Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz taranis #4435 üzenetére

    Ha ezt tudnám, akkor nem tennék fel ilyen kérdéseket. :B
    Hibavisszának annyiban igaza van, hogy megszopattam saját magam ha nem tudom kisebb színtérre állítani a monitort. DisplayCAL-nak van vmi LUT generáló funkciója is ami elég közeli barátságban van a Resolve-val, van rá konkrét menüpont is.
    De még nem látom át annyira ezt a témát, hogy tudjam mi mire való és hogyan működik.
    Ezt próbálom kideríteni. Egyelőre a fotók kapcsán, hogy pontosan milyen workflow-t is kellene követnem (ideértve a konkrét beállításokat hardveresen és szoftveresen). Ha ezt egyszer elsajátítom, akkor majd foglalkozok a Resolve-val is.

    Jelenleg épp egy e-könyvet olvasok a színmenedzsmentről a kolléga javaslatára. Remélem választ kapok pár kérdésre belőle. De őszintén szólva tele a hócipőm, hogy kénytelen vagyok kiművelni magam ebből, hogy le tudjak adni egy nyavalyás színhelyes fájlt egy tetves labornak. :C :U
    Youtube-on olyan könnyűnek tűnt... Egyelőre még a monitoromat se ismertem ki, és még koncepció szinten se értem hogyan lehet átjárni a színterek közt és ez pontosan mivel jár felhasználói szempontból egy wcg monitor kapcsán.

    szerk:
    Egyébként fura nekem ez a monitor, mert az sRGB emuláció úgy 98%-ban megegyezik a laptopom képével nem színhelyes alkalmazásban, mint a desktop vagy mondjuk egy Chrome böngésző.
    Ha innen nézem, akkor tökéletesen működik az emuláció. De ha azt veszem, amit Ropi írt, akkor... akkor most mi a tököm van?! :))
    Ehhez értenem kellene a CMS működését is, vagyis inkább hogy mi van akkor amikor nincs CMS. Mármint OS szinten. Miért egyezik a kép nem színmenedzselt képen és miért lesz fakó a színtér emuláció egy színmenedzselt alkalmazásban?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák