- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
-
hedgehog
senior tag
-
maestro87
őstag
válasz
MrPeekaboo #637 üzenetére
Köszi!
Azért kérdeztem, mert egy cikkben ezt olvastam:
Ugyan az általunk megkérdezett könyvelők szerint Magyarországon lehetne Revolut kártyára utalni fizetést, az euro és dollár átutalások esetében a cég csak az ügyfél neve alatt lévő más számlákról fogad el pénzt.
Ez a limites dolog nem hangzik valami jól, mert nagyobb összeg lenne.
Egyébként a jelenlegi árfolyamon HUF-ban mennyit kapnék Revolutra kérve a pénzt és mennyit kapnék K&H forintszámlára kérve a pénzt ha az illető USD-ben küldené nekem? Igazából a K&H-nál nem tudom, hogy melyik árfolyamot is kellene néznem (deviza I, deviza II?)... -
Tegnap este telepítettem a programot és regeltem. Még nem olvastam el minden FAQ-t.
Jól gondolom, hogy a telefonon létrehozott virtuális kártya mindig csak 1-1 tranzakcióra használható, mert a kártyaszám csak addig él? Ha fix, többször használható kárty(asz)á(mo)t akarok, akkor fizikai kártyát kell rendelnem? -
betyarr
veterán
most épp ott járok,hogy fel kellene töltenem a 10 eurót,viszont felugrik egy üzenet,hogy érdemesebb a kártyám pénznemét választanom,ami ugye huf.akkor most mi legyen
-
betyarr
veterán
válasz
sajti_pajti #640 üzenetére
aha...tehát,ha utalok rá,akkor utána ingyenesen felvehetem?vagyis majd így lesz,ha lesz huf számla is náluk?
-
betyarr
veterán
üdv!
most olvastam erről a lehetőségről.a kérdésem az lenne,hogy ha külföldre nem járok,illetve nem is kapok/küldök külföldre pénzt,csak időnként (nem túl sokszor és általában nem túl nagy értékben) vásárolok valamit különböző külföldi webshopokban,akkor is megéri megrendelni ezt a kártyát? (otp-nél vagyok).
illetve jól értem,hogy ha lesz forint alapú utalási* lehetőség,akkor a revolutosok nagyon jól járnak,mert nem kell majd különböző hazai sarcokat fizetni,hanem csak rátöltjük a megfelelő összeget és totál ingyért fel lehet venni/el lehet itthon is utalni?
*ha utalok rá pénzt,akkor azt már eleve sarcolják,úgyhogy nem értem...vagy hogy is van ez?
-
Van itt topik gazda?
Jó lenne egy - legalább minimális - összefoglalót írni... -
MrPeekaboo
senior tag
válasz
maestro87 #636 üzenetére
Ha már lehet USD számlát is nyitni, akkor célszerű lenne arra utalni inkább, az EUR helyett, különben lesz egy USD EUR konverzió. Szerintem bárki utalhat ezekre a számlákra, viszont visszavezetni csak saját névre szóló számlára lehet. Azonban vigyázni kell ezekkel az utalásokkal, mert nagyobb összeg vagy a limit-ed meghaladása esetén meg fogják állítani a pénzt, mielőtt a számládra érkezne és igazolnod kell, hogy honnan származik. Ez egy eléggé nyűgös folyamat, fórumon voltak olyanok, akiknek több hónapba került, hogy a pénzükhöz jussanak! Szóval azt ajánlom, hogy egy kisebb összeggel, amit nem sajnálsz, ha beragad kell megpróbálni, hogy megérkezik-e. A legjobb inkább az lenne, hogy aki küldi szintén regisztráljon Revolutba, ha EEA tag, töltsön fel USD-t és az app-on keresztül küldje át kikerülve a bankokat.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Ha csinálok egy azonosítást, akkor az euro számlámra dollárban utalhatnak majd nekem, vagy csak a saját nevemen lévő számláról fogad el pénzt? -
patesz
csendes tag
Sziasztok,
A kártyaigényléssel kapcsolatban kérdeznélek Titeket.
Most regisztrálnék Revolut-ra, viszont a környezetemből különféle dolgokat hallottam.
Valaki azt mondja hogy teljesen megszűnt az ingyenes kártya, valaki azt hogy csak aki referál kóddal regisztrál annak ingyenes, valaki pedig azt, hogy ingyenes a kártya csak a posta költség magas, néhányezer forint.Tudnátok segíteni hogy mi a valós helyzet ezzel kapcsolatban?
Köszönettel és üdvözlettel,
Patesz -
djpety
tag
Aki utalt már ki magyar számlájára pénzt Revolutról mostanában, annak milyen számlaszámról érkezett a pénz?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
hedgehog #626 üzenetére
A legutóbbi iOS frissítésnél vettem észre azt, hogyha engedélyezve van a TouchID és megváltoztatom egy bizonyos számra a pass code-ot, akkor az app indításkor a TouchID-t elfogadja viszont rossznak érzékeli a passcode-ot. Androidon meg nincs edit gomb, amivel a két account sorrendjét tudnám cserélni.
Asanyika: Verify-olva van az account-od?
-
hedgehog
senior tag
Nálatok jól működik az app? Nálam 1-2 verzió óta gyakorlatilag csak úgy használható, ha törlöm az adatokat és újra belépek... (LOS 15.1, Android 8.1.0, OneplusOne, de ennek nem kéne lényegesnek lennie, ezen működött rendesen, csak az app-update óta nem)
-
Asanyika
újonc
Sziasztok!
Revolut számláról hogy lehet OTP-re utalni. Kitöltöma megfelelő sorokat de nem lesz aktív az "Add beneficiary" gomb.
Köszönöm.
-
Laox
aktív tag
Még egy dolog, hogy miért kurva jó szolgáltatás ez a Revolut. Az Amazontól kaptam refund-ot, amit Revolut kártyára utaltak vissza. Általában ez kb. 1 hét, mire megjelenik a kártyán. A Revolutnál ez 1,5 munkanap volt, utána elindítottam az OTP-s számlámra az ingyenes utalásukat, az további 2 napba telt, amíg megérkezett. Alig várom már, hogy legyen egyéni magyar számlaszámom náluk és a fizetésemet is oda fogom utaltatni, a magyar bankoktól meg búcsút veszek.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
szabi__memo #612 üzenetére
Neked és hedgehog-nak köszi az infókat! Találtam store-os link-et a Google Pay-re, de azt mondja egy 6.0.1-es Androidra, hogy nem támogatott eszköz, holott a MasterPass-t használom vele...
-
mitlageri
csendes tag
válasz
brainticket #616 üzenetére
De nem 306,34 forintot adna 1 euróért, hanem 100.000 forintért adna 306,34 eurót, szóval 100.000/306,34 => 326.43 forintot ad eurónként
-
brainticket
aktív tag
valamit nagyon nem értek,
akartam most utalni Magyarországra,
ha a HUF zsebből utalok akkor ugye tiszta, egy az egyben leveszi,
viszont most az EUR-ból akartam utalni mert épp megint durva gyenge a forint, 327 körül,
de az utalásnál azt írja hogy 306.34-t adna az euróért ami egy vicc az aktuális árfolyamhoz képest.
Ha nem a zsebbe előre átváltott HUF-ból utalok akkor ennyire lenyúl a Revolut hogy 20 Forintot keres egy egy eurón? -
hedgehog
senior tag
válasz
szabi__memo #612 üzenetére
jé tényleg, most nekem sincs fenn, úgylátszik az oreo frissítés lekapta
-
Gergo_R6
csendes tag
Sziasztok.
Megérkezett az ingyenes Revolut Visa kártyám, a kártya aktiválására van valamilyen időkorlát szabva, vagy ha akarom fél év múlva is aktiválhatom? -
hedgehog
senior tag
válasz
sajti_pajti #610 üzenetére
Nah, akkor az mégse masterpass. Legalább végre használható lesz a Pay alkalmazás is a mobilomon... az lesz a negyedik amivel fizetni tudok majd
Viszont nem lennék majd a Revolut FB-oldal adminjainak a helyében, egy felbőszült iPhoneuser-horda fogja a fejüket követelni
-
hedgehog
senior tag
válasz
szabi__memo #604 üzenetére
A németeknél inkább a terminálokkal van baj, amikor én kinn jártam a haveroknál, elég kevés helyen volt NFC képes verzió, és a pénztárosok nem is vannak még eléggé ráállva (értsd a paypassos kártyát is dugdosták az nfc-s terminálba is).
-
hedgehog
senior tag
válasz
MrPeekaboo #605 üzenetére
Igazából az van, hogy az Androidban az NFC-s fizetésre, pontosabban az NFC-chip ilyen célú elérésére van rendszerszintű szolgáltatás. Aztán ezt tudja használni egyrészt a Google Pay, másrészt a Mastercard Masterpass nevű megoldása is. Ezt a Masterpass-t használja a Simple is, meg a GránitPay, MKB Pay, és a KHB mobiltárcája is (a Telenor nem Masterpasst használ, de az is működik néhány telefonon).
Szerintem ha a Revolut elsején nem az ApplePayt jelenti be, akkor ezt a Masterpassos androidos fizetést fogja. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
MrPeekaboo #605 üzenetére
Olyan. Viszont nincs magyarországi Pay. A bankok a MasterCard megoldását használják. Neked is lehetne, mert a Google nem tiltja mint az Apple
-
MrPeekaboo
senior tag
Ha már szóbakerült a Google Pay, akkor ez a fizetési forma kvázi olyan, mint az Apple Pay, hogy van egy rendszerszíntű szolgáltatás vagy app, amiben a szolgáltatásra szerződést kötött bank kártyáit beregisztrálhatom és utána érintés nélkül fizethetek? Ha igen, akkor a Simple esetén az OTP már szerződött a Google-lel vagy valami open API-t használ az app-jában?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
brainticket #603 üzenetére
80 milliós ország. Sokan fogják használni
-
brainticket
aktív tag
válasz
szabi__memo #602 üzenetére
mondjuk a németeknél talán senki nem ragaszkodik jobban a készpénzes fizetéshez, ha próbálkozik is ilyesmivel a google, sokan nem fogják (még) használni
-
szabi__memo
nagyúr
De hogy ne csak a Revolutot szidjuk
a Google sem kapkod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Politika
- EAFC 25
- Óvodások homokozója
- Milyen autót vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest