- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz canniball #5100 üzenetére
Azt nem tudom, hogy valóban tudták-e, de az automata ezt mondta! De ez egész csak parasztvakítás szerintem, mert sokszor meg az ellenkezője történik, hogy bepötyögöm az ügyfélszámom, aztán felveszi a kezelő, és az az első, hogy mondjam már az ügyfélszámom! Aztán ha éppen rossz kedvemben vagyok, mert napok óta sz@r a szolgáltatás, akkor nekiugrok, hogy az imént gépeltem be, és már eltettem a szerződést a hosszú várakozási idő alatt, keresse meg magának! Van nevem meg címem, nem vagyok én fegyenc, hogy számmal azonosítsanak!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Intruder2k5 #5083 üzenetére
Van lehetőség a Cisco EPC3925 HGW-n Bridge módba állításra így csak modemként fog működni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #5102 üzenetére
Köszönöm, akkor az egyik válasz megvan!
-
titán
válasz Intruder2k5 #5103 üzenetére
Saját eszköz használatára pedig nincs lehetőség, még a korábban használtat sem lehet visszarakni. Sajnos a kábelmodemes net ilyen, változtatni ezen nem lehet, a modemek speciális, a szolgáltatóhoz igazított firmware-t használnak így ezért nem lehet sajátot használni.
Korábban amikor még a Cisco EPC3212 modem volt akkor egy firmware frissítés miatt nem volt teljesen stabil a torrent de a mostani EPC3925-tel már nincs ilyen gond.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #5104 üzenetére
Én azt tudom, hogy a firmware szolgáltató specifikus, de a kérdésem úgy áll, hogy olyan eszközről van szó, ami a szolgáltatónál egyébként is használatos... Hogy nevesítsem is a dolgot, tudok-e használni saját CISCO EPC3925-öt?
-
titán
válasz Intruder2k5 #5105 üzenetére
Nem mivel a szolgáltatónál be van regisztrálva az eszköznek az azonosítója és csak azzal az eszközzel lehet igénybe venni a szolgáltatást amely a te előfizetésedhez lett kiadva.
Ha saját beüzemeléssel váltottál eszközt akkor a korábban használtat az új beüzemelése után már nem tudod visszarak mert csak az újonnan kapottat tudod használni.Amikor saját beüzemeléssel kértem EPC3925-öt akkor pont 1 nappal a bekötés után megállt az eszköz mint a szög és semmire sem volt hajlandó. A telefonos technikustól kérdeztem, hogy ne tegyek-e próbát a régivel de erre azt mondta, hogy azzal már nem fog működni a szolgáltatás. Szerencsére egy egyszerű reset megoldotta a gondot és azóta is működik ahogy kell.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #5106 üzenetére
És akkor eme rejtélyeknek mi a kulcsa?
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #5101 üzenetére
"Azt nem tudom, hogy valóban tudták-e, de az automata ezt mondta!"
Lehet a túloldalon Gyurcsók kapcsolgatja tovább a bejövő hívásokat."Van nevem meg címem, nem vagyok én fegyenc, hogy számmal azonosítsanak!"
Ezt szerintem ügyfélszolgálatosa válogatja, többnyire tőlem is a számot kérték, de volt olyan aki a nevem-címem kérte és csak miután én felajánlottam hogy mondhatok ügyfélkódot is válaszolt úgy, hogy az neki még jobb is lenne.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
titán
válasz Intruder2k5 #5107 üzenetére
Nem tudom, lehet szerencséje volt, én személy szerint nem próbáltam, nem használtam még saját eszközt így nem is tudom mit mondani róla.
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #5107 üzenetére
Ha gondolod adok 3925 modemet hogy kipróbáld
-
MODERÁTOR
Á, köszönöm szépen a felajánlást, de annyit nem ér az egész! Ha időben össze is tudjuk hozni a találkozót, kocsikázzak el érte X kilométert, aztán visszavitelre megint, akkor el is megy egy modem ára a próbára! Amúgy meg most nézem, hogy amit találtam itt PH-n hirdetve, a srácnak vadiúj regje van, átvételkor kipróbálni nem tudom, szóval részemről ez felejtős most! Különben meg ahogy Gubek-Einste mondja, át lehet kapcsolni Bridge módba, akkor lehet megrendelem az ügyfélszolgálaton, aztán küldjön a UPC egyet! Ha meg futár által kérem, még lehet a mostani is itt marad! Max velük is kimondatom telefonban rögzítve, hogy ez valóban így van, és, hogy ez az opció a feltételem, ha nem megy a Bridge mód, akkor kérem vissza a 3208-at! De azért köszönöm!
-
poli27
veterán
-
Leveeehu
tag
Több mint egy napig nem volt INTERNET!
-
MODERÁTOR
válasz Leveeehu #5113 üzenetére
Ilyen probléma itt sem volt, de most kétszer megszakadt a net 1-1 percre, és nézem a modemben, hogy az eddigi 36-os Upstream Power Level 48-49 lett!
Egyébként délután 2 óra körül ott volt két UPC-s hibaelhárítós autó a pataknál lévő kis abc előtti parkolóban... Láttam őket Gödöllőről Vác felé menet!
[ Szerkesztve ]
-
Leveeehu
tag
Azóta megint elment, most jött vissza. Délután 2x is hívtam a 1221-et, a robot mondta, hogy a hibaelhárítás 2-es gomb, megnyomom, egyből mondta tovább, hogy az ön lakóterületén fennakadás van... TV is sokszor elment. De tegnap du 4-től nem volt net!!!!
-
MODERÁTOR
-
Leveeehu
tag
Jelenleg ilyen:
-
MODERÁTOR
-
Leveeehu
tag
válasz Intruder2k5 #5119 üzenetére
Volt már 4 is azt hiszem, de legutóbb 2 rémlik.
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #5115 üzenetére
Most már visszateheted a kettes splittert, nyáron fel fog menni az adási és 55-el szakadni fog a net.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #5121 üzenetére
Már régen vissza van téve, mert mire megvettem, már jó lett a net, így csak próbára tettem be, nem hagytam ott végleg! Gondoltam ha megint probléma lesz, majd akkor berakom, így legalább tutira tudom, hogy attól lett jó (vagy nem)! De szerencsére azóta nem volt rá szükség...
-
MODERÁTOR
válasz Leveeehu #5120 üzenetére
Na mindegy, ez van, csak legyen már stabil... Nekem most is kettő megy!
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -2.2 dBmV 33.6 dB
Channel 2: -1.3 dBmV 33.5 dB
Channel 3: -0.8 dBmV 33.9 dB
Channel 4: -0.4 dBmV 33.9 dB
Channel 5: -0.6 dBmV 33.6 dB
Channel 6: -0.8 dBmV 33.6 dB
Channel 7: -1.1 dBmV 33.6 dB
Channel 8: -1.9 dBmV 33.5 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 48.5 dBmV
Channel 2: 48.3 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #5122 üzenetére
Egész jók lettek a jelszint értékek.
Ha 50alatt marad az jó.
Nekem szerencsére 46-nál nem volt több még nyáron sem.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #5124 üzenetére
Nem volt bent, csak egy-két órát... Jó ez így, a 36 jobban zavart mint ez a 48!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #5125 üzenetére
Nálam albérletben bent volt -6os tapban a modem, 51es adási szintje volt, kettes splitterrel 48-49volt.
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #5115 üzenetére
Látod, ők is a viszirány feljebb húzásával próbálnak okoskodni, amit én is mondtam Csak így annyi különbséggel hogy az előrre nem változik mint a leágazóval
(#5121) kabelmania27 55 nél még nem szakad a net, az határérték, de a folyamatos szakad 60nál van csak !
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #5128 üzenetére
Lehet,hogy csak most találták meg a hiba forrását.
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #5129 üzenetére
Ez elég valószínű, mivel eddig nem is láttam őket itt!
-
Leveeehu
tag
Úgy látom másokat is zavart ez a hosszú leállás:
-
MODERÁTOR
-
BRIKLY
veterán
válasz Intruder2k5 #5132 üzenetére
Downstream Channels Power Level-nél nekem 3 már 7 fölött jár.
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #5132 üzenetére
Szuper, már csak az SNR-nek kellene kicsit feljebb mennie.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #5134 üzenetére
Az nem fog, nagyon be van oda ékelődve... Mellesleg szerintem ez is inkább a hideg következménye, mint a szerelők munkájáé! Most ránéztem megint, de +/- 1-2 tized eltéréssel ugyanazok az értékek, mint az este voltak.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz Intruder2k5 #5135 üzenetére
Oké, csak azért mondom,hogy lásd mennyit számít a hőmérséklet.
-
MODERÁTOR
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #5136 üzenetére
Pedig jól nézne ki a jelszint oldal 38-40-es SNR értékekkel.
Kíváncsi leszek télen mennyivel lesz magasabb a vételi szint nálad.
Nálam ilyen most a jelszint.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #5139 üzenetére
Ezzel kapcsolatban újat most sem tudok mondani, csak azt, hogy lex@rom mennyi a jelszint, amíg jól működik a net!
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #5140 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #5140 üzenetére
Szerencsére nálam működött 1,6-os és 12-es jelszintnél is.
-
S-Attila
senior tag
Jó ez a topik még 5 hónappal a felvásárlás után is.
-
MODERÁTOR
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #5144 üzenetére
Nem csak Gödöllőn, hanem Dunakeszi,Csömör stb stb
-
kabelmania27
félisten
Jó értékek, 43-as SNR kíváló
S-Attila: 11.5a vételi szint nálam, itt is hideg volt hajnalban, szerintem is jó kis topic ez, más topicokkal szemben ( pl Fibernet/Invitel kábelnet) szinte minden nap van bejegyzés, lehet tudni hol jó/rossz a net,tv,telefon.
Intruder2k5:A UPC Magyarország Kft-s topic a Fibernet-UPC átállás idejében jött létre, előtte a digitális topic és a chellos topic volt, illetve volt egy analóg topic, de az eléggé kihalt. Könnyebben áttekinthető ez a topic hogy itt a régi Rubicom területet érintő dolgokról folyik az eszmecsere.
Rubicomról előszőr a Fibernetes topicban olvastam, valaki megírta, hogy Gödöllőn építi ki a hálózatot, akinek gondja van a Fibernettel tud váltani. Megnéztem a honlapját, nekem szimpatikus szolgáltatónak tűnt, áttekinthető volt az oldala, árai is elfogadhatóak voltak, csatornakiosztása pedig színvonalas volt. Amikor olvastam, hogy a budapesti hálózatokat eladták a Digi-nek, viccesen mondtam, hogy poén lenne ha többit pedig a UPC venné meg.
Kíváncsi leszek a Pr Telekomot és a Tarr-t mikor fogja megvenni valamelyik nagy cég.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #5148 üzenetére
Sztem sanszos hogy a közeljövőben azokat is bekebelezi valamelyik
-
imibogyo
veterán
Olyan problémám lenne, hogy jelenleg egy splitterrel van elosztva a UPC-től bejövő vonalam (egy modem és egy TV között). Ezt szeretném úgy átalakitani, hogy még egy TV-t tudjunk használni a rendszerben. "Sima analóg" (???) adásról van szó, tehát nincs set-top-box, vagy ilyesmi. Csak jelenleg egy normál TV-be van dugva a kábel splitter után illetve a másik ág megy a modembe. A közeljövőben egy LCD TV-t szeretnék még a rendszerre kötni.
Találtam itt egy régebbi hsz-ben egy rajzot, viszont pár dolgot nem értek.
Mi a szerepe a HPF szűrőnek, mármint mindenképp kell-e?
Illetve a visszirányszűrő mire szolgál és milyen esetekben kellhet eltávolítani?[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs