- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (apollo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Lenne jó pár kérdésem.
Muszáj a C: meghajtón legalább 15 GB helynek lennie? Más meghajtóról nem lehet ezt csinálni? Miért kell az Mi Flash-t a C: meghajtóra tenni egyenesen a gyökérbe? Miért nem lehet találni telepíthető MI Flash-t úgy , hogy elvileg telepíteni kéne az állítólagos hivatalos oldala szerint? Miért mindenhol csak a .zip van? -
Sonoe
csendes tag
Sziasztok!
Néha a telefon nehezen küldi el az smseket. Van hogy 1-2 percet is kell várni.
(12.1.5 Stabil, Messages verzió: 7.0.039)
Gyorsítótárnál is töröltem az adatokat de változatlan. Valaki tapasztalt már ilyet? -
őstag
válasz blendész #3848 üzenetére
Én több készüléket próbáltam és használok, sok kép is van összehasonlításképpen. Én nem használom 108 mpxbe elég az egynegyede. Képminőségbe nagyon jó, összehasonlítás képen nem tudnék másikat mondani, az S21+ kétszer annyi, sajnos a Huawei kilőve a gugli hiányában. Én is P30 Pro-ról váltottam, de azért még keresgélek.
-
bodoraudio
aktív tag
A Waze hangja nálatok is akadozik?
12.1.5 gyári rom. -
kano
nagyúr
Igen, a Miui sms-nél is ez van. Szóval valószínű Miui betegség. Próbálj meg másik sms-t letölteni.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
blendész
tag
Sziasztok!
Végigolvasgattam pár hónap anyagát, de a kamerával (ami számomra a legérdekesebb lenne) kapcsolatban elég vegyesek voltak az érzelmek. Volt, aki borzalmas közeliket posztolt, volt aki szerint a dinamika szar. Mi most a helyzet? Változott valamit az esetleges frissítésekkel? Vagy nem is volt szar? (DXO 118 pontja nem rossz eredmény, akkor sem ha labor)
Illetve, ha van tuti beszerzési forrás, az is érdekelne.www.meszlenyiandras.com
-
ntomka
nagyúr
válasz blendész #3863 üzenetére
Tényleg elég vegyes a kamera. A dxomark tesztje valamelyest stimmel, amiket ott csináltak képeket viszonylag könnyű reprodukálni, azokat tényleg tudja. IRL viszont ezernyi helyzet van, ahol kijön a gyengesége. Annyira nagy az érzékelő, hozzá pici helyre van a lencse bezsúfolva, hogy megfelelő fénybeesési szögnél elkerülhetetlen egy jó nagy lens flare. Ha meg totál erős fény (nap főleg) felé fordulva fotózól, akkor befátyolosodik az egész kép, össze-vissza törik a lencsén. Engem ez utóbbi zavar a legjobban. Illetve nehéz közelieket fotózni is a lencse méret miatt, mert elhúzza a széleit.
Viszont vannak bőven pozitívumai is a kamerának. A felbontás miatt baromi részletes képeket lehet lőni vele, megfelelő fénynél a makró is használhatóan teljesít, a 2x-es digitális zoommal is nagyszerű közelieket lehet csinálni, mert van miből vágnia bőven a szoftvernek, a széles látószögű lencse is teljesen jó képeket készít, igaz az kevés fénynél már érezhetően alulteljesít. A képstabi is remek videóknál.ツ Headphones on - World off
-
blendész
tag
Köszi szépen!
A főkamera közelfényképezésnél honnan válik ramattyá? Azt láttam, hogy ahol pl egy mobillal akarták kitölteni a teljes képmezőt, ott szinte értékelhetetlen volt már. Egy A/4-es papír méretű témával kitöltve a képmezőt, már oké a minőség? Vagy még az is túl közel van?Ha valakinek van kedve fényképezni egy kicsit, akkor lefotózhatna egy-egy A/5, A/4, A/3, A/2 méretű területet egymás után, és azonnal kiderülne, hogy mi az a távolság, ahol már erőre kap a főkamera. Ilyen jellegű tesztet kültéren, nappal lenne érdemes csinálni, hogy a fényhiány ne zavarjon be. Síkfelületet (pl házfal) érdemes választani és arra teljesen merőlegesen fényképezni. Nagyon örülnék, ha valaki kapható lenne erre, mert viszonylag sok közelit szoktam lőni, és ilyen tesztet nem találtam sehol.
www.meszlenyiandras.com
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Csatlakozom a csapathoz egy Mi 10T-vel (nem Pro, nem érdekel a kamera). Egyelőre a bootloader nyitásra kell várnom, mert xiaomi.eu vagy hasonló ROM-ot szeretnék rá.
Két kérdésem van:
1) Az Összefoglalóban lévő TWRP (apollo) jó a 10T-re és a Pro-ra is, vagy utóbbira külön apollopro van?
2) Tudtok ajánlani strapabíró tokot meg üvegfóliát? Szoktam bicajozni és volt már sajna, hogy leesett róla a telefon, és nem szeretném, ha törne...Köszi,
GáborI believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. (The Joker)
-
Leslie1966
senior tag
A mai napon megváltam az MI 10T Pro-tól, búcsúzom a fórumtól, köszönöm mindenkinek a segítségét és örülök, segíthettem pár embernek.
Garmin Fènix 7X Solar, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Watch 3, Huawei Watch GT 2,
-
grinapo
csendes tag
válasz blendész #3865 üzenetére
Abszolút nem a kérdésre válaszolok, de hátha valakit érdekelt, hogy mennyi az igaz a 108 Mpx-ből és mennyi az illúzió:
Szóval tényleg nagyobb a felbontás, és érdekes módon a várttal ellentétben a színek is kontrasztosabbak lettek noha elvileg negyedannyi érzékelés érzékel. Ez a kép egy másik téma kapcsán készült, de gondoltam hátha valakit érdekel.(A kép egyébként egy 8-10x zoom az eredeti kép egy igen picike részére, maga a target tőlem 250 méter.)
-
ntomka
nagyúr
válasz blendész #3865 üzenetére
Attól függ mennyire közel az a közel. Egy embert portréban fotózva nem zavaró, sőt, szuper képet csinál. Dokumentumot már nem olyan jó vele fotózni. Nem rég kellett személyi iratokat fotóznom, de elővettem a régi telót hozzá, annyira elhúzta a szélét.
ツ Headphones on - World off
-
akibor000
aktív tag
gyerekek...hogy tudok ennél a telónál külön hangot beallitani az sms jelzésére, email jelzésére és a viber jelzésre...?
nálam most minden jelzéshang ugyanaz...zavaró nagyon...
köszi -
blendész
tag
válasz akibor000 #3877 üzenetére
Sok visszajelzést hallani, hogy a főkamera (amiben ugye a legjobb a szenzor) a közeli képeknél elvérzik. Az érdekelne nagyon - talán másokkal egyetemben - hogy mi az a távolság, ahonnan már jó képet ad. Ennek a megállapítására gondoltam ki ezt a tesztet. Ha lefényképeznénk mondjuk egy napos házfal különböző méretű felületeit, vagy szintén a szabadban különböző méretű nyomtatott papírokat, akkor választ kaphatnánk arra, hogy mekkora a legkisebb téma, amivel ki lehet tölteni a képmezőt és még jó minőséget produkál a főkamera.
Tehát ha egy A/4-es papírlapot (vagy azzal egyező méretű részletgazdag felületet) befotózol úgy, hogy kitöltse teljesen a képet és még élesek a képszélek, akkor az jó hír. Lehet próbálkozni egy kisebbel, mondjuk egy A/5-ös méretűvel. Gyanítom, hogy ott kezdődhetnek a bajok. Ha az A/4-es papírnál is életlenek a szélek, akkor érdekelne, hogy mondjuk egy A/3-as méretű témánál már éles-e mindenhol.www.meszlenyiandras.com
-
rolandhun95
tag
Sziasztok! A napokban szemezgettem ezzel a telefonnal, de közben jött a gsmarena-ra egy long term review május 3.-án. [link] Ebben nagyvonalakban szó esett arról, hogy egyes app értesítések nem jönnek meg néha, vagy csak jóval később. Rossz RAM kezelés (bezár appokat a háttérben) Ha valaki autó bluetooth-szal használja, nem csatlakozik autómatikusan vissza rá, Gps nehezen talál jelet (?), Illetve volt még olyan is hogy rossz a közelség érzékelője telefonálásnál, és beszéd közben állandóan megnyom a képernyőn valamit a fülünk, illetve kihangosításnál nagyon rosszul hallanak.
Ezek közül bárki tapasztalt valamit? Köszönöm. -
kano
nagyúr
válasz akibor000 #3882 üzenetére
Ezek szerint ez működik a telefonnal? A jellemzőknél az van írva, hogy 1A. Tényleg csak ennyivel tölti?
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz rolandhun95 #3883 üzenetére
Igen, mindet.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
darthsmoke
Korrektor
-
ntomka
nagyúr
Igen. Az app bezárás valamennyire kezelhető, ha az ember végig megy a beállításokon. Az értesítések nekem mondjuk rendben megjönnek. Bluetooth felemás. Headsetemhez automatikusan csatlakozik ahogy kell, de hangszórómhoz pl kézzel kell minden alkalommal csatlakoztatni. GPS-szel nekem nincs gondom, gyors és pontos. A közelség érzékelő tényleg szar. Ez ilyen xiaomi sajátosság.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
sajby
senior tag
A közelség érzékelő,valahogy xiaomis bug
-
sajby
senior tag
válasz rolandhun95 #3891 üzenetére
Passz,nekem nincs ilyen telóm,csak szemezek vele
CSaládban van Redmi és onnan jön ez a hiba észrevétel. -
akibor000
aktív tag
-
kano
nagyúr
válasz darthsmoke #3886 üzenetére
Viszont ezek mindegyike kezelhető egy indonéz rom használatával.
-
akibor000
aktív tag
-
kano
nagyúr
válasz darthsmoke #3897 üzenetére
Ahogy gondolod.
-
laciegy
csendes tag
válasz darthsmoke #3897 üzenetére
Lassan egy hónapja használom és semmi bajom nincs vele, a problémákat amiket fent leírtak semmit nem tapasztalok belőlük, így jobban belegondolva egy kicsit botrányos a Global rom.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest