- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
holnapra mondják a "miui 7 global" stabil kiadást Mi4 re (is)
megnéztem az alpha-t, de csak fél szemmel - inkább a particionálás volt a lényeg. Teljesen MIUI maradt (természetesen), ez jó lesz mindenkinek, aki eddig szerette. Nekem a Google noti/Q-S működése jobban bejön.
AOSP - 2016.1.1 Ivan fut
- LTE modellen nincs videó felvétel (kamera), ez nekem új, de simán lehet, hogy a korábbi verzió két hete alatt egyszer sem próbáltam. Fényképező működik rendesen.
- Továbbra is néha nem érzékeli a home gombot (holott a rezgés megvan)
- Továbbra is a WiFi-t mondja a legnagyobb fogyasztónak, de ez legyen a legnagyobb baj.Ezektől eltekintve nekem eddig is minden működött, ezt csak valamikor nagyon éjjel sikerült elindítani, még be se laktam rendesen. MIUI-ra akkor térek majd vissza, ha a status sort nagyobbra lehet venni
-
Mr.C
őstag
válasz heidricha #3006 üzenetére
A home gomb hiba nekem sose jött fel, de ha jól tudom, neked MIUI alatt is problémád volt vele.
Kamera rendesen működik, én a snap camera-t használom, bár a 120 fps 720p-t sose tudtam semmivel se elérni... eddig a max 73 fps volt, Ivan MM 12.18-on (mert ugye az megy fel gyárira vagy merged partícióra)Nekem a legnagyobb fogyasztóm a wifi és egy ú.n. over counted valami, aről régen azt olvastam, hogy a body sensor engedélyhez van köze. passz....
Én vígan elvagyok Ivan-on, lehet megcsinálom ezt a beta MIUI-t csak a partícionálás kedvéért, hogy aztán a friss aosp rámenjen. Csak sok vele a macera azt sajnálom
sudo rm -rf /*
-
Tomi_Ohl
veterán
Az over counted igazából sokminden lehet. A telefon által előrejelzett fogyasztás és a valós fogyasztás közti különbség.
Egy példa: használtad a WiFi-t mondjuk fél órát. Erre a telefon meghatároz egy bizonyos fogyasztást. De a WiFi jel gyenge volt, ezért a valós fogyasztás több volt. Ez nálad az over counted-ben jelenik meg.
De persze a body sensor is okozhatja, meg a BT, kijelző, stb.
Az meg, hogy a WiFi eleve sokat fogyasztott, állítólag MM bug.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
heidricha
őstag
Nem, eddig nem volt vele gond, kimondottan csak a 12.18-ban és a 2016.1.1-ben jelenkezik. Tegnap pár-pár percre volt fenn vagy 4 féle MIUI, egyikkel sincs ilyen gond.
Te átállítasz bármit a settings/buttons részben?
A Wifi és a másik nálam is megvan. Összességében nem dráma a fogyasztás (kivéve repülőben, ahhoz az 1% / óra nagyon magas - ugyanennyi, ha minden be van kapcsolva, akkor is), de volt jobb, szerintem lesz is még.
A kamera kiderült, hogy nem általános. Nem ugyanaz, mint a MIUI alatt, de teljesen elfogadható.
Nem annyira macerás... updater alpha-12.17, utána updater alpha-12.29. ezt már úgy teszi fel, hogy kilép mirecovery-be, innen sejtettem, hogy vége a dupla system-ek, és úgy is lett.
A twrp-vel volt egy kis bajom, de az szerintem kikerülhető lett volna.
-
skylinerold
tag
Üdv mindenkinek! Segítség kellene. Van egy mi4 telefon ami most került hozzám. A készülék működik de nincs recovery menü. Nem lehet elindítani a hangerő fel + bekapcsolóval. Nem tudok semmilyen recoveryt telepíteni fastboot módban sem. Mintha nem lenne partició amire írhatna. Számítógép látja a telefon sd-kártyáját! Mi lehet a baj? Tud valaki segíteni?
Az emberekre néha rámutatott ujjával a szerencse, csak később derült ki néhányuknál, hogy a középső ujja volt...
-
ZolkoW
őstag
válasz skylinerold #3012 üzenetére
kikapcsolva hogy láthatja? vagy nem kikapcsolva? tuti, hogy igazi Mi4?
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Tomi_Ohl
veterán
Üdv!
Ha már felmerült a hamisság, CPU-Z-vel nézd meg az SOC típusát, az általában jól határozza meg (tehát rá lehet jönni, ha fake).Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
laci laci
addikt
Vagy még egy lehetőség, hogy a tárcsázóba be írod, hogy:-
*#*#3646633#*#*ha erre reagál, akkor mtk processzor van benne. Hamis.Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
ZolkoW
őstag
Jónapot!
valszeg amatőr kérdés, mert mindig előjön, de régebben mintha nem okozott volna gondot nekem... a FB Pages Manager (nem a sima Facebook app) nem értesít, csak ha megnyitom. minden engedélyezve vagyon pedig, és minden más, még a messenger programok is működnek rendben. mióta feltetem a Miband Notify V2-t, azóta szépen érkeznek a karperecre is. Szóval mit kell tennem, hogy ez is működjön?
Lehet, hogy mégis az app a ludas? régen mintha jártam volna így, hogy egy frissítés megoldotta, de most pl. nem látok olyan opciót sem, hogy a frissítések eltávolítása. Ennek nem kéne látszania? Mintha lett volna ilyen régebben. megnéztem, olyan appnál sincs, amit már biztos hogy frissítettem. asszemBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Mr.C
őstag
Facebooknál nekem olyan szokott lenni, ha a böngészőben meg van nyitva az FB (és aktívnak is kell lennie az oldalnak ha jól tudom), akkor az értesítések nem jönnek meg a telefonra. Sokszor jártam már így, hogy a gép bekapcsolva maradt, és a telefonra nem érkeztek meg az értesítések... mire erre rájöttem
Lehet a Pages-nél is ez a helyzet...
sudo rm -rf /*
-
Petykemano
veterán
A készülékemen MIUI 66.5.3(FNYUN) verzió van, ami 4.4.4 KTU84P android verzió. A készülék modellszáma: Mi 4LTE-CU
Érdeklőnék, hátha tudja valaki, akkor jobban tájékozott ebben a témában, hogy fog-e érkezni OTA rendszerfrissítés? Mert azt látom a hírekben, hogy van már MIUI7, amit fel lehetne tenni Mi4-re is elvileg, de ha nem muszáj, nem mókolnék vele kézzel.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
heidricha
őstag
válasz Fejvadi #3022 üzenetére
Aha... van benne valami, félreérthető volt. Csak az akart lenni a lényege, hogy az utóbbi időben elmaradtak a Mi4 heti frissítések, de most lesz Mi4 kiadás is. Eredetileg azt hittem - amit sokan mások is - hogy már Android 6 alapú lesz ez a kiadás, különben nem vesztegettem volna a biteket.
-
havri1
félisten
Egyszerűen nem tudom megoldani a GPS problémámat. Kezdem azt hinni, hogy hw gond, de ezt megcáfolja pár dolog, pl az, hogy több mi4 tulaj panaszkodik erre.. Most 5.8.9 van (MIUI6),és ez sem jó. Eldobálja a GPS jelet.
Ennyire gyenge lenne? A fém keret biztos nincs jó hatással..havri
-
cimp
senior tag
Én a múltkor kínomban már szétszedtem és a fém kereten a négy ponton ahol műanyag betét van benne, belül mintha érintkezők lennének! (még lehet, hogy antennának használja a fémkeretet?) Mindenesetre eleinte a legjobb GPS volt ami nekem telefonban előfordult, tehát nem valószínű, hogy a keret egyszer csak elkezdte zavarni. De engem is a gutaütés környékez tőle, hogy gyakorlatilag annyira sz.r, mintha nem is lenne benne GPS. Belül úgy néz ki, mintha festve lennének (valami grafit vagy fém alapú festékkel) az antennák, és lehet annak a kontaktja szaródik el. De nekem az sem kerek, hogy a teszt programok látnak holdat! sokat! és baromi nehezen fix-álja a pozíciót úgy, hogy közben azt írja 12m-es a pontosság! Ráadásul ha a teszt háttérbe kerül és csak navi fut akkor elveszti a holdakat. Szóval én leginkább arra hajlok, hogy a beszállító nem egységes minőségű modulokat szállított, és nem egyforma driver kellene hozzá. Tudtam olyan gps.conf -ot alá tenni, hogy pár másodperc alatt azt mondta, hogy fix a pozíció és nem is vesztette el, csak éppen a pontosság volt 5000m!
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
válasz petrson #3026 üzenetére
Azért is gyanakszom szoftveres illetve driver problémára, mert a múltkor elindítottam a gpstest-et, kis idő múlva kiírta, hogy pontosság 25m. Jöttek fel a holdak, amerikai, kínai, orosz összesen vagy 20 db, és ahogy egyre többet látott, annál kevésbé volt pontos a hely! A végén már 500+ méter volt!
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
Hát ha ez biztosan az a rom amivel jó volt, az rossz hír, mert az azt jelenti, hogy GPS modul (vagy antenna, vagy bus vagy akármi) egyszerűen tönkremegy.
-
cimp
senior tag
Na telefonáltam egyet. Ajánlottak egy gsm szervizes embert, aki xiaomikat is javít. Hát nincs jó híre. Azt mondja Mi4 betegség és nem is vállalja, mert nem a modul szaródik el benne, hanem az alaplapon valami.
-
heidricha
őstag
Esetleg van valakinek a környékeden ugyanilyen? Egy GPS status, vagy GPStest alkalmazással egymás mellé téve a vételképességet lehetne kb. ellenőrizni.
MotoG-hez képest nagyon gyenge a vétel a Mi4-en (az enyémen), de ettől még életszerűen teljesen jól működik. Hivatalos ROM-mal (MIUIHU) sosem volt semmi bajom.
Tegnap a hóesésben azt hittem, meg sem találja a holdakat sosem, de egy reboot helyretette a dolgokat - ez viszont AOSP MM, még semmi tapasztalatom nincs ehhez a verzióhoz.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
a magyar MIUI fórumon is van szervizes, azt hiszem.
Fejvadi, indítópultban benn, és minden engedélyt megkapott, de úgy tűnik, azután sem akar értesíteni, ha már kézzel indítottam a programot. beállításokban (a programéban is) turkáltam korábban, nem oldódott meg, hát reménykedem valami frissítésben, ami megoldja, mert emlékeim szerint volt, amikor működött
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
heidricha
őstag
válasz heidricha #3032 üzenetére
Ja, a MotoG kiröhögte a Nexus4-et is, utóbbi elég hasonló dolgot tudott, mint a Mi4. Szabadban OK, kocsiban OK (házak közt is jól működik, de a track már igen részeges), buszban határeset (vagy működik, vagy nem), otthon a nappaliban ablaknál is reménytelen. Ez ugyanígy volt a N4-en is.
Ugyanitt (nappaliban) eddig csak a MotoG volt használható, ez igaz. Talán még a gyerek Tesco-s telefonja, de ez egy másik történet -
-
havri1
félisten
Félre ne érts, örülök a sikerednek, de ettől az én és pár mi4 tulaj problémája még nem oldódik meg. Amúgy nekem is talál műholdat a lakásban, viszont menet közben eldobálja. Van, hogy órákig tökéletesen működik, viszont van, hogy ugyanazon az útszakaszon eldobálja folyamatosan. Random.
havri
-
heidricha
őstag
Az egy másik nappali. ☺
A telefon melyik modell? GPS eltér a W és az LTE közt?Más:
Ez a friss AOSP sokkal rosszabb a korábbinál. Semmi nem lett kijavítva, viszont a GPS kb. egyszer használható, utána nem talál egy darab holdat sem reboot-ig.
Plusz böngészés közben 10 perc alatt két lefagyást produkált épp az imént. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz Petykemano #3020 üzenetére
Ez valami bolti verzió lesz. Ha eddig nem jött, nem is fog rá már frissítés jönni, de amúgy is ajánlott lecserélni.
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Petykemano #3046 üzenetére
Azt, hogy az a bolt tette rá, ahol vetted. Kicsit módosítva van, ilyen MIUI verzió hivatalosan nem is létezik.
Különben nem nehéz váltani: miui.hu-ról letöltheted az új verziót, rámásolod a telefonra, majd a Frissítés appban kiválasztod és települ is.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
heidricha
őstag
... és egy másik telefon.
Mindig szerettem volna ilyesmit, de sosem jött össze. A MotoG jó lett volna, de annak más baja van.
A Nexusok, és a Xiaomi szerintem jól működik, de egyik sem kiemelkedő.
És lám, a tapasztalat sem segít, mert 2 készülék ég és föld lehet ugyanabból a modellből is. Nexus4-et is láttam az irodában 10mp alatt 6 holddal fixálni, ahol nekem egyik említett telefon sem látott egy holdat sem. Motorolát ott nem néztem sosem.Tok, MiKey nincs, csak rózsafa hátlap.
Juteszembe hátlap. Valaki írta, hogy nem csúszós matt hátlapot tudott valahol venni. Egy linket legyen kedves megosztani, ha olvassa ezt! Köszi!
-
havri1
félisten
válasz Petykemano #3049 üzenetére
Itt nincs zárt bootloader, vagy számláló, így minden visszaállítható, ha megvan az eredeti rom. A garancia bolti, vagy Kínai? Én úgy tudom, hogy XIAOMI-nál tök mindegy hol veszed, a gyári gari az él, imei alapján megnézheted te is.
[ Szerkesztve ]
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest