- Amazon Fire TV stick/box
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer01
őstag
válasz MasterDeeJay #6549 üzenetére
Szívesen, az én régi 5.30-as verzióm is innen volt
-
Ereshkigal
őstag
Általában mennyi idő alatt érkeznek meg a licensz kódok?
-
betyarr
veterán
válasz Ereshkigal #6563 üzenetére
nekem kb. azonnal,amint kifizettem.
-
betyarr
veterán
válasz Ereshkigal #6565 üzenetére
spambe nem került?illetve van,hogy várni kell egy kicsit.mintha rémlene,hogy olvastam valahol.amúgy nyugi,ha nem jön meg,akkor vedd fel a supporttal a kapcsolatot.rendes a fejlesztő,nem fog átverni.
-
Csorbi
addikt
válasz Ereshkigal #6563 üzenetére
www.hdsentinel.hu oldalon vetted?
-
Ereshkigal
őstag
válasz Ereshkigal #6568 üzenetére
Bocs, én voltam a láma, benne van a számsor a vásárlást visszaigazoló levélben, csak valahogy egybefolyt a "Hard Disk Sentinel Professional Családi licensz" szöveggel. Meg igazándiból öt kulcsra számítottam, de akkor csak egy jár.
Viszont a kulcsot megadva se hajlandó a laptop SSD-jét öntesztelni, a SMART adatok is kicsit furán néznek ki. Ilyenkor mit lehet tenni? Gondolom még nem találkozott ilyen SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz Ereshkigal #6569 üzenetére
ha 5 külön személynek kell,akkor megbeszélheted a fejlesztővel,hogy 1 kulcs helyett ötöt adjon.nekem is megcsinálta.
-
Csorbi
addikt
válasz Ereshkigal #6569 üzenetére
Használd a legfrissebb verziót (épp ma jött ki új béta: [link] ) és ha akkor sem oké, akkor küldj riportot a fejlesztőnek (Riport menüpont)
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Arról a link-röl nem fog lejönni! (legalábbis nekem, mivel a magyar oldal mindig később frissül sajnos)
Erről már igen:
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Csorbi
addikt
válasz ElektrikusDE #6572 üzenetére
Köszi, jogos.
-
Derek V.
tag
Sziasztok!
Seagate ST2000DM001 típusú 2TB-os merevlemez esetében a Hard Disk Sentinel program alábbi problémát írja:
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 103 alkalommal.
Hirtelen rendszerleállás, összeomlás, újraindulás, "kékhalál" esetén vagy ha fájlok/mappák nem érhetőek el, érdemes ellenőrizni a csatlakozásokat, adat- és tápkábeleket. Ha megoldható, érdemes kábeleket cserélni az újabb problémák elkerülése végett.
Kicseréltem a Sata kábelt új fém biztosítósra, de ezek után is növekedett a hibák száma. (100->103)
Mi okozza ezt a hibát, annak ellenére, hogy kábelt cseréltem már? Mennyire probléma ez, mennyire kell ezzel foglalkozni? A merevlemez élettartamát hátrányosan befolyásoló tényező?
Segítséget előre is köszönöm! -
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Nem értem ha szinte csak chrome böngészésre használom a gépet, hogy lehet az hogy napi 9-10 Gb írás kerül az SSD-re.
Ez normális vagy jó lenne utána néznem miért van ez?Ma tűnt fel a dolog amikor a nyáron vásárolt Samsung SSD 860 QVO 1TB kondíciója 100% ról 98% esett. 2.7 TB az összes írt adatmennyiség. 1 TB-al még kiegyeznék na de 2.7.
Ha rosszul gondolom, valaki kérem magyarázza már el nekem miért van ez?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
King Unique
titán
válasz gezatata #6576 üzenetére
Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
Megnézed pl. a feladatkezelőben az I/O írás oszlopot bejelölve, hogy melyik folyamat mennyit írt az SSD-re. Ahol amúgy a böngészők, pl. a Chrome pont képes sokat írni a lemezre (példa).
De egyébként a napi 9-10 GB írás az kb. semmi, pláne hogy a 860 QVO esetében az adatlapja alapján a TBW = 360 TB az 1 TB-os modellnél, vagyis ilyen ütemben napi 10 GB-tal számolva kb. 98 év (!) alatt érné ezt el és az csak a garanciában foglalt íráslimit, nem feltétlen a tényleges amit bír a NAND, + közben van rá 3 év gyártói garancia. Vagyis nagyon sok értelme van emiatt aggódni, ja bocs, kb. semmi értelme nincsen...Legközelebb meg inkább a Flash SSD topikban, vagy az érintett böngésző (Chrome) vagy OS (Windows ...?) topikjában kellene feltenni az ilyen kérdést, oda való inkább.
[ Szerkesztve ]
-
gezatata
aktív tag
válasz King Unique #6578 üzenetére
Kedves Csorbi és King Unique köszönöm szépen a tanácsokat és a helytreigazitásokat.
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Egy ideig figyelemmel tudtam kísérni, hogy mennyit adat van írva az SSD-re, de most csak
ennyit ír: "A valós idejű teljesítménymérés nem támogatott ezen a lemezen."
Samsung SSD 860 EVO 500GBHDS 5.70 PRO vásárolt verzió.
üdv.
[ Szerkesztve ]
.
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
A Windows szolgáltatja az adatokat a HDS-nek, ha nincs adat akkor nincs mit mutatni.
[link] (Miért nem jelenik meg valós idejű teljesítmény információ?)
És itt a fórumban is volt már szó róla:
Ui:
Az én SSD-nél az Áttekintés fülön mutatja, és a Teljesítmény fülön is látható.
HDD esetén az Áttekintés fülnél nem jelenik meg, csak a Teljesítmény fülnél látszik.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Csorbi
addikt
válasz ElektrikusDE #6582 üzenetére
Én ezt értem, és szépen le is írtad, de a lemezre írt tényleges összes adat ott van az Áttekintés fülön, továbbra is.
Amire te utalsz, az valami teljesen más, láthatod hogy közelében sincs a teljes lemezre írt mennyiségnek.A kérdező az SSD-re írt adatmennyiségre kíváncsi, vélhetően a TELJESre, hisz az szokta érdekelni az embereket.
-
ElektrikusDE
senior tag
Igen, az egyiket a SSD-böl olvassa ki, "241,Lifetime Writes (GBytes)" ennek mindig meg kéne jelennie. (ahogy írtad is)
De nem ártana ha működne a másik is, (amit a Windows jelent) a hiba üzenet szerint viszont nála nem működik.
Erre írtam a megoldást.
De igazad van, arra nem kíváncsi.
-
Csorbi
addikt
válasz ElektrikusDE #6584 üzenetére
Még egyszer, utoljára leírom, nincs információnk arról, hogy ott nézte-e, ahol ennek lennie kell (Áttekintés fül). Neki a Teljesítmény fülön lévő infók tűntek (?) el, de az ebben az esetben irreleváns, mivel nem a valós írást mutatja.
-
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Akkor mégis az én hozzászólásom szerint járj el.
Fel is veheted a kapcsolatot a HDS fejlesztőjével, (teszt riport küldése) nekem már sokat segített!
[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
HD Sentinel 5.7pro win10-el nem indul el boot után. Mit tehetek?
(indítópultban benne van, feladatütemezőbe is betettem, PC neve más mint a felhasználói név, regisztrált program, admin jogok mellett) -
-
Hujikolp
őstag
válasz ElektrikusDE #6589 üzenetére
természetesen bent van, de nem indul
-
-
King Unique
titán
válasz Hujikolp #6588 üzenetére
Hát nem tudom te milyen Windowst 10-et és HDS-t használsz, de nálam több Windows 10-verzió és több HDS verzió (5.70 is) esetén is gond nélkül megy az autostart és pusztán csak a másik válaszban szemléltetett beállítás függvénye a programban, nem kell hozzá semmi egyéb módolás.
Ha esetleg portable változatot használsz, akkor meg eleve az a gond és ez esetben értelemszerűen teljesen telepíteni kellene a HDS-t.[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
válasz King Unique #6594 üzenetére
Szüzen telepítve, bepipálva, újraindítás után nem indult el. Nem tudom mi lehet a gond, de sikerült legalább elindítani most.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz King Unique #6594 üzenetére
Akkor nem indul el, ha az a felhasználó aki alá telepítve van, nincs belépve.
Ilyenkor szolgáltatásként kéne futtatni. (de én úgy sohase próbáltam)
De ezzel már nem akarom bonyolítani a felhasználó életét. (ha már bat filével megoldotta)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ElektrikusDE #6596 üzenetére
A telepítésnél alapesetben ahogy néztem nem is ajánl fel a program másik felhasználói fiókot, vagy telepítés csak a jelenlegi / minden felhasználónak lehetőséget, mint egyes programok. Meg az alap felállás nyilván az, hogy azzal a felhasználói fiókkal telepít a user, amelyikkel használni fogja a programot. Azt meg nem említette a kérdező, hogy több felhasználó fiókot használna, telepítés után másik fiókkal lépett volna be, stb. Aztán ki tudja mi van valójában, meg amit ír, az mindenképpen abnormális...
-
Dzsekó
addikt
válasz Hujikolp #6595 üzenetére
Ilyen nekem is volt. Feladatütemezőben a Hard Disk Sentinel elérési útja rossz volt. Én sem értettem, újratelepítés nem oldotta meg, csak ha szerkesztettem a feladatütemező bejegyzést erre:
"C:\Program Files (x86)\Hard Disk Sentinel\HDSentinel.exe" /AUTORUN
Talán az (x86) könyvtár nem stimmelt vagy a Hard Disk Sentinel nem stimmelt, már nem emlékszem, de nézd meg, hogy a tiéd hova van telepítve és a feladatütemezőben mi van beírva a "Program indítása"-nál.[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsekó
addikt
válasz SpongyaBob #6599 üzenetére
Nem kell bat fájl. Feladatütemezőben a HD Sentinel létrehozza magát, csak rossz az elérési út. Azt kell szerkeszteni. Illetve itt lehet ellenőrizni, hogy minden más rendben van-e (pl. user bejelentkezésekor induljon el, megfelelő user legyen ott, ne másik. stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple asztali gépek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- További aktív témák...
- SSD többféle, sata 2,5"
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs