a munkakedven. Most egy bizonytalan időre felfüggesztem a fordítást Shield mimt topikgazda belerakhatod a fordításokat az összefoglalóba. .
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Laris2 #14976 üzenetére
Működött még.
Zolotoy Shar:
Már az elején néhány hibába/furcsaságba futottam bele.
Spoiler
Előfordul, hogy a riadóztatott katonák háta mögött álltam a kerítés melletti betonlapoknál. Utána szabadon lehetett mászkálni a laktanyában a katonák között.
Elfogás után hiába beszéltem többször is az őrségben fel-alá sétáló privát katonával, semmi sem történt, nem juttatott ki. Megpróbáltam alvás után, éjszaka is, de a sötétség sem segített a meggyőzésében.
El lehet menekülni elfogás nélkül is, de szinte a falu határában is valaki mindig lepuffantott, a cikkcakk futás sem segített tovább.
Nem lehet mentést készíteni a laktanyában.
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
válasz Dhampir #14978 üzenetére
Ha kiürítetted az e.ü dobozt, nyomd meg az F=3-as gombot. ez bead egy ibuprofen gyógyszert, aminek erős szívdobogás a mellékhatása, így az őr elhiszi, hogy beteg vagy. Vedd fel a jegyzetet, a faluban add oda Skidannak. Ez egy képződményre utal, amit meg kell keresned. Használd. Ha bejön az őr, kiszaladsz szemben fel a létrán leugrasz a mesterlövész mellett, és fuss a fák takarásában, a falu felé.
-
Dhampir
félisten
Ez a Zolotoj Sar nagyon jó játék lenne, de kissé nyögvenyelősnek tűnik, ugyanis megnehezíti a haladást az, hogy a tanács alapján bekapcsolva a "biztonságos helyen mentést", előfordulhat, hogy vissza kell ismételni feladatokat.
Könnyű anomáliába botlani, emiatt csak óvatosan érdemes előrehaladni, műár csak az előzőekben említettek miatt is, mert újból végig kell csinálni a kiesett feladatokat vagy a talált cuccok begyűjtését.
A baba nagyon jópofa ötlet. Sokat nem császkáltam vele, mert egy másik házban az egyik csápját lógató "izé" kikezdte a húsomat, aztán befagyott a játék a visszatöltés során, majd kivágott a túróba a Windows asztalra.
[ Szerkesztve ]
-
shield
Topikgazda
válasz Laris2 #14977 üzenetére
Beraktam az Összefoglalóba az utolsó 3 linket, amit megadtál, de jobb lenne ha egy főmappába összemásolnád a Google Drive-on és azt adnád meg, amiben minden benne van ami ide tartozik.
Azt megköszönném.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Laris2
senior tag
válasz shield #14983 üzenetére
Ez nem egészen így van, amit írtál. az összefoglalóban. Ne éreztessük a munkát, ez csak játék. Megkérlek finomítsál rajta. Köszi. Egyébként sokat szórakoztam közben, főleg a Golden Ballon. Nincs másom, ami még kellene az összefoglalóba, esetleg az AMK-s ST2 az is játszható, Beleteheted azt is.
[ Szerkesztve ]
-
shield
Topikgazda
válasz Laris2 #14984 üzenetére
Kérlek, ezen segíthetünk.
Az AMK-s ST2 linkjét nem írtad a többihez. Meg ha jól emlékszem sensut készített valamelyik modhoz könnyítő patch-et, szerintem az is bekerülhetne, hogy ne kelljen keresni.
Sok száz oldal szövegben elfelejtődnek és nem mindenki olvas vissza ennyit.
Talán már nekem is lesz időm játszani.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
shield
Topikgazda
válasz shield #14986 üzenetére
December 16-ig olvastam vissza, ott találtam róla az utolsó linket. Nem tudom hogy ez végleges-e már.
A könnyítő patch-et még nem találtam meg, talán a CoP topikban lesz.
De utálom ezt a keresgélést.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Laris2
senior tag
AMK-ST-2: [link]
-
Laris2
senior tag
válasz shield #14987 üzenetére
A magyarításban benne van a tudtommal legújabb javítás is, és minden fontos instrukció.. Ezt a módot is mostanában javítottam. Felteheted.
Dhampir: A mentés biztonságos helyen lehet végig kikapcsolva, ez nem okoz gondot. Akkor van probléma ha menet, vagy futás közben csinálsz gyors mentést, és a mentés ideje egybeesik egy tárgy, vagy bármi más bespawnolási idejével. Ekkor jobb esetben sérül az elmentés, és nem tölti be ezt a játékállást (kidob) rosszabb esetben leáll a szkript, és nem töltődnek be a feladathoz szükséges dolgok, nem tudsz új feladatot felvenni, és lassan leáll a játék. Márpedig ennél a játéknál minden pálya tele van ilyen pontokkal. Azt javaslom, hogy csak nyugis helyen, álló helyzetben ments. Így nem okoz problémát. Az anomáliákról, minél előbb vedd fel az irányítós feladatot (a sínek felől felrohansz a padlásra, és onnan meglepheted) Itt az egyik Zil platóján lesz egy spéci anomália detektor. Ezt a baba jelzi. ( ilyen esetekben beszélj a babával, mert csak ekkor spawnolódik a dolog)[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
Talán az OGSE tűnik a leghitelesebb ShOC módnak. Ez a mód is végigviszi az alapjátékot. Van benne olyan rész, ami eléggé hitelesen adja le a 86-os esemény egy részletét. A játékban találkoztam egy öreggel, aki akkor ott dolgozott a 4-es generátor csarnokban. Hallotta a robbanásokat, majd utána a segélykérő kiáltásokat, Rohant a vezérlő terembe, ami a reaktor és a generátor csarnok között van. Bent a kezelők, még mindig a hűtővizet akarták a reaktorba pumpálni, pedig akkor már nem is volt reaktor. A generátor csarnok teteje leszakadt, és mindent elborított a por, és a grafit. A tetőn keresztül látta felszállni a kék füstöt, és minden felől sercegő hang hallatszott. Neki szerencséje volt, kórházba szállították, túlélte, és most az akkor tízéves lányát keresi, akivel akkor Pripyatban lakott. A játékban engem kért meg a keresésére.
[ Szerkesztve ]
-
Laris2
senior tag
válasz Laris2 #14995 üzenetére
Ezt a történetet, csak azért írtam, mert aki játszott az OGSE-val angolul, az sohasem találkozott ilyen szöveggel, amiről csak röviden írtam. Ugyanis itt hibáztak akik angolra fordították a módot. Észrevettem, és az orosz fájl alapján kijavítottam, igaz magyarra.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
válasz Aarpok #14998 üzenetére
Pontosan, viszont ebben az az érdekesség, hogy ugyanolyan alaprajzú volt (és ma is az, csak már nem működik), mint a csernobili erőmű. Persze a kémény kivételével. Ezért is filmeztek ott nemrég. És itt volt az utolsó működő RBMK reaktor a mai Oroszország határain kívül.
-
borovi
aktív tag
EZ rohadt illúzió romboló azért... Hol van ilyenkor a Monolit-frakció?!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest