- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (apollo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz Aethelstone #4195 üzenetére
Én most azt tettem már fel.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok. Huawei p20 után ez a Xiaomi mi 10T pro mennyire lenne előre lépés? Illetve gyári software tökéletes a minden napokra, vagy romolgatni kell?2simmel telenor és digivel mennyire használható a készülék?Bocs a sok idióta kérdésért de még sosem volt xiaomi telóm.
-
MeexS
tag
válasz Nagyfejű #4203 üzenetére
Szia,
Nekem ez a harmadik Xiaomi telóm az utóbbi 3 évben.
A személyes véleményem, hogy az utóbbi pár évben nagyon feljött a brand. Sajnos, már az árak is követik a fejlődést.Technikailag a Mi10T Pro egy tisztességes darab ár/érték arányban.
Nagy akksi, tisztes kamera és kijelző és persze a Snapdragon proci is elég erős. RAM van elég csakúgy mint tartozékok. Nekem egy dolog hiányzik az pedig a vezeték nélküli töltés... dehát minden nem lehetAmi a ROM-ot illeti... szerintem nincs semmi baj a gyári ROM-mal átlag igényeket kielégíti.
A "romolgatás"-ra akkor van szükség ha például szeretnéd ha a hívás rögzítő működne (az EU-ban eladott készülékeken az eredeti dialer és kontakt le van cserélve a Google cuccaira, (ami persze ízlés kérdése) amiből az kimaradt az EU-s adatvédelmi dolgok miatt.
ROM-ot cserélni még talán a jobb finom hangolás miatt is érdemes lehet vagy hogy megszabadulj a szükségtelen Appoktól(szerencsére nem vészes a helyzet)....DE hétköznapi használathoz ha nem akarsz vele foglalkozni akkor szerintem nem szükséges.Azt én pozitívumként kiemelném, hogy a gyári ROM-ban is van egy olyan lehetőséget amit úgy hívnak "2nd Space". Gyakorlatilag egy gombnyomásra kapsz egy szoftveresen teljesen elválasztott felületet (mintha két telefon lenne) ami között az adat cserét lehet konfigurálni ha arra volna szükség de egymástól függetlenül is működnek.
Annyit megjegyeznék a DIGI miatt, hogy a hálózat minősége (lefedettség, térerő stb) befolyásolhatja az akku időt. Szerencsére elég nagy az akksi.
Szóval röviden...a Mi10T Pro egy jó teló, tisztességes áron. Mivel elég sokat eladtak világszerte ezért a támogatás is elég jó mind a hivatalos mind a "fórumos" részről.
Remélem sikerült valamelyest hozzájárulni a döntés megkönnyítéséhez
-
Nagyfejű
aktív tag
Nagyon nagyon köszönöm a segítséget
-
kano
nagyúr
válasz Aethelstone #4208 üzenetére
Repülő nélkül esetleg?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Aethelstone
addikt
-
kano
nagyúr
válasz Aethelstone #4211 üzenetére
Legújabb Arrow este fél 11-től reggel 7-ig, 2 simmel standby-ban merült 44%-ról 29%-ra.
Ez fosch....„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz Aethelstone #4213 üzenetére
Hány simmel használod és mennyi %-ról merült mennyire?
-
őstag
válasz Dhampir #4207 üzenetére
Egy átlagos felhasználónak nincs nagy különbség. Csak az optika legyen megtörölve! Rengeteg tesztképem van a mobilokról és a fényképezőgépekről amiket használtam összehasonlítás képen, a régebbi telefonokhoz képest látványos a fejlődés de a mostaniak amiket használtam akkor pontosabb összehasonlítani ha kiteszem a gépemre mert egymás mellé téve a telefonokat és ott nézni nem reális mert Amoled, lcd, stb kalibráció miatt.
-
Nagyfejű
aktív tag
Igen, sikerült segítened a döntésben hétvégén megyek egy vatta új magyar garis 8/256 os modellért. Nagyon kiváncsi leszek milyen a huawei után a xiaomi, a huaweit imádtam, imádom csak a gogle hiánya miatt nem kell, teheratót vezetek és nekem ilyen olyan mokolgatás stb nem fér bele, ezért kérdeztem a romolast is.... Igazábol ami nagyon fontos gyors legyen, viber, shazam, navi, prima legyen na meg azért normális képet tidjak csinálni azért a sokszép helyről amerre járok. Azt hiszem akkor erre jó lesz a mi 10t pro.
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Most frissítettem volna TWRP- ből romot (Xiaomieu-t) , de encrypt van és nem fogadja el a jelszót. Pedig decrypteltem még az elején(pár hónapja) . Másik TWRP segíthet? Mintha anno cserelgetni kellet volna a TWRP-t?
Tudja valaki,?
KösziMSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
MeexS
tag
válasz ricogsm #4218 üzenetére
Nekem is voltak gondok a TWRP/ENCRYPTION területen amikor lecseréltem a gyárit Xiaomi.eu-ra.
Azóta, mielőtt felrakom a frissítést szimplán kikapcsolom a PIN/Fingerprint stb opciókat amíg felmegy a frissítés.
Így eddig nem volt semmi gondom.Még nem próbáltam, de állítólag a Whylie felé 3.5.xx TWRP már jó, de sokan a Pitch Black TWRP-re esküsznek...csak infó szinten amit talán érdemes megnézni.
-
Casillero
tag
Feltettem a TW romot. Elején rollback baja volt, de a két első sor kitörlése a bat-ban megoldotta. Végén meg vmi fastboot lock hibát írt ki. Ettől függetlenül tökéletes. Kb mennyi a csúszás EEA és TW közt frissítésben? Jó lenne a MIUI 12.5.
-
zhata
senior tag
Szerintem a kamera úgy-ahogy elmegy. (A régi OP7 Pro-m kamerája azért jobb volt, különösen este.)
Viszont kínlódik a wifi kapcsolattal, néha még a net kapcsolattal is.Szinte naponta újra kell indítanom emiatt, utána persze minden rendben van.
A "közellenség" érzékelője kritikán aluli, telefonáláskor hiába viszem el a fülemtől akár 8-10 másodpercig is, kínlódik, amig valamit végre látok is a kijelzőn!
Gondolkodom a cserén. -
MeexS
tag
Én nem ítélnék olyan gyorsan ami a "közellenség" érzékelőt illeti. Nekem az előző telómnál egy Mi Mix 2S-nél is volt egy olyan időszak amikor például hívás vagy hangout használata után várni kellett amíg a kapcsolat mindkét fél részéről bontásra került mielőtt a képernyő "életre kelt". Az egyik Update után varázslatosan megjavult minden. Én is teszteltem közelség érzékelőt de azzal nem voltak gondok.
Wifi-vel soha nem volt gondom és a telefon részéről is csak annyi, hogy VoWIFI and VoLTE kicsit problémás de az úgy tűnik Xiaomi.eu ROM probléma mintsem a hardver.
Ami a kamerát illeti, magában nem rossz az... inkább a szoftver oldalon van mit javítani. Javasolnám, hogy próbáld ki a gcam valamelyik változatát.
Gondoltam, egy második vélemény nem árthat:-)
-
zhata
senior tag
Lehet hogy van rosszabb közelségérzékelő ennél is, de ez engem nem vigasztal.
Ha hazamegyek, sokszor percekig küszködik, hogy a wifit elérje, egyszerűbb újraindítani, akkor persze jó minden.
Olvass vissza, hogy - csupán egy teszt alapján -, mennyire gyalázták a kameráját, szerintem alaptalanul. Gcamot ha hiszed ha nem, régóta használok - több verziót is kipróbáltam -, este általában jobb a telefon kamerájánál, nappal meg kinek így, kinek úgy, ízlése szerint. -
Dimond G
senior tag
Sziasztok!
Holnap leszek tulajdonosa egy ilyen készüléknek!
Az lenne a kérdésem, hogy az aksi hogy teljesít 12.5 alatt?
2 nap megvan átlag használat mellett?
Másik kérdésem az lenne, hogy ALZA-tól vett valaki ilyen készüléket?
Melyik rom verzió van rajta? EEA? vagy a másik?
Köszönöm a válaszokat! -
MeexS
tag
válasz Zsocy155 #4231 üzenetére
Mivel így ismeretlenül nehéz a hangsúlyt megsaccolni ezért kezdésnek szeretném kiemelni, hogy semmilyen tiszteletlenség nincs ebben a hozzászólásban.... sőt,csak segítő szándék, ezért is említem az alább felsorolt lehetőségeket.
Gondolom a CIT menüben már mindketten megnéztétek a proximity sensor tesztet.
Ha nem akkor kb 5x a kernel verzióra kattintva a beállítások menü/minden beállítás alatt megtehetitek.
Azon belül a listában valahol ott van a proximity sensor... magyarázat ott található. Valahol lenni kellene egy kalibrálás menünek is de arra nem emlékszem, hogy hol van eldugva.
Így elég jól el lehet különíteni a szenzor gondokat a szoftveres gondoktól és ha megtaláljátok a kalibrálást az is segíthet.
Ha valóban gond van szenzorral akkor talán még garanciában meg kellene nézetni. Pár nap teló nélkül kevesebb bosszankodás nem?
Fentieken kívül a tokok típusa is befolyásolhatja a szenzort... könnyű átsiklani felette. Érdemes tok nélkül is kipróbálni, hogy jelentkezik-e a hiba.Amúgy azért gondoltam, hogy írok ide, mert az előző telefonomnál én szerencsés voltam ugyan, de sokaknak volt gondjuk, ami többségében tisztítással orvosolható volt (mert azért lássuk be, hogy főleg nyáron az arcról azért jut ez az a telóra) és azért jobban megéri a CIT menüben megnézni esetleg kitisztítani mint akármennyit fizetni ugyanezért a szerviznek:-)
Ennyi... remélem hasznosnak találjátok. -
ntomka
nagyúr
válasz Zsocy155 #4231 üzenetére
Ultrahangos szar van benne amit csak akkor kapcsol be ha bizonyos feltételek adottak. Nem elég neki, hogy a híváskezelő aktív ami alatt nyilván végig figyelnie kéne a közelséget, hanem még a mozdulatot is figyeli. Ha nem utal rá a telefon mozgása, hogy a füledhez emelted, akkor nem kapcsolja be és a kijelző így nem is reagál. Na ez a része is szarul van implementálva. Már kezdem amúgy kiismerni, csak úgy kell fülhöz emelni a telefont, mint egy robotkar, szép ívesen. Így már legalább 70%-os a pontosságom.
ツ Headphones on - World off
-
Tiédetis
senior tag
Közelségérzékelő: még szerencse, hogy van egy kereső a fórumon, így ha valakinek ilyen problémája van, és veszi a fáradtságot a kereső használatára....
Persze sokkal egyszerűbb szapulni és várni...
Soha nem volt gondom wififel, pedig rohadt sok helyre tud csatlakozni.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Zsocy155
őstag
válasz Tiédetis #4235 üzenetére
Egy egyszerű felhasználó, aki nem is halott a mobilarénáról az mit csináljon?
Én év eleje óta figyelem a topicot. Eddig az indonéz rom illetve egy alkalmazás segített a problémán. Nekem az alkalmazás nem segített, rom-ot bootloader nyitással stb. nem szeretnék csinálni, hogy normálisan működjön egy telefon. -
kano
nagyúr
válasz Zsocy155 #4236 üzenetére
Az alkalmazás nekem sem ért semmit. Nem is értem, hogy mit is csinál(na) az az alkalmazás.
-
faja0124
tag
Meg jelent az indonéz 12.5
[link]
Bocsi ez az indiai[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Zsocy155 #4241 üzenetére
Engedélyezni kellene egy szervizt ami állandóan fut vagy resetelné az érzékelő adatait. Egyik sem az igazi. Az a baj, hogy ugyan úgy van olyan, hogy elemelem az arcomtól a telefont és sötét marad a kijelző. Ráadásul többször van olyan, hogy hívás nélkül is elsötétül a kijelző. Szóval nem jobb a helyzet nálam.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Én is megnéztem régebben az appot. Nekem sem volt jó semmire.
ツ Headphones on - World off
-
Tiédetis
senior tag
Akkor nyilván az enyém kivétel
Cserélni akartam a telefont.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
indy1984
csendes tag
Sziasztok.
Mate10-rol valtanek 10 T Pro-ra, vagy Zenfone 7 Pro-ra.
Nagyon erdekelne h mi a velemenyetek a MIUI biztonsagarol (ugy altalaban: third party stuff, data security, stb.)
Valamiert jobban "bizom" az Asusban biztonsag teren, ugyanakkor a 10 T pici jobban egyben van (nincs mozgo alkatresz).[ Szerkesztve ]
-
shifty85
tag
Sziasztok!
12.5.1.0-ás frissítés (OTA) van pár dolog, ami furán működik. Pl nincsenek az ikonokon értesítések (jelvények), így ha valaki keres, sms-t küld stb, kizárólag a felső értesítsi sávon jelenik meg. NFC-t automatikusan bekapcsolja... Ha pl egy mappában 12 alkalmazásnál több van, akkor jobb oldalt és alul a mappa megnyitása után csík jelenik, meg, olyan, mintha görgetni lehetne...
Nem volt gyári visszaállítás, ha van rá mód, nem is nagyon szeretnék... De ez a frissítés nem a legjobb eddig...Valakinek az ikon értesítésre ötlet?
-
rolandi350
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit ügyes voltam, gondoltam felrakom XiaoMiTool V2-vel a legújabb 12.5-ös EU-romot hát tégla lett belőle.
Nem elsőre babrálok már ilyenekkel de most ebben nem vagyok a toppon, hogy mit is kellene tennem. Tudna valaki linkelni valamit?
adb-n keresztül pc-ről parancssorból nem lehet feltolni rá valahogy egy másik 12.5-öst úgy hogy ne legyen tégla?
Azt se tudom pontosan honnan töltsek romot.
Rátalátlam [link] erre itt, de itt nem látom a letöltési listában a 10T Pro-t, csak simát és Litet + ha jól látom nem EU-s.
Valaki ki tudna segíteni 1-2 hasznos linkkel, leírással? Nagyon megköszönném.
Elég nagy gondban vagyok mert nagyon kellene holnap a telló, bár tudom ettől nem változik semmi, de azért nagyon köszönöm ha valaki megmutatja az irányt.Szekr.:
-fastboot működik, legalább is betölti a tellón.
XiaoMiTool V2 nem tudja javítani mert nincs benne a listában a tellóm.[ Szerkesztve ]
„Ha megváltoztatod a szemléletedet, megváltozik az, amit szemlélsz." (Dr.Wayne W. Dyer)
-
kano
nagyúr
válasz rolandi350 #4247 üzenetére
Egy OTG pendrive-ra lenne szükség egy ha van fastboot mód akkor mehet rá a TWRP (valamelyik).
Ha fent van a TWRP akkor én visszatérnék egy 10-es droidra. Az összefoglalóban vannak linkek.
TWRP-t fel tudod tenni?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
rolandi350
csendes tag
Sikerült TWRP-t varázsolnom rá, és egyelőre töltöm innen ezt a recovery-s verziót: [link]
Valahogy már csak fel kellene varázsolnom a fájlt a tellóra és mehet az install.
Remélem így már nem lesz tégla.
Nekem a legújabb EU-s ra lenne szükségem azért próbálom ezt.Szerk.: Az összefoglalót fent csak most látom
Felraktam előbb a 12.0.14-et és működik, siker.[ Szerkesztve ]
„Ha megváltoztatod a szemléletedet, megváltozik az, amit szemlélsz." (Dr.Wayne W. Dyer)
-
kano
nagyúr
válasz rolandi350 #4249 üzenetére
Ok, OTG pendrive kellene. Azzal a legegyszerűbb!
Tudod, hogy kell félteni TWRP alól pontosan a romot?
1. Full wipe
2. Format Data
3. Rom install.
4. Reboot recovery-be egyszer (bár ez lehet, h gyárinál nem kell, de nem vesztesz vele semmit).
5. Reboot system.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Filmvilág
- BestBuy topik
- Autós topik
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Battlefield 2042
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest