- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz imibogyo #5150 üzenetére
Visszirány szűrő nem engedi hogy a tévék felől az alacsonyfrekis zaj a hálózatra visszakerülve szétverje a modem visszirányú kommunikációját.
Milyen a modem jelszinted? 192.168.100.1 címen tudod megnézni
Az első splitter után a tévés ágra tegyél egy kettes splittert így a modem jelszintje nem volt változni.[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz kabelmania27 #5151 üzenetére
Köszi! De ez a visszirányú szűrő benne van alapból a splitterben igaz? Tehát ha csak annyi változik, hogy az osztott jel után teszek majd egy újabb splittert, akkor rendben lesz a dolog ugye?
Gondolom ezek lennének azok a jelszintek, amiket mondtál:
A netem sebessége az jó. Tehát szerintem rendben vannak az értékek. Bár nem tudom, hogy ez mennyiben változik két TV-vel.
(#5152) poli27:
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
imibogyo
veterán
válasz Intruder2k5 #5154 üzenetére
Lejárt a szerk. időm.
Ja, hogy a HPF és a visszirányú szűrő ugyanaz? Én azt hittem, hogy van ez a HPF, ami a frekvencia "vágását" végzi mondjuk 80 MHz felett és van egy külön valami (beépitve, vagy külön), ami a zavaró frekvenciák visszafelé történő "zavarását" akadályozza meg és ezt nevezik visszirányú szűrőnek. Köszönöm a felvilágosítást.
És akkor ebből elég egy darab? Vagy jobb minden TV ágra tenni egyet?
Ja és még annyi, hogy jobban járok egy darab 3-as splitterrel, vagy a két darab különálló 2-es splitter a jobb? Vagy nincs különbség?
Bocsi a sok kérdésért. De még annyi vetődött fel bennem, hogy van különbség minőségben a 5-1000 MHz-es és az 5-2400 MHz-es osztók között? Van valami hozadéka, vagy válasszam otthonra az olcsóbbat?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz imibogyo #5155 üzenetére
Ha be tudod tenni egy központi helyre, ahol minden egyéb eszközt leválaszt a modemtől (mint például itt), akkor elég egy darab!
Szerintem használj két kettes osztót, mert a hármasnak nagyobb a csillapítása, így már a modembe is gyengébb jel jutna! Ha jól értem akkor egy modem, és két TV menne róla...?! Ez esetben a bejövő kábelre kettes splitter, aminek egyik ága a modembe megy, a másikra a HPF, abból tovább a másik kettes osztóba, és onnan a két TV-be!
Szerintem felesleges a SAT osztó, itt úgy sincs 1000MHz feletti jel!
-
imibogyo
veterán
válasz Intruder2k5 #5156 üzenetére
Ok köszönöm! Pontosan úgy lenne, ahogy mondtad. Továbbgondoltam a rajzodat. Akkor ez így rendben lenne?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
imibogyo
veterán
válasz Intruder2k5 #5158 üzenetére
Köszi mindenkinek! Most már tiszta.
-
kabelmania27
félisten
válasz imibogyo #5153 üzenetére
Jók a modem jelszint értékek, hármas osztó azért nem lenne jó mert 50felett lenne az adási szint ősszel télen tavasszal még nem lenne vele gond, de nyáron elérné az 56os szintet és így megszakadna a neted, ezért jobb ha a tévés ágra teszel még egy kettes splittert, így a modem jelszintje nem fog változni.
-
imibogyo
veterán
válasz kabelmania27 #5161 üzenetére
Köszi. Ugyan még nem most lesz mire meglesz ez az egész, csak szerettem volna időben tájékozódni, de úgy fogok tenni, ahogy tanácsoltátok.
[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
-
-
MODERÁTOR
-
emsy83
csendes tag
válasz canniball #5165 üzenetére
Eddig még nem, de hozzánk mindig hó vége felé érkezik, szerintem a héten jön!
Más téma: Van valakinek teljes információja arról, hogy ez a 2 rohadék újonnan induló csatorna (RTL II, Super TV2) bekerül-e a UPC-hez? A hírek szerint még tárgyalnak. Én szeretném ha nem lennének, köszönöm, nem kellenek, nekem tetszik így a csatornakiosztás ahogy van (analóg bronze) és tudom, hogy ha felveszik őket a kínálatba azért súlyos árat fizetünk majd! Nem csak mi, hanem a digisek, tréhomosok, stb is ... Nevezetesen mondjuk jó csatornákat vesznek ki cserébe a 2 hulladék miatt! -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
titán
Szinte kizártnak tartom. hogy analógba be fognak kerülni de digitálisba biztosan benne lesz.
AZ RTL2 hétfőn indul így még van pár nap a megállapodásra, a Super TV2 pedig csak novembertől indul így annak a bekerülésről még van idő bőven.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #5173 üzenetére
Intruder2k5 & emsy83!
Köszönöm a választ! Úgy emlékeztem ilyenkor már rég itt szokott lenni, de akkor ezek szerint nem nálunk van fennakadás.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
titán
-
canniball
nagyúr
válasz Gubek-Einste #5176 üzenetére
Akkor nemtom hogy van ez; de a lényeg hogy nem egyedül vagyok csekktelenül.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
S-Attila
senior tag
válasz TheHardOne #5178 üzenetére
Csak a UPC, vagy minden?
-
Armahun
addikt
Miért szerinted a csoportos ingyen van
canniball: Én ma kaptam
[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
-
MODERÁTOR
válasz TheHardOne #5181 üzenetére
Igen, csak többnyire a bankban is azon számlacsomagokban "ingyenes" ez a szolgáltatás, amin több pénz mozog (magasabb fizetés kerül rá), a minimálbéres, vagy e-körüli rendszeres utalásokkal bírók esetében nem! Reklámokból hallva, ha jól rémlik havi 150+ munkabérutalás kell az ingyenes számlavezetéshez, stb... Ezen kívül a magyar ember szereti - vagy inkább kénytelen - a számlákat akkor feladni, amikor Ő akarja, és nem amikor a szolgáltató szeretné! Stb, stb... Szóval van ennek jó néhány oka, hogy a legtöbben miért ragaszkodnak a csekkhez, de, hogy hármat említsek belőle, a pénz, a pénz, és a pénz! És az áttérés által megspórolt havi 2-300Ft nem fog segíteni senkin, aki kénytelen sakkozni a csekkekkel minden hónapban!
-
TheHardOne
tag
válasz Intruder2k5 #5182 üzenetére
Magam is azon a véleményen vagyok, hogy nem elegáns "megadóztatni a befizetést". Egyébként rossz oldalról közelítik meg a dolgot, nem a csekkes befizetést kellene büntetni, hanem a nem csekken fizetőknek kellene rendszeres, havi kedvezményt adni (nem a belépéskori egyszeri kedvezményt, ha Díjnettel vagy CSBM-el fizet). Aztán áremeléskor a szakadékot lehetne tágítani, például a csekkeseket jobban sújtaná, mert a nem csekkeseknél kompenzálnák a kedvezménnyel, vagy valami.
Nem akarlak megbántatni sem Téged, sem másokat, de azért azzal remélem tisztában vagyunk, hogy a kábeltelevízió és a (szélessávú) internet egy kényelmi, ha úgy tetszik luxus szolgáltatás (legalábbis az ivóvíz, áram, földgáz közművekhez képest), ráadásul mindkettőre van havidíjmentes alternatíva (MindigTV, könyvtár, városháza, szomszéd stb.), még ha kicsit sárgább és savanyúbb is. Tehát akinek megélhetési gondjai vannak, "sakkoznia kell a csekkekkel", ott számomra nehezen érthető, hogy miért van egyáltalán előfizetve ilyesmire.
Ha meg csak telefon van, ami tényleg "életmentő" szolgáltatás, azt át kell íratni a 62 év feletti nyugdíjas nagymamára vagy nagypapára.
-
S-Attila
senior tag
válasz TheHardOne #5183 üzenetére
Nem értem miért kellene többet fizetnie annak, aki továbbra is csekken akarja befizetni a számláit. Ez megint egyfajta felülről jövő kényszer.
Másrészt: ha 2012-ben, Magyarországon nem szabadna, hogy az internetelérés, legalább az alapszintű a kényelmi szolgáltatás kategóriájába essen. Sokaknak az internet az egyetlen értelmes információforrás. Sőt, munkaeszköz, vagy eszköz a munkához, kommunikációhoz. És nem biztos, hogy mindenki úgy kezdte ám, hogy sakkoznia kellett a csekkekkel, idővel közbejöhetett bármi.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
A dijnetet össze lehet kapcsolni OTP-s Cibes vagy Erstés számlával ilyenkor ingyenes az átutalás, de ha valakinek nem ennél a három pénzintézetnél van a számlája akkor is van megoldás, ha a bankkártya alkalmas netes fizetésre dijneten lehet vele fizetni, netes bankkártyás fizetés ingyenes.
UPC oldalon is van bankártyás fizetési lehetőség, ha valaki ragaszkodik a papír alapú számlához.
Akkor van gond, ha az illetőnek nincs se netes bankkártyája, sem pedig bankszámlája.
Pannon is kiszámlázza több éve a kpátutalásos befizetést.[ Szerkesztve ]
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
elakadtam a díjnet regisztrácinónál...
már a számlakibocsátói regisztrációnál tartok, de legalul be kell írni a számlán található összeget. Jelenleg a 9200 Ft-os csomagban vagyok, de előfordul néha, hogy használom a telefont, és így percdíj kerül pluszba kiszámlázva. Ha esetleg nem fix a havidíjam akkor mennyit írjak be?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Jövő héttől kezdődően Őrbottyán településre ki van írva egy nagy halom karbantartás! Nem tudom, hogy ez a környező településeket, akik szintén bottyáni központról kapjuk a jelet, mennyiben érint, de szerintem ne lepődjünk meg, ha lesznek kimaradások...
2012.10.01. 08:30 - 16:30
2012.10.02. 08:30 - 16:30
2012.10.03. 08:30 - 16:30
2012.10.04. 08:30 - 16:30
2012.10.05. 08:30 - 16:30
2012.10.08. 08:30 - 16:30
2012.10.09. 08:30 - 16:30
2012.10.10. 08:30 - 16:30
2012.10.11. 08:30 - 16:30Mi viszont továbbra se vagyunk kiírva a karbantartási listán!
[ Szerkesztve ]
-
TheHardOne
tag
válasz Intruder2k5 #5189 üzenetére
Valószínűleg érinti. Sajnos a rendszer, ahol nyilvánosságra hozzák a tervezett karbantartásokat, nem valami modern. Például egy karbantartáshoz nem lehet több települést kiírni. Harmadik fél okozta előre látható kiesések sincsenek benne (pl. idei nyári történet, ELMŰ Hálózati Kft. oszlopcseréi, napokig)
Szintén Idei tapasztalatok alapján Kerepes, Kistarcsa és Nagytarcsáról tudok nyilatkozni. Amikor kimaradások, problémák voltak (akár egész naposak) sosem volt kiírva az adott település, csak a kiírt környező települések alapján (Fót, Csömör, Isaszeg, de még Bp. XIV. kerület) lehetett következtetni.
Ráadásul az ügyfélszolgálat sincs mindig tisztában azzal, hogy hol mi is történik. Múltkor példádul felhívtam őket, egy (ismeretlen) sráccal beszéltem, de csomó mindenre nem tudott válaszolni, mert hogy ő épp nincs bent (?) és számítógépközelben (?).
Szerk: a 1221-en hívtam.Állítólag tervbe van véve, hogy rendezhető legyen a lista (ne fixen publikálás dátuma szerint legyen), illetve keresni is lehessen adott településre, de szerintem az sem fog a környező településekre vonatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TheHardOne #5190 üzenetére
Hát, majd meglátjuk... Remélem a gyakorlatban ez azért nem azt fogja jelenteni, hogy akkor most két hétig napközben se net, se tv, se telefon, aztán ha letelt a két hét, akkor meg rosszabb lesz, mint most!
-
Armahun
addikt
válasz Intruder2k5 #5189 üzenetére
Jövő hét keddre bejelentkeztek egy rádi kollégámhoz, hogy szeretnének kábelt cserélni.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
MODERÁTOR
-
canniball
nagyúr
Sajna nekem a csoportos sincs ingyen. Ha minden kötél szakad marad a havi utalgatás.
"...a (szélessávú) internet egy kényelmi, ha úgy tetszik luxus szolgáltatás..."
Rengeteg olyan meló és suli van ahol net nélkül meg vagy lőve. Persze nem a FB120-ról van szó, de valamilyen manapság már szinte muszáj hogy legyen.Arni & S-Attila!
Igen, tegnapelőtt nekünk is megjött.Intruder2k5!
Én is nagyon remélem hogy ez nem azt jelenti hogy a megadott időpontok mindegyikében szolgáltatás nélkül maradunk, ahhoz elég hosszú az a lista...És a meglepetés a végére, ezt is megértük: úgy tűnik nálunk is kivették a szűrő(ke)t!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
-
Armahun
addikt
válasz Intruder2k5 #5193 üzenetére
Passz, felhívták ezzel telefonon.
Majd kedd este írok, hogy mit akartak.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
kabelmania27
félisten
válasz Armahun #5196 üzenetére
Lehet az öntartó légkábelt cserélik.
cannibal: Nemcsak munkához és sulihoz kell az internet, hanem számlabefizetéshez is.
120-as net nélkül meglehet lenni, az nem alap kategória, 25ös netet lehet alapnak tekinteni, 10-es csomagot 5Gb-s korláttal kezdőcsomagnak lehet tekinteni.[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
Tudtok valamit arról, hogy analógban lesz-e retek kettő?
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #5195 üzenetére
Ja, május óta ide is eljutottunk.
Anno valamelyikőtök írta hogy milyen "új" csatornák lettek a műtét után, nem te voltál véletlenül? Nem találom azt a postot...kabelmania27!
"...hanem számlabefizetéshez is."
Milyen számlabefizetéshez?"...10-es csomagot 5Gb-s korláttal kezdőcsomagnak lehet tekinteni."
UPC-nél így van; de azért 10Mbps alatt is van élet...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arena Breakout: Infinite
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest