- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Aki nem viszolyog a Win 10-től az örülhet. Június 1-én elérhető lesz Mi 4-re a speckó Win 10.
-
Shyciii
veterán
válasz Barthezz2 #1156 üzenetére
Hát nem tom. Engem ez nem mozgat meg. Van céges telók között Windows Phone-os is, de én gyűlölöm a korlátoltsága miatt. Amióta páran azzal dolgoznak nálunk, azóta mélyebbre látok benne, és a szokásos korlátoltsága mellett olyanokat is tapasztalok, amitől végképp megutáltam. Céges levelezésre (is) a legxarabb platform, pedig illene jobban kezelni az Exchange levelezést (ha már MS), mint mondjuk egy Androidnak, vagy iOS-nek.
-
Shyciii
veterán
válasz Tomi_Ohl #1162 üzenetére
Én nekem a kíváncsiságom nem terjed ki addig Sajnos így is foglalkoznom kell majd vele a céges WP telefonokon. Elég lesz azokon szenvedni
Viszont az jobban érdekel, hogy a telónkra elkezdték portolni az Oppo Fin 7 ColorOS kameráját. Egész jól áll már. Ha rendberakja a fejlesztő, akkor leválthatja nálam a Better Camera-t[ Szerkesztve ]
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Shyciii #1165 üzenetére
Launcher csak egy kezdőképernyő, minden más marad, szóval mégsem olyan. Ha még egy téma is van, akkor már közelebb lehet járni, arról nem is beszélve, ha néhány appot is beszerzünk, mint a szóban forgó kamerát.
Amúgy most a PAC-en MIUI launcher van fönt, még egy téma kéne, de az meg fizetős.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Shyciii
veterán
válasz Tomi_Ohl #1166 üzenetére
Azért ez nem így van. A launcher kezdőképernyő (asztalok), ikonok, app drawer, widgetek, animációk, lockscreen. Egy rendes launcher jóval összetettebb mint egy kezdőképernyő. Régen pl próbáltam a Launcher7-et. Ha a beállítások menüt nem hozom elő, akkor simán össze lehetett téveszteni egy WP7-es telefonnal, csak annál többet tudott, mert képeket is lehetett a Tile-ok hátterének berakni, de ugyanúgy kellett mindent benne csinálni.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Shyciii #1167 üzenetére
"kezdőképernyő (asztalok), ikonok, app drawer" - Igen, ezt egybe vettem.
"widgetek" - már ha van saját, ha nem, akkor csak azokat használhatod, amiket máshol.
"animációk" - csak az alkalmazás megnyitási, pl bezárásira se feltétlen hat, de hathat, többire meg végképp nem.
"lockscreen" - már ahol, de oké, elfogadom.
Ehhez hozzá jön az általam használt MIUI Launcher esetén a Témák app is.
De nem csak a beállítások menü nincs benne, hanem pl a Tárcsázó, Névjegyzék, Üzenetek, Galéria, Zenelejátszó, Fájlkezelő, Kamera, Email, Számológép, Óra, Naptár, stb is hiányzik... Szóval azért egy launcher csere nem ér föl egy másik ROMmal.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Shyciii
veterán
válasz Tomi_Ohl #1168 üzenetére
Most ne azokat a gagyi launchereket nézd, amiket lassan már Kis Pistabácsi is felrak, mert programozónak tartja magát Ezekből a programokból olyat töltesz le magadnak, ami neked tetszik, és nem amit a rendszer erőltet rád... Pl nekem a CM 12.1-es névjegy, tárcsázója, üzenetkezelője sokkal jobban bejön kinézetre, de legfőképp funkcionalitásra, és könnyen kezelhetőségben. De ha akarom akkor teljesen más tárcsázót használhatok, mint pl a profi ExDialer-t. De ez minden programra igaz. Épp ez a jó az Androidba, hogy olyat állítasz össze magadnak amilyet te akarsz, és nem amilyet a gyári fejlesztő erőltet Rád.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Shyciii #1169 üzenetére
Akkor mondd, mire gondolsz. Mondj egy példát egy olyan launcherre.
Az más dolog, hogy beszerzel más Dialer stb appot. Illetve ha arról van szó, hogy összevadászol mindenféle appokat, akkor ne csak launchercseréről beszélj nekem.
Nekem a launcher a Home.apk-t jelenti (vagy bármi is legyen a neve), a Tárcsázó, Üzenetek, Galéria stb már külön appok.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Shyciii
veterán
válasz Tomi_Ohl #1170 üzenetére
Lgeutóbb a Solo Launchert használtam, bár ott ha jól tudom már külön bontották pl a Solo Lockscrennel vagy hogy hívják. Egy ideig ezzel próbáltam a MIUI kinézetet megszokni. Ennek is van pl saját widgetjei. Ha jól rémlik témázni is ugyanúgy lehet. De ez se maradt fent sokáig, mert ez a minden ikont kipakolok az asztalra elvvel továbbra sem tudok azonosulni.
Már ne haragudj, de szerinted a ROM az csak home.apk -ból áll? (Amit persze nem így hívnak, és soha nem is láttam ilyen névvel, pedig jópárat láttam már). A MIUI-ban levő launcher is csak egy launcher, semmilyen program nem tartozik hozzá. Ugyanúgy össze van ollózva, mintha te raknád fel magad. Ha bontottál már darabjaira romot, akkor tudhatnád, hogy a gyári romok is darabokból vannak össze rakva, semmi extrák nem csinálnak a gyári fejlesztők, semmi voodoozás nincsen. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz Shyciii #1171 üzenetére
Oké, Solo launcher, még mindig nem olyan, mint amire gondoltam.
"Már ne haragudj, de szerinted a ROM az csak home.apk -ból áll?" hol mondtam ilyet? Nyilván az összes többi app apk-ján kívül vannak framework fájlok, különböző libek, stb, az összes fájl, ami a /system mappában van.
"(Amit persze nem így hívnak, és soha nem is láttam ilyen névvel, pedig jópárat láttam már)." csak mondtam egy rövid elnevezést (de mondhattam volna Trebuchet.apk-t vagy MiuiLauncher.apk-t is, csak ennek a nevében nem vagyok biztos). Amúgy nincs igazad, Xperiákban így hívják.
"A MIUI-ban levő launcher is csak egy launcher, semmilyen program nem tartozik hozzá." igen, te mégis az ellenkezőjét akartad nekem bemagyarázni. Amúgy a most fentlévő verzióba be van építve a Témák app is, ebben meg még Tárcsázó, Üzenetek és Email is van beépítve.
"Ugyanúgy össze van ollózva, mintha te raknád fel magad. Ha bontottál már darabjaira romot, akkor tudhatnád, hogy a gyári romok is darabokból vannak össze rakva, semmi extrák nem csinálnak a gyári fejlesztők, semmi voodoozás nincsen." itt meg már tényleg eltérsz az eredeti témától, és én is valami hasonlót írtam az előbb, csak más megközelítésből.Szerintem elbeszélünk egymás mellett, mert most meggyőződtem róla, hogy te is ugyanúgy tudod a dolgokat, mint én.
Visszatérve az eredeti témára: jó lenne egy ColorOS ROM, mert egy kamerán meg egy launcheren (home.apk vagy akármi hasonló) kívül az összes többi app és az egyedi framework, stb is kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Tomi_Ohl #1172 üzenetére
Lehet, de Xperia-m nem volt még, és soha nem is lesz Sony telefonom. És ahogy az elmúlt 2 év eladásait nézem nem csak nekem ez a véleményem. Nagyon úgy néz ki, hogy örökre elásták magukat
De miért kellene ColorOS ROM? Miben tud többet, mint amik most elérhetőek a telónkra? Már így is annyifélét telepíthetünk, hogy lassan már túl sok lesz. MIUI-ból is csak a kamera alkalmazás tetszett, meg az időjárás, és slussz passz. A fájlkezelője is jó, de azon az elven működő már van, és többet tud: MiXplorer. Nem látom, hogy a ColorOS mit tud, amit mi nem kaphatunk meg, ha akarnánk (kivéve még a fényképező alkalmazását, mert az tényleg nagyon jó). -
Tomi_Ohl
veterán
válasz Shyciii #1173 üzenetére
Nekem azért még lehet Xperiám, ha majd lesz egy megfelelő jó árban.
Nem arról van szó, hogy annyival többet nyújtana egy ColorOS, hanem arról, hogy más. Kicsit egyhangú már a sok ugyanolyan kinézetű CM vagy AOSP alapú lollipop ROM. Igen, tudom, mindent alakíthatok bennük, de na, legyen egy, ami első bootolástól kezdve más.
De van is már ilyen "más" ROM, IUNI OS és FIUI. Azok tudtommal még Kitkat alapúak és Mi3-on random újraindulnak, de utánuknézek.[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Csatlakozom az Mi4 táborhoz is
-
leslien
nagyúr
üdv urak, vki vásárolt már innen vagy melyik oldal az ajánlott . választ előre is köszönöm
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
porkiy
aktív tag
Sziasztok, az miért van, hogy az 5.5.29-es fejlesztői óta nem tudom a MI PC suittal összekapcsolni a telót számítógépen? Azt hittem az 5.6.4-gyel jó lesz, de azzal sem megy...jelenleg pendrive-OTG-vel másolom a cuccokat telefonra..... :-(
-
enginev3.0
félisten
Itthon sehol nem lehet kapni mi4 64gb verziót? Magyar Garival
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #1186 üzenetére
Vagy az sem baj ha nem itthonról csak legyen rendes gari
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
ZolkoW
őstag
a WIN10-ről nincs még semmi konkrét tapasztalat?
a kínai nyelvű űrlapos jelentkezés már mintha lejárt volna...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
2thletme2day
őstag
Hali.
Telefonvásárlás előtt állok. A két eddigi befutó a Xiaomi Mi4 és a Huawei Ascend Mate 7. Tudnátok pár pozitívumot mondani a Mi4 mellett a Mate 7 ellenében?
-
Shyciii
veterán
válasz 2thletme2day #1189 üzenetére
Őőőő. Hát a Mi4 más liga, mint a Mate 7. Egyik telefon, másik phablet, így összehasonlítani se nagyon lehet.
-
monti0222w
addikt
válasz 2thletme2day #1191 üzenetére
Erősebb a grafikus csip benne, no nem sokkal, meg mivel adreno a játékok is erre vannak optimalizálva. A méret lehet mérvadó, mert ott van különbség, kinek mi passzol a kezében. A UI még ami más, az M7-en EMUI a felület a Mi4-en MIUI. Az üzem idő egyiknél se rossz, a kinézet, mind kettő igényesen van összerakva, jó anyagokból. Talán a fentebb írtak lehetnek azok a pontok amik dönthetnek.
-
petrson
senior tag
Kicsit unom már a fix tokokat, használ valaki mást? Pl. valami bebújtatós megoldás?
iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
Fejvadi
nagyúr
-
_Hodor_
tag
válasz 2thletme2day #1189 üzenetére
Szia itt az mi4 limitált mennyiségben egész jó áron van, elvileg a minideal megbízható bolt, de a szakik majd cáfolnak/megerősítenek
-
Dava
tag
válasz 2thletme2day #1196 üzenetére
Arra vigyázz, hogy az a 3G változat, nem a 4G.
-
Shyciii
veterán
No én vagy időlegesen, vagy végleg búcsúzom. Ha végleg, akkor további jó Xiaomi-zást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest