- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Hát szerintem ezzel 2 dolgot lehet tenni.
1-Megtanulsz élni így vele
2-Elviszed Samsung szervizbe és egy vagyonért kijelzőt cseréltetsz.Sajnos csak egyben cserélik,külön az üveget nem fogják javítani.
Csak akkor marad garanciás ha hivatalos szervizben csináltatod meg.
Biztos van olyan aki megtudná nekem oldani maszekban ezt az üveg dolgot,de akkor ugrana a gari. -
sgeza
veterán
Van egy 3. lehetőség is: ha nincs látványos sérülés, akkor próbáld meg a garicserét (de ha látszik sérülés, akkor is meg lehet próbálni, csak ne mond el, hogy egy időben keletkeztek)! Kollégámnak ugyanis elejtés nélkül is elkezdett elválni ez a rész, tehát könnyen lehet, hogy másoknál is előfordult már. Így lehet esély a garicserére, hátha típushiba, amiről esetleg tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
ngáborz
tag
Nem hittem el, hogy a telefonom 18 óra akkuhasználat alatt 1.5 max 2 óra sot mellett merült le teljesen. Valahol valamikor olvastam, hogy az alkalmazás optimalizálás hülyeség, majd tegnap próba képen a messengerre, illetve a viberre bekapcsoltam a folyamatos optimalizációt, és a telefonom estére 18 óra alatt 3 óra sot mellett merült 75%-ot.
-
Kékes525
félisten
válasz ngáborz #27558 üzenetére
"Valahol valamikor olvastam, hogy az alkalmazás optimalizálás hülyeség, majd tegnap próba képen a messengerre, illetve a viberre bekapcsoltam a folyamatos optimalizációt, és a telefonom estére 18 óra alatt 3 óra sot mellett merült 75%-ot" Mivel ezek az alkalmazások nagyon sokat fogyasztanak ezért legtöbb embernél ezek nincsenek telepítve. Természetesen, ha telepítve vannak, akkor tényleg hatékony lehet az optimalizálás, mert nem engedi, hogy állandóan fussanak és így kevesebb áramot fogyasztanak.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
sgeza
veterán
válasz Kékes525 #27560 üzenetére
Az a baj ezzel az optimalizálással, hogy csak 3 nap után dobja ki az alkalmazást. Ennyi időn belül feltételezhetően úgyis használja az illető az adott alkalmazást. Valamint pl. a Vibernek pont az a lényege, hogy fusson. Tehát véleményem szerint ez a Samsungos optimalizálás nem jó semmire.
Egyébként pedig az ilyen alkalmazások többsége rövid időn belül úgyis újraindítja magát, így végképp felesleges a használata. Amelyik meg nem indítja magát újra, azt meg 3 nap alatt úgyis valószínűleg kidobja a rendszer, mert ennyi idő alatt biztos elindul annyi alkalmazás, hogy fog kelleni a memória.
Egyébként amelyik alkalmazás csak úgy bent van a memóriában, de nem csinál semmi extrát, csak gyorsítótárazva van, az úgyis maradhat. Amelyik pedig fogyaszt, mert ez a dolga, hogy ellenőrizze, hogy nem jött-e például új üzenet, az meg ezért van, ezért használjuk, tehát felesleges kidobni (ezek indulnak el egyébként amúgyis automatikusan, hiába vannak kidobva).
Amúgy nekem az a tapasztalatom, hogy nagy fogyasztást nem csinálnak, nem számottevő. Fényévekkel több az bugos android rendszer fogyasztás.
Nekem ez a véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Az a baj ezzel az optimalizálással, hogy csak 3 nap után dobja ki az alkalmazást." Szerintem hamarabb, hiába van úgy állítva. Bizonyítja ezt az, hogy aki Nova-t használ annak ki kell szednie ez alól a TeslaUnreaddel együtt, mert másképp nem jelzi az olvasatlan üzeneteket. Az újraindításokat ez esetben gátolja, legalábbis ezeknél a programoknál (TeslaUnread).
A programok döntő többségére igaz, hogy inkább ront, vagy felesleges a használata.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
kapper85
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy gyári clear cover tokot. Gyári doboz, leragasztva, de kibontás után láttam, hogy a tok belső felületén nem volt fólia, pedig az összes unboxing videóban van, felraktam a telefonra, és egyből láthatóvá is vált hogy karcos, főleg az alja, illetve, ahogy hozzá ér a tok az üveg hátlaphoz, néhol foltok jelentek meg, mintha vizes lenne, pedig többször át lett törölve. Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Üdv
-
sgeza
veterán
válasz Kékes525 #27562 üzenetére
Szerintem nem ugyanarról beszélünk. Én a Samsung-féle memóriakidobósról beszélek, ami teljesen kikapcsolható, és szerintem semmi értelme használni:
A másik a Google doze módja, ami alapból van, és egyes alkalmazások vehetők ki alóla. Az nem dobja ki a memóriából az alkalmazást, hanem - hasonlóan a Sony Stamina módjához, ami már régóta van nekik - csak "altatja", amíg a képernyő ki van kapcsolva. Vagyis nem engedi az alkalmazásnak, hogy bármit is tegyen (például felkeltse a készüléket), amíg az aludna. Ilyenkor van az a jelenség, hogy képernyő bekapcsoláskor jönnek meg az értesítések egyszerre. Amelyik alkalmazásnál ezt nem szeretnénk, vagyis megengedjük neki, hogy felkeltse a telefont, mert tudjuk, hogy egyébként jól viselkedik, azt ki lehet venni a doze mód felügyelete alól (ugyanígy ki lehet venni a Stamina módnál is természetesen). Ez utóbbi nagyon hasznos működési mód, és semmi gond nincs vele - vagyis nem lenne, ha normálisan működne, mert szerintem pont ez van elcseszve, ami miatt nem alszik megfelelően a telefon, és fogyasztja a rendszer, mint a rohadás.
-
ToBeY
nagyúr
Mennyire bonyolult átállni francia független romra?Csak mert portugálra utoljára júnus elején jött bármi is,és ha nem olyan nagy dolog,gondoltam átváltok xef-re.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kapper85 #27566 üzenetére
Pedig ott elvileg eredetit árulnak,persze ha nem az emag által forgalmazott tokot kaptad,hanem valamelyik partnerük cuccát (a terméken belül az oldalon ott van hogy kitől veszed/vetted),akkor nem kizárt hogy nem eredetit kaptál,vagy ha mégis eredeti,akkor egy valaki által visszaküldött (használta pár napig,de meggondolta magát és 14napon belül visszaküldte),de ügyesen visszacsomagolt tokot kaptál,mert kívül-belül fóliának kéne rajta lenni.
Reklamáld meg mindenféleképpen!
Amúgy foltosodás előfordulhat,sajnos a belül teljesen sima tokoknál van ilyen,ennyiből már jobb az S7/S7E Clear tokja,az belül "pöttyös",nem tapad úgy rá,nincs foltosodás.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Tudom, én is arról beszélek, a példám is annak szól. A novát és a teslaunreadet ki kellett alóla venni, mert másképp nagyon rövid ideig (1-2óra) működött, hiába volt akármire állítva az autó módja. Ezt sokan írták a neten. Annak idején még a linkeket is megadtam, ahol hasonló hibákat jeleztek.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Kékes525 #27570 üzenetére
Pedig ott 3 nap elvileg a beállítás szerint. Amúgy valóban a tesla unread viselkedhet normálisan, és nem indul el újra, meg azt kézzel nem indítgatjuk el, tehát simán összejöhet a 3 napi nem használat.
Amúgy nem tudom miért lehet.
Mindenesetre én nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
+ (#27572) Gixxer88:
Nagyon rosszul csinálta meg a Samsung ezt az optimalizálást, mert nem igazán tartja meg az autó mód a beállítás szerinti optimalizálási időpontot. Elméletileg nem szabadna, mert 3 napon belül mindenkinek van nem fogadott üzenete és/vagy nem fogadott hívása, tehát nem szabadna hozzányúlnia, mégis kilövi. Valószínűleg ezért is használ a teljes kikapcsolás általában, mert más programokhoz is feleslegesen hamarabb hozzányúl. Az általa a beállításnál hamarabb leállított programok újraindulnak, majd ismét leállítja őket, ez megy vég nélkül és ez egy kicsit megviseli az akut.
[ Szerkesztve ]
-
L.L.
senior tag
válasz kapper85 #27574 üzenetére
Nem érdemes megvenni a clear cover tokot, nekem már a 2., és mindkettő ugyanilyen sz.r minőség. Pár napja vettem egy gyári protective covert, ami lényegesen jobban passzol a telefonra, a sarkokon is fogja rendesen, igaz nem átlátszó, de a bőrös hátlap még jobban is néz ki.
-
veterán
Nekem S6-hoz nem volt,de jóbarátom az S6E-hez vett.
1-ez a csak sarkakon felfekvő dizájn szerintem nagyon ronda,s6E-nél még szódával elmegy,de S6-nál szvsz ronda.S7/S7E tokjai már átgondoltabbak,pofásak.
2-Nagyon gyorsan le lehet gyalázni,jóbarátom tokja 2 hónap után valami okádék módon karcos volt,pedig vigyázott rá.Ha átlátszó tok S6-ra,akkor:
-Spigen Liquid Crystal
-Spigen Ultra Hybrid
-Spigen Neo Hybrid CC -
őstag
Sziasztok!
Hogy a francba tudom elérni a PC-n a telómon lévő fájlokat, képeket? Lehetőleg vezeték nélkül. Wifi Router van Bluetotth nincs.
Annyit kinlódok vele, hogy az nem is igaz. Vagy azt írja ki, hogy az USB eszközt nem lehet felismerni vagy valami mást. Sise Sync, Smart Switch, Kies fenn van. -
Ákkk
addikt
Nem túl nagy dolog de 4 fájlos rom és fr kell hozzá.Más különben a csc nem áll át xef-re amúgy a legjobb rom.
Az előző hozzászolásokra reagálva a samsung féle alkalmazás optimalizálás nálam jól működik ha kikapcsolom egyből más az aku helyzet időben.
És nekem a pdp vel nincs tiltva a gyári email,whatsapp,hangouts és a gear vr alkalmazásain kívűl semmi.[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
őstag
válasz mati12 #27581 üzenetére
Szia, fenn van, de valami hiba van, mert nem ismeri fel az eszközt Wifin se kábelen se. Régebben használtam, de már nem emlékszem, hogy keltettem életre, de ha jól emlékszem, csak a teló képe jött be rajta fájlokat nem lehetett küldeni. Vagy igen?
Gixxer88 Telepítettem, és megnyomtam a Startot, de hogyan tovább nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kaci84 #27582 üzenetére
Amit kiírt ip címet,azt pötyögd be a böngésző címsávjába a gépen.
Böngészőben látni fogod a telefon háttértárának a tartalmát.
Letölteni a telefonról a fájlok melletti felsorolásban lévő download ra kattintva tudsz,feltölteni meg jobb oldalt tudsz,ott a select file/select folder,ott tudod betallózni azt amit a telóra akarsz felrakni,aztán start upload -
+1 a wifi file transfer pro-ra. Szuper program.
Az ftp-s megoldás is nagyon jó, de aki nem ért hozzá, annak bonyolult lehet.És ha telefonok közötti másolásról lenne szó, akkor ajánlom a share it appot. Nálam eddig ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
sgeza
veterán
válasz Kaci84 #27592 üzenetére
Ehhez valóban azt kell tudni, hogy mi is az az ftp. Viszont fájlkezelés szinten vezeték nélkül szerintem ez a legjobb.
Csatlakozáshoz kell egy ip cím, egy felhasználónév, valamint egy jelszó.
A telefonon az ftp szerver alkalmazásban ebből utóbbi kettőt magad találod ki szabadon, az ip címed meg ugyebár adott. Segítségképpen az alkalmazás kiírja.
PC-ről például a totalcommander alapból tud ftp kapcsolatot. Ott lesz valamelyik menüben. Azon belül új kapcsolat létrehozása, ahol a fent említett 3 adatot kell megadni, valamint egy tetszőleges nevet a kapcsolathoz.
A kapcsolódás menete ugyanaz akár egy wifi hálózaton vagy a két eszközzel, akár wifi hotspotként kapcsolódsz a telefonhoz közvetlenül, maximum az ip címek lesznek eltérőek. Utóbbinak annyi előnye lehet, hogy a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően ezt bárhol meg tudod oldani, nem kell hozzá router. (Bár lehet, hogy a többi említett megoldás is megy ugyanígy közvetlenül.)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szia, köszönöm a részletes leírást.
Wifi Router van. Olyan megoldás lenne jó, hogy amikor Wifi körzetben vagyok a számítógép látja a teló tartalmát Total Commanderben vagy sajátgépben külön kapcsolódás nélkül.
Mert ha fél évig nem használom elfelejtem
Alkalmanként persze jó az FTP kapcsolódás. Régebben csiáltam amikor lehetett így dolgokat letölteni (illetve sose csináltam ), de látod azt is elfelejtettem már...
Az a Hotspot bigyó tettszene. -
-
válasz Kaci84 #27599 üzenetére
Passz. Nekem a telóhoz adtak 200 giga onedrive tárhelyet 2 évre, én azt használom. De van még dropbox is. Ha nagyobb fájlokat is mentenél, akkor Mega. Fényképekhez meg a google fotók ad korlátlan tárhelyet... De ez tényleg olyan, hogy pl. nekem Jennifer Aniston jön be, neked meg Angelina Jolie...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Seed szerver topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest