- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz motofi #27700 üzenetére
Ahogy kolléga említette, ezt a lehetőséget a privát funkció biztosítja. Annyival kiegészíteném, hogy ez valójában nem más, mint a fájlok a háttérben egy másik könyvtárba való áthelyezése, amelynek más a jogosultsági szintje, így csak a privát mód bekapcsolásával érhető el a tartalma. Ez a könyvtár egyébként a /storage/Private könyvtár. Tehát bármilyen fájlkezelővel (pl. Totalcommander) ide áthelyezett tetszőleges fájlok/könyvtárak védettek lesznek, vagyis csak akkor láthatók, ha a privát mód bekapcsolásra kerül.
Én személy szerint egyébként jobban szeretem a fájlkezelővel történő áthelyezést, mert így a fájlok dátuma az eredeti marad (ez képnél kevésbé - az exif infónak köszönhetően, de videóknál, illetve egyéb fájloknál számíthat az időrend miatt), a galériából történő privátbahelyezés esetén az aktuális időpontot kapják a fájlok. Valamint azt is tapasztaltam, hogy míg a fájlkezelős mozgatás egy pillanat alatt végbemegy, addig a galériából történő privátba helyezés nekem úgy tűnt, mintha másolná a fájlt, majd az eredetit kitörölné. Mondjuk ez meg is magyarázza a dátum problémát.[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Helló Galaxy S6 Edge telóm gyorsan merül. 12 óra használati idő és 3 óra kijelző idő után 26% van az aksi. Mobilnet wifi GPS folyamatosan be van kapcsolva. Sinchronizálás fut, időjárás widget, masenger meg Viber fut rajta. Legtöbbször netezésre használom. Mit lehet tenni hogy nagyobb üzemidőt érhessek el vele?
-
veterán
válasz Garsza #27703 üzenetére
Szerintem sokkal jobb üzemidőt nem nagyon lehet kihozni belőle,a leírtak alapján olyan 4 óra kijelzőidőt tudnál kihozni belőle,ami átlagos.Amivel kicsit tudnál segíteni az a messenger és a viber törlése,de legalább a viber likvidálása,mert az köztudottan akku zabáló.Ennyivel tudnál segíteni az üzemidőn,de ezzel se vészesen sokat.Sajnos se az S6,se az S6 Edge nem valami combos az üzemidőt illetően.
Én az S6-ból annó viber nélkül 3,5-4óra kijelző időt tudtam kihozni napi töltés mellett,S7 Edgeből 3600mAh-ás akkuval 6-6,5órát tudok kihozni,szóval az S6 Edge 4órája teljesen normális.[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz Garsza #27704 üzenetére
Én viber nélkül 5 óra feletti időket hozok helyadatok szinkronizáció állandóan bekapcsolva.
Leszeded a vibert és csökkented a háttérfényt ahol lehetőség van rá és kikapcsolod a helyadatokat az sokat javít főként ha folyamatos mozgásban vagy.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
-
Garsza
veterán
Van még egy gondom. Vannak olyan névjegyek amiknek a tulajdonosai ha hívnak engem akkor Viberben jön a hívás. Pedig ők sima hívást kezdeményeznek. Ennek mi lehet az oka?
-
motofi
aktív tag
Szia! Köszönöm a válaszokat. De nem találom a storage Private könyvtárat. A saját fájlok mappában nem találom. Hol keressem?
Közben rájöttem be-kell kapcsolni a Privát módot.
Egyébként a usb csatlakozó mindenkinél kissé nehezen csatlakoztatható a telefon felől? Vagy ez majd később "bejáródik". Már levettem a motomo nevű tokot is, hogy nem-e az tartja fel az usb csatlakozót és ezért nehéz eltalálni. Pedig nem volt egy olcsó tok....[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz motofi #27714 üzenetére
Gondolom nincs bekapcsolva ez a funkció😆
Beállítások/Adatvédelem és Biztonság/Privát mód
Óvatosan az usb vel mert sajna a telefon gyenge pontja kicsit megfeszül és viheted szervízbe.
Csak meg kell szokni és később jobb lesz.[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
ngáborz
tag
válasz Garsza #27703 üzenetére
Hasonló problémákkal küzdöttem én is. Nekem annyival sikerült megoldani a dolgot, hogy a viber, messenger, időjárás widgetet "mindig legyen energiatakarékos" módba raktam, az android rendszert elől pedig kivettem az optimalizációt, így wifi/4g mellett kis chrome és csak youtube videók nézésével van 5 óra kijelzőidőm 1 nap 12 óra üzemidő mellett.
[ Szerkesztve ]
-
motofi
aktív tag
Szia! Egy párszor csatlakoztatnom kellett, mert a számítógépről tettem fel rá a dolgaimat. Mostanra már könnyebben járódik. Viszont megnéztem lámpával az usb kábel csatlakozóját. Nekem ott 4 tüske található. Olyan mintha egynek a helye hiányozna. Megnéznéd a tiédet? Már csak azért is érdekes mert a tartalék xiaomi telefonom usb kábel csatlakozóján 5 tüske van. Köszönöm előre is! Egy már ki is tört?
-
ToBeY
nagyúr
Az időjárás widgetet hogyan lehet energiatakarékos módba rakni?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Eredeti Samsung vezetéknélküli töltőm van a telóhoz. Van valami trükk vagy best practice, hogy hogyan kell rátenni a telefon ahhoz, hogy 100-ból 100-szor töltsön?
Nekem kb. minden harmadik vagy negyedik rátételnél nem kezd el tölteni. Majd felemelem és újra ráteszem, ekkor elkezd tölteni (vagy megint minden harmadik vagy negyediknél nem, és ekkor harmadjára is meg kell igazítanom valahogy).
Ez kicsit ilyen first world problem, de azért idegesítő.
-
PC4200
tag
Üdv!
Az új frissítés mit tartalmazott?CSAK a puffin :)
-
Garsza
veterán
Root létezik már a készülékhez 6.0.1 alá ami nem ugrasztja a knoxot?
-
Kékes525
félisten
válasz Garsza #27730 üzenetére
Azért nehéz feltörni, mert a védelme (knox) az hardverszintű és pechünkre jól megcsinálták a szoftveres részét is. A vállalati szférában nagyon fontos a biztonság és ezért ezt fejlesztették a legerőteljesebben.
Pár szó a Samsung új biztonsági platformjáról, a KNOX-ról(FRISSÍTVE!)
Ha lesz hozzá knox ugrás nélküli root, akkor itt biztosan megtalálod:
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Ákkk
addikt
válasz Garsza #27730 üzenetére
+1 az előző hsz -hez.
Jelenleg normál felhasználóként nem is látom értelmét a root-nak.
A másik eddigi rootolt telefonjaim esetében mindig szívtam pld az email alkalmazás spy szerver lett az adatvédelem meg 0 mert aki megcsinálta a root-hoz szükséges szoftveres hátteret az úgyanúgy bármit elért a telefonrol ha akart amikor telefon net kapcsolattal rendelkezett.
Tehát kb olyan így mint egy vírust telepítenél a pcdre tehát nekem e miatt nem nagyon kell többet ilyen-olyan módszerekkel megszerzett root jog egy reklámblokkoló alkalmazás miatt.
Aki szoftvert fejleszt és feltétlenül szükséges annak van számtalan más márka ahol még a bootloader nyitás is megoldható a samsung esetében is van developers program egyébbként.
Ezért én azt is megértem ha a felhasználó ilyesmit akar akkor a gyártó miért is vàlalna garanciát.
Mert egy reklámblokkertöl nem sok gondja lessz de egy módositott kernel simán kicsinálhatja az eszközt hardveres téren is ezt meg a root jog megszerzése után á következő lépés sokaknál.
Tehát itt is lehet bármit de vagy elfogadod a garanciális feltételeket ami a knox 0×0 állása vagy ugrasztod és nem lesz garanciád de lesz root jogod bár az előző hsz-ok esetében ne Haragudj meg nem bántásként mondom,és gondolom így de szerintem Neked se életbevágó mert tuti nem szoftverfejlesztéssel foglalkozol androidon.
Még így is sok lehetőség van amit root nélkül is simán meg lehet oldani.
A felhasználók nagy része a fórumokon még fejlesztői beállitások menüt se tudja előhozni de már root jogot akar miért is.....
Costum romok használata esetében meg senki ne akarjon gyártói garanciát ez az én véleményem.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
motofi
aktív tag
Szia!
Most olvasom ezt a gyorstöltés funkciót. Ez magát a kábelen keresztüli töltést jelenti? Kábelen keresztül csak gyorstöltés van? Mert ha az akkumulátort lehet vele kímélni az élettartamát növelni, akkor nekem jó a normál töltés is. Főleg vissza olvasva a melegedésből származó sok usb foglalat hibákat.
Az akkumulátor menüben van is egy ilyen kapcsoló, de ott a normál töltést a vezeték nélkülinek írja. Ennek ellenére kikapcsoltam a gyorstöltést és vezetéken keresztül töltöttem és fel is töltöttem full-ra, de nem melegedett annyira a töltő.
Akkor kábelen keresztül is működik a normál töltés? -
Ákkk
addikt
-
veterán
válasz motofi #27735 üzenetére
Kábelen megy a gyorstöltés,padon nem,mivel nem támogatja a teló,így egyértelmű hogy a gyorstöltést ki- és bekapcsoló opció a menüben a vezetékes töltésre vonatkozik.
"De mivan akkor ha kiveszem gyorstöltésből és mégis a saját usb vezetékén töltöm?"
Semmi,lassabban tölt (5V/2A) és ennyi. -
motofi
aktív tag
-
motofi
aktív tag
Úgy mond nem ír harmadik opciót. De lehet az én értelmezésemmel van gond...
[ Szerkesztve ]
-
spider80
őstag
válasz motofi #27738 üzenetére
Kicsit zavaros ez. Szóval van a kapcsoló. Ezt barmikor atkapcsolgatod. Attól függ hova kapcsolod vagy gyorstöltéssel tölt vezetékről vagy normál töltéssel. Ezt értesítési savban ki is irja töltés közben. És mivel vezeték nélküli töltésnél az s6 nem tudja a gyorstöltést,így ott mindenképp normál töltéssel fog tölteni. Tehát neked nem kell folyamatosan kapcsolgatnod semmit,csak ha kábelen épp valtoztatni akarsz hogy gyors legyen vagy normál.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
veterán
válasz motofi #27737 üzenetére
A pad teljesen független ettől.
Kábelen töltheted lassan is és gyorsan is,ahogy szeretnéd.A töltőpados töltésnél nem kell kapcsolgatni semmit,az a vezetékes beállításoktól függetlenül csak lassan tölt,mivel a teló nem tud vezeték nélküli gyorstöltést.
Amúgy annyira nem kell félni a gyorstöltéstől,szerintem nem rövidíti le számottevően az akku élettartamát.Az utolsó S6-omat 3/4 évesen vettem,közel fél évig használtam,az előző tulaj és én is csak gyorsan töltöttem,közel 1,5 évesen szinte semmivel nem volt rosszabb az akkuja,mint a tavaly 1 hónapig használt akkor zsír új S6-omnak. -
proly01
őstag
Letezik már 6.0.1 re olyan root amitől nem ugrik a knox?
....Pr:)ly....
-
spider80
őstag
válasz proly01 #27741 üzenetére
14 hozzászólással ezelőtt volt ez a téma utoljára.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
yodamastah
őstag
44.2 hatso gumikep jo lett. elso sajna ugyanaz, 60 kor alatt szetment a bal oldala.
kezd picsameleg lenni
[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
OFFba teszem, mert csak részlegesen kapcsolódik az S6hoz.Szóval, a napokban rendelni fogok GSM boltból egy S6-ot. Ez lesz az első GSM boltos mobil rendelésem. Sok "rémtörténetet" olvastam a neten a GSM boltokról. Ezért eddig nem is gondolkodtam GSM boltban. De most olyat választottam, ami megbízhatónak tűnik. Jellemzői a sok éves működés, több kézzelfogható üzlet, 2 éves gyári gari, eladási ár áfát tartalmaz... És nem is a legolcsóbb az árukeresőn.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy GSM boltos rendelésnél mire kell figyelni hogy ne vágjanak át, ne szívjam meg? Pl a gyári garanciát igazoló papír, a bontatlan dobozban kell legyen? Vagy a bontatlan dobozhoz ragasztva? Kell hogy legyen rajta pecsét? Átvételkor, még a futár jelenlétében bontsam ki? Ha esetleg pixelhibás vagy rózsaszines a kijelző, azt alapból cserélik? Vagy egyéb dolog amire figyelni kell?
Nagyon köszi előre is!
z -
blt.62
őstag
Most válrottam Vodafonról Telenorra. Mire állítsam a mobil hálózatot hogy jó legyen? 2g 3g vagy Lte?
[ Szerkesztve ]
MegtorloXp
-
yodamastah
őstag
válasz yodamastah #27744 üzenetére
bocs ez nem ide
-
attila199207
tag
Sziasztok S.O.S.
Rákattintom egy driverre elnéztem a pont helyét és 300 MB elkezdte letölteni, nem tudom leállítani. Hiába kapcsoltam ki és vissza a telefont, ha letiltom a letöltésvezérlők oké de amint kap netet újra indul. Wifi nincs a közelben, lefogja zabálni a mobilnetemet.köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs