Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • grex4

    aktív tag

    válasz hdsentinel #4622 üzenetére

    Köszönöm a kimerítő választ, itt reagálnék rá ha nem baj.

    Folyamatosan mentem az adatokat róla, a fontosak már megvannak szóval inkább csak a maradék miatt kérdeztem, hogy meddig él még. Már megrendeltem az új lemezt, csak egy laptoppal körülményes összehozni majd a mentést, meg előtte az új HDD-t is meg kéne járatni, windowst is tennem kell rá stb.

    Már a 2 helyett 5 pending sector van, két bedugott USB 2.0 port mellett is úgy néz ki, hogy nő, de ugyan úgy elszáll pár 10 giga másolása után. Lemez tesztet természetesen futtatok, de csak akkor ha megvan minden adat róla. (Ugye néha elszáll a géppel a kapcsolata, és inkább addig is mentenék mint tesztelgetnék)

    liksoft: írtam is, hogy USB 2.0 port (össz 3 db van) és a RACK minőséginek számít, 5V DC csatija is van, bár kábel hozzá nincs.
    Amúgy ez az egész usb-s vinyós dolog akkor életképtelen egy ötlet. 0,55 A van írva a vinyóra, amire egy usb 2 is kevés(főleg notebooknál?), viszont a "kisebbik" usb 2-s ággal fel sem pörgött a lemez, az USB 3-assal viszont elindult mindig simán, amikor ugye kell neki a max energia. Maga a HDD is sima netezés közben nyekkent egy nagyot, és általában semmit sem csinált ez a lemez (se indexelés, se defrag), csak adatot tárolt és "aludt" a rackben. Ha meg nem elég az energia akkor NE induljon el a rack, mert így minden hordozható eszköz kockajáték az adatokkal. Áramszünet esetén lényegében bármikor meghalhat a rackben lévő lemez, talán a PC-ben lévők kapnak még annyi energiát, hogy legyen idejük leparkolni. Összességében akkor elmondható, hogy én nyírtam ki a lemezt az USB3-as ág használatával. Most már bedugom mindkettőt, de így is halódik :)

    Úton van egy Western Digital 1TB (WD10JPVX) HDD, kérdésem most már csak annyi, hogy hogyan kell akkor a rackben működtetni? Mindkét ág bedugva és imádkozva, hogy ne legyen áramszünet. Vagy szerezzek külső tápot neki? Vagy az ODD helyére tegyem? Vagy mégis elég az 1 kábel míg van garancia? :D
    Van usb 2.0 elosztóm is, de abba sem lehet akkor dugni hisze 500 mah-t oszt szét az is....

    Kissé szerintem 2015 környékén nevetséges, hogy a mezei felhasználóknak ezzel kell még foglalkozni, sokszorosan túlbiztosítva és szerencsejátékot játszva ha notebookot vesz az ember.

    üdv

Új hozzászólás Aktív témák