Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • secretgarden

  tag

  En akkor dobbentem le amikor eloben volt alkalmam hasznalni egy Chromebookot. Wow! Gondoltaim ezek voltak: "Ez de uberbrutal gyors! Gyorsabban jon be rajta minden mind a Windows-os gamer PC-men! Biztos valami nagyon durva proci lehet benne. Micsoda, csak egy alap Intel Core M3? Es csak 4GB RAM? Es ilyen gyors? Na akkor a Windows-szal lesz a bibi avagy a Chrome OS egy csoda! :-) ..."

 • kutga

  nagyúr

  Senki sem erőlteti rád a windowst. Az IOS pedig nincs ingyen, az ára bele van építve a készülékekbe.

  Ingyenesre ott a droid meg a linux.

  Az élet hat magnál kezdődik.

 • #54072192

  törölt tag

  Mert mikor én írtam le a tapasztalataimat, akkor jött a fanboyozás meg a Stockholm-szindrómázás. Egy korábbi gondolatodat megfordítva:
  Az, hogy neked gondot okoz, hogy mennyi ideig tart a win10 frissítés, plusz az esetenként vele járó akár 3 újraindítás is, még nem teszi egyértelművé és általánossá, hogy valóban probléma van annak update rendszerével.

  Főleg azért, mert a frissítések miatt nem indul újra 3x a gép. Telepíti menet közben, aztán újraindítást kér, előtte még telepít, utána még telepít --> Asztal. Ez a menete. Ha azt írod, hogy neked 25x indul újra, azzal sem tudok mit kezdeni. A fél perc nekem az újraindításra kattintás után az összes töltőképernyő ideje volt. Ha nem hiszed, az már nem érdekel.

  Azt írtad, hogy nagyontutibiztos hogy nem 1-2 perc nekem a frissítés, meg hogy nem havi egyszer kell vele foglalkoznom. Erre mondtam, hogy de, most mértem le, és hogy mikor jött utoljára update. Erre jöttek a kis megjegyzéseid. Vedd észre magad.

  "Tehát ha nálad minden oké = akkor másnál a probléma nem létezhet."

  Ezt sosem állítottam, legfeljebb ezt akartad hinni. Azt sem mondtam, hogy a panaszkodók hülyék, csak páran nem képesek felfogni, hogy ha nem fikázol megállás nélkül valamit, attól még nem vagy fanboy.
  Arra reagáltam, hogy általánosságban azt írtad, hogy a frissítések sokáig tartanak, arra utaltál, hogy havi több alkalommal, és hogy mindenkinél gond van, kivéve nálam, meg talán pár embernél, és hogy ez nem számít. Tisztában vagyok a hibáival, sosem tagadtam le a nagyobb bakikat sem (akár a 1809-es fájltörléseset, hiába érintett nagyon kevés felhasználót), nem az enyém az MS, semmi okom egy vállalatot védelmezni egy fórumon. De az a baromi nagy gáz, hogy ha ki mered jelenteni, hogy valamivel elégedett vagy, vagy nálad jó, akkor jönnek a kretén megjegyzések. Máskor és máshol is.

  "4 év alatt egyébként nem sok érdemi változás történt a windowsban."

  Most erre linkelhetném a kilométeres listákat a változásokról minden kiadásban, de válaszul úgyis azt kapnám (mint mindig), hogy ez felesleges, az felesleges, bezzeg a stabilitás, meg hogy nekem az OS csak a saját kis programjaim futtatására kell, nem kell éjszakai fény sem, ott a f.lux, stb. Nem érdekel, hogy kinek mi fontos. Egy csomó olyan dolog került a rendszerbe, ami nekem fontos, és még nagyon sokaknak.

  "Sőt, telepítésnél kellene kérdezni, hogy ez-azt szeretnéd-e feltelepíteni."

  Ez marha jó ötlet, mert ugye ez egy Linux disztró, amit csak azok telepítenek, akik értenek is hozzá. Fel kellene fogni, hogy a Windows olyanoknak is készül, akik abszolút nem értenek a géphez. De egyáltalán semmit. Azt sem értik, hogy hova tűnik a böngésző, ha törlik az ikonját az Asztalról. Ez egy rendkívül hatékony módja lenne, hogy a megszokások rabjai véletlenül se akarjanak semmit kipróbálni, pl. minek játéksáv, ha ott a jó öreg telemetriával teletűzdelt Shadowplay? Minek Edge, hiszen rögtön telepítem az Adobe Readert? Ohh, az UWP platform megoldja egy csomó gondunkat a szemetelő, rosszul skálázódó, teljes hozzáférésű és szolgáltatásokon keresztül frissülő programokkal? Repüljön és pusztuljon, vissza a régit.

  Lenne megint egy olyan rendszer, ami magától a leggyakoribb fájlokkal semmit sem tud kezdeni, mert attól lesz könnyű, meg fürge, ha az 50 megás Store le van törölve. Frissíteni és javítani is az ilyen millióféle rendszert lehet a legkönnyebben, igaz?

  Bici: Nem tudom, hogy milyen hiba volt az, de leírom, hogy szerintem miért sokkal jobb ez (még ha nem is tökéletes), aztán mindenki eldönti magának.
  Win7. Feltettem a rendszert, amin csak SP1 volt, majd kerestem frissítést. Talált mondjuk 65-öt, amit szépen lassan elkezdett letölteni. Sorban kell haladni, így telepítés után megint talált 50-et. Újraindítás, frissítések telepítése 1/50... aztán 45/50, és frissítések visszavonása. Mindet szépen lassan visszavonta (tovább tartott, mint a telepítés), aztán lehetett újra próbálkozni. Másodszorra sikerült, egyelőre új frissítést nem talált. Elkezdtem játszani, és egyszer csak restart, frissítések telepítése 1/2. Ugyanis a drága Win7 a háttérben feldobott egy ablakot, hogy 15 perc múlva újraindítja a gépet, de ezt nem lehetett látni.

  Utána meg minden patch kedd úgy nézett ki, mint ami most a Win10-nél van. Update, telepítés, újraindítás. Sikertelen frissítés volt korábban is, csak most az összegző frissítések miatt nem kell mindent letölteni és egyesével telepíteni, mert a legújabb tartalmazza a korábbiakat is (ha nincsenek már telepítve).

  kpbendeguz: A tervezett elavulásról azok szoktak beszélni, akik meglátják a Win10-et, és mondják, hogy a jó öreg XP-nél több nem kell, az a tökéletes OS, és még sok-sok évig menni fog frissítés nélkül is.
  Egyébként olvastam már párszor felhasználótól, hogy az OS X addig dobálja fel az értesítéseket, amíg nem egyezel bele, hogy frissítsen az újra. Amit érdemes megtenned, mert a Windowsnál sokkal gyorsabban kerül ki a támogatásból a külső alkalmazások esetében. Mi is fut ma Snow Leopard alatt (2009, Win7)?

  secretgarden: Hát ha a Windows is lényegében a felhőben működne, az is tök gyors lenne. ;]

 • Bici

  nagyúr

  Nem is azzal van bajom, hogy összegző frissítésre tértek át, hanem azzal, hogy:
  - nem mondja meg, hogy melyik frissítés volt a hibás
  - nem tudja csak azt az egyet eltávolítani
  - ha már egyszer hibára futott, nem tudja kihagyni a következő próbálkozásból a hibát okozó frissítést

  Valami cache ürítéses, mappa törlős megoldás volt a befutó, amihez le kellett állítani valami folyamatot, majd kézzel telepíteni az ms oldaláról két frissítést megfelelő sorrendben.
  Mindezt egy friss telepítés után közvetlenül. 6-8 hónap eltéréssel ismét belefutottam ugyanebbe másik gépen, tehát nem egy rövid ideig fennálló bug volt.

  [ Szerkesztve ]

 • #54072192

  törölt tag

  Azt mondja meg, hogy melyik összegző volt a hibás, amit remélhetőleg a következőben javítanak. De nyilván sokaknak okozott már gondot, ezért vonja majd vissza automatikusan a 1903, ha probléma van. De a visszavont frissítést (mármint az adott KBx frissítést) nem próbálja újra.
  Az ilyen cache ürítéses dolgot a Hibaelhárító is megcsinálja, szintén a 1903-tól ajánlja fel a segítséget, ha szükséges. Az MS is tudja, hogy nem tökéletes ez a rendszer, de a korábbinál így is jobb.

  [ Szerkesztve ]

 • Bici

  nagyúr

  Nálam ez w8.1-en volt.
  Akkor kezdődtek a problémák, amikor a 8.1 is megörökölte a 10 frissítési rendszerét.
  És 8.1-en nem mondta meg, hogy melyik (csomag) a hibás, és legközelebb ugyanúgy felkínálta, mert számszerűen ugyanannyi volt.
  Én nem a 10-et szidtam, csak rávilágítottam, hogy a frissítési rendszere rontott a korábbi megbízhatóságon w8.1-en.
  Azért írtam le, mert w8.1-en volt korábbi frissítő rendszer, amivel össze lehet hasonlítani.

  [ Szerkesztve ]

 • arty

  addikt

  sztem a "havi összegző" frissítés a legjobb dolog, amióta windows update van, ellenben az évi két gigafrissítés meg a legszarabb :)

  stadion, kisvasút, freemail

 • #54072192

  törölt tag

  Igazad van, tényleg a 8.1-re írtad. Tudom, hogy nem a rendszert szidtad, én csak leírtam, hogy szerintem az összegző frissítés a hátrányai ellenére még mindig jobb, mint a régi rendszer. A 10-nél javítottak rajta, plusz felkészültek arra is, ha probléma lenne. A 8.1 ilyen funkciókat nem kap, már csak azért sem, mert ki lesz vezetve. A Win7 egyik problémája az, hogy pontosan olyan maradt, mint 2009-ben volt. A 10 legalább kapott fejlesztéseket.

  arty: Kb. 1,5 évig támogatott egy kiadás, nyugodtan halogathatod a frissítést. :)

  [ Szerkesztve ]

 • Tetsuo

  aktív tag

  Éppen fordítva. Ha valakinél rossz és ezt közli, akkor megy felé a sárdobálás és akinél semmi gond nincs, az ezerrel bizonygatja, hogy másnál sem lehet semmi gond, hiszen nála sincs semmi. :U

 • #54072192

  törölt tag

  Mmhm, és itt, ebben a topikban ki mondta, hogy ha nála nincs gond, akkor másnál sem lehet?

 • sb

  veterán

  Az elsődleges gond, hogy foglalkozni kell vele.
  céges gépen úgy indul, hogy észreveszi vki, hogy nem fut le az update, mert van 12GB helye a 100-as partíción.
  Utána a tisztítással 10-30GB - nem vicc - pluszban hozzácsapható.

  A második gond, hogy a tisztogatáshoz is többféle és jórészt külső progik kellenek.
  Bár én már leszoktam róluk. Amit futtatok:
  - Cleanmgr (admin módban, mert így többet leszed) - ez elvileg a kis/nagy win update fileokat is leszedi.
  - Dism cleanup
  - Dism resetbase
  Ez még szokott mellé törölgetni ezt-azt, amit a cleanmgr otthagy.

  Ccleanert használtam még anno, de az nem vitt le mindent.
  Ill. most még nagyon ritkán a patchcleanert megfuttatom, ami az sxs-t tisztítja. Azt sem szedi ki más, ccleaner is otthagyta alapból.
  Ami még ezen felül is ott marad - szerintem:
  - Élő app install csomagok különböző verziói (több is)
  - Ugyanez driverekre, bár ez azért függ a driver installertől, van amelyik már hajlandó takarítani rendesen, ha nem win-ből kezeled.

  Az biztos, hogy ez erősen függ attól is, hogy mik kerülnek fel. Ha vki nem frissíti a drivereket, progikat, nem rak fel újakat akkor egy rakás dolog kiesik ami teleszemetelné a rendszert.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • PuMbA

  félisten

  "Az biztos, hogy ez erősen függ attól is, hogy mik kerülnek fel. Ha vki nem frissíti a drivereket, progikat, nem rak fel újakat akkor egy rakás dolog kiesik ami teleszemetelné a rendszert."

  Igen, olyan programokat érdemes használni, amik nem szemetelnek, illetve ha uninstallálod, akkor nem hagy maga után dolgokat és rendesen eltakarítja magát. Így teljesen kordában lehet tartani a Windows méretét.

  [ Szerkesztve ]

 • Anemus

  csendes tag

  Azt a fillérba**ó magyar mindenségét...Álljatok mind a sarokba!

  Asrock Taichi x399, AMD Threadripper 1950x @4.05GHz (+egy másik 1950x: 3dsmax-Vray distributed renderre), 32GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL16, ASUS GTX 1080Ti 11GB-DDR5X GAMING, 256GB Samsung 960EVO M.2 NVMe V-NAND SSD, 2x4TB-RAID WD RED, UE50MU6102KXXH 50" UHD 4K Smart LED TV (18ms

 • Apollyon

  Korrektor

  A #29-re adott #30-as válaszod egyértelműen úgy próbál beállítani, hogy az általam felvázolt probléma már rég megoldott, nem létezik, csak én vagyok helikopter.

  Aztán egy másik reakciómra jött ez: "Érdekes módon sosem tart sokáig nálam a frissítés". Ebben is érezni némi szarkazmust... A többi hsz-edre is ugyanígy ez mondható el, meg egyéb topikokban is láttam már hasonló hangvételű kommentedet, amikor valaki valami negatívat mert írni a winről.
  A megjegyzéseimet meg kezeld helyén. Ha nem igaz, akkor csak engedd el, viszont már kétszer is felemlegetted, tehát betalált. A fanboyozás meg nem én voltam.
  Hinni meg nem akartam semmit, ez látszik a te írásképedből. A félreértések elkerülése végett próbáld magad egyértelműen kifejezni.

  Illetve még egy mondat:

  ""Sőt, telepítésnél kellene kérdezni, hogy ez-azt szeretnéd-e feltelepíteni."

  Ez marha jó ötlet, mert ugye ez egy Linux disztró, amit csak azok telepítenek, akik értenek is hozzá. Fel kellene fogni, hogy a Windows olyanoknak is készül, akik abszolút nem értenek a géphez."

  Szerintem nem kell hozzáértőnek lenni, hogy pl. egy candy crush sagát, vagy a ms által dollármillárdokból tönkretett skype-ot feltelepítsen-e az ember, vagy sem. Ilyenekre gondoltam, a sok bloatware softwarre. De lehetne egy expert telepítő is akár, nem nehéz összehozni.

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

 • sb

  veterán

  Még mindig nem világos szerintem amit írok.
  Nem a program önmaga szemetel, hanem amit a win eltesz ide-oda.
  Windows\WinSXS, Installer, Installer\$PatchCache$, stb...
  User appoknál és patcheknél is elpakol össze-vissza mindent és ezt magától nem pucolja ki kb. soha.
  És ugyanez megvan a saját win-es progiknál, drivereknél és update-eknél is hasonlóan gyenge hatékonysággal.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • #54072192

  törölt tag

  Az a válaszom arra utal, hogy nem tapasztalom az általad leírt problémát, tehát ne úgy írj, mintha általános lenne. És ez igaz a többi hozzászólásodra is. Nem volt a másikban sem szarkazmus, lásd az előbbit. De ha mégsem volt egyértelmű, akkor elnézést, de a későbbi hozzászólásaimban azzá tettem.

  Sokan, nagyon sok helyen írnak negatív dolgokat a Winről. Vagy egyáltalán nem reagálok, vagy leírom, hogy nem értek egyet, vagy éppen egyetértek. Mint mondtam, nem érdekem védeni az MS-t, nem is akarom, viszont ha valaki olyan dologról ír általánosságban, amivel nincs problémám, akkor azért néha leírom a véleményem.

  A beszólásod nem betalált, hanem nagyon "érdekes" volt, és hülyeség is, így könnyű érvként felhozni mikor a megjegyzéseidről van szó.

  Ja, hogy csak az appokhoz akarsz beállításokat a telepítőbe? Azt tudtad, hogy ha a placeholdereket törlöd, akkor nem tölti le? És hogy build upgrade után sem kerülnek vissza? Sőt, ennek örülni fogsz (mint mindenki): a 1903-ban már csoportosítva vannak ezek az alkalmazások a start menüben friss telepítés után, úgyhogy egy kattintással több is eltűnik. Egyedül a Skype van telepítve, így MS-fiók használata előtt érdemes letörölni.

  Én sem játszok ezekkel, a Skype-ot is törlöm, és ez mind egy-egy kattintás a telepítés után, majd el is felejtem őket.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Hát ez nekem totál új, a béta óta van Win10-em, de sose volt gondom update-el.
  Automatikusra van állítva, igazából csak annyit veszek észre, hogy 2-3 hetente néha leállításnál kiirja, hogy update befejezése, stb, de az is ilyen 1-2 perc max, amugyis tökmindegy akkor már, meg utana masnap bekapcsolásnál egy 10-15 másodperces update befejezés vagy mi.

  [ Szerkesztve ]

 • gb4400

  őstag

  Ahogy olvasom a topik hozzászólásait, egyre inkább az az érzésem, hogy vannak emberek, akiknek soha semmi sem lesz jó, akármit is csinál a Microsoft. Mindig felhúzom magam az ilyeneken.
  Azt már szinte le sem merem írni, hogy nálam soha, semmilyen gond nem volt az automatikus frissítésből, mert azért is kapnék a pofámra.
  Itt írta valaki, hogy tele van a gépe játékokkal, és nincs elég helye a meghajtón. Az mindenkinek egyéni döntése, hogy telepakolja a gépét., de ezért nehogy már a MS legyen a felelős! Mint ahogy azért sem, hogy egyes gyártók az árcsökkentés miatt 32GB-os EMC-t szerelnek a gépükbe. Ez a gyártók sara.
  Az senkinek nem jutott eszébe, hogy a fenntartott hely épp a felhasználó érdekében létezik? Muszáj a régi fájlokról másolatot fenntartani, mert ha csak röptében cserélné ki a fájlokat, és közben jönne egy áramszünet, a rendszert soha többé nem lehetne helyrehozni, csak újratelepítéssel. S akkor jogosan jöhetne, hogy mekkora szemét a MS.

  Ha Ádám és Éva kínaiak lettek volna, akkor az alma helyett a kígyót ették volna meg.

 • kpbendeguz

  őstag

  A "senki sem erőlteti rád" érvet minden létező termék esetén el lehet mondani, eszerint semmit se kritizáljunk, mert nem kötelező használni.
  Amúgy a frissítéseket igenis ráderőlteti a windows. Így ha pl. bizonyos szoftvereid kényesek az nvidia driver verzióra, a windows pedig kérdezés nélkül updateli az nvidia drivert, akkor nem tudsz dolgozni, amíg ki nem javítod. Már ha egyáltalán ki tudod javítani, mert gyakran a downgradet sem engedi a windows, az nvidia meg néha fél évig is ontja magából a hulladék drivereket, mire az egyik bugmentesen hajlandó működni.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • Apollyon

  Korrektor

  Igen, ilyen is van, meg volt olyan is, hogy leállításkor ugyanígy szólt, hogy kikapcs előtt lesz egy update, oké. Aztán amikor legközelebb megint indítottam a windowst, a login előtt még 2x újraindult, és csak utána tudtam belépni az asztalra.

  (#118) gb4400: "Ahogy olvasom a topik hozzászólásait, egyre inkább az az érzésem, hogy vannak emberek, akiknek soha semmi sem lesz jó"
  Ezt mind abból állapítottad meg, hogy le lett írva hogy a windowsnak is vannak hibái?

  "Az senkinek nem jutott eszébe, hogy a fenntartott hely épp a felhasználó érdekében létezik?"

  Volt már pár más dolog is, ami a ms szerint "a felhasználó érdekében történik" aztán derültek ki disznóságok a végén...
  Bár még nem teljesen tiszta, hogy pontosan mennyi, meg miért lesz ez a plusz tárhely foglalás, de elég sok usernek van már elég sok rossz tapasztalata az elmúlt évekből az így is bloat windows-zal, hogy indokolt legyen a hőbörgés.

  (#116) Szmörre: Okay, peace.)

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

 • kpbendeguz

  őstag

  "Mint ahogy azért sem, hogy egyes gyártók az árcsökkentés miatt 32GB-os EMC-t szerelnek a gépükbe. Ez a gyártók sara."

  Tévedés. A gépek terveztésénél figyelembe vették a Windows 10 helyigényét. Erre egyik napról a másikra ezt a helyigényt az egyharmadával megnövelik. Kötelező frissítésben.
  Egészen más lenne a helyzet, ha egy új windows verzióról lenne szó, mert akkor joggal mondhatnád, hogy vettél egy win10-es gépet, senki sem garantálta, hogy a win11 is működni fog rajta.
  Most viszont adott egy hardver és egy OS és az OS egy frissítéssel működésképtelenné teszi magát az adott hardveren.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • snecy20

  veterán

  Az a 32GB még akkoris borzasztó szűkös, ha egy frissítésektől mentes alap Win10-et nézünk.

  Ha közmunka van, minden van! O.V.

 • kutga

  nagyúr

  De lehet kritizálni, arra való a fórum. Nyilván nem tökéletes a W10 ahogy egyik os sem az. Arra akartam rávilágítani, hogy ha ennyire nem jön be neked, akkor azért van rá alternatíva.

  Az élet hat magnál kezdődik.

 • PuMbA

  félisten

  Persze, azért nem pucolja ki, hogy uninstallálni tudd őket :) De egy fizetős CCleaner mindent megold.

  [ Szerkesztve ]

 • #54072192

  törölt tag

  Drivereket akkor telepít, ha nincs telepítve, vagy ha WU-n megjenik egy újabb verzió. Utóbbi eset sokkal ritkább, mint hogy az Nvidia kiadja az újabb és újabb verziókat. Ha törölsz egy drivert, akkor azt nem fogja újra felrakni, amíg nincs új verzió belőle WU-n.

  "gyakran a downgradet sem engedi a windows" - ez mit jelent?

  #121: "A gépek terveztésénél figyelembe vették a Windows 10 helyigényét."

  Ezt le tudtad írni röhögés nélkül? :) Amelyik gépben 32GB tárhely van, annál egyáltalán nem vettek figyelembe semmit azon kívül, hogy milyen rendszer fél rá fel éppen aktuálisan, és hogy mennyire olcsó előállítani. Az, hogy nem tudsz telepíteni mellé programokat, nem tudsz fotókat és videókat tárolni, vagy hogy probléma lesz a jövőben a frissítésekkel, mert egyszerűen nincs hely, az már nem számított. Az még egy Androidnak is csak elégséges, nemhogy egy desktop OS-nek. Az a tárhely vagy mobileszközökbe való, vagy olyan rendszer alá, ami a felhőre épül. Esetleg valamilyen könnyebb Linuxhoz.

  "mert akkor joggal mondhatnád, hogy vettél egy win10-es gépet, senki sem garantálta, hogy a win11 is működni fog rajta"

  Nem garantálja senki, hogy mindig mindegyik kiadás települni fog minden gépen. Az életciklusról szóló oldalon írják is. Ha a kis tárhely miatt már nem tudsz frissíteni, és a gyártó sem segít, akkor ez van. Ha megszűnik a 32-bites rendszerek támogatása, akkor egy csomó tablet marad frissítés nélkül. Az Apple ezt simán meglépte, ahogy az appok készítőit is többször kész tények elé állította már. De valószínűleg ugyanúgy meghosszabbítják a legutolsó kompatibilis rendszer támogatását, ahogy a Clover Trail Atomos gépek esetében (2023-ig frissül a 1607).

  Kár, hogy nem válaszoltál a korábbira, érdekelt volna, hogy a Snow Leo-n milyen programok futnak ma is, mert ugye almáéknál nyugodtan maradhatsz régi kiadáson. :)

  sb: Most több dologról írsz, a winsxs dokumentációjában írja, hogy a rendszer folyamatosan pucolja ki onnan a dolgokat, ha már nem aktuálisak (StartComponentCleanup feladat). Ha azokat törlöd, akkor nem tudod visszavonni a frissítéseket. Korábban olvastam, hogy a drivereket 30 napig őrzi a hardver eltávolítása után, gondolom a régebbi verziót is hasonlóan tárolja. Ez nem gyenge hatékonyság, hanem szándékosan ilyen. De kézzel is lehet törölgetni, ahogy szoktad.

  Apollyon: Peace.

 • E.Kaufmann

  őstag

  Azért a beépített karbantartó is megold sok dolgot, csak jól kell paraméterezni (sageset/sagerun) és egy ideje a gyárilag ütemezett takarítás is opció.
  .

  Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

 • arty

  addikt

  "Mint ahogy azért sem, hogy egyes gyártók az árcsökkentés miatt 32GB-os EMC-t szerelnek a gépükbe. Ez a gyártók sara."

  A gyártó megnézte a windows 10 minimum igényét és aszerint tette be a minimum meghajtót, ami akkor/még MEGFELELT az igénynek. Aztán az MS megnövelte a minimum igényt. A megnövelés az MS sara 100%-ban, ne maszatolj már.

  stadion, kisvasút, freemail

 • anaqer

  veterán

  Te tényleg nem vágod még, hogy a "Win 10" az már nem egy verzió, hanem A vindóz...? :F Pedig megmondták ezerszer, hogy ez lesz - egy név, de attól még ugyanúgy megy az upgrade ciklus tovább, mint ahogy eddig is.

  "Akkor még megfelelt"... niggaplíz, 2019ben még azon pörögni, hogy az alsó kategóriás szutykoknál beüt a planned obsolescence... hát, jó, ahogy érzitek.

  And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

 • Male

  nagyúr

  Csak hogy mennyire ezer éves elavult cuccok azok... jelenleg is kapható pl Acer One 32GB-tal, Win10-zel...

  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! //////////////////////////////////////////// Forex programozás: https://forex.kismunka.hu - Webfejlesztés: https://ozweb.hu

 • IamSociopath

  aktív tag

  Emlékszem mekkora parasztlázadás volt annak idején amikor a Vista kijött 2007 ben.
  Érdemes a wikipedian megnézni az ajánlott rendszer követelményeket amit egy 12 (!) évvel ezelőtti OS hez ajánlott a MS. [link]
  Ehhez képest a mai viszonylatokban a Windows 10 egy krumplin elfut. Csak tudatosan kéne vásárolni és ha már az a trend, hogy minden integrálva van és nem fejleszthető akkor nem a legolcsóbb krumplit megvenni mert hamar a kukába kerül.

 • anaqer

  veterán

  Kapható -> nem elavult szutyok? Tényleg ezt akarod implikálni?

  And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

 • #54072192

  törölt tag

  Szóval attól lesz valami elavult, hogy már egyetlen webshop sem árulja a neten? Az Acer oldalán az általad linkelt oldal az egyetlen, ami még árulja, olyan hardverrel, ami a kezdeti Win8-as tabletekben volt. Ez 2014-ből, de ott a Lenovo Miix 2 is, az még sima 8-as, ugyanilyen hardverrel, csak 64 GB-os eMMC-vel.

 • Male

  nagyúr

  Szerinted egy jelenleg is forgalmazott cuccnak dobható a támogatása?

  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! //////////////////////////////////////////// Forex programozás: https://forex.kismunka.hu - Webfejlesztés: https://ozweb.hu

 • IamSociopath

  aktív tag

  Hát szigorúan véve ha ma megveszed még bő 1 évig ameddig a garancia tart jönni fognak rá biztonsági frissítések. Az más kérdés, hogy nem fog felmenni rá az új Windows verzió.

 • anaqer

  veterán

  Szerintem a "jelenleg is forgalmazott" önmagában vajmi keveset jelent.

  Szóval igen.

  And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

 • #54072192

  törölt tag

  De hol dobták a támogatást? És miért kéne számítania az MS-nek vagy a Google-nek, hogy egy akármilyen low-end eszközt valamelyik országban még mindig forgalmaz egy webshop?

 • kutga

  nagyúr

  Persze. Nézd meg akármelyik két éve forgalmazott androidos telefont.

  Az élet hat magnál kezdődik.

 • Dr. Romano

  veterán

  Mit kell tudatosan vásárolni? :F A Win10 még egy ezer éves core2 vagy Athlon X2 procin is bőven jól fut 4GB ram, SSD és DX10 vga társaságában.

  Engem nem zavar a tárhely növelés, de tényleg ennyire komoly mutatvány lenne beépíteni egy modern OS-be hogy mondjuk ész nélküli telepítés előtt megnézné hogy van e elég hely a C-n mint mondjuk egy random program/játék telepítés szokott.
  Amit most csináltak az olyan mint amit a közút szokott amikor már annyira sz*r az út hogy már sok a tengely/gumi kár; kirakni a 60-as táblát.

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • arty

  addikt

  https://prohardver.hu/tema/re_picit_no_a_windows_10_hardverigenye/hsz_2-2.html

  De.

  Nyilván ez okozza a problémát is. A windows 10 az nem ugyanaz a windows 10, ami volt. Ettől én még a windows 10 nevű termékre kaptam (gyártóként) anno gépigényt, azt teljesítettem is. És vásárlóm elvárná, hogy a windows 10 kompatibilisnek eladott gépem kompatibilis legyen a windows 10-el.

  Igen, az MS egy büdös nagy kretén, egyetértek veled.

  stadion, kisvasút, freemail

 • Predatorr

  aktív tag

  Már fél éve AMD konfigom van, nem kell az Intel cpu-kba épített kém OS-e és biztonságtalansági nagykapui miatt aggódnom. ;) A W10 lyukjai meg némi hozzáértéssel foltozhatók.

  "Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

 • #54072192

  törölt tag

  Úgy kell tudatosan vásárolni, hogy nem veszünk olyan gépet, amiben a lehető legkisebb a háttértár mérete, amit ráadásul bővíteni vagy cserélni sem lehet.
  Ha pedig nincs hely frissíteni, akkor nem frissít, eddig is így volt. Viszont mivel nem támogatják az adott kiadást örökké, előbb-utóbb a vásárló gépe nem kap több biztonsági frissítést, ami miatt panaszkodni fog. Ha a hely le van foglalva, akkor a frissítésekkel nem lesz gond.

  arty: Gyártóként azzal is tisztában voltál, hogy a szolgáltatásként frissített rendszer gépigénye előbb-utóbb növekedhet, így az annak éppen csak megfelelő eszközöd kicsúszhat belőle. Ilyenkor elgondolkozhatsz, hogy érdemes-e annyira spórolnod a saját termékeden, hogy azt kockáztasd, hogy a fogyasztó rendkívül elégedetlen lesz a frissítésekkel kapcsolatos problémák miatt, és mert a telefonnal rögzített videó már fel sem fér az Office és egy indie játék mellé. Nagyon könnyű olyan gépet találni, amiben ugyan lassú eMMC van, de legalább 64GB tárhely, amivel viszont ilyen gond nincs.

  Predatorr: "A W10 lyukjai meg némi hozzáértéssel foltozhatók."

  Hacsak nincs meg a forráskód a Win10-hez, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy sem a biztonsági lyukakra nem találsz rá, sem foltozni nem tudod. Elfedni egyet-kettőt esetleg igen.

  [ Szerkesztve ]

 • Fred23

  veterán

  Nem szeretem őket, de ezt a döntésüket nem látom problémásnak.

 • sb

  veterán

  Még mindig nem érted pedig elég sokszor leírtam.
  Én magam is írtam miért vannak ott, de amivel baj van - most összegzem kb. harmadszor, többet már nem írom le - hogy:

  1. Ezek garantáltan nem a szükséges mértékűek:
  a. Hogy miért marad minden ott? Nem jártam utána a pontos mélylélektanának, de a fejemet rátenném, hogy nem egyszeri példányban van meg az installja és egyéb cuccai sem. Lásd fentebb, legalább 3-4 könyvtárad megneveztem.
  b. Plusz egyéb módon is keletkezik felesleg: patchek, verziók garmadája marad ott egy-egy cucchoz. Sokszor olyan is amivel nem tudsz visszaállni, hiába tartaná meg emiatt.
  c. Uninstallok után sem pucol ki mindent. Ismétlem a win: nem a progi dolga a win lelkivilága miatt eltett - historikusan, többszörösen tárolt - cuccokat leszednie. A saját épp aktuális verziójának működéséhez szükséges cuccokat nyilván szedje le a program... (a patchcleaner is csak azt szedi le amihez már nem hivatkozott app)

  2. Az a gond, hogy ezeket nem oldja meg a win önmagában. Fizetős progi, powershell-ek meg több beépített cuccal való varázslás kell hozzá amit az egyszeri user nem tud megtenni magában... (egyébként ahogy írtam, a ccleaner sem szedett le mindent, próbáltam).

  Ezek a problémák. Az nem lenne, hogy valamit elrak és normálisan menedzseli magában. ;)

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • Dr. Romano

  veterán

  Hát szerintem nem hogy tudatosan, de még véletlenül sem tudnék olyan gépet venni aminek " lehető legkisebb a háttértár mérete". Újonnan mi a legkisebb merevlemez? 500GB HDD/120GB SSD ?
  Hacsak nem a Windows stick PC és egyéb tablet gépeket vesszük figyelembe, de azért az szűkebb réteg.

  Persze hiába veszel 2TB-os háttértárat ha azt is teljesen elfogyasztod. Szóval a mondandótok úgy van megfogalmazva pontosan, hogy a felhasználó úgy kell vásároljon hogy tudatában van mekkora tárhelyre van szüksége és ahhoz képest is még maradjon headroom. Nem a háttértár mérete a lényeg, hanem a háttértár/kihasználtság.

  [ Szerkesztve ]

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • PuMbA

  félisten

  "Ismétlem a win: nem a progi dolga a win lelkivilága miatt eltett - historikusan, többszörösen tárolt - cuccokat leszednie"

  Így van, jó lenne ha a Windowsban is lenne erre program :)

 • #54072192

  törölt tag

  Láttál már 16 GB-os laptopot? Valószínűleg nem, mert arra fel sem fér a rendszer. Tehát a 32 a legkisebb, ami akkor is az lesz, ha nem tudsz róla. :)
  Abban igazad van, hogy a tudatos vásárló azzal is tisztában van, hogy az egyéni felhasználási szokásainak mekkora tárhely felel meg. A 32 GB-os verzió viszont gyakorlatilag senkinek sem jó, mert nem csak a rendszer lett nagyobb, de a telefonok is nagyobb videókat rögzítenek, a játékok sem spórolnak a megabájtokkal, és a böngésző gyorsítótára is pillanatok alatt tele van. Az ilyen gyártók meg hülyének nézik azokat, akik nem értenek hozzá, és a legolcsóbb laptopot keresik, amire telepítve van a Win10.

  De mindettől függetlenül a 32 gigás gépek még mindig támogatottak, továbbra is kapnak frissítéseket, egyelőre a rendszer lesz azzal gondban, hogy le tudja foglalni magának a helyet. Ha nem tudja, akkor nem lesz. Lehet majd úgy frissíteni, mint eddig.

 • Dr. Romano

  veterán

  Mint mondtam windowsos stick pc, tablet, és tablet hardverrel szerelt notebook és egyebeket ne nézzük mert szűk réteg és egyébként sem ebből indultam ki. Persze lehet venni újonnan ezeket, és egyet értek valóban sok értelme nincs is max Androidos formában, de itt alapvetően nem ebből indultam ki az eredeti kommentemben, hanem asztali gépekből és hagyományos notebookokból; hogy nagyon mellé lőni nem lehet mivel ezer éves c2d rendszeren is simán pörög a W10 megfelelő ram, vga és ssd társaságában és a tárhely azoknál meg bőven elég még a lefoglalással is (ha csak tisztán a windows telepítést nézzük).

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • #54072192

  törölt tag

  Pedig ha megnézed a nagyobb boltok kínálatát és ár szerint rendezed, a legolcsóbb gépek (akár 50-60 ezer között) mind ilyenek, és egy kategórián belül vannak. Kis laptop, benne a gyenge, de kis fogyasztású hardver, 32GB tárhellyel, Win10 Home-mal. Megy rajta az Office, meg a nyomtató is működik, az 1600x900-as felbontás már majdnem FHD, ennyi pénzért mi kell még? Hajjaj.

  Nagyon régi gépeken is elszaladgál a 10, ha van SSD, de még akár HDD-vel is (jó lassan), azoknál ilyen problémáról nem lehet beszélni. Használattól függően a ~7 GB lefoglalt hely talán fel sem tűnik.

 • IamSociopath

  aktív tag

  Pontosan. Véleményem szerint a MS-nál megnézték a telemetria adatokat, hogy mi az oka annak, hogy a sima Home-verzióval is csomó gép frissítése el van maradva a főágtól. (ugye ott gyárilag nem választható a frissítési ág) és arra jutottak, hogy csomó felhasználó a rendszerparticiót pakolja tele a szarjaival és emiatt nincs elég hely már egy verzió frissítésre se. Emiatt baromi nehéz a szolgáltatás fejlesztése/frissítése, mivel nagyon fragmentált a főverziók eloszlása. Hoztak hozzám már olyan gépet amin még a legeslegeslegelső Windows 10 főverzió volt. Valami online streamer szolgáltatás rakta tele az appdata-t folyamatosan. A rendszer meg köpni nyelni nem tudott.
  Összességében világ szinten szerintem ez egy szükséges és elfogadható lépés.

Hozzászólok Aktív témák