- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor-KJ
őstag
Smart Switch megoldotta 2 gigából 10-15 perc alatt.
Aztán legyalúltam, belaktam és bevárom a fóliákat, tokot majd bevetés.
Ez a telefon még most is must have feeling.
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
Remus389
veterán
válasz csorbajeno #39152 üzenetére
Eléggé eltalált kis mobil ez, nekem nagyon tetszik a képernyője, a formája, és a sebessége is kielégítő, főleg ha lecseréled a gyárit egy Nova Launcher Prime-ra és beállítod, egész jó.
No meg az ára, 30 ezerért már kapsz, de ha rászánsz 40-45 ezret egy igazán kikímélt példányt is kifoghatsz.
Nálam a váltótípus valószínűleg az S10 lesz, de majd használtba, ha lement az ára, 2-3 év múlva, addig jó lesz a kis S6-os.
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Remus389
veterán
válasz csorbajeno #39154 üzenetére
Nem lehet hogy a fizikai Home gomb hiányzik? Én nem vagyok benne biztos hogy azt jó dolog elhagyni, úgy értem, jó érzés megnyomni, nem?
Én tavaly márciusban cseréltem le (nem röhög) az SGS1-esem! Egyrészt azért tartottam ki mellette, mert nagyon jó zenei képességekkel rendelkezett, kompakt is volt, meg teljesen elégedett voltam vele.
Tetszett. Igen mindent megcsináltam vele, szét hekkeltem és igen, még tunningoltam is az 1Ghz prociját 1.2-re
Na mindegy, szóval vettem egy S6-os 2018 márciusában, igazából ez ugyanolyan jól szól, de minden másban verte az S1-est. (kivéve, nincs benne rádió, ez az egy amit sajnálok, persze van mobilnet-rádió is tudom)
Kicsit viszont lelakott példányom volt, buborékos volt a képernyő körül, az akksija kicsit púposodott, karcos volt a kijelző, kicsit be is volt égve.
Kiváncsiságból nézegettem az S6-osokat, míg megláttam egy Topaz Blue-t, hú de megtetszett a képek alapján! De azt elvitték, sebaj a jófogáson találtam egy még jobbat.
És sikerült egy nagyon szépet kifogni, teljesen újszerűt (lejjebb olvasható), melóhelyen mindenkinek tetszett.
Ez nekem annyira tetszik, hogy maradni fog egy ideig, persze el fog felette járni az idő, szóval az S10-ben gondolkodom, vagy valami full képernyős amoledes csodára, csak ez válthatja le ezt a szépséget
Végülis a régebbi Sapphire Black S6-osomat 30-ért vitték el, a Blue Topaz meg 45 volt, sokkal jobb állapotú, szebb, és 32 helyett 64 gigás, szóval megérte a 15 ezret szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Gábor-KJ
őstag
válasz Remus389 #39153 üzenetére
Egyértelműen Nova Prime - ez eddig sem volt kérdéses.
A méret, a fogása ezáltal, a fényképezője meg az egész ahogy van - teljesen rendben van.
55-ért vettem az új 2 napja kibontott emerald green S6 Edge-t és nem fájt kiadni érte ennyi pénzt - sőt!
S8 S9 mindkettő hamar el lett adva - valamiért nem hozták amit vártam.
[ Szerkesztve ]
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
Remus389
veterán
válasz Gábor-KJ #39156 üzenetére
Hát igen, az Edge. Nagyon szép, főleg aranyba tetszik nekem.
De nem mertem megkockáztatni a hajlított kijelzőt. Inkább maradtam a konzervatív lapos képernyőnél, még ha kicsit szépségben el is marad, abban biztos nem csalódok.
S8 S9 mindkettő hamar el lett adva - valamiért nem hozták amit vártam. Pont egy használt S8-asban gondolkodtam én is, de ugye ott meg attól féltem, hogy a képernyőn van a home gomb, nem pedig fizikai. Lehet emiatt nem csipáznám. Annyiból viszont jobban tetszett hogy lekerekített a hátulja, tehát kellemesebb kézben tartani az S8-ast.
Na mindegy az sem rossz, de a lényeg elégedett vagyok azzal, amim van.
-
Remus389
veterán
válasz csorbajeno #39158 üzenetére
Az nem fizikai, a fizikai home gomb, az egy valódi, benyomható gomb.
Esetleg megnézhetnéd az S7-est is, ha ilyen kicsit konzervatív telóra vágysz.
Annak előnye, hogy nagyobb az akksija és lekerekített a hátlapja (kellemesebb fogás), meg van rá 8-as droid is. Persze drágább is. Meg nyílván processzorban is jobb, RAM-ban, talán kamerában is, bár ez utóbbi vitatható.
Én azért nem váltok S7-re, mert szerintem túl kicsi a gyakorlati előnye, meg nincs ilyen vadító kék színben sem, bár aranyszínben elfogadnám. Meg pénz, meg utánajárás..
De ha most vennék, lehet egy S7 Gold lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz csorbajeno #39160 üzenetére
Ezt mondjuk nem értem, miért? Ugyanúgy néz ki, ugyanolyan a képernyője, viszont jobb a processzora, több a RAM-ja, 8-as droid is van rá, és valószínűleg kellemesebb a fogása, nem lóg ki a kamera. Sőt még bővíthető is microSD-vel és nagyobb az akkuja.
Az S7 az S6 javított, finomított változata. Miért nem tetszik?
-
Gábor-KJ
őstag
válasz Remus389 #39159 üzenetére
Nálam az infra is kritérium volt - telefonnal mindent irányítani tudok a lakásban.
Én is sima 6-t vettem volna de ennyi pénzért egy új S6 Edge nagy duzzogva befért.
S7 S8 kamera ugyanaz és tényleg nagyon jók és nem tudom megmondani pontosan, hogy miért de érzetre az S6 kamera jobban tetszik.
Tényleg ugyanaz szinte az S7 de az a felár nem hoz annyit - szerintem.
Egyébként német MM/Saturn tolta akcióban 250 euróért decemberben és fogják megint - mivel ki kell szórni.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Az ujjlenyomatolvasóról mi a véleményetek? Kipróbáltam és nem győzött meg. Állandóan próbálgatnom kellett, meg más szögben "támadni" a hüvelykujjammal.
Úgyhogy kikapcs. Vagy én csináltam rosszul? Vagy nem olyan tuti az ujjlenyomat az S6-ban?
Másik: a jack dugó, a régi S6-osomnál semmi probléma nem volt, viszont az újnál hajlamos "kiköpni" a fülest, szóval kicsit elmozdítom oldalirányba és kinyomja. Nem olyan nagyon vészes, de idegesítő, főleg ha zsebreteszem, kidobja a jack-et. Azt hittem hogy ez azért van, mert szűz, tehát az előző tulaj nő nem "törte be". Van-e erre valami gyógyír?
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Gábor-KJ #39162 üzenetére
Tényleg ugyanaz szinte az S7 de az a felár nem hoz annyit - szerintem.
Ebben igazad van, bár annyira nem vizsgáltam meg az S7 árakat, mert állapotfüggő, de azt lehet mondani, hogy kb. 60-80%-kal drágább mint az S6, miközben csak egy kicsivel jobb csak a mindennapi használatban. (persze ez ilyen, ami kicsivel jobb az sokkal, de sokkal drágább, ez más mobilokra fokozottan érvényes, gondoljunk csak az iPhone XS 400.000 ezres árára, annyival tuti nem jobb)
Szóval nagyon jó az ár/érték aránya a használt S6-osoknak.
iPhone vonalon, ami megéri az a 6S, az is olyan 40 körül mozog, szerintem nem egyértelműen jobb mint az S6, de bizonyos szempontból annak is kiváló az ár/értéke. Az iOS 12 szépen szalad rajta.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gábor-KJ
őstag
Nálunk az lehet, hogy láttunk már valóban hibátlanul és gyorsan működő ujjlenyomat érzékelőt - amit erről a készülékről sajnos nem mondhattunk el kb soha.
Biztos nem rossz, de a jótól nagyon messze van.
-
Remus389
veterán
-
Gábor-KJ
őstag
Az tény, hogy a frissítések által jobb lett - noha amilyen az elején volt ahhoz képest nem nehéz, de pl S7-nél már modhatjuk hibátlan volt és S8 után lett tökéletes.
Persze nem rossz csak hát na.
-
csorbajeno
veterán
-
Remus389
veterán
válasz csorbajeno #39174 üzenetére
Na most én is szórakoztam az ujjlenyomattal, megnéztem videót is, úgy tűnik most sikerült jobban beszkennelni.
De basszus mi a f@sz értelme ha simán oldható a telóm? Hol lehet azt úgy beállítani hogy ujjlenyomat+PIN? Az előbb sikerült most miért nem?
-
Remus389
veterán
válasz csorbajeno #39177 üzenetére
Nincs.
Érthetetlen.
Végra jól sikerült beszkelleni az ujjamat, erre meg fölösleges.
-
Remus389
veterán
válasz csorbajeno #39177 üzenetére
Igazad volt, megoldás: [link]
Az első a "viselésérzékelés" volt a ludas.
Áh túl okos akar már ez lenni, túl okos.
Na most egyébként elég jónak tűnik az ujjlenyomat, tesztelgetem még Videó alapján szkenneltem be, szerintem jobban mint előszőr. Gyakorlat teszi a mestert.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Smartlock-ot keresek.
"Zárolt képernyő és védelem -> Biztonságos zárolás beállításai -> Smart Lock"
Nekem miért nincs ilyen se 6.0 se 7.0 android alatt
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Zizmand
aktív tag
válasz Remus389 #39163 üzenetére
Nekem amióta megvan az S6 (2,5 éve) elég érdekesen működik az ujjlenyomatolvasó. Nem mondom, hogy rossz, de közel sem hibátlan. Minden op. rendszernél megcsinálta azt, hogy időszakosan vagy 10/10 feloldja, vagy máskor szinte soha. Így nagy átlagban azt mondanám, hogy nálam 10/7-er jól működik.
De ma már úgy vagyok vele, hogy kb. reflexből a jelkódot írom be, ha meg a home gombbal oldom fel a telefont és az ujjam rajta marad, majd felold, akkor örülök neki.
Lehet az én ujjammal van a baj, vagy a home gomb mikrokarcos.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Márton #39180 üzenetére
Most nekem csak simán a zárolt képernyő és védelem menüben van egészen az elején (de ez S8).
Ha nem találod, akkor ellenőrizd le az egyéb biztonsági beállításokon belül, hogy a megbízható ügynökök menüben be van-e kapcsolva a smart lock!
Ha ezek után sem találod, akkor a beállítások keresőjébe írd be, hogy smart lock! Ki kéne adnia.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Megbízható ügynököket sem találok.
Kereső sem ad ki semmit a smart lock-ra.
Android 7.0 Biztonsági javítás szintje 2018. jún. 1.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz csorbajeno #39187 üzenetére
-
Gábor-KJ
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz Gábor-KJ #39191 üzenetére
Hát nem tudom, három S6-om is van, egyiken sem találom.
Mindhármon kéne visszaállítás
Ok, az egyiken nincsen semmi fontos, majd azzal kísérletezek.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
balinlin
senior tag
Sajnos a szeretett S6-om rádiója megadta magát(sokszor lemászik a hálózatról, aztán elfelejt visszamenni), így váltani kényszerültem. Azért megmaradt jatszós és tartalék telefonnak.
-
-
Remus389
veterán
-
-
Remus389
veterán
válasz balinlin #39198 üzenetére
De ha belegondolunk, nem is hülyeség, hisz ha hirtelen le kell kapni valamit, akkor tudsz fotozni gyorsan, a képeidet pedig nem lehet elérni ujjlenyomat nelkul
Valoszinuleg ez jarhatott a tervezok fejeben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest