Új hozzászólás Aktív témák
-
D@niel
addikt
PixelOS-nek minden jót.
Ez nem az a tempó, amit elvárok. Apró megakadások, gondolkodások vannak, amikor gyorsan, több dolgot indítok egymás után. Munka van, promóter vagyok, editálás, mentés, fb, screenshot, chrome-ban megnézem az infót a termékről, ez történjen pillanatok alatt, memory-ban maradjanak ott a dolgok.Alapvetően az A14 egy hajszálnyival lassabb, ezt nem csak a custom rom-oknál látom.
Crdroid 💪🏻 ebben van erő, feszes tempóval. Éjszaka mélyen aludt, 6-7 óra alatt 0%-ot merült, root nélkül, mindent hagytam alap állásban, egyedül a fb nem csinálhat semmit a háttérben.
Nem befolyásol semmit, hogy szét van módosítva a felület.Érdekesség, hogy Redmi 9-re is van, A13 októberi, többet rom-ot próbáltam, de még ezen a vason is a legjobb a cr. Illetve, A14 cr10 már bétában.
Más: pixel-en és cr-en feltűnt, hogy a chrome nem túl folyamatos. Utána jártam, és észre vettem, hogy csak 90fps-el megy, miközben 120 van beállítva Minimum nak és maxnak is. Cr telegram csoportban másnak is így van.
Chrome dev/canary-ban ugyanez a helyzet.[ Szerkesztve ]
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
törölt tag
-
siddis
őstag
válasz #61872278 #5655 üzenetére
====================
12-28-2023
====================
* build/make
725e928d8f Merge pull request #44 from Terminator-J/14.0-test3
* frameworks/av
7edf3e25f4 Merge pull request #39 from kondors1995/14.0
* frameworks/base
781f5d7db08c VolumeDialog: Ensure proper resource release
03cda3f0f664 Revert "VolumeDialog: Ensure proper resource release"
de37d2521b2b fixup! base: Initial SenseProvider for FaceSense service
1188cfbc2487 Fixed process can't start because of mPendingStart is true problem
7423c7d63c6d Add patch to ensure window ready before PIP mode
acba12daf089 SystemUI: Prevent OOB when reinflating QS panel with notifications
* packages/apps/Aperture
a220a54 Aperture: Update CameraX to 1.4.0-alpha03
* packages/apps/Launcher3
194520727f Launcher3: Improve GSA enabled check
38719b77ee Launcher3: Prevent hotseat QSB crash with google stub
bc40a2a623 Launcher3: Make music search icon dependent on google search
* system/core
1c0b26622 Merge pull request #14 from kondors1995/14.0
====================
12-27-2023
====================
* android
8799565 manifest: Track system/hardware/interfaces
* bionic
7a3e801f8 libdl: do not disable LTO
* frameworks/av
a68eef5f3d Revert "media/libaaudio: disable LTO as workaround:"
a797f56b0f Revert "media: disable lto on some modules for runtime workaround"
* frameworks/base
e54fc065b8e3 hwui: enable whole program vtables
8baa018f126a PixelPropsUtils: Allow devices to opt out gms/gapps
* hardware/qcom-caf/common
d04fa78 memtrack: Return appropriate error code for unsupported operations
de7b9e7 memtrack: Fix copyright year
374e313 memtrack: Change memtrack ndk library dependency
4a43ab7 memtrack: Switch to AIDL service for Graphics
* packages/apps/Launcher3
195c7fd64d Fix kotlin nullable errors in Launcher3
6bda7f351a Don't open PiP when freeform is opened from recent
* packages/apps/crDroidSettings
64e8630 New Crowdin updates (#1099)
* system/hardware/interfaces
c66f3c4 media/latest_android_media_audio_common_types_cpp_target_shared: enable whole program vtables optimization
====================
12-26-2023
====================
* frameworks/av
2b7852d93b C2BqPool: Do not call cancelBuffer() after invalidated
4c96f5b267 AudioFlinger: Fix timestamp advancing interval constant
f819925d35 update scale mode to MediaCodec under NuPlayer::instantiateDecoder
b0529e6b1b Revert "media/libaaudio: disable LTO as workaround:"
4087bef4ca Revert "media: disable lto on some modules for runtime workaround"
44ba90cb45 Reexport operator!= overloads in the derived type to avoid ambiguous base class lookups
* frameworks/base
e25704bde29b Fix potential NPE in isDefaultIme
35a9def95c0a Notify recent task to remove split-screen when exit PIP
* frameworks/native
92fb603fb2 SF: fix redundant assignment operation.
* hardware/interfaces
464e0ed0d Merge 'lineage-21.0' into 14.0
* packages/apps/Messaging
360c8c5 Merge 'lineage-21.0' into 14.0
* system/core
85aa55a32 Revert "snapuserd: opt out of Global ThinLTO to workaround segfault"
-- Aux armes, citoyens --
-
Spec
őstag
Srácok, lenne egy ötletem. Abszolút nem offenzív szándékkal, hanem építő jelleggel. Eléggé elment már a topic gyakorlatilag 90%-ban abba az irányba, hogy éppen milyen barkács rom jött ki, és mik a paraméterei. Ez nem mindenkit érdekel, főleg a hozzám hasonló laikusok nem értenek belőle egy kukkot se.
Mi lenne ha valamelyikőtök írna erről egy blog postot, mondjuk olyan felütéssel, hogy már nem várható a POCO X3 Pro-ra OTA frissítés, és íme itt van pár jó rendszer, amit a barkácsolni vágyók viszont feltehetnek, és frissítgethetik maguknak a rendszerüket.
Lehetne írni egy szájbarágós, aprólékos leírást az olyan teljesen nooboknak, akik még életükben nem raktak semmilyen barkács romot a telójukra, hogy mit és hogyan kellene csinálni és akkor hátha többen is kedvet kapnak hozzá.
Az hiába linkelgetitek, hogy itt-ott az XDA fórumon le van írva, ezt és ezt töltsd le és kész is. Aki még soha nem csinált ilyent annak az teljesen értelmezhetetlen maszlag. Én is már sokszor néztem, de még sosem mertem magam belevágni. Mindig attól tartok, mi lesz ha brickelem a telót, és dobhatom ki.
Egy konkrétan erre a telefonra való szájbarágós, lépésről lépésre leírás kellene, kezdve onnantól, hogy bootloader nyitás, stb.
És akkor az ezzel kapcsolatos posztolás mehetne az alatt a blog poszt alatt. Úgy konkrétabb is lenne a topik tematikája."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
DeFranco
nagyúr
A részletes leírásról nincs véleményem, mert nem tervezek felrakni semmilyen romot, a téma átcsatornázásáról van:
Szerintem elfér itt, ha megnézel bármilyen telefon topikot az első 1 év után már nincs mit írni róla, két thread van, az egyik a kinek mi xart be rajta és miért érzi emiatt hogy egy tervezési hibás szerencsétlenséghalom az egész telefon amit mindenkinek el kellene adni MOST mert AZONNAL meg fog halni holnap, a másik pedig a vidám rombarátok közössége, akik próbálják feszegetni az adott modell határait.
Bizonyos sznobfaktor felett esetleg még van egy túlárazott tartozék thread (tokok, folyékony és 63D-s üvegek stb.) de kb. ennyi.
Az elsőre én nem vagyok kíváncsi és szerintem káros, a harmadik itt nincs, a másodikat most csatornáznád el, gyakorlatilag zárhatnánk a topikot, mert más téma nincs. Szerintem nem lenne szerencsés.
-
siddis
őstag
Ahogy a nagy Les Grossmann mondta a Trópusi vihar című filmben : Speedman egy kihunyt csillag útban a fekete lyuk felé.. Szóval hogy van ebben a telefonban még annyi.?!
-
Spec
őstag
Hát nézd, ez a romolgatás csak most lesz aktuális igazán, úgy hogy hivatalos rendszer már nem jön rá elvileg. Szerintem 1-2 év van még benne ezen vonalon. Többet valószínűleg meg a hardver nem fog bírni.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
nagyúr
Semmi értelmét nem látom mezei felhasználók számára az A14 custom ROM-oknak, pont az A13 a jó mert már betonstabil. Crdroid 9 azoknak akik szeretik a sokféle beállítást, Arrow OS pedig akiknek jobb a minimalizmus. Felrakni nem bonyolult, ha megvan a BL nyitás és a recovery akkor túl vagy az oroszlán részén. Sajnos inkább nagyobb probléma most a safetynet, na az ami bonyolult lett és melós. Emiatt én csak a nagyon unatkozók számára javaslom a nem gyári ROM-okat.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
D@niel
addikt
A device integrity hiánya pedig csak a root miatt van, ezt is tegyük hozzá. Sőt, bootloader spoofer-al a rendszer azt hiszi magáról, hogy zárt, így nincs gond. Személyes tapasztalatom nincs, csak követem mit csinál a nép.
A built in kernelek egész jók sok helyen (cr-en biztosan, de a lineage alattiról is jókat hallok).
Figyelem, ki miért rootol, hasonlót látok, mint anno ios-en jackbreak esetében, szépen lassan az összes ismertebb cydia kiegészítőt bele rakták az ios-be, csak így tudták elérni, hogy kevesebb tört ios legyen. Azért akkor, amikor kijött az i4, 3gs-el néztem, hogy nekem miért nincs facetime, persze, hogy egyből jailbreak-eltem.
Androidra most jött ki múlt héten a grid autosport apk egy ismert indiai csapattól, oké feleakod ingyen, ez már lopás, store-ban 1990huf, de ehhez sem kell root.Ez még egy normál szint, de van az, amikor már nagyon sokat akarunk a rom-tól - egy screenshot-ra nem férnek rá a module-ok - és vagy ez, vagy az nem jó.
Egy átlag felhasználónak szerintem durr rá bármelyik mobilra a hivatalos pixel experience, kedvelni fogja.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az én bajomra a mai napig senki nem tudott megoldást. (Gyári ROM,Zárt BL és Google tanúsitvány hiba). Custom ROM alatt ez a hiba nincs,de ez a készülék is megér egy misét....ok nem mentettem le az EFS+Persist.img de más telefonnál sem tettem meg és ilyen bajom nem volt sose. Crok a Magisk fórumában is azt tanácsolta hogy flasheljem a Fastboot ROM-ban lévő Persist.IMG fájlt amit megtettem de nem változott semmi se.
Adott az Unlock és utána felrakok egy TWRP vagy Orangefox Recovery....ennél a telefonnál a dinamikus partició miatt nincs olyan hogy format system,vendor,stb hanem format data ami elvikeg mindent formáz.....ok leformázom,restart majd custom rom felrakása+gapps....használom pár napig másikat raknék fel és hoppá nem formázza telepítéskor hanem rátelepítí és ebből jönnek a bajok. (Format Data telepítés előtt megvolt....az egyetlen megoldás a ROM cserére nálam hogy gyári ROM majd unlock és mehet a fentebb írtak ismét. Többször probáltam ez így van. Legutolsó telefon amire másik ROM raktam fel az egy Samsung M21 volt amit eladtam probléma mentesen úgy hogy gyári állapotba raktam,google tanúsitvány is rendben volt.
Crdroid és a Google tanúsitvány esete nálam. Ezt is többször csináltam mert nem akartam hinni a szememnek....szóval Crdroid 9 vagy 10 install majd megvárom hogy 1x felálljon a rendszer mert ha telepítéskor felrakom a Gapps akkor hibát ír ki első bootkor és jöhet a gyári ROM telepítése majd utána ismét a.custom. Szóval ha Crdroid felrakása után nem a Bitgapps rakom fel hanem a Nikgapps (Crdroid official) akkor nem kapom meg a tanúsitványt csak ha magisk+Play Integrity FIX,de ha a Bitgapps rakom fel akkor magisk nélkül is alapból tanúsitványt kapok. Ki érti ezt???
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem feltétlen csak a root miatt, a Google elkezdte folyamatosan bannolgatni a fingerprint-eket és így amit a főzött ROM-ok használnak azok is használhatatlanná válhatnak. A xiaomi.eu külön apk-t adott ki mert egyszerűbb azt frissitgetni mint újraépíteni az összes modellhez a ROM-okat. Legalábbis én így tudom de tévedhetek... Most 2 ünnep között egyelőre nyugi van de pl. A safetynet api-t is kivezeti a Google.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
D@niel
addikt
Én úgy tudtam, csak a root miatt van gond a PlayIntegrity-vel. Ami pedig 3-ból áll: basic, device és strong integrity. Ezt úgy lehet ellenőrizni, hogy store-ban beállítások - play store verzióra 5x koppintasz egymás után, ezzel elő jön a fejlesztői beállítások az általános-ban, itt meg lehet nézni az integritást. A device kell az nfc-hez.
Nfc pedig nekem, szval, nem rootolok.𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
siddis
őstag
Megint van új crDroid 10, nem linkelem, akit érdekel úgyis megtalálja..
-
kantiszepi
csendes tag
Xiaomi.eu-n voltam 1,5 évig, egyszer sem rootoltam, mégis rátette a keresztet a google szórakozása.
Ha egy nyavajás játék látja pl. a custom recovery jelenlétét és emiatt nem hajlandó elindulni, akkor a google a kvázi saját renszerén úgy garázdálkodik, ahogy akar és tilt le funkciókat bármilyen, neki nem tetsző okokra hivatkozva.[ Szerkesztve ]
Az élet elsődleges célja az entrópia elleni harc, szemben a világmindenséggel. Legalábbis így lenne ideális......
-
nagyúr
válasz #61872278 #5668 üzenetére
Azért az, hogy ingyenes erős túlzás. Nyilván hasznos adatokat gyűjt be a Google és az utóbbi években egyre zártabbá tette a rendszert. A custom ROM és a root pedig túl nagy szabadságot ad a user-nek, persze ők azt mondanák, hogy biztonsági okok miatt.
-
DooDoo21
csendes tag
Sziasztok!
Holnap veszek át egy Poco X3 Pro telefont, idős rokonnak lett véve, használtan. Nem nagyon olvastam utána a típusnak, valamint nem is vagyok túlságosan képben mostanában a telefonokkal, de gyorsan akartam venni egy androidos telefont, és ez jónak tűnt ár/érték arányban (42k).
Itt viszont olvastam, hogy az alaplapok hajlamosak elhalálozni, 2 évetfutott telefonnál mondható, hogy erre már kicsi az esély, vagy ez bármikor előfordulhat?
Másik kérdés, látom, hogy többen is custom ROM-al használják a készüléket, jelentős előnnyel szolgálak ezek a stock-hoz képest, vagy inkább csak a root, esetleg kis plusz teljesítmény miatt? Szívesen felszenvedek rá egy custom ROM-ot én is, ha sokat dob rajta, de feleslegesen nem küzdenék. Tekintettel arra, hogy idősebb hölgynek lesz a telefon, inkább a stabil működés lenne a lényeg, mint a tuning.
Bármi egyéb hasznos tippet, tanácsot szívesen fogadok.Köszönöm szépen!
-
nagyúr
válasz DooDoo21 #5677 üzenetére
Idős rokonnak maradjon a gyári ROM, jó az neki. Az, hogy el fog-e halálozni senki nem tudja, gyakori hiba volt ennél a modellnél szóval esély megvan rá.
-
nagyúr
Nem is lesz soha semmilyen statisztika, elég ha abból indulunk ki, hogy meghosszabbították a garanciát automatikusan csak ennél a modellnél ami tudtommal elég ritka dolog. Telegram-on indiai userek-től olvastam, hogy eladhatatlan a teló használtan mert ott még gyakoribb volt a probléma, ugye két külön variáns van ebből a hardverből. Vayu ami a globális piacra ment és bhima ami az indiaira. Utóbbit asszem ott is gyártották de azért redditen a vayu is halálozott. Igazából amire én akartam rávilágítani, hogy ez egy megválaszolhatatlan kérdés de nem példa nélküli ha elhalálozik a teló. Szóval ezen kár rágódni, használni kell amíg működik, meg rendszeresen menteni az adatokat.
-
-
DooDoo21
csendes tag
Köszi szépen mindenkinek a választ, marad akkor a gyári rendszer és a remény, hogy húzza még legalább pár évig
-
törölt tag
Remélem az enyém nem fog tönkremenni,jó lenne 2 évet még elhasználni....
-
yanna
addikt
válasz Tompika777 #5681 üzenetére
Tudom, olvasom a topikot.
-
törölt tag
Crdroid 10.0 v2023.12.30
-
D@niel
addikt
válasz DooDoo21 #5677 üzenetére
Korábban voltam ebben a helyzetben és hónapokig figyeltem, hogy mire, hogyan van használva a teló, mit szeret - mit nem.
Egy hivatalos pixel experience rom-ot a helyedben tennék rá. Egyszerű, letisztult, természetes animációk, átfogó, mindenhol ugyanolyan színekkel operáló felület, szép gyári időjárás widget a képernyőn, felemelésre bekapcsol a kijelző, természetes értesítő - és csengőhangok, apró dolgok, amik miatt sokkal szerethetőbb az egész.
A felületet ugyanúgy le tudod egyszerűsíteni, soronként 4 ikon (nagyobb méretben, jól láthatóan, ezután lezárod, hogy ne mozduljanak el), az egy ujas gesztus vezérlés természetes - az idősebbek is kedvelik, ikonok felett egy beépített gyári időjárás widget - ami mondjuk magától frissül, Gboard-ot bekapcsolni automatikus javításra és nagy méretre állítani, családtagokat kitenni a képernyőre, és a mindenre kiterjedő material felület egyszerűen átláthatóbbá teszi az egészet.[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
-
D@niel
addikt
válasz Alarikman #5693 üzenetére
Gáz... ugye, nem véletlenül kaptak fél év extra garit. Ezek után maradjon ott az embernek lelki állapota megint Xi-t venni.
Ha jól emlékszem, valami 65k volt megjelenéskor az indiai amazonon ingyen szállítással, azaz, olcsón sz#rt. Anno próbáltam leütni, nem engedte xd𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
DeFranco
nagyúr
válasz Alarikman #5691 üzenetére
Annyi mindentől függ ez, komolyan nem értem hogy miért érzik szükségesek egyesek ezen károgni folyamatosan, teljesen légbőlkapott ez az indiai balhé az itthoni telefonok meghibásodása szempontjából.
Sőt, általában sem lehet sok tapasztalatot levonni egy vagy több meghibásodásból, nem gondolnám, hogy direkt rossz alaplappal tervezték volna ezt a telót, vagy csak bármi másban más lenne, mit a sok hasonszőrű xiaomi-család modellek.
Sokkal nagyobb szerepe van a használati körülményeknek, pl. annak, hogy milyen a telefon hőmérséklete, mennyire hagyják elmelegedni akár játékkal, akár szélvédőn, navigációval, de annak is, hogy hányszor koppant a telefon. Az ónmentes forrasztások könnyen sérülnek mechanikai behatásra, és ez is olyan mint az agyvérzés, nem tudod, hogy mikor jön elő egy ütés eredményezte belső hiba, lehet egy ideig jó, aztán elengedi magát.
Matematikailag lehetséges, hogy ezek a telók valamiért könnyebben hullanak az átlagnál, de sokkal, de sokkal valószínűbb, hogy egyéb, környezeti okra vezethetőek ezek vissza, mint a telefon belső, hordozott hibájára.
Csak ugye azzal nem lehet telefontoskodni (ééérted... telefon-tosdkodni xaxaxaxa) a fórumot, hogy dobd el azonnal mer' a kezedben fog meghalni hurr-durr...
-
Alarikman
senior tag
válasz DeFranco #5695 üzenetére
Én pont az, hogy nem akartam/akarok vész madár lenni. Európában rengeteget el adtak 2021-ben annó. És nincs tele a net síró emberekkel. Igen, "use case" -is. Én nem hiszem, hogy 50-50% az el halálozás erre felé, ahogy valaki írta. Inkább 1-5%. Mindenki nyugodjon le!
[ Szerkesztve ]
-
eldrah
aktív tag
A telo nagyon is jo...ami nálam ennyit kibir csak az lehet, viszont bosszanto a pont gari utani elhalalozas🤣Sosem neztem a töltést, amikor ugy volt toltore raktam, használtam. Ezen intezek..khmmm...inteztem mindent.. videoszerkesztes, játék , torrent(janilyet nem, de egyik haverom mesélte ő latott olyat aki sokat hasznalta arra ) volt napi 150 giga adatforgalommal, esett, bukott, volt vizet is kapott, marmint vízálló tokban de vittem a thermalmedencebe is videozni a gyerekeket...marmint az enyémeket. Navigacio kb. Naponta tolton dugva muszerfalnal, szoval birja...csak most pl. En haragszom rá, mert ilyen hirtelen hagyott el es az utódja annyira nem jön be, bar szokom...🥺
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest